Sarajevo City Center
-
funky_baby
#501 Re: Sarajevo City Center
ima neki mali adrenalin park za djecu i ludilo dobra igraona.
ima i teretana, bazen, sauna, kuglana, food court sa raznim vrstama jela libanonska, tuniska isl, bice i neki restoran u staklu, vatra, metropolis, one radnje vec pobrojane, valjda i tehnicki pregled vozila negdje na parkingu.
i davali su pare da se sredi i onaj dio do mosta, ali im opstina nije dala saglasnost da to rade.
eto obecava, pa budemo vidjeli na sta ce izaci..
ima i teretana, bazen, sauna, kuglana, food court sa raznim vrstama jela libanonska, tuniska isl, bice i neki restoran u staklu, vatra, metropolis, one radnje vec pobrojane, valjda i tehnicki pregled vozila negdje na parkingu.
i davali su pare da se sredi i onaj dio do mosta, ali im opstina nije dala saglasnost da to rade.
- DiA 2005
#502 Re: Sarajevo City Center
To bi bilo idealno za sve nas, ali tesko...Hajvan wrote:no, to bi trebalo umanjiti cijenu zakupa prostora- to opet može potaknuti nekog drugog da otvori nešto potpuno novo.. zar ne?DiA 2005 wrote:
I upravo mi prodje kroz glavu da ce se sad zatvoriti i ono malo prodavnica sto jos radi u alti
Ma jedva cekam ovaj SCC, ako nista da hranim oci
- WildRedRose
#503 Re: Sarajevo City Center
ovaj dio mi se posebno svidjafixator wrote:otvara se 6. aprila SCC
provjerena informacija
na dan grada
EDIT:
Bio sam unutra
znači svi koji imaju malu djecu(lajk mi) syebat ce se kad vide kakva je dječja igraona unutra
definitivno će biti najbolja u Sa a sigurno i u BiH
-
sto je skupo
#504 Re: Sarajevo City Center
Ako znas nesto vise o teretani napisi molim te. Hvala.funky_baby wrote:ima neki mali adrenalin park za djecu i ludilo dobra igraona.
-
Gandra_1
#505 Re: Sarajevo City Center
Mjesecna clanarina 100 KMsto je skupo wrote:Ako znas nesto vise o teretani napisi molim te. Hvala.funky_baby wrote:ima neki mali adrenalin park za djecu i ludilo dobra igraona.
-
funky_baby
#506 Re: Sarajevo City Center
ne znam fakat. ali tek kad se otvorila ona u importane mi isli u obilazak i onaj njihov gazda rece da ce i u SCC otvoriti kad zavrse, e sad je li to ostalo ili se promijenilo ne znam stvarno.
- zanimljiv
#507 Re: Sarajevo City Center
Može li se tek tako ući unutra i vidjeti napredak?
Znam da je moglo u importanneu i alti...
Ako ne može dajte neke slike iznutra pošto su svi pasivni, ni na sa-c.net nema novih slika.
Znam da je moglo u importanneu i alti...
Ako ne može dajte neke slike iznutra pošto su svi pasivni, ni na sa-c.net nema novih slika.
- newlevel
#508 Re: AW: Sarajevo City Center
+1karanana wrote:to moze biti u ovim "novijim" trzistima gdje je otvaranje zare ravno dolasku cirkusa ili lunaparka. medjutim iz onog sto sam vidio po zapadnim mallovima i centrima, ja ne vidim da je zara magnet za kupce u odnosu na druge brendove. nisam bas vidio da imaju kilometarske redove do kase ili da ne mozes uci od guzve.
Sent from my Nokia 3310.
- DiA 2005
#509 Re: AW: Sarajevo City Center
Realno, sve mi zene kukamo za tom Zarom, a vecina nas imamo prosjecno tolika primanja da mozemo kupovati u H&M-u, i to ne precesto i previsenewlevel wrote:+1karanana wrote:to moze biti u ovim "novijim" trzistima gdje je otvaranje zare ravno dolasku cirkusa ili lunaparka. medjutim iz onog sto sam vidio po zapadnim mallovima i centrima, ja ne vidim da je zara magnet za kupce u odnosu na druge brendove. nisam bas vidio da imaju kilometarske redove do kase ili da ne mozes uci od guzve.
Sent from my Nokia 3310.
- newlevel
#510 Re: AW: Sarajevo City Center
Meni je h&m ekstra, cak sta vise zalim sto ga nema u SCC.
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
- OldMayor
#511 Re: Sarajevo City Center
Mislim da zara nije napuhana zato sto ce se raja tamo ubit kupujuci, vec zato sto je Bakir spomenuo sto puta. I eto opet poznat je brend...
Isto ko i mcd, razvikan na sva vrata, ali da sad nesto razvaljuju, ne bas...
Ima u meppasu zara pa zjapi prazna, barem koliko sam ja vidio.
- WildRedRose
#512 Re: Sarajevo City Center
pa kad su im cijene gluho biloOldMayor wrote:Mislim da zara nije napuhana zato sto ce se raja tamo ubit kupujuci, vec zato sto je Bakir spomenuo sto puta. I eto opet poznat je brend...
- O'zone
- Globalni moderator
#513 Re: Sarajevo City Center
Kako se saznaje, SCC još nema upotrebnu dozvolu od Ministarsava za promet Kantona Sarajevo.
I tu nastaje golemi problem, jer stižu penali za kašnjenje koje naplaćuju veliki svjetski brendovi, a među njima je i kompanija Zara koja je već najavila naplatu za svaki dan kašnjenja shopping centra sa radom.
Stoga je prije nekoliko sedmica, u jeku unutrašnjih radova, najavljeno da će se 13. marta otvorilti samo shopping dio centra, dok će biznis prostor i ostatak SCC-a biti otvoren tek u novembru ove godine.
Sudeći po reakciji Zlatka Petrovića, ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, i izjavi koju je dao za današnji Avaz, građani Sarajeva još će se načekati dok Sarajevo City Centar otvori svoja vrata, a u najboljem sličaju manji dio centra bi mogao proraditi eventualno za 15-tak dana.
- Ma, nema govora da otvore centar kada se još radi tehnički prijem. O tome nema više nikakve diskusije. Niti su dobili dozvolu, niti je završen pregled objekta. Bez toga centar ne može biti ni otvoren, to je sasvim jasno. Ovaj posao ne može se završiti za nekoliko dana. Sve se mora raditi po zakonu - kategoričan je ministar Petrović u izjavi za Avaz.
- holowey
#514 Re: Sarajevo City Center
jeli ovo iz onog tariguza koji je davno nekad objavljivao da je u potpunosti zaustavljena gradnja i da nikad nece biti zavrseno? sad mi je jasnija poruka tekstaO'zone wrote:Kako se saznaje, SCC još nema upotrebnu dozvolu od Ministarsava za promet Kantona Sarajevo.
I tu nastaje golemi problem, jer stižu penali za kašnjenje koje naplaćuju veliki svjetski brendovi, a među njima je i kompanija Zara koja je već najavila naplatu za svaki dan kašnjenja shopping centra sa radom.
Stoga je prije nekoliko sedmica, u jeku unutrašnjih radova, najavljeno da će se 13. marta otvorilti samo shopping dio centra, dok će biznis prostor i ostatak SCC-a biti otvoren tek u novembru ove godine.
Sudeći po reakciji Zlatka Petrovića, ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, i izjavi koju je dao za današnji Avaz, građani Sarajeva još će se načekati dok Sarajevo City Centar otvori svoja vrata, a u najboljem sličaju manji dio centra bi mogao proraditi eventualno za 15-tak dana.
- Ma, nema govora da otvore centar kada se još radi tehnički prijem. O tome nema više nikakve diskusije. Niti su dobili dozvolu, niti je završen pregled objekta. Bez toga centar ne može biti ni otvoren, to je sasvim jasno. Ovaj posao ne može se završiti za nekoliko dana. Sve se mora raditi po zakonu - kategoričan je ministar Petrović u izjavi za Avaz.
-
RepB
#515 Re: Sarajevo City Center
Ne vidim problem u tome ako otvore kad zavrse, pa makar to bilo i nakon 6. Aprila. Objekt je slozen i bolje im je da to sve fino dotjeraju nego da jure na vrat na nos i da to zavrsavaju, osim toga, investitor zna kad je potpisao ugovore i ne vidim razlog za paniku u Avazu.O'zone wrote:Kako se saznaje, SCC još nema upotrebnu dozvolu od Ministarsava za promet Kantona Sarajevo.
Sto se tice Avaza, sramota, cemu sve to?
Sad nekom bitno osim investitorima, hoce li to biti danas, ili za sedam dana ili za mjesec dana?
Sto se mene tice, neka ga zavrse kako treba, a kad ce biti otvoren, hoce li u Aprilu ili Julu, to me bas toliko ne tangira.
-
archi_a
#517 Re: Sarajevo City Center
Kako ovi gradjevinci ubrzano rade....Ubacili u petu brzinu. Nevjerovatno
Zasigurno znam da ja tamo necu uci prvih mjesec dana, pa otvorili to oni sutra ili za mjesec. Ne bih bas da mi neka ploca sleti na centralu. Sto je sigurno, sigurno. Ebi ti to.
- holowey
#518 Re: Sarajevo City Center
autom u garazu i boli te dupe hoce li ploce padati okoloarchi_a wrote:Kako ovi gradjevinci ubrzano rade....Ubacili u petu brzinu. NevjerovatnoZasigurno znam da ja tamo necu uci prvih mjesec dana, pa otvorili to oni sutra ili za mjesec. Ne bih bas da mi neka ploca sleti na centralu. Sto je sigurno, sigurno. Ebi ti to.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#519 Re: Sarajevo City Center
ja ću odmah odletiti da ispitam toalete i kafiće
moram priznati da mi se dosta sviđaju stubovi obloženi ovim reflektirajućim čudom
to sam jutros vidio iz tramvaja i super je
bolje rješenje nego na bbi
moram priznati da mi se dosta sviđaju stubovi obloženi ovim reflektirajućim čudom
to sam jutros vidio iz tramvaja i super je
bolje rješenje nego na bbi
- JThomas
#520 Re: Sarajevo City Center
ali ministru je itekako bitno da čvakne nešto na kafu, bliži se kraj mandata...RepB wrote:Ne vidim problem u tome ako otvore kad zavrse, pa makar to bilo i nakon 6. Aprila. Objekt je slozen i bolje im je da to sve fino dotjeraju nego da jure na vrat na nos i da to zavrsavaju, osim toga, investitor zna kad je potpisao ugovore i ne vidim razlog za paniku u Avazu.O'zone wrote:Kako se saznaje, SCC još nema upotrebnu dozvolu od Ministarsava za promet Kantona Sarajevo.
Sto se tice Avaza, sramota, cemu sve to?
Sad nekom bitno osim investitorima, hoce li to biti danas, ili za sedam dana ili za mjesec dana?
Sto se mene tice, neka ga zavrse kako treba, a kad ce biti otvoren, hoce li u Aprilu ili Julu, to me bas toliko ne tangira.
javni poziv da se da mito, ni manje ni više.
- newlevel
#521 Re: Sarajevo City Center
I mene bas zanima kakav ce im biti wc, zasad mi je u alti najdraze svratit.
Gesendet von meinem C1605 mit Tapatalk
Gesendet von meinem C1605 mit Tapatalk
-
StupskaBitanga
#522 Re: Sarajevo City Center
vala se čovjek svačeg nagleda po tim javnim WC da mu poslije niopšto ne padne na pamet da ikad više uđe
- newlevel
#523 Re: Sarajevo City Center
U BBI uzasno smrdi.
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
-
emmir1
#524 Re: Sarajevo City Center
6. aprila otvor???
kako čujem bbi na godišnjicu otvorenja tj. 6. aprila dovodi Tarkana , valjda će koncert da bude na trgu
bit će veselo
kako čujem bbi na godišnjicu otvorenja tj. 6. aprila dovodi Tarkana , valjda će koncert da bude na trgu
bit će veselo
-
emmir1
#525 Re: Sarajevo City Center
newlevel wrote:U BBI uzasno smrdi.
Sent from my Nokia 3310.
Možda na prizemlju jer ogromna je frekvencija ljudi , popni se na prvi ili drugi sprat.
Na prizemlju je svima usput jer ipak je to centar grada