ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
-
Hafis
#501 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Oh. Doista nisam htio prekinuti vašu visost u hvalospjevima majčice Turske.
Samo sam onako nehotimice pripomenuo da su turci veoma tanki u vodenim športovima, ne želeći ići u daljnju raščlambu nikakvih svijetskih prvenstava.
Samo sam onako nehotimice pripomenuo da su turci veoma tanki u vodenim športovima, ne želeći ići u daljnju raščlambu nikakvih svijetskih prvenstava.
-
jijamezin
#502 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
A sta je sa majcicom Hrvatskom jebemu tamburu? Sa Franjom Tudjmanom i onim likovima sto su osudjeni u Haagu?Hafis wrote:Oh. Doista nisam htio prekinuti vašu visost u hvalospjevima majčice Turske.
Imamo valjda razlog da hvalisemo majcicu Tursku? Preuzimaju ipak najvecu vjnu bazu na balkanu.
Zamisli kako bi vama bilo da recimo majcica Hrvatska preuzime vojnu bazu u Butmiru...
Last edited by jijamezin on 27/10/2013 19:36, edited 1 time in total.
- Danguba
#503 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
covjek figurativno rece a ovi okrenuse na sport...japin_mutapi wrote:turci znaju da plivaju i to vrlo dobroBodkin wrote:pustice ih ameri niz vodu ako se turci previse budu kurcili. a i ovo mi je smijesno.eto kao ameri nisu znali..
-
jijamezin
#504 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Ma usput sta fali... Da priupitam iz radoznalosti...sherbett wrote:kakve sad to veze ima?jijamezin wrote:Nego hoceli Hrvatska ici na ono svijetsko prvenstvo?Hafis wrote:Aha, vidi se po impozantnim uspjesima u vodenim sportovima. Nighdje ih, k'o ni Arapa
Kad smo vec do sporta dosli?
-
Hafis
#505 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Ma nije to. Nego kad je već izabrao figurativan izraz, gdje baš nađe plivanje kad ih sigurno 95% ne zna plivati.Danguba wrote:covjek figurativno rece a ovi okrenuse na sport...japin_mutapi wrote:turci znaju da plivaju i to vrlo dobroBodkin wrote:pustice ih ameri niz vodu ako se turci previse budu kurcili. a i ovo mi je smijesno.eto kao ameri nisu znali..
trebao je reći možda ''Turci se hrvu i to vrlo dobro''
-
jijamezin
#506 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Hafis wrote:Ma nije to. Nego kad je već izabrao figurativan izraz, gdje baš nađe plivanje kad ih sigurno 95% ne zna plivati.
trebao je reći možda ''Turci se hrvu i to vrlo dobro''
Hrvacanine kako neznaju plivati kada su imali i imaju najjacu mornaricu u evropi posle Britanske. Ko je bio Barbarossa nego Osmanski admiral kojeg su Francuzi uhapsili i koji je pobjegao iz zatvora u Bodrumu te postao guslar zajedno sa bratom. Ako si gledao film Pirates of the Carabean recimo znas ko je barbarossa; cisti Turcin.
Turska je okruzena morem; tamo svi koji zive blizu mora znaju plivati. Ja neznam uopste cime vas hrane u toj hrvatskoj? Sta ste se vi umislili jebemu tamburu?
Kad smo vec krenuli sa tim tenkovima; kolko Hrvatska danas ima ratnih brodova? Eto znate plivati...
Izlistaj nam
1)podmornice
2)Corvette
3)Destroyere
...
-
Sequoia
#507 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Ovaj konstituivni bobanov krvat je prvi poceo da glumi humoristu a humor mu stoji ko magracu frak i cilindar .sherbett wrote:pa imaš pravo..neka se melje bezveze, kad je bal..jijamezin wrote: Ma usput sta fali... Da priupitam iz radoznalosti...
Hafis je napisao .
Aha, vidi se po impozantnim uspjesima u vodenim sportovima. Nighdje ih, k'o ni Arapa
Uletio je u diskusuju ljudima i sve razjebo sa svojim predrsudama i slijepom mrznjom .
Kakve veze ima plivanje sa ,, plivanjem ,, pa jos i Arapi . Da mu je jedan Dretelj i Heliodrom pa ga napuni Turcima i arapima . Po mogucnosti nenauruzanim . I jos da im srusi most( po mogucnosti Stari ) pa da uce plivati
-
mrAdil
#508 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
A ko je osim Njemaca i vidio srecu od EU-a?jijamezin wrote:Njemacka je protiv ulaska Turske u EU. EU funkcionise na principu da sto si veca drzava imas vise uticaja u EU parlamentu. Posto se ocekuje da ce Njemacka do 2030. spasti na 75 miliona stanovnika a Turska se povecati na 93 miliona Njemacka se boji da bi time izgubila svoju vodecu ulogu. Uz to naravno Njemacka ima malu Tursku u svojim granicama.
Nizozemska i ove male zemlje se nebune toliko protiv ulaska Turske.
Sta ce Turskoj EU? Da uskladi zakone, ekonomiju, privredu... po EU zakonima???
Daj, ba, imaju ljudi uspon i ako im je ikada EU trebala to je danas proslost,
-
Sequoia
#509 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Tebi post nije upucen . Ovdje ima bolida koji ismijavaju kompletan muslimanski svijet u najmanju ruku kao da su oni pripadnici svicarskog ili vanzemljskog naroda a ne pripadnici i potomci Jure Francetica i mATE BOBANAsherbett wrote:Poanta?jijamezin wrote: Kad smo vec krenuli sa tim tenkovima; kolko Hrvatska danas ima ratnih brodova? Eto znate plivati...
Izlistaj nam
1)podmornice
2)Corvette
3)Destroyere
...
Jel ti možda terapija promijenjena?
Arapi i turci su sigurno zaduzili ovu civilizaciju i u matematici i u astronomiji i u medicini i u filozofiji i knjizivnosti i izumima od papira , kompasa ...puno puno vise od onih koji se ponose rusenjem mosta straog 500 godina stihovima Marka Perkovica T .
-
jijamezin
#510 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Sequoia wrote:Ovaj konstituivni bobanov krvat je prvi poceo da glumi humoristu a humor mu stoji ko magracu frak i cilindar .sherbett wrote:pa imaš pravo..neka se melje bezveze, kad je bal..jijamezin wrote: Ma usput sta fali... Da priupitam iz radoznalosti...
Hafis je napisao .
Aha, vidi se po impozantnim uspjesima u vodenim sportovima. Nighdje ih, k'o ni Arapa
Uletio je u diskusuju ljudima i sve razjebo sa svojim predrsudama i slijepom mrznjom .
Kakve veze ima plivanje sa ,, plivanjem ,, pa jos i Arapi . Da mu je jedan Dretelj i Heliodrom pa ga napuni Turcima i arapima . Po mogucnosti nenauruzanim . I jos da im srusi most( po mogucnosti Stari ) pa da uce plivati
Hrvati u BiH su prolost. Samo im to jos niko nije rekao. Ove bivse HOSovce treba sa respectom ipak tretirati. Ima ih oko Jajca dobiva HSP jos uvijek vecinu i jos nekih opstina.
-
jijamezin
#511 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
em se da Turskoj netreba EU. Njoj treba jaca saradnja sa drugim Turskim zemljama, sa Velikom Albanijom i BiH. Pored toga ima Arapekao trziste i to je sasvim dovoljno da se razvije do istinske velesile.mrAdil wrote:A ko je osim Njemaca i vidio srecu od EU-a?jijamezin wrote:Njemacka je protiv ulaska Turske u EU. EU funkcionise na principu da sto si veca drzava imas vise uticaja u EU parlamentu. Posto se ocekuje da ce Njemacka do 2030. spasti na 75 miliona stanovnika a Turska se povecati na 93 miliona Njemacka se boji da bi time izgubila svoju vodecu ulogu. Uz to naravno Njemacka ima malu Tursku u svojim granicama.
-
Hafis
#512 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
i
Uostalom Hrvatska je ispred Turske po broju medalja u rukometu i košarci, da ne spominjem zimski sport.
Bit će ipak da se bolje hrane u Hrvatskoj, mada odajem priznanje Turskoj na stopi rasta.
Ma nije u tome stvar, izgleda da me niste shvatili. Nije uopće bitno kolike je jačine turska flota i tko je bio Barbarossa., i koliko je turska okružena morem. Bitno je da su što se tiče športova u vodi taraba. Toliko mora, stope rasta, Barbarosse, jurišnih tenkova a nigdje vaterpolo reprezentacije. Nešto mi tu ne štima.jamezin"]
Hrvacanine kako neznaju plivati kada su imali i imaju najjacu mornaricu u evropi posle Britanske. Ko je bio Barbarossa nego Osmanski admiral kojeg su Francuzi uhapsili i koji je pobjegao iz zatvora u Bodrumu te postao guslar zajedno sa bratom. Ako si gledao film Pirates of the Carabean recimo znas ko je barbarossa; cisti Turcin.
Turska je okruzena morem; tamo svi koji zive blizu mora znaju plivati. Ja neznam uopste cime vas hrane u toj hrvatskoj? Sta ste se vi umislili jebemu tamburu?
Uostalom Hrvatska je ispred Turske po broju medalja u rukometu i košarci, da ne spominjem zimski sport.
Bit će ipak da se bolje hrane u Hrvatskoj, mada odajem priznanje Turskoj na stopi rasta.
- sinuhe
#513 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Od EU su vidjeli svi koristi osim juznjackih lopova i istocnih odrpanaca koji bi crkli a da nisu usli u EU sa pricom kako se vracaju kuci. Eno bivsi ceski predsjednik Seljo Beljo kaze kako bi Ceska trebala istupiti iz EU.mrAdil wrote:A ko je osim Njemaca i vidio srecu od EU-a?jijamezin wrote:Njemacka je protiv ulaska Turske u EU. EU funkcionise na principu da sto si veca drzava imas vise uticaja u EU parlamentu. Posto se ocekuje da ce Njemacka do 2030. spasti na 75 miliona stanovnika a Turska se povecati na 93 miliona Njemacka se boji da bi time izgubila svoju vodecu ulogu. Uz to naravno Njemacka ima malu Tursku u svojim granicama.
Od te ekipe jedino mjesto u EU zasluzuju Poljska i Estonija, ostali su varalice.
-
jijamezin
#514 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Tvoja mrznja prema Turcima se vidi izmedju redova. A kao fol si sve nesto krivo shvacen.Hafis wrote:iMa nije u tome stvar, izgleda da me niste shvatili. Nije uopće bitno kolike je jačine turska flota i tko je bio Barbarossa., i koliko je turska okružena morem. Bitno je da su što se tiče športova u vodi taraba. Toliko mora, stope rasta, Barbarosse, jurišnih tenkova a nigdje vaterpolo reprezentacije. Nešto mi tu ne štima.jamezin"]
Pobijedili su vas u nogometu i to u kvartfinalu kad su vam dali dva gola u produzecima. I jos vas nakon utakmice dobro namlatili ejr ste se poceli nesto kurciti oko sadiona. Koliko klubova Hrvatskih ima poput Galatasaraya u Fenerbache-a ? Niste se u stanju na SP plasirati a imali ste najlaksu grupu i jos vas Skotska namlatila ....
- Havatar
#515 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Turska krade sportiste iz Bosne i dovodi one iz dijaspore a kad bi igrali samo Hrvati iz Hrvatske bili bi gori od Luksemburga.Hafis wrote:iMa nije u tome stvar, izgleda da me niste shvatili. Nije uopće bitno kolike je jačine turska flota i tko je bio Barbarossa., i koliko je turska okružena morem. Bitno je da su što se tiče športova u vodi taraba. Toliko mora, stope rasta, Barbarosse, jurišnih tenkova a nigdje vaterpolo reprezentacije. Nešto mi tu ne štima.jamezin"]
-
neretvanac
#516 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
... A Kosovo je Srbija. Dalje sami zaključite.

-
sandokann
#517 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Nisu vidjeli svi korist od samoga pristupa EU. Treba biti realan i reci da Njemacka prednjaci sa zakonima koji su joj naklonjeni unutar EU-a. Poljaci, slovaci, cesi, slovenci... su ipak nize rangirani po svakom segmentu unutar EU-a.sinuhe wrote: Od EU su vidjeli svi koristi osim juznjackih lopova i istocnih odrpanaca koji bi crkli a da nisu usli u EU sa pricom kako se vracaju kuci. Eno bivsi ceski predsjednik Seljo Beljo kaze kako bi Ceska trebala istupiti iz EU.
Od te ekipe jedino mjesto u EU zasluzuju Poljska i Estonija, ostali su varalice.
Koliko god ja nevolio Erdogana, tip je uspio od Turske napravidi ekonomskog diva koga zaboli neka stvar za EU-om... i sto onaj Adil rece jos mu samo sada treba da uskladjava zakone sa EU-om.
Bas sada dok se ekonomije clanica urusavaju u dugovima on treba pristupiti i izvlaciti Grcku, Portugal, Spaniju, Italiju ...
-
luka0
#518 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
hahahhaha amerika treba tursku,a ne turska ameriku,,jel ti ovde pricas viceve,,,,,kakva bolan turska ja mislim da ni turci ne znaju da su tolika sila jel bi im ti mogao javiti kolika su turci sila...da se razumijemo turska je vojna sila za male balkanske zemlje,ali opet im ne moze mnogo naskoditi jel i ne granici sa nama,mislim ne moze nas napasti...ali turska je za velike sile macij kasalj kad kazem velike sile mislim na ameriku,rusiju,veliku britaniju,kinu,i td..jijamezin wrote:Nece jer Amerika treba Tursku a ne obrnuto. Turska sutra moze da se okrene kini i cao djaci. Ima od Turske do Kine sve Turkofonske zemlje a i Rusija je tu. Turci mogu da rade sta hoce; jer im je takva kljucna pozicija u svijetu. To su vrata evrope defacto.Bodkin wrote:pustice ih ameri niz vodu ako se turci previse budu kurcili. a i ovo mi je smijesno.eto kao ameri nisu znali..
-
mrAdil
#519 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Bilo nekada davno, AP.. pa Slobo ukinuo, pa Slobo zaratio, pa Srbija nestala na Kosovu.neretvanac wrote:... A Kosovo je Srbija. Dalje sami zaključite.
-
mrAdil
#520 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Turska je druga vojna sila Nato pakta!luka0 wrote:hahahhaha amerika treba tursku,a ne turska ameriku,,jel ti ovde pricas viceve,,,,,kakva bolan turska ja mislim da ni turci ne znaju da su tolika sila jel bi im ti mogao javiti kolika su turci sila...da se razumijemo turska je vojna sila za male balkanske zemlje,ali opet im ne moze mnogo naskoditi jel i ne granici sa nama,mislim ne moze nas napasti...ali turska je za velike sile macij kasalj kad kazem velike sile mislim na ameriku,rusiju,veliku britaniju,kinu,i td..jijamezin wrote:Nece jer Amerika treba Tursku a ne obrnuto. Turska sutra moze da se okrene kini i cao djaci. Ima od Turske do Kine sve Turkofonske zemlje a i Rusija je tu. Turci mogu da rade sta hoce; jer im je takva kljucna pozicija u svijetu. To su vrata evrope defacto.Bodkin wrote:pustice ih ameri niz vodu ako se turci previse budu kurcili. a i ovo mi je smijesno.eto kao ameri nisu znali..
-
jijamezin
#521 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Hrvati pate od nekog komplexa i ubise se dokazivanjem da oni nisu bivsa provincija Turske; da oni nisu balkan da oni pripadaju evropejskoj civilizaciji i svi sretni sto su usli u EU. I za par godina ce im se desiti isto kao i sa Grckom. Prvo ce ih izmusti Njemacka i preuzeti sve firme (jer Hrvatska nije konkurentna ni u ludilu sa EU) i onda ce je staviti na aparate. Uz to ce im se mladi kvalitetni ljud iiseliti na zapad jer je plata za nekoliko faktora veca a obrazovanje za nekoliko faktora kvalitetnije.
-
luka0
#522 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
pricas gluposti turska je jos uvijek ispod prosjeka standarda eu,,,eu nije samo rumunija,bugarska i grcka uostalom i grci imaju vece plate od turaka,,turska bi usla u eu sutra ali nece da je prihvate,,to znaju i turci i zato su se okrenuli sami sebi.sandokann wrote:Nisu vidjeli svi korist od samoga pristupa EU. Treba biti realan i reci da Njemacka prednjaci sa zakonima koji su joj naklonjeni unutar EU-a. Poljaci, slovaci, cesi, slovenci... su ipak nize rangirani po svakom segmentu unutar EU-a.sinuhe wrote: Od EU su vidjeli svi koristi osim juznjackih lopova i istocnih odrpanaca koji bi crkli a da nisu usli u EU sa pricom kako se vracaju kuci. Eno bivsi ceski predsjednik Seljo Beljo kaze kako bi Ceska trebala istupiti iz EU.
Koliko god ja nevolio Erdogana, tip je uspio od Turske napravidi ekonomskog diva koga zaboli neka stvar za EU-om... i sto onaj Adil rece jos mu samo sada treba da uskladjava zakone sa EU-om.
Bas sada dok se ekonomije clanica urusavaju u dugovima on treba pristupiti i izvlaciti Grcku, Portugal, Spaniju, Italiju ...
-
Sequoia
#523 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
A kakve to veze ima sa temom ? A kakve ti veze imas sa Hrvtaskom i sa njihovim medaljama ? Isto koliko tvoja paca ima veze sa mozgom . ama bas nikakve !Hafis wrote:iMa nije u tome stvar, izgleda da me niste shvatili. Nije uopće bitno kolike je jačine turska flota i tko je bio Barbarossa., i koliko je turska okružena morem. Bitno je da su što se tiče športova u vodi taraba. Toliko mora, stope rasta, Barbarosse, jurišnih tenkova a nigdje vaterpolo reprezentacije. Nešto mi tu ne štima.jamezin"]
- animals
#524 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Pa sta tebe briga za Hrvate..brini se ti za Tursku, ona ti je matijijamezin wrote:Hrvati pate od nekog komplexa i ubise se dokazivanjem da oni nisu bivsa provincija Turske; da oni nisu balkan da oni pripadaju evropejskoj civilizaciji i svi sretni sto su usli u EU. I za par godina ce im se desiti isto kao i sa Grckom. Prvo ce ih izmusti Njemacka i preuzeti sve firme (jer Hrvatska nije konkurentna ni u ludilu sa EU) i onda ce je staviti na aparate. Uz to ce im se mladi kvalitetni ljud iiseliti na zapad jer je plata za nekoliko faktora veca a obrazovanje za nekoliko faktora kvalitetnije.
-
luka0
#525 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
to da je turska druga sila natoa moze samo budala povjerovati,,nato clanice su i velika britanija i francuska,,a to su nuklearne sile,,turska moze gomilati milione vojnika i hiljade tenjkova,i to moze sluziti za male zemlje,,ali za velike sile sa nuklearnim oruzjem su mala maca,,,i nikad nisam cuo da turska zeli naoruzanje,jel na to i nema prava i prvi put cujem to ovde,,pa jel neko javio turcima kolika su oni sila i da hoce nuklearno oruzje.