molim vas lijepo, ne pašice, nego paśiceultima_palabra wrote:A "pašaoko", "okano moje"CVIKERASH wrote:Kad pocnu govoriti "oko moje" ,"pašice", "Allaha mi","Dzamije mi","musafa mi" ...
Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
pakica_
#501 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
-
dezurni_ucenik
#502 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
ultima_palabra wrote:A "pašaoko", "okano moje"CVIKERASH wrote:Kad pocnu govoriti "oko moje" ,"pašice", "Allaha mi","Dzamije mi","musafa mi" ...
Ima i ta varijanta.
Da ne zaboravim "kible mi namaza".
-
dezurni_ucenik
#503 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
pakica_ wrote:molim vas lijepo, ne pašice, nego paśiceultima_palabra wrote:A "pašaoko", "okano moje"CVIKERASH wrote:Kad pocnu govoriti "oko moje" ,"pašice", "Allaha mi","Dzamije mi","musafa mi" ...
Da,da.To je to Ćuveno meHko "Š".
-
pakica_
#504 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
pa zatim: rahmeta mi, nimeta mi, seeeeeeeestre mi, dzanele mi, ala'am.. ihhhhhhhhCVIKERASH wrote:
-
dezurni_ucenik
#505 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
pakica_ wrote:pa zatim: rahmeta mi, nimeta mi, seeeeeeeestre mi, dzanele mi, ala'am.. ihhhhhhhhCVIKERASH wrote:
Ad'le mi moje.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#506 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
To su mi ubjedljivo najvece seljanke, to kad cujem odmah bi dzonom u glavu najradije...
- VenomousV
#507 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
znam ja jednu takvu curu, zgodna lijepa (jest da na svakoj slici pravi duck face al' haj
)
medjutim, ta kad progovori, k'o da slusas najvecg sarajevskog sanera, ala'm, ajle mi moje, sestrem, pasa moj itd itd (ne, ne govori to u zezanciji)
medjutim, ta kad progovori, k'o da slusas najvecg sarajevskog sanera, ala'm, ajle mi moje, sestrem, pasa moj itd itd (ne, ne govori to u zezanciji)
- Ramzess Veliki
#508 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
To je individualno, ali eto mene odbija kad sluša cajke a mrzi klasiku, operu i pozorište.
Da je ne znam kakva.
A ima ih u Bosni da padneš na dupe ... nažalost neće na klavirski koncert ...
Da je ne znam kakva.
- lemniskata
#509 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Ti srećeš te žene što ne vole pozorište a ja lupom tražim ko će sa mnom na predstavuRamzess Veliki wrote:To je individualno, ali eto mene odbija kad sluša cajke a mrzi klasiku, operu i pozorište.
Da je ne znam kakva.
Sent from my LT26ii using Tapatalk
- Muhamed Đakmić
#510 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Ša ba pozorište, samo MC Stojan i MC Yankoo
Neki dan sam se sjebo, neki lik hipster šatro, ono čitav je u tom fazonu, i slika se tako s tim seljacima tipa Yanka i Stojana
Neki dan sam se sjebo, neki lik hipster šatro, ono čitav je u tom fazonu, i slika se tako s tim seljacima tipa Yanka i Stojana
- Ramzess Veliki
#511 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Hajde samnom ...lemniskata wrote:Ti srećeš te žene što ne vole pozorište a ja lupom tražim ko će sa mnom na predstavuRamzess Veliki wrote:To je individualno, ali eto mene odbija kad sluša cajke a mrzi klasiku, operu i pozorište.
Da je ne znam kakva.
Volim sva kulturna dešavanja, ali ... društvo su mi bajkeri a te na kulturu ne možeš ni u lancima privesti.
Njima je vrh kulturnih dešavanja Sajam šljive u Gradačcu.
- lemniskata
#512 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Dogovoreno!Ramzess Veliki wrote:Hajde samnom ...lemniskata wrote:Ti srećeš te žene što ne vole pozorište a ja lupom tražim ko će sa mnom na predstavuRamzess Veliki wrote:To je individualno, ali eto mene odbija kad sluša cajke a mrzi klasiku, operu i pozorište.
Da je ne znam kakva.
Sent from my LT26ii using Tapatalk![]()
Volim sva kulturna dešavanja, ali ... društvo su mi bajkeri a te na kulturu ne možeš ni u lancima privesti.![]()
Njima je vrh kulturnih dešavanja Sajam šljive u Gradačcu.![]()
![]()
Hoćemo i na balet neki?
- Ramzess Veliki
#513 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Ima svačega ... jednom su me odveli da obiđemo jedan moto klub, kad tamo sintesajzer i tip se dernja nak'e cajke, a objekat pun koka sa vezenim kragnama ... u pozadini veeeeliki chopper iza onog na sintesajzeru ...Muhamed Đakmić wrote:Ša ba pozorište, samo MC Stojan i MC Yankoo![]()
- Ramzess Veliki
#514 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Može, volim svu klasiku. Ako ti ne smeta, obožavam operu.lemniskata wrote:Dogovoreno!
Hoćemo i na balet neki?
- lemniskata
#515 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Može. Ima da visimo u pozorištu da visimo, treba se nadoknaditi propuštetnoRamzess Veliki wrote:Može, volim svu klasiku. Ako ti ne smeta, obožavam operu.lemniskata wrote:Dogovoreno!
Hoćemo i na balet neki?
-
pakica_
#516 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
nemojte suditi na prvuJOINT_1921 wrote:To su mi ubjedljivo najvece seljanke, to kad cujem odmah bi dzonom u glavu najradije...
kao sto rekoh, ja se sprdam s tim, pa vjerovatno ima dosta nas koji to govorimo da bismo docarale neki ĆarŚija efekat
- fantom slobode
#517 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
eno sad, u pitanju je oralni seks...pakica_ wrote:pa makar toeki to wrote:sta bi ste vi, stali mozda, obrisali, oprali....ma daj![]()
@fantom- fuj![]()
![]()
- Butmiran
#518 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Ja sam tako jedno vrijeme iz zajebancije non-stop govorio Džanele mi pa poslije toga dva mjeseca sam se trudio da izbacim to iz govora.pakica_ wrote:nemojte suditi na prvuJOINT_1921 wrote:To su mi ubjedljivo najvece seljanke, to kad cujem odmah bi dzonom u glavu najradije...
kao sto rekoh, ja se sprdam s tim, pa vjerovatno ima dosta nas koji to govorimo da bismo docarale neki ĆarŚija efekat(al' me jako jako strah da mi to ne predje u naviku
)
Al' hvala Bogu uspio sam Džanele mi.
- Ramzess Veliki
#519 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Mene taj "Ćaršija efekat" odmah odbije.pakica_ wrote:nemojte suditi na prvuJOINT_1921 wrote:To su mi ubjedljivo najvece seljanke, to kad cujem odmah bi dzonom u glavu najradije...
kao sto rekoh, ja se sprdam s tim, pa vjerovatno ima dosta nas koji to govorimo da bismo docarale neki ĆarŚija efekat(al' me jako jako strah da mi to ne predje u naviku
)
-
pakica_
#520 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
zivim u strahu da cu (lupam) na faksu izletit' da me boli glOva il' tako nestoButmiran wrote:Ja sam tako jedno vrijeme iz zajebancije non-stop govorio Džanele mi pa poslije toga dva mjeseca sam se trudio da izbacim to iz govora.pakica_ wrote:nemojte suditi na prvuJOINT_1921 wrote:To su mi ubjedljivo najvece seljanke, to kad cujem odmah bi dzonom u glavu najradije...
)
Al' hvala Bogu uspio sam Džanele mi.
@ramo, kao sto rekoh, mnoge se znaju zezat' na taj racun, pa nemoj da ti koja utekne dok ti kontas da je papanka, a ona normalna
-
dezurni_ucenik
#521 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
[/quote]zivim u strahu da cu (lupam) na faksu izletit' da me boli glOva il' tako nesto
previse se zajefrkavam
@ramo, kao sto rekoh, mnoge se znaju zezat' na taj racun, pa nemoj da ti koja utekne dok ti kontas da je papanka, a ona normalna
[/quote]
Ja sam zivio u strahu na faxu da ce mi neki profesor u sklopu pitanju reci "8".A ja da cu mu odgovoriti na k... te nosam.
Ja sam zivio u strahu na faxu da ce mi neki profesor u sklopu pitanju reci "8".A ja da cu mu odgovoriti na k... te nosam.
- Ramzess Veliki
#522 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Ja ti rekoh pa ti kako hoćeš.pakica_ wrote:@ramo, kao sto rekoh, mnoge se znaju zezat' na taj racun, pa nemoj da ti koja utekne dok ti kontas da je papanka, a ona normalna
Ne zaključujem na osnovu izgovora da je neko papak ili ne, ružno mi je za nekoga to reći, ali takav izgovor upućuje na društveno neobrazovanu osobu jer je i govor vještina koja se vremenom uči. Osoba koja uvijek vodi računa o svom pravilnom govoru pokazuje da vodi računa o sebi i svom obrazovanju, samopouzdanije su i društveno prihvatljivije.
Ide mi ovo, jalda ...
- Muhamed Đakmić
#523 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Nisu zar kod vas u Hondurasu papci prihvaćeniji?sherbett wrote:ovo je relativan pojam...Ramzess Veliki wrote: Ja ti rekoh pa ti kako hoćeš.
Ne zaključujem na osnovu izgovora da je neko papak ili ne, ružno mi je za nekoga to reći, ali takav izgovor upućuje na društveno neobrazovanu osobu jer je i govor vještina koja se vremenom uči. Osoba koja uvijek vodi računa o svom pravilnom govoru pokazuje da vodi računa o sebi i svom obrazovanju, samopouzdanije su i društveno prihvatljivije.
Ide mi ovo, jalda ...
- JThomas
#524 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
a šta kad većina nepravilno govori i piše, šta je onda društveno prihvatljivije? 
- Ramzess Veliki
#525 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Ne generaliziram nego sam direktan i stojim iza rečenog. Kada se neko i u šali krevelji ne djeluje najbistrije.sherbett wrote:generalizacija je loša i ograničavajuća stvarMuhamed Đakmić wrote:
Nisu zar kod vas u Hondurasu papci prihvaćeniji?![]()
Primjera radi, nama se zbog tog šanerskog govora ljudi oko nas smiju, ne nismo im simpatični, nego nas tako doživljavaju kako žele - kao glupe Bosance.
Ja iz tog razloga nikada ne govorim tako - nisam šaner niti šibicar, niti se ikome dodvoravam da im budem simpatični glupi bosanac. Često su me pitali tamo negdje u komšiluku - "Pa mislili smo da ti nisi sarajlija, jer ne govoriš - š'a ba, đe's ba š'a ima ... "
- "Ne ... " - rekoh uvijek - "...ja jesam sarajlija i većina sarajlija ne govori tako. To su stereotipi."