Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Margita81

#501 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Margita81 »

Ako znamo tacno naziv i lokaciju svake postojece piramide dosad otkrivene u cijelom svijetu zar nebi bilo logicno da otkrivanje bosanske piramide ne odjekne kao arheolosko otkrice stoljeca u cijelom svijetu?? Zasto nije? Zasto sto jbno nema piramide omg...
Bradafilozof

#502 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Bradafilozof »

Margita81 wrote:Ako znamo tacno naziv i lokaciju svake postojece piramide dosad otkrivene u cijelom svijetu zar nebi bilo logicno da otkrivanje bosanske piramide ne odjekne kao arheolosko otkrice stoljeca u cijelom svijetu?? Zasto nije? Zasto sto jbno nema piramide omg...
zato što ti pojma nemaš o načinu na koji svijet funkcioniše, ali pojma.
BlackSteel

#503 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by BlackSteel »

Ovoj eluni puna usta nakih kupljenih diploma. Pobogu djevojcice. Stvarno si danas blago psihoticna. Znaci bas pratim koliko i kome si sve rekla da je kupio skolu. I po cemu bi tu nebulozu mogla potkrijepit i potvrdit. I to pitam cisto jer vidim par postova iznad velis argumentovana rasprava se treba vodit bla bla. Pa de nam argumentovano pojasni djevojcice. Po cemu se to bas primjeti da smo svi kupili diplome. Mozda mi se skola malo razlikuje od vase post dejtonske. Hvala bogu na tome, barem sam procitao par zanimljivih slikovnica u prijeratnoj skoli :) i btw, nismo je placali za razliku od ove i tvoje generacije, kojima je haman kupit diplomu ko u granap otic.

Poslo sa njakog hepeka, vazdan nesta bibiche.
Last edited by BlackSteel on 24/10/2014 15:04, edited 1 time in total.
Margita81

#504 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Margita81 »

Bradafilozof wrote:
Margita81 wrote:Ako znamo tacno naziv i lokaciju svake postojece piramide dosad otkrivene u cijelom svijetu zar nebi bilo logicno da otkrivanje bosanske piramide ne odjekne kao arheolosko otkrice stoljeca u cijelom svijetu?? Zasto nije? Zasto sto jbno nema piramide omg...
zato što ti pojma nemaš o načinu na koji svijet funkcioniše, ali pojma.

Vidi se ko koliko zna.
eluna

#505 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by eluna »

BlackSteel wrote:Ovoj puna usta nakih kupljenih diploma. Pobogu djevojcice. Stvarno si danas blago psihoticna. Znaci bas pratim koliko i kome si sve rekla da je kupio skolu. I po cemu bi tu nebulozu mogla potkrijepit i potvrdit. I to pitam cisto jer vidim par postova iznad velis argumentovana rasprava se treba vodit bla bla. Pa de nam argumentovano pojasni djevojcice. Po cemu se to bas primjeti da smo svi kupili diplome. Mozda mi se skola malo razlikuje od vase post dejtonske. Hvala bogu na tome, barem sam procitao par zanimljivih slikovnica u prijeratnoj skoli :) i btw, nismo je placali za razliku od ove i tvoje generacije, kojima je haman kupit diplomu ko u granap otic.

u jarane - u kakvoj planinskoj vukojebini si to ti onda učio školu prije rata???? ... jer vrlo dobro znam da je pisalo da je vulkanskog porijekla Trebević, tj. da je ugašeni vulkan neaktivan bog zna od kada

i hvala za ovo djevojčice - ali djevojčica je prije rata išla u osnovnu titinu školu, a nije ni bježala sa časova, niti su joj seoski dripci držali časove

čuj - nigdje vulkana ..... očito baš nisi vičan čitanju iako si išao u normalnu školu
Pjanic15

#506 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Pjanic15 »

Ramzess Veliki wrote:Moraš uzeti u obzir faktor vremena od nekih 4000 do 7000 godina
Koliko to ti tvrdiš da je piramida stara? :lol:
BlackSteel

#507 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by BlackSteel »

Rekoh lijepo da su me slikovnice privlacile vise. Slike tam, slike vam. Rece i ramo par postova iznad da se izvalio i zajebo sto umjesa vulkan (nepostojeci) u pricu. Hoce to kad forumasi malo potpucaju labilca pa se insan nafura da zna vise neg sto fakat zna. Onda su i gejziri tu nedje kamol vulkani. I de sad samo i ti ponovi molim te: kakve veze ima trebevic sa svemirkom i piramidom. Pls pojasni jer ne kontam poveznicu.

BlackSteel

#508 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by BlackSteel »

eluna wrote:
BlackSteel wrote:Ovoj puna usta nakih kupljenih diploma. Pobogu djevojcice. Stvarno si danas blago psihoticna. Znaci bas pratim koliko i kome si sve rekla da je kupio skolu. I po cemu bi tu nebulozu mogla potkrijepit i potvrdit. I to pitam cisto jer vidim par postova iznad velis argumentovana rasprava se treba vodit bla bla. Pa de nam argumentovano pojasni djevojcice. Po cemu se to bas primjeti da smo svi kupili diplome. Mozda mi se skola malo razlikuje od vase post dejtonske. Hvala bogu na tome, barem sam procitao par zanimljivih slikovnica u prijeratnoj skoli :) i btw, nismo je placali za razliku od ove i tvoje generacije, kojima je haman kupit diplomu ko u granap otic.

u jarane - u kakvoj planinskoj vukojebini si to ti onda učio školu prije rata???? ... jer vrlo dobro znam da je pisalo da je vulkanskog porijekla Trebević, tj. da je ugašeni vulkan neaktivan bog zna od kada

i hvala za ovo djevojčice - ali djevojčica je prije rata išla u osnovnu titinu školu, a nije ni bježala sa časova, niti su joj seoski dripci držali časove

čuj - nigdje vulkana ..... očito baš nisi vičan čitanju iako si išao u normalnu školu
I btw djevojcice, SKOLU NISAM UCIO, NEMAM JA CEMU SKOLU NAUCIT. NIJE ZIVO BICE. SKOLU SAM POHADJAO. Hvala i dovidjenja. O tome vam pricam djecice draga. Ti nekome kenjat o kupljenim skolama a po pola minute se mislis jel se ne znam pise sastavljeno ili rastavljeno. Posast u postdejtonskih skolaraca.

eluna

#509 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by eluna »

BlackSteel wrote:
eluna wrote:

I btw djevojcice, SKOLU NISAM UCIO, NEMAM JA CEMU SKOLU NAUCIT. NIJE ZIVO BICE. SKOLU SAM POHADJAO. Hvala i dovidjenja. O tome vam pricam djecice draga. Ti nekome kenjat o kupljenim skolama a po pola minute se mislis jel se ne znam pise sastavljeno ili rastavljeno. Posast u postdejtonskih skolaraca.

:eh: ............. samari samari ....samo ulari fale ...
Ramzess Veliki

#511 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ramzess Veliki »

Dajte pustite se ovakve priče. Ako nisam u nečemu u pravu, a insani smo, insanski je i pogriješiti (ovo za vulkansku prašinu sam čuo od doktora geologije na lokaciji, a maloprije mi se isti ispravio i rekao da je u pitanju jezerski pijesak ... što mi je opet malo nelogičnije ... a uz to mi je rekao posredno da je taj i svaki pijesak (logično) izvorno magmatskog porijekla) ... dakle ako sam negdje ofulao to slobodno ispravite.
Ali molim bez proste rasprave. Ja sam fino vaspitano čeljade pa se lako posramim ... :oops:
Ramzess Veliki

#512 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ramzess Veliki »

Daj pusti se Indexa i podvala iz komšiluka, samo naivac može vjerovati u njihovu dobronamjernost. Da smo iskopali "Enterprise" sa okamenjenim Spockom oni bi i to negirali. Pa oni žive od turizma, zar ne?
Prvo su oduševljeno pisali da je potvrđena teza, a zatim ih neko naružio i objasnio da će turisti sa Jadrana kraće boraviti na plaži ...
dustaban

#513 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

bla, bla, bla, bla....

I jos se imas obraza javljati nakon ovakve provale
Ramzess Veliki wrote:Dajte pustite se ovakve priče. Ako nisam u nečemu u pravu, a insani smo, insanski je i pogriješiti (ovo za vulkansku prašinu sam čuo od doktora geologije na lokaciji, a maloprije mi se isti ispravio i rekao da je u pitanju jezerski pijesak ... što mi je opet malo nelogičnije ... a uz to mi je rekao posredno da je taj i svaki pijesak (logično) izvorno magmatskog porijekla) ... dakle ako sam negdje ofulao to slobodno ispravite.
Ali molim bez proste rasprave. Ja sam fino vaspitano čeljade pa se lako posramim ... :oops:
:-) :-) :-) :-) :-)
Pjanic15

#514 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Pjanic15 »

Ramzess Veliki wrote:Daj pusti se Indexa i podvala iz komšiluka, samo naivac može vjerovati u njihovu dobronamjernost. Da smo iskopali "Enterprise" sa okamenjenim Spockom oni bi i to negirali. Pa oni žive od turizma, zar ne?
Prvo su oduševljeno pisali da je potvrđena teza, a zatim ih neko naružio i objasnio da će turisti sa Jadrana kraće boraviti na plaži ...
Što ignorišeš odgovor o starosti piramide? :lol:
drug_profi

#515 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

Ocito se gubi poenta.
Ono sto PRVO trebamo prodavati je kraljevski grad kojeg treba rekonstruisati a onda sloziti pricu i bajku o piramidi i tunelima kao sto su englezi prodali excalibur, merlina i artura...

A ne neke energije i suplje planete kako ih semir prezentira a dustaban se uhvatio kao pijan plota

...s tipfeler masine...
AmirBaa

#516 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by AmirBaa »

Ramzess Veliki wrote:Daj pusti se Indexa i podvala iz komšiluka, samo naivac može vjerovati u njihovu dobronamjernost. Da smo iskopali "Enterprise" sa okamenjenim Spockom oni bi i to negirali. Pa oni žive od turizma, zar ne?
Zive od turizma jer stotine hiljada ljudi se ide i kupa u prelijepom moru, medju njima sam i ja a i ti si nekad bio vjerovatno. I tu je more jel tako, nije pod znakom upitnika? I kad vec susjede spominjes i njhov turizam samo cu ti reci game of thrones, jedna od najpopularnijih serija na svijetu se tamo snima. Imamo srece sto lezimo na ovakvim prirodnim ljepotama ali smo previse zatucan narod pa od tog ne znamo napraviti nesto, nego eto ima piramida to ce biti turisticka destinacija.
Ramzess Veliki

#517 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ramzess Veliki »

Pjanic15 wrote:
Već sam napisao u ranijem postu. debljina formiranog sloja humusa je 45-50 cm - prosječna debljina.
Prema geolozima je to od 4000 do 7000 godina, što znači da nije moguće tačno utvrditi starost bez pronalaska organskih materija na kojima se može primijeniti ispitivanje starosti ugljikovom metodom.
Ramzess Veliki

#518 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ramzess Veliki »

AmirBaa wrote:
Zive od turizma jer stotine hiljada ljudi se ide i kupa u prelijepom moru, medju njima sam i ja a i ti si nekad bio vjerovatno. I tu je more jel tako, nije pod znakom upitnika? I kad vec susjede spominjes i njhov turizam samo cu ti reci game of thrones, jedna od najpopularnijih serija na svijetu se tamo snima. Imamo srece sto lezimo na ovakvim prirodnim ljepotama ali smo previse zatucan narod pa od tog ne znamo napraviti nesto, nego eto ima piramida to ce biti turisticka destinacija.
Da ... trebamo misliti kako pare nakamarati. Eno procurile su na internetu fotke kako englezi podižu Stonhendge 60-tih godina ... rusi ih izbacili i optužili za prevaru. A koliko su para uzeli na njemu ...
Pjanic15

#519 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Pjanic15 »

Ramzess Veliki wrote:
Pjanic15 wrote:
Već sam napisao u ranijem postu. debljina formiranog sloja humusa je 45-50 cm - prosječna debljina.
Prema geolozima je to od 4000 do 7000 godina, što znači da nije moguće tačno utvrditi starost bez pronalaska organskih materija na kojima se može primijeniti ispitivanje starosti ugljikovom metodom.
Ne provaljuj se, priča se vodila oko rubova piramida, odnosno o tome da ih je neko napravio, pa si ti naveo te godine starosti aludirajući na starost piramide. :lol: :lol: A ko god je bar malo upućen, zna da u to doba nije postojala zabilježena ikakva mega civilizacija na ovim područjima, koja je bila potrebna i u stanju napraviti piramide grandioznije od egipatskih :lol: , to je nepobitan historijski fakt. :) Svjestan je toga bio i Mr. Sem Sheshirko, pa tu ogromnu rupu u svojim tezama krpi bajkama o vanzemaljskim graditeljima, ancient aliensima. :zzzz:
Ramzess Veliki wrote:
Avetinho wrote: Ne budi smijesan. Znas li kako izgleda ivica piramide?

Prvo: ova nije otkopana nego ocigledno oblikovana krampom i lopatom maloprije.
Drugo: ivica pramide je presjek dvije strane piramide. Ovdje to ocigledno nije slucaj, nego je neka stepenica od zemlje.
Trece: ima cuvena slika otkopane "ivice" na kojoj se jasno vidi da vijuga kao zmija i da apsolutno nije rukom pravljena. (Jedino sto je rukom pravljeno na Svemirkovim iskopinama su njegove "stepenice" koje je koristio da maze oci lakovjernima.) Ne cudi me sto je zakopana odmah. Potrazicu sliku ali nisam siguran da cu je naci nakon 8 godina.
Ovo je rub. Da su me poslušali pa otkopali bar 50 metara to bi drugačije izgledalo.
Moraš uzeti u obzir faktor vremena od nekih 4000 do 7000 godina i procese koji su se odvijali na toj površini. Mnogo toga je uništeno od korijenja borova.
Nešto što niste znali - borovi su na Visočici posađeni prije 50-tak godina, do tada Visočica je bila glat ravna, samo je nisko rastinje raslo po njoj. Korienje borova ulazi duboko i razara površinu ispod humusa.
SkyLimit

#520 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by SkyLimit »

uglavnomja wrote:vidis ramo, to je problem ...

njih nekoliko, svjetskih sampiona u pljuvanju, jedini cilj u zivotu vladati temom, sa par floskula i gomilom necega sto samo oni samtraju humorom, blokiraju svaku konstruktivnu raspravu, kojoj je jedini cilj da nesto para udje u zemlju.
sve moralne vertikale, brinu o ugledu i imidzu najsiromasnije zemlje u europi, sa najglupljim drzavnim uredjenjem, gdje hebeni dog trust upravlja vladama, gdje naki zukici imaju vile, a penzioneri se bore oko kontejnera sa kerovima ...

i koji misle da je njihov stav jedini i ispravan, a ne zele prihvatiti da postoje ljudi kojima su zanimljive te price, koji vjeruju u mistiku, koji zele nesto novo da vide ... i koji su spremni izdvojiti para za to.

To ne treba da bude nikome problem. Dokle god se tkz. piramide u Visokom sa svojim vanzemaljcima i ljekovitim zračenjima predstavljaju kao mistika, bajka, paranauka, alternativna historija, ne bi trebalo nikome da smeta, ko voli nek izvoli.

Ne može se zabraniti nekome da vjeruje da je hiljadama godina prije nego što su nastale prve civilizacije u dolinama rijeka Eufrat i Tigris, u Bosni već postojala i nestala razvijena civilizacija(pomalo vuče na mit o Atlantidi, s time da je ova bosanska civilizacija izgleda puno starija i od nje).

Problem nastaje kad neko to pokušava prodati kao nauku, tražiti da mu se priznaju naučni radovi o tome i tražiti pomoć države za nekakve projekte vezane za to.
Last edited by SkyLimit on 24/10/2014 17:11, edited 2 times in total.
Pjanic15

#521 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Pjanic15 »

SkyLimit wrote:
uglavnomja wrote:vidis ramo, to je problem ...

njih nekoliko, svjetskih sampiona u pljuvanju, jedini cilj u zivotu vladati temom, sa par floskula i gomilom necega sto samo oni samtraju humorom, blokiraju svaku konstruktivnu raspravu, kojoj je jedini cilj da nesto para udje u zemlju.
sve moralne vertikale, brinu o ugledu i imidzu najsiromasnije zemlje u europi, sa najglupljim drzavnim uredjenjem, gdje hebeni dog trust upravlja vladama, gdje naki zukici imaju vile, a penzioneri se bore oko kontejnera sa kerovima ...

i koji misle da je njihov stav jedini i ispravan, a ne zele prihvatiti da postoje ljudi kojima su zanimljive te price, koji vjeruju u mistiku, koji zele nesto novo da vide ... i koji su spremni izdvojiti para za to.

To ne treba da bude nikome problem. Dokle god se tkz. piramide u Visokom sa svojim vanzemaljcima i ljekovitim zračenjima predstavljaju kao mistika, bajka, paranauka, alternativna historija, ne bi trebalo nikome da smeta, ko voli nek izvoli.

Problem nastaje kad neko to pokušava prodati kao nauku, pisati naučne radove o tome i tražiti pomoć države za nekakve projekte vezane za to.
:thumbup:

Upravo tako, naš narod sa brdsko-planinskim mentalitetom jednostavno nije svjestan bitnosti nauke, te još autentičnih arheoloških iskopina koje su pravo nacionalno blago i dio historije ove zemlje, koje su trajno narušene na tom lokalitetu.
Avetinho

#522 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

Ramzess Veliki wrote: Da ... trebamo misliti kako pare nakamarati. Eno procurile su na internetu fotke kako englezi podižu Stonhendge 60-tih godina ... rusi ih izbacili i optužili za prevaru. A koliko su para uzeli na njemu ...
Ma Rusi su glavni. Sad stvarno sumnjam da imas ikakve veze s profesijom, bilo geologijom ili arheologijom.

Na cemu mislis da su uzeli pare? Stonehenge (obrati paznju kako se pise) je dokazana lokacija. Ne samo da su pronadjeni originalni megaliti, nego i drevno groblje, posudje i drugi artefakti, sve ono sto nedostaje Obmanagicevim piramidama.

Svemirko nam jos samo moze ponuditi onu suplju kako vrh Visocice zraci snop energije prema sazvijezdju Plejada, koji se moze mjeriti mobilnim telefonom marke Nokia (ima negdke slika na Svemirkovoj stranici) i sluzi kao svjetionik da ti jadnici mogu naci put do kuce.
Gojeni H

#523 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Gojeni H »

VjecitiStudent wrote:
dustaban wrote:Ramzese dragi syashi vishe s tom prichom, kakvi yebeni tuneli, ako ih i ima to je sramota i pominjati, toga ima ispod svake yebene tvrdjave. Znas li ti samo koja je prica sa Petrovaradinskom tvrdjavom i ostalim chudesima.

Dakle ostavicemo vas na miru sa tim vasim visockim lopovlukom pod uslovom kakav sam vec naveo - ne petljajte u to nauku bilo kakve arheoloske artefakte jer toga nemate. Drzte se ove lopovske price o energiji, zracenju i ostalim charolijama, na tom konceptu mozete napraviti neku navlaku za naivne i tu bi mogla biti neka para za visocke lopine.

Dakle, eto vas tamo, muntajte budale i dalje ali ako boga znate prestanite nas yebavat u zdrav mozak!
:thumbup:
Došli smo i do zaključka.
@Student
Sto si ti ters ... nisam znao, fakat.
Iskreno me zaboli chuna da li ima piramida ili ne.
Komsije vjeruju da je Obilic na prevaru zbo Murata, Britanci o Stonehenge-u i Loch Ness-u prave turisticke atrakcije ...
De ba da sta naucimo, NISMO najpametniji na svijetu.

Odvedem prije nekih 15-ak godina jednog Amera na kulu u Srebreniku. Ja kao stari historicar mu procitam sta pise na tabli ... frajer pogleda kulu, mene, pa veli:
"Ovo da je u Americi, ovde bi bio reenactment bitke, a restorani i male radnje bi bile svuda okolo".

Jebo ga ti, piramide jasta su. :D
BlackSteel

#524 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by BlackSteel »

Ma care ba sve to stoji. Imas donekle pravo, al ovde vecina raje posmatra raskrscavanje sa svemirkom kao da im neko bliznje napada. Dodju i pjene i onda kao mi njih napadamo. Ja jedine napade sto vidjeh ovde vidjeh elunino pjenjenje i uvrede na sabahu. Jedina frka u svemu je sto se nakacio na sisu drzave sa pajdasima i to je to. Ako je sposoban sto kaze lik prije, nek svoj kesh naprave preko turizma i onda neka prde da alien hibernira sa klonom sigourney veawer unutra. Sve smo al glup insan nikad nismo znali bit ma koliko nam bila pegla nekad dokazivat suprotno. Piramide ima ko sto imaju dva oskara i nobel na mom grand pianu u dnevnom boravku.

Rob_Atl

#525 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Rob_Atl »

Pa eto nedavno u Guatemali (je mislim da je tu) su otkrivene neke piramide, pa jesi li cuo ili procitao negdje, nisi jer i nije bitno toliko. tako vazi i za nase "piramide" dok se ne iskopa sve necemo nikad ni znati.
Post Reply