a koliko je tebi godina?muzicar_iz_parka wrote:Nema veze što nisam išao u školu, mene raja volu mnogo jer pjevam bolje od Šabana i Keme.suncokret10 wrote: to za šta tebi treba džemila drugi ljudi vide i bez nje, jer su za razliku od tebe išli u školu, uče historiju. u sadašnjosti se živi ali se sprema za budućnost, jer kad budućnost dođe tada je već kasno, il si spreman ili si u tomašici. pa ti vidi gdje si.![]()
Situacija 1992 i 2013 nije ista, kao prvo imamo vojno prisustvo zapada na našoj teritoriji a kao drugo oni su odgovorni za nadzor vazdušnog prostora (Air policing), što u daljem kontekstu znači da će u slučaju bilo kakvih pokušaja reagovati.
Koliko dugo bi recimo gazda Mile mogao voditi neki imaginarni rat kad bi mu palo par desetina NATO bombi na glavu, Milošević je izdržao dva i po mjeseca sa čitavim JNA arsenalom 1999, toliko opremljen niko više neće na ovim prostorima biti.
Isto bi se desilo i sa bilo kim drugim ko bi nešto pokušao na svoju ruku.
Koliki su vojni budžeti Srbije i Hrvatske? U prosjeku ne puno veći od BiH, jedni i drugi muku muče da nabave par novih aviona
i druge ozbiljnije vojne opreme, znači malo prostora za neke avanture kod nas, dal direktno ili indirektno.
Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?
-
suncokret10
#501 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
-
suncokret10
#502 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
pa misli se do drineob433 wrote:ma kad shvatiti da je Istočna Bosna izgubljena , bit će vam lakše da razmotrite kakve gluposti pričate , čuj iće Bošnjaci s puškom ,a preko Drine 8 miliona Srba ...neki forumaši su stvarno u rangu naših ratnih komadanata , ni plana ni programa ,samo nek se gine ..
- madner
#503 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Airpolicing znaci da ce NATO bombardovati, o tempore o mores.
-
ob433
#504 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
pa ti isti nisu ostali ni 1914 , ni 1941 ni 1992 preko Drine , što bi sad ostali ?suncokret10 wrote:pa misli se do drineob433 wrote:ma kad shvatiti da je Istočna Bosna izgubljena , bit će vam lakše da razmotrite kakve gluposti pričate , čuj iće Bošnjaci s puškom ,a preko Drine 8 miliona Srba ...neki forumaši su stvarno u rangu naših ratnih komadanata , ni plana ni programa ,samo nek se gine ..
-
suncokret10
#505 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
da, ali opet zna se ko ih je spasio od potpunog sloma 95.
- Paranoid
#506 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Lupaš, petljaš..a znaš da je projekat propao..i nemaš kartu ni do Prištine.ob433 wrote:pa ti isti nisu ostali ni 1914 , ni 1941 ni 1992 preko Drine , što bi sad ostali ?suncokret10 wrote:pa misli se do drineob433 wrote:ma kad shvatiti da je Istočna Bosna izgubljena , bit će vam lakše da razmotrite kakve gluposti pričate , čuj iće Bošnjaci s puškom ,a preko Drine 8 miliona Srba ...neki forumaši su stvarno u rangu naših ratnih komadanata , ni plana ni programa ,samo nek se gine ..
Kad je u pitanju rat u BiH, onda se zna da bi Srbija dala svoju pomoć...ali samo moralnu, kao i danas što daje Miletu.
Moral je jedino što putuje na relaciji Rusija-Srbija-Republika šumska..
- madner
#507 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Kada Srbija 92 nije smjela preci Drinu u punom sastavu, kada se mogla vaditi da ne priznaje nezavisnost 
-
Steely Dan
#508 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
ob433 wrote:ma kad shvatiti da je Istočna Bosna izgubljena , bit će vam lakše da razmotrite kakve gluposti pričate , čuj iće Bošnjaci s puškom ,...neki forumaši su stvarno u rangu naših ratnih komadanata , ni plana ni programa ,samo nek se gine ..a preko Drine 8 miliona Srba
- Dozer
#509 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Na tvoju zalost, u BiH ce i dalje biti i Srba i Hrvata. BiH nije samo bosnjacka, kao sto nije ni samo srpska ili hrvatska. Ili romska ili jevrejska.
Svi smo mi ovdje domicilni, a sto se to prije shvati i prihvati, prije ce nam svima biti bolje. I nema tu nikakve "bratske" price, samo cinjenicno stanje.
Svi smo mi ovdje domicilni, a sto se to prije shvati i prihvati, prije ce nam svima biti bolje. I nema tu nikakve "bratske" price, samo cinjenicno stanje.
-
suncokret10
#510 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
bih je država onih koji je žele, pa bili to i eskimi i obratno.Dozer wrote:Na tvoju zalost, u BiH ce i dalje biti i Srba i Hrvata. BiH nije samo bosnjacka, kao sto nije ni samo srpska ili hrvatska. Ili romska ili jevrejska.
-
Hafis
#511 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Zato su tu danas Suljo, Zlaja, Bake i FahroSteely Dan wrote:Nema vise Alije da drka qurac i povlaci idiotske poteze i govori ,, ko to puca ,, Nema Delimustafica , Munje , Mehe Gunje i slicnih majumna
- spreca
#512 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Bandijera ima viseHafis wrote:Zato su tu danas Suljo, Zlaja, Bake i FahroSteely Dan wrote:Nema vise Alije da drka qurac i povlaci idiotske poteze i govori ,, ko to puca ,, Nema Delimustafica , Munje , Mehe Gunje i slicnih majumna
-
Hafis
#513 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Zamisli ih u uniformama kad primaju raportspreca wrote:Bandijera ima viseHafis wrote:Zato su tu danas Suljo, Zlaja, Bake i FahroSteely Dan wrote:Nema vise Alije da drka qurac i povlaci idiotske poteze i govori ,, ko to puca ,, Nema Delimustafica , Munje , Mehe Gunje i slicnih majumna
- Gojeni H
#514 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Postujem tvoje misljenje, ali se ne slazem.muzicar_iz_parka wrote:Kad bi uzimao forume za ozbiljno, kod nas bi rat počeo već odavno.
Daidža Sam je tu, onaj ko bude počinjao neke "ratne avanture" dobiće po nosu u roku od par dana, toga su svi svjesni na ovoj tragikomičnoj političkoj sceni BiH, zato osim praznih riječi u svrhu političke promocije ništa drugo se i ne dešava.
Ako malo posmatramo razvoj zadnjih godina u komšiluku i susdjedstvu, njihove oružane snage su na silaznoj putanji, većinu budžeta jedu plate a ništa ne nabavljaju naročito, samim time opasnost je manja da će njihovi proxy kod nas ići u neke sukobe.
Prvo, isto je pred rat bilo price da UN, Evropska Unija, ili Amerika nece dozvoliti rat na evropskom tlu pa se on ipak desio.
Drugo, zbog posla koji obavljam znam prilicno na koji nacin Ameri razmisljaju.
Kod Daidze Sama je sve interes naravno. Ali Daidza Sam, ako ne moze ili mu se ne isplati nesto sprjecavati, ce to podrucje izolirati ili kako to oni vole reci "contain".
Svjedoci smo da trenutna administracija ne voli da se uplice previse u sukobe. Taj trend ce se nastaviti, sa sve glasnijim povicima medju politickim krugovima da se zapocne sa politikom izolacionizma ... nesto sto je bilo nepojmljivo nakon iskustva pred 2 svj rat
-
suncokret10
#515 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
čak su u truskoj bili spremni avioni da bombarduju miloševića ako napadne BiH.Gojeni H wrote:Postujem tvoje misljenje, ali se ne slazem.muzicar_iz_parka wrote:Kad bi uzimao forume za ozbiljno, kod nas bi rat počeo već odavno.
Daidža Sam je tu, onaj ko bude počinjao neke "ratne avanture" dobiće po nosu u roku od par dana, toga su svi svjesni na ovoj tragikomičnoj političkoj sceni BiH, zato osim praznih riječi u svrhu političke promocije ništa drugo se i ne dešava.
Ako malo posmatramo razvoj zadnjih godina u komšiluku i susdjedstvu, njihove oružane snage su na silaznoj putanji, većinu budžeta jedu plate a ništa ne nabavljaju naročito, samim time opasnost je manja da će njihovi proxy kod nas ići u neke sukobe.
Prvo, isto je pred rat bilo price da UN, Evropska Unija, ili Amerika nece dozvoliti rat na evropskom tlu pa se on ipak desio.
Drugo, zbog posla koji obavljam znam prilicno na koji nacin Ameri razmisljaju.
Kod Daidze Sama je sve interes naravno. Ali Daidza Sam, ako ne moze ili mu se ne isplati nesto sprjecavati, ce to podrucje izolirati ili kako to oni vole reci "contain".
Svjedoci smo da trenutna administracija ne voli da se uplice previse u sukobe. Taj trend ce se nastaviti, sa sve glasnijim povicima medju politickim krugovima da se zapocne sa politikom izolacionizma ... nesto sto je bilo nepojmljivo nakon iskustva pred 2 svj rat
- Mister Yes
#516 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Tačno. I upravo to je razlog zašto velikosrbi neće ništa pokušati bez odobrenja sa zapada. A ne neki strah od Bošnjakamuzicar_iz_parka wrote: Situacija 1992 i 2013 nije ista, kao prvo imamo vojno prisustvo zapada na našoj teritoriji a kao drugo oni su odgovorni za nadzor vazdušnog prostora (Air policing), što u daljem kontekstu znači da će u slučaju bilo kakvih pokušaja reagovati.
Koliko dugo bi recimo gazda Mile mogao voditi neki imaginarni rat kad bi mu palo par desetina NATO bombi na glavu, Milošević je izdržao dva i po mjeseca sa čitavim JNA arsenalom 1999, toliko opremljen niko više neće na ovim prostorima biti.
Isto bi se desilo i sa bilo kim drugim ko bi nešto pokušao na svoju ruku.
Međutim, moguće je da nekada i dobiju podršku zapada za podjelu zemlje. Te podršku trenutno nema jer još uvijek služe kao kontrola Bošnjaka. Ali ako počnu rapidno padati u broju ta svrha će postati upitna a tada je sve moguće.
-
Bodkin
#517 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ja mislim da bi svi trebali izdvajati pola plate za tenkove
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
-
emil_L
#518 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa tko vam je kriv kad ste nesposobni. Da ste bili u našoj poziciji ne bi vas bilo ni na mapi. Do Rima bi vas četalji tjerali..Mister Yes wrote:Tačno. I upravo to je razlog zašto velikosrbi neće ništa pokušati bez odobrenja sa zapada. A ne neki strah od Bošnjakamuzicar_iz_parka wrote: Situacija 1992 i 2013 nije ista, kao prvo imamo vojno prisustvo zapada na našoj teritoriji a kao drugo oni su odgovorni za nadzor vazdušnog prostora (Air policing), što u daljem kontekstu znači da će u slučaju bilo kakvih pokušaja reagovati.
Isto bi se desilo i sa bilo kim drugim ko bi nešto pokušao na svoju ruku.Naravno, ljudi su skloni da sebi daju više važnosti pa tako i naš narod umišlja da je sila.
Međutim, moguće je da nekada i dobiju podršku zapada za podjelu zemlje. Te podršku trenutno nema jer još uvijek služe kao kontrola Bošnjaka. Ali ako počnu rapidno padati u broju ta svrha će postati upitna a tada je sve moguće.
A sad da vidimo ovaj "strah od Bošnjaka"....zamisli sada situaciju u BiH u kojoj nema Bošnjaka? A sada zamisli kakvo bi rješenje bilo donijeto u roku od 24 sata? Eto bar probaj...
E sad se vrati pa onako realno procijeni, ako nema podjele upravo zbog Bošnjaka a podjela bi bila urađena u roku od 24 sata da Bošnjaka nema, ko se onda i čega boji ?
Međutim...nije moglo 93-će a sada pogotovo..Sjeti se "slavnog" konca tzv. "hzhb"...
Mi smo ti "čovječe dobri" sila nebeska
A sad da se vratim na ovu ofucanu floskulu o "kontroli Bošnjaka"..pa zar tom istom MZ-u nije lakše da prekinu i svoju i našu agoniju i jednostavno "presjeku" nekakvu soluciju bez ikavog pitanja Bošnjaka? Ti reče da se Bošnjaka nitko ne boji pa kontam čemu onda ofiranje i rastezanje situacije dok se BiH pretvara u nacionalnu državu Bošnjaka?
Kontradiktiraš sam svoje pisanje, samo skrećem pažnju..."dobri čovječe"..
-
Hafis
#519 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Najbolje bi bilo podijeliti račun na tri djela, pa nek onda svatko ulaže u ''svoje'' tenkove.Bodkin wrote:Ja mislim da bi svi trebali izdvajati pola plate za tenkove
-
emil_L
#520 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Hajde bježi ???? Pa ko bi onda slao sadaku Aluminijskom i ZHK-u? Odakle bi se mjenjale žarulje po Livnu? Tko bi pravio investiciju da se napravi gradska kanalizacija u Ljubuškom jer fekalije plivaju centrom grada čim se da izvineš "žaba popiša na gradini"?Hafis wrote:Najbolje bi bilo podijeliti račun na tri djela, pa nek onda svatko ulaže u ''svoje'' tenkove.Bodkin wrote:Ja mislim da bi svi trebali izdvajati pola plate za tenkove
-
Hafis
#521 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa hvala bogu k'o i do sada: slali bi skakaći i uspješni gospodarstvenici iz 75% Mostaraemil_L wrote: Hajde bježi ???? Pa ko bi onda slao sadaku Aluminijskom i ZHK-u?
- Corto Maltese
#522 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ispravite me ako griješim- većina ovdje zastupa tezu da bi se rat vodio između velikoSrba i multiBošnjaka?
-
swanfilter
#523 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Corto Maltese wrote:Ispravite me ako griješim- većina ovdje zastupa tezu da bi se rat vodio između velikoSrba i multiBošnjaka?
Jok, vodio bi se rat između islamskih fundamentalista i srpskih branitelja vjekovne srpske zemlje ...
-
bole1st
#524 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Corto Maltese wrote:Ispravite me ako griješim- većina ovdje zastupa tezu da bi se rat vodio između velikoSrba i multiBošnjaka?
- madner
#525 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Vodila bi se izmedju seperatista i lojalista.Corto Maltese wrote:Ispravite me ako griješim- većina ovdje zastupa tezu da bi se rat vodio između velikoSrba i multiBošnjaka?
Neko bi i pobjedio.