Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

suncokret10

#501 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by suncokret10 »

muzicar_iz_parka wrote:
suncokret10 wrote: to za šta tebi treba džemila drugi ljudi vide i bez nje, jer su za razliku od tebe išli u školu, uče historiju. u sadašnjosti se živi ali se sprema za budućnost, jer kad budućnost dođe tada je već kasno, il si spreman ili si u tomašici. pa ti vidi gdje si.
Nema veze što nisam išao u školu, mene raja volu mnogo jer pjevam bolje od Šabana i Keme. :D

Situacija 1992 i 2013 nije ista, kao prvo imamo vojno prisustvo zapada na našoj teritoriji a kao drugo oni su odgovorni za nadzor vazdušnog prostora (Air policing), što u daljem kontekstu znači da će u slučaju bilo kakvih pokušaja reagovati.
Koliko dugo bi recimo gazda Mile mogao voditi neki imaginarni rat kad bi mu palo par desetina NATO bombi na glavu, Milošević je izdržao dva i po mjeseca sa čitavim JNA arsenalom 1999, toliko opremljen niko više neće na ovim prostorima biti.
Isto bi se desilo i sa bilo kim drugim ko bi nešto pokušao na svoju ruku.
Koliki su vojni budžeti Srbije i Hrvatske? U prosjeku ne puno veći od BiH, jedni i drugi muku muče da nabave par novih aviona
i druge ozbiljnije vojne opreme, znači malo prostora za neke avanture kod nas, dal direktno ili indirektno.
a koliko je tebi godina?
suncokret10

#502 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by suncokret10 »

ob433 wrote:ma kad shvatiti da je Istočna Bosna izgubljena , bit će vam lakše da razmotrite kakve gluposti pričate , čuj iće Bošnjaci s puškom ,a preko Drine 8 miliona Srba ...neki forumaši su stvarno u rangu naših ratnih komadanata , ni plana ni programa ,samo nek se gine ..
pa misli se do drine
madner

#503 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Airpolicing znaci da ce NATO bombardovati, o tempore o mores.
ob433

#504 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by ob433 »

suncokret10 wrote:
ob433 wrote:ma kad shvatiti da je Istočna Bosna izgubljena , bit će vam lakše da razmotrite kakve gluposti pričate , čuj iće Bošnjaci s puškom ,a preko Drine 8 miliona Srba ...neki forumaši su stvarno u rangu naših ratnih komadanata , ni plana ni programa ,samo nek se gine ..
pa misli se do drine
pa ti isti nisu ostali ni 1914 , ni 1941 ni 1992 preko Drine , što bi sad ostali ?
suncokret10

#505 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by suncokret10 »

da, ali opet zna se ko ih je spasio od potpunog sloma 95.
Paranoid

#506 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

ob433 wrote:
suncokret10 wrote:
pa misli se do drine
pa ti isti nisu ostali ni 1914 , ni 1941 ni 1992 preko Drine , što bi sad ostali ?
Lupaš, petljaš..a znaš da je projekat propao..i nemaš kartu ni do Prištine.

Kad je u pitanju rat u BiH, onda se zna da bi Srbija dala svoju pomoć...ali samo moralnu, kao i danas što daje Miletu.

Moral je jedino što putuje na relaciji Rusija-Srbija-Republika šumska..
madner

#507 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Kada Srbija 92 nije smjela preci Drinu u punom sastavu, kada se mogla vaditi da ne priznaje nezavisnost :D
Steely Dan

#508 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Steely Dan »

ob433 wrote:ma kad shvatiti da je Istočna Bosna izgubljena , bit će vam lakše da razmotrite kakve gluposti pričate , čuj iće Bošnjaci s puškom ,
a preko Drine 8 miliona Srba
...neki forumaši su stvarno u rangu naših ratnih komadanata , ni plana ni programa ,samo nek se gine ..
:lol: :lol: Niti jedan nece preci granicu , niti jedan . Pokazi mi ga . Ko ce ga poslati . Ko ce ga naouruzati .Ko je novi Arkan ? ko je novi milosevic ? Ko je novi Mladic ? Ko je novi Simatovic ? Samo jedna cizma ako kroci na nase tlo bice proglasena agresija i Beograd i Cacak postaju legitimni vojni ciljevi . Nema vise Alije da drka qurac i povlaci idiotske poteze i govori ,, ko to puca ,, Nema Delimustafica , Munje , Mehe Gunje i slicnih majumna sto slave na Palama pravoslavni Bozic dok cetnici podmazuju cijevi i ostre kame . Onaj Srbijanac koji predje Drinu nece ici u razmjenu kao 92 -95 . Ostavice svoje kosti . Bosna je pripala Bosnacima onog dana kada su jedan Hrvat i jedan Srbin sjeli u Kardjordjevu da popiju viski . Srbi i Hrvati su izgubili Bosnu jos prije 100 godina kada su odlucili da je razjebu i pripoje lijevo i desno . Danasnji Bosnjaci su jebeniji 1000 puta od najjebenijih cetnika i ustasa koji su ustvari kukavice . Sutra da kleknete pozelite unitarnu BiH ne bi je dobili . Vas nikada nije zanimala BiH sa Bosnjacima . Ni Bosnjake danas ne zanima nikakava BiH sa cetnicima . Nikakava .
Dozer

#509 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Dozer »

Na tvoju zalost, u BiH ce i dalje biti i Srba i Hrvata. BiH nije samo bosnjacka, kao sto nije ni samo srpska ili hrvatska. Ili romska ili jevrejska.
Svi smo mi ovdje domicilni, a sto se to prije shvati i prihvati, prije ce nam svima biti bolje. I nema tu nikakve "bratske" price, samo cinjenicno stanje.
suncokret10

#510 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by suncokret10 »

Dozer wrote:Na tvoju zalost, u BiH ce i dalje biti i Srba i Hrvata. BiH nije samo bosnjacka, kao sto nije ni samo srpska ili hrvatska. Ili romska ili jevrejska.
Svi smo mi ovdje domicilni, a sto se to prije shvati i prihvati, prije ce nam svima biti bolje. I nema tu nikakve "bratske" price, samo cinjenicno stanje.
bih je država onih koji je žele, pa bili to i eskimi i obratno.
Hafis

#511 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Steely Dan wrote:Nema vise Alije da drka qurac i povlaci idiotske poteze i govori ,, ko to puca ,, Nema Delimustafica , Munje , Mehe Gunje i slicnih majumna
Zato su tu danas Suljo, Zlaja, Bake i Fahro :zzzz:
spreca

#512 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by spreca »

Hafis wrote:
Steely Dan wrote:Nema vise Alije da drka qurac i povlaci idiotske poteze i govori ,, ko to puca ,, Nema Delimustafica , Munje , Mehe Gunje i slicnih majumna
Bandijera ima vise :mrgreen:
Hafis

#513 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

spreca wrote:
Hafis wrote:
Bandijera ima vise :mrgreen:
Zamisli ih u uniformama kad primaju raport :lol:
Gojeni H

#514 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Gojeni H »

muzicar_iz_parka wrote:Kad bi uzimao forume za ozbiljno, kod nas bi rat počeo već odavno.
Daidža Sam je tu, onaj ko bude počinjao neke "ratne avanture" dobiće po nosu u roku od par dana, toga su svi svjesni na ovoj tragikomičnoj političkoj sceni BiH, zato osim praznih riječi u svrhu političke promocije ništa drugo se i ne dešava.
Ako malo posmatramo razvoj zadnjih godina u komšiluku i susdjedstvu, njihove oružane snage su na silaznoj putanji, većinu budžeta jedu plate a ništa ne nabavljaju naročito, samim time opasnost je manja da će njihovi proxy kod nas ići u neke sukobe.
Postujem tvoje misljenje, ali se ne slazem.
Prvo, isto je pred rat bilo price da UN, Evropska Unija, ili Amerika nece dozvoliti rat na evropskom tlu pa se on ipak desio.
Drugo, zbog posla koji obavljam znam prilicno na koji nacin Ameri razmisljaju.
Kod Daidze Sama je sve interes naravno. Ali Daidza Sam, ako ne moze ili mu se ne isplati nesto sprjecavati, ce to podrucje izolirati ili kako to oni vole reci "contain".
Svjedoci smo da trenutna administracija ne voli da se uplice previse u sukobe. Taj trend ce se nastaviti, sa sve glasnijim povicima medju politickim krugovima da se zapocne sa politikom izolacionizma ... nesto sto je bilo nepojmljivo nakon iskustva pred 2 svj rat
suncokret10

#515 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by suncokret10 »

Gojeni H wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Kad bi uzimao forume za ozbiljno, kod nas bi rat počeo već odavno.
Daidža Sam je tu, onaj ko bude počinjao neke "ratne avanture" dobiće po nosu u roku od par dana, toga su svi svjesni na ovoj tragikomičnoj političkoj sceni BiH, zato osim praznih riječi u svrhu političke promocije ništa drugo se i ne dešava.
Ako malo posmatramo razvoj zadnjih godina u komšiluku i susdjedstvu, njihove oružane snage su na silaznoj putanji, većinu budžeta jedu plate a ništa ne nabavljaju naročito, samim time opasnost je manja da će njihovi proxy kod nas ići u neke sukobe.
Postujem tvoje misljenje, ali se ne slazem.
Prvo, isto je pred rat bilo price da UN, Evropska Unija, ili Amerika nece dozvoliti rat na evropskom tlu pa se on ipak desio.
Drugo, zbog posla koji obavljam znam prilicno na koji nacin Ameri razmisljaju.
Kod Daidze Sama je sve interes naravno. Ali Daidza Sam, ako ne moze ili mu se ne isplati nesto sprjecavati, ce to podrucje izolirati ili kako to oni vole reci "contain".
Svjedoci smo da trenutna administracija ne voli da se uplice previse u sukobe. Taj trend ce se nastaviti, sa sve glasnijim povicima medju politickim krugovima da se zapocne sa politikom izolacionizma ... nesto sto je bilo nepojmljivo nakon iskustva pred 2 svj rat
čak su u truskoj bili spremni avioni da bombarduju miloševića ako napadne BiH. :-)
Mister Yes

#516 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

muzicar_iz_parka wrote: Situacija 1992 i 2013 nije ista, kao prvo imamo vojno prisustvo zapada na našoj teritoriji a kao drugo oni su odgovorni za nadzor vazdušnog prostora (Air policing), što u daljem kontekstu znači da će u slučaju bilo kakvih pokušaja reagovati.
Koliko dugo bi recimo gazda Mile mogao voditi neki imaginarni rat kad bi mu palo par desetina NATO bombi na glavu, Milošević je izdržao dva i po mjeseca sa čitavim JNA arsenalom 1999, toliko opremljen niko više neće na ovim prostorima biti.
Tačno. I upravo to je razlog zašto velikosrbi neće ništa pokušati bez odobrenja sa zapada. A ne neki strah od Bošnjaka :lol: Naravno, ljudi su skloni da sebi daju više važnosti pa tako i naš narod umišlja da je sila.

Međutim, moguće je da nekada i dobiju podršku zapada za podjelu zemlje. Te podršku trenutno nema jer još uvijek služe kao kontrola Bošnjaka. Ali ako počnu rapidno padati u broju ta svrha će postati upitna a tada je sve moguće.
Bodkin

#517 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

Ja mislim da bi svi trebali izdvajati pola plate za tenkove

Sent from my Lumia
emil_L

#518 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Mister Yes wrote:
muzicar_iz_parka wrote: Situacija 1992 i 2013 nije ista, kao prvo imamo vojno prisustvo zapada na našoj teritoriji a kao drugo oni su odgovorni za nadzor vazdušnog prostora (Air policing), što u daljem kontekstu znači da će u slučaju bilo kakvih pokušaja reagovati.
Tačno. I upravo to je razlog zašto velikosrbi neće ništa pokušati bez odobrenja sa zapada. A ne neki strah od Bošnjaka :lol: Naravno, ljudi su skloni da sebi daju više važnosti pa tako i naš narod umišlja da je sila.

Međutim, moguće je da nekada i dobiju podršku zapada za podjelu zemlje. Te podršku trenutno nema jer još uvijek služe kao kontrola Bošnjaka. Ali ako počnu rapidno padati u broju ta svrha će postati upitna a tada je sve moguće.
Pa tko vam je kriv kad ste nesposobni. Da ste bili u našoj poziciji ne bi vas bilo ni na mapi. Do Rima bi vas četalji tjerali..
A sad da vidimo ovaj "strah od Bošnjaka"....zamisli sada situaciju u BiH u kojoj nema Bošnjaka? A sada zamisli kakvo bi rješenje bilo donijeto u roku od 24 sata? Eto bar probaj...
E sad se vrati pa onako realno procijeni, ako nema podjele upravo zbog Bošnjaka a podjela bi bila urađena u roku od 24 sata da Bošnjaka nema, ko se onda i čega boji ? :-D
Međutim...nije moglo 93-će a sada pogotovo..Sjeti se "slavnog" konca tzv. "hzhb"...
Mi smo ti "čovječe dobri" sila nebeska :bih:

A sad da se vratim na ovu ofucanu floskulu o "kontroli Bošnjaka"..pa zar tom istom MZ-u nije lakše da prekinu i svoju i našu agoniju i jednostavno "presjeku" nekakvu soluciju bez ikavog pitanja Bošnjaka? Ti reče da se Bošnjaka nitko ne boji pa kontam čemu onda ofiranje i rastezanje situacije dok se BiH pretvara u nacionalnu državu Bošnjaka?
Kontradiktiraš sam svoje pisanje, samo skrećem pažnju..."dobri čovječe"..
Hafis

#519 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Bodkin wrote:Ja mislim da bi svi trebali izdvajati pola plate za tenkove
Najbolje bi bilo podijeliti račun na tri djela, pa nek onda svatko ulaže u ''svoje'' tenkove.
emil_L

#520 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:
Bodkin wrote:Ja mislim da bi svi trebali izdvajati pola plate za tenkove
Najbolje bi bilo podijeliti račun na tri djela, pa nek onda svatko ulaže u ''svoje'' tenkove.
Hajde bježi ???? Pa ko bi onda slao sadaku Aluminijskom i ZHK-u? Odakle bi se mjenjale žarulje po Livnu? Tko bi pravio investiciju da se napravi gradska kanalizacija u Ljubuškom jer fekalije plivaju centrom grada čim se da izvineš "žaba popiša na gradini"?
Hafis

#521 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

emil_L wrote: Hajde bježi ???? Pa ko bi onda slao sadaku Aluminijskom i ZHK-u?
Pa hvala bogu k'o i do sada: slali bi skakaći i uspješni gospodarstvenici iz 75% Mostara
Corto Maltese

#522 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Corto Maltese »

Ispravite me ako griješim- većina ovdje zastupa tezu da bi se rat vodio između velikoSrba i multiBošnjaka?
swanfilter

#523 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by swanfilter »

Corto Maltese wrote:Ispravite me ako griješim- većina ovdje zastupa tezu da bi se rat vodio između velikoSrba i multiBošnjaka?

Jok, vodio bi se rat između islamskih fundamentalista i srpskih branitelja vjekovne srpske zemlje ...
bole1st

#524 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by bole1st »

Corto Maltese wrote:Ispravite me ako griješim- većina ovdje zastupa tezu da bi se rat vodio između velikoSrba i multiBošnjaka?
:twisted: Meni ovo mirisi na izjednacavanje strana, mozda i na relativiziranje zlocina.
madner

#525 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Vodila bi se izmedju seperatista i lojalista.

Neko bi i pobjedio.
Locked