Sirija

Locked
Co0l

#501 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Co0l »

Herr Flick wrote:Iranci slali oruzje Srbiji a koliko ja znam Jugoslavija je bila 4 ili 5 vojna najjaca sila u Evropi..Sto bi njima trebalo Iransko orzuje kad su vojno bili medju 5 sila u Evorpi.Eto odmah ti prica pada u vodu :-) :-)
Jest,al mozda '48.-me.
Kikibombona

#502 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Kikibombona »

seksan wrote:Ti ocito zabroavljas da oni ne ratuju protiv katolika , jevreja, ovih onih, oni ratuju protiv sunita. :) suniti smo mi . :thumbup: :thumbup:

Oni cine svaki dan širk. Ne samo to nego su ponavljam rekli da je ALLAH POGRIJESIO. Znas li tezinu tih rijeci?

S druge strane prije nego sto pocnes usporedjivati moje pitanje zasto da volim nesta i tvoje teze zasto da volis kajmak, ne volis kajmak, postavljam pitanje gdje sam rekla da ih mrzim?

Zasto si moj komentar zasto da volim nekoga ko...prihvatio kao mrznju
a svoj komentar da ne volis kajmak servirao eto to nije gadjenje niti odvratnost niti mrznja...i kako ti rece prezir..

Po cemu?
Zato sto u svakom komentaru pises negativno o jednoj CIJELOJ religijskoj skupini. Meni to odmah pocinje bacati na dehumanizaciju. Grijesim li? Iz kojeg razloga u svakom komentaru na ovoj temi pises negativno o sijama?

Ja ti rekoh, gori sam od svakog sije. Oni makar vjeruju u nesto. Meni je sve to najblaze receno smijurija i bezvezno tracenje zivota. Ovo govorim samo zato ne bi li skontala koliko je ruzno pricati lose o necijim uvjerenjima i nacinu zivota. Inace, nikad ovakve stvari ne govorim vjernicima. Bas me briga, neka svako od svog zivota radi sta mu je volja.

Ima li sanse da ti popustis sije?
Objektivni navijac

#503 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Objektivni navijac »

Herr Flick wrote:Cuj daj Iransko ime koje je spasilo Bosnjaka :roll: :roll: Koje ti razmisljanje imas Boze sacuvaj..Bosnjake muslimane za vrijeme rata u BiH je spasilo Iransko oruzje,neki dan sam na tv-u gledao obiljezavanje godisnjice smrti Iranskog generala koji je poginuo u zasjedi,ime mu ne znam pa ako ima neko ko zna neka objavi..A ti pod nickom seksan imas temu religija pa tamo otvaraj razne teme..
Cuj Bosnjake je spasilo iransko oruzje :D :D :D :D Mozda u nekom paralelnom univerzumu :D :D :D :D
99 % oruzja i MTS-a koje je koristila ArBiH je iz zaliha JNA i TO BiH. Bosnjake je spasila bosanska namjenska industirija sa Bosancima inzinjerima i radnicima. Koji su vec 95-e imali toliku proizvodnju MTS-a da su mogli nastaviti sa izvozom u Iran,kao do 92-e sto su izvozili. Bio sam u 14 diviziji 1 Korpusa,pri komandi. Ovako : Tenkovi svi JNA ,Samohotke -JNA ,Haubice,topovi svi JNA ,Raketni bacaci svi JNA, Minobacaci -JNA,TO BiH i nova namjenska proizvodnja, PVO -JNA,TO BiH, 1 iranski dvocijevac kineske proizvodnje 40 MM u posjedu 1 Muslimanske,koristen od strane divizije,inace divizija je imala 10-ak PAT-ova uglavnom JNA 3X20. PAM-ovi -JNA,TO BiH, Rucni bacaci -nebrojena kolicina,recimo nekih 10 % Iranskih. Pjesadijsko naoruzanje -JNA,TO BiH,nekih 50-100 argentinki iz Irana. MTS -ogromne kolicine,jer smo u ofanzivi od 94-95 po potrosnji granata i ostalog MTS-a zestoko prestigli VRS - Namjenska industrija BiH- Igman Konjic,Slavko Rodic Bugojno.
Bio sam na iranskim obukama 92-e u Sarajevu,simpaticno,dobro mozda za ovakav poluteroisticki rat kao u Siriji a kako pravi rat izgleda i treba da izgleda pogledati na youtube Operacija Sana,pod komandom oficira skolovanog u Vojnoj Akademiji u Beogradu Generala Dudakovica.
Ovo je bila samo mala digresija na vasu temu,jer mi dosadila priglupa propaganda o nekoj bitnoj iranskoj pomoci BiH. Da,su pomagali jesu ali da su bili bitni ni 0,1 % u pozitivnom smislu. U negativnom smislu su ogromno odmogli,jer njihovo prisustvo ( kao i prisustvo celija Al Qaide ) je bilo jedan od kljucnih razloga da US i zapad zaustavi ArBiH u oslobadjanju zemlje.
Sto se tiche same teme,Sirija je oteta turska pokrajina. Treba je podijeliti na Alawitski dio -priobalje i Damask,Kurdima njihovo a ostalo podijeliti izmedju Turske i Izraela.
TheMule

#504 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by TheMule »

Herr Flick wrote:Iranci slali oruzje Srbiji a koliko ja znam Jugoslavija je bila 4 ili 5 vojna najjaca sila u Evropi..Sto bi njima trebalo Iransko orzuje kad su vojno bili medju 5 sila u Evorpi.Eto odmah ti prica pada u vodu :-) :-)
Srbima su trebale ose i zolje, snajperi i

:shooo:
TheMule

#505 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by TheMule »

Objektivni navijac wrote:
Herr Flick wrote:Cuj daj Iransko ime koje je spasilo Bosnjaka :roll: :roll: Koje ti razmisljanje imas Boze sacuvaj..Bosnjake muslimane za vrijeme rata u BiH je spasilo Iransko oruzje,neki dan sam na tv-u gledao obiljezavanje godisnjice smrti Iranskog generala koji je poginuo u zasjedi,ime mu ne znam pa ako ima neko ko zna neka objavi..A ti pod nickom seksan imas temu religija pa tamo otvaraj razne teme..
Cuj Bosnjake je spasilo iransko oruzje :D :D :D :D Mozda u nekom paralelnom univerzumu :D :D :D :D
99 % oruzja i MTS-a koje je koristila ArBiH je iz zaliha JNA i TO BiH. Bosnjake je spasila bosanska namjenska industirija sa Bosancima inzinjerima i radnicima. Koji su vec 95-e imali toliku proizvodnju MTS-a da su mogli nastaviti sa izvozom u Iran,kao do 92-e sto su izvozili. Bio sam u 14 diviziji 1 Korpusa,pri komandi. Ovako : Tenkovi svi JNA ,Samohotke -JNA ,Haubice,topovi svi JNA ,Raketni bacaci svi JNA, Minobacaci -JNA,TO BiH i nova namjenska proizvodnja, PVO -JNA,TO BiH, 1 iranski dvocijevac kineske proizvodnje 40 MM u posjedu 1 Muslimanske,koristen od strane divizije,inace divizija je imala 10-ak PAT-ova uglavnom JNA 3X20. PAM-ovi -JNA,TO BiH, Rucni bacaci -nebrojena kolicina,recimo nekih 10 % Iranskih. Pjesadijsko naoruzanje -JNA,TO BiH,nekih 50-100 argentinki iz Irana. MTS -ogromne kolicine,jer smo u ofanzivi od 94-95 po potrosnji granata i ostalog MTS-a zestoko prestigli VRS - Namjenska industrija BiH- Igman Konjic,Slavko Rodic Bugojno.
Bio sam na iranskim obukama 92-e u Sarajevu,simpaticno,dobro mozda za ovakav poluteroisticki rat kao u Siriji a kako pravi rat izgleda i treba da izgleda pogledati na youtube Operacija Sana,pod komandom oficira skolovanog u Vojnoj Akademiji u Beogradu Generala Dudakovica.
Ovo je bila samo mala digresija na vasu temu,jer mi dosadila priglupa propaganda o nekoj bitnoj iranskoj pomoci BiH. Da,su pomagali jesu ali da su bili bitni ni 0,1 % u pozitivnom smislu. U negativnom smislu su ogromno odmogli,jer njihovo prisustvo ( kao i prisustvo celija Al Qaide ) je bilo jedan od kljucnih razloga da US i zapad zaustavi ArBiH u oslobadjanju zemlje.
Sto se tiche same teme,Sirija je oteta turska pokrajina. Treba je podijeliti na Alawitski dio -priobalje i Damask,Kurdima njihovo a ostalo podijeliti izmedju Turske i Izraela.
Jesul i crvene strijele bile iz JNA ili Pakistana? Naravno da smo sami sebi najvise pomogli, ali ne treba umanjivati niciju pomoz, a kamoli lagati i negirati radi politickih ili religioznih ciljeva. Slicno se desava i kad neki negiraju pomoc Amerike, ma kolko mala ona bila u srazmjeru s njihovim mogucnostima, samo zato sto su napali Irak ili sto su Krscani.
Last edited by TheMule on 09/08/2013 13:58, edited 1 time in total.
Herr Flick

#506 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Herr Flick »

Inace da se vratimo temi ako je ona Sirija ..Predsjednik Bashar Assad na Bajramu u Damasku

Image
Image
Image :D :D
AleksoMKD

#507 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by AleksoMKD »

Jeste li primetili koliko malo ima po medijima o Kurdsko - FSA sukobu? Navodno se neki Holandski novinar snasao da dodje do Kurda pa mozemo ocekivati bolje i detaljnije izvestaje.

Kurdi kazu da su zaplenili 5 tenkova u sukobima sa FSA oko Efrin-a (mislim da im je glavni neprijatelj Islamska Drzava Sirije i Iraka) i par oklopnih transportera te puno kamiona.
Image

Image

Sa druge strane kazu da je iz Iraka (tacnije Kurdistana u Iraku) stiglo veliko pojacanje pashmergi sa 50-ak kamiona i da ide cela brigada za njima, pa su mozda i tenkovi iz Iraka jer Kurdi imaju velike kolicine oruzja tamo i maltene posebnu vojsku sa sve oklopnim jedinicama.
matematicar_teski

#508 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by matematicar_teski »

kurdi ce ispusiti ako nastave ovako, nimalo pametno nisu odigrali.
Objektivni navijac

#509 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Objektivni navijac »

TheMule wrote:
Objektivni navijac wrote:
Jesul i crvene strijele bile iz JNA ili Pakistana? Naravno da smo sami sebi najvise pomogli, ali ne treba umanjivati niciju pomoz, a kamoli lagati i negirati radi politickih ili religioznih ciljeva. Slicno se desava i kad neki negiraju pomoc Amerike, ma kolko mala ona bila u srazmjeru s njihovim mogucnostima, samo zato sto su napali Irak ili sto su Krscani.
Ako su Crvene strijele iz Pakistana opet nisu iz Irana. Crvene strijele su upotrebljene na Stupu 20-21 02. 93. to je bila jedina znacajna upotreba tih raketa. U ofanzivnim operacijama 14 divizije 94-95 ih je ispaljeno 4-5 komada ukupno a ni na ostalim pravcima napada 1 Korpusa nije vishe. Tako da je njihova uloga u vojnom smislu izuzetno mala. Da napomenemo da je kljucna pomoc bila US porijekla,kompletan radio-prislusni centar koji smo instalirali na bjelasnickoj Hojti u jesen 94 i kojim smo po prvi put u ratu uspjeli poklopiti radio-operativni centar JNA jahorinski Crni vrh i time steci operativnu prednost je poklon US . Tada sam prvi put u zivotu vidio laptope i satelitske telefone. Inace taj glavni radio -prislusni centar JNA,jahorinski Crni Vrh,kojega su ostavili VRS na koristenje i koji je bio jedan od glavnih preimucstava VRS na sarajevskom ratistu je potpuno unisten u augustu 95-e u naletu USAF.
Ja nemam nista protiv Iranaca,ja njih volim,jer su najsekularniji muslimani- ne volim rezim,koji je kod njih trenutno na vlasti kod njih a jasno je da poslije Sirije i Assada,ide Iran na red a Iran je velika zemlja i veliki narod,nije kao Sirija,nesrecna kolonijalna tvorevina. U Iranu ce tek biti zanimljivo i kada se Iran vrati pod US okrilje,postace glavna regionalna sila. Iran,Izrael,Turska ce odlucivati o svemu tamo,Arapi ce biti skroz potisnuti u stranu.
Klavikula

#510 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Klavikula »

Objektivni navijac wrote: Sto se tiche same teme,Sirija je oteta turska pokrajina. Treba je podijeliti na Alawitski dio -priobalje i Damask,Kurdima njihovo a ostalo podijeliti izmedju Turske i Izraela.
:roll: :-) :facepalm:
matematicar_teski wrote:kurdi ce ispusiti ako nastave ovako, nimalo pametno nisu odigrali.
imam jednu malu nedoumicu. koju stranu ti podrzavas sad na sjeveru, NF i ISIS ili FSA i YPG?
MuaDib

#511 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by MuaDib »

Na ovoj temi, svaki iole pametan čovjek može vidjeti zašto je islamski svijet tu gdje jeste.
Riječ je zapravo o sukobu različitih škola i učenja islama, tačnije sektaškom sukobu, koji prečesto govori do krvoprolića. Nisu muslimanima krivi ni kršćani, ni jevreji, ni ateisti, već su samo sebe doveli tu gdje jesu, jer odbacuju vrijednosti naprednog svijeta, u ime rigidnih sektaških nadmetanja.
AleksoMKD

#512 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by AleksoMKD »

matematicar_teski wrote:kurdi ce ispusiti ako nastave ovako, nimalo pametno nisu odigrali.
Mozda i nece.

Ne zele sa Asadom a ne zele ni sa FSA, furaju svoj filma i mislim da se nadaju da ce ko u Iraku dobiti autonomiju.

Nego sad sam skonto da su svi tenkovi gore T-62 a na videima sam gledao da su zarobili par T-55ca i jedan BTR, tako da su ovi mozda stigli iz Iraka sa Pashmergama, a ako je tako ne verujem da je cela brigada Kurda prosla granicu bez blagoslova ujka Sema.
bingov buraz

#513 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by bingov buraz »

Herr Flick wrote:Inace da se vratimo temi ako je ona Sirija ..Predsjednik Bashar Assad na Bajramu u Damasku

Image
Image
Image :D :D
Svašta, otkud on u džamiji :oops:
bingov buraz

#514 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by bingov buraz »

seksan wrote:
TheMule wrote: Znao sam nekoliko momaka iz Irana, to su super momci za 10. Ne kontam u cemu je stos sto se tice ovih suni-sija gluposti. Jedna mala sekta ili covjek kaze neku glupost, onda se to pripaja cijelom narodu.
Jesu li vam bili za 10 i za vrijeme kada su za vrijeme rata slali oruzje SRBIJI a ne VAMA? :thumbup:

Valjda je to uobicajeno kod vas. Ne zelim u off ali moram ovo reci silovali bosnjake,, tukli, ih etnicki cistili da bi danas jedan bosnjo doso i rekao preci mi je prijatelj Darko,Marko, Nikola, Ivan nego jedan sta ja znam ismail koji ima bradu. :thumbup: Da ne spominjem zene! :thumbup:
:lol:
Aforizmi i Vehabizmi
matematicar_teski

#515 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by matematicar_teski »

AleksoMKD wrote:
Mozda i nece.

Ne zele sa Asadom a ne zele ni sa FSA, furaju svoj filma i mislim da se nadaju da ce ko u Iraku dobiti autonomiju.

Nego sad sam skonto da su svi tenkovi gore T-62 a na videima sam gledao da su zarobili par T-55ca i jedan BTR, tako da su ovi mozda stigli iz Iraka sa Pashmergama, a ako je tako ne verujem da je cela brigada Kurda prosla granicu bez blagoslova ujka Sema.
Pa evo uzmimo da pobjedi FSA asada: Kurde ce unistiti onda lagano zbog izdaje
A Asad ako pobjedi pa 40 godina taj ih rezim ugnjetava i mislis da ce sad biti blazi? mozes misliti
Njihova jedina sansa je mudrom politikom ko u turskoj i iraku da dobbiju autonomiju. Svoju drzavu nece dobiti u dogledno vrijeme.
Avetinho

#516 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Avetinho »

bingov buraz wrote: Svašta, otkud on u džamiji :oops:
Presvukao se nabrzinu. Zar ima tu sta novo? Hint: Bosna.
Herr Flick

#517 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Herr Flick »

Ja Sam Odavle wrote:
:lol: :lol: :lol:
Herr Flick

#518 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Herr Flick »

bingov buraz

#519 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by bingov buraz »

Ja Sam Odavle wrote:
Pa do juče je bio po kliksovskim pametnjakovicima takoreći kršćanin, došao tobe samo da udovolji forumasima.
AleksoMKD

#520 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by AleksoMKD »

matematicar_teski wrote: Pa evo uzmimo da pobjedi FSA asada: Kurde ce unistiti onda lagano zbog izdaje
A Asad ako pobjedi pa 40 godina taj ih rezim ugnjetava i mislis da ce sad biti blazi? mozes misliti
Njihova jedina sansa je mudrom politikom ko u turskoj i iraku da dobbiju autonomiju. Svoju drzavu nece dobiti u dogledno vrijeme.
Sasvim se slazem, i zato mislim da je ovo sad najbolje sto mogu uraditi.

Ako pobjedi FSA "umjerena" (u sto ne verujem, jer nisu ni jedno selo osvojili u godinu dana) Kurdi ce biti za pregovarackim stolom jer su "umjereni" i nisu sa AL-Nusrom i ostalim ekstremistima sto Amerima odgovara i imaju svoju teritoriju, vlast i vojsku.

Ako pobjedi FSA "sherijat pre svega zelili to Kurdi ili ne" produzavaju borbe ko i do sada, samo ce na njihovoj strani biti USA dronovi i borci protiv terorizma + otvorena podrska brace u Irackom Kurdistanu.

Ako kojim ludim cudom pobjedi Asad, a Sirija se ne raspadne na 5-6 sektasko-etnickih drzava (u sto ne verujem) opet imaju podrsku brace iz Iraka a sigurno ce im pregovaracka pozicija biti bolja (teritorija, vlast i vojska).

Ako se Sirija raspadne na 5-6 sektasko-etnickih drzava (po meni najrealnije) Kurdi ce biti najsretniji.

Ne zele Assada, ne zele Sherijat i mislim da je dino sto mogu da urade je ovo sto rade sada, drze "Svoju" teritoriju uz pomoc iz Iraka i cekaju da se drugi pomlate.

Mudrije nema, jer ako se bore za FSA ne samo sto ce ih Assad mlatiti vec ce trebati da se "sherijatizuju" sto mislim da im nije velika zelja, a i ne zele da dronovi krenu na njih.
Ako se bore za Assada opet ce se tuci sa ovima ekstremistima + ce i Ameri da im se ljute.
Last edited by AleksoMKD on 09/08/2013 16:21, edited 1 time in total.
Avetinho

#521 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Avetinho »

bingov buraz wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Pa do juče je bio po kliksovskim pametnjakovicima takoreći kršćanin, došao tobe samo da udovolji forumasima.
Ne krscanin, ne musliman, nego licemjer, narcisist, lazov, oportunist, a povrh svega masovni ubica.
Avetinho

#522 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Avetinho »

AleksoMKD wrote:...
Ako kojim ludim cudom pobjedi Asad, a Sirija se ne raspadne na 5-6 sektasko-etnickih drzava (u sto ne verujem) opet imaju podrsku brace iz Iraka a sigurno ce im pregovaracka pozicija biti bolja (teritorija, vlast i vojska).

Ako se Sirija raspadne na 5-6 sektasko-etnickih drzava (po meni najrealnije) Kurdi ce biti najsretniji.
...
Na zalost, slazem se s prognozom.

Eto zasto je sve ovo sto je ucinio Asad iz svoje neutoljive zedji za vlascu koju je naslijedio od oca diktatora pogresno: lik koji tvrdi da sve ovo cini ne bi li spasio Siriju (a u stvari samo iz vlastitog narcisisma) je jedini uzrok njenog unistenja.
Herr Flick

#523 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Herr Flick »

Izvjestaj o situaciji u Siriji za 7 avgust sa engl.prevodom

Challenger__

#524 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

MuaDib wrote:IRAN je mnogima trn u oku jer je riječ o državi koja žestoko brani svoj suverenitet i svoje interese i koja po svom uređenju predstavlja ozbiljnu alternativu državnog uređenja koje se može uspostaviti u islamskim zemljama. Žalosno je to da mnogi ne vide da je opravdani bunt u Tunisu iskorišten kao ključni momenat od strane Zapada za dokidanje posljednjih arapskih suverenih republika. Libiju su uništili do te mjere, da je od najrazvijenije zemlje Afrike postaje izmrcvarena ruševina, nakon NATO šok treapije i vehabijskog terora, iza kog se krije preuzimanje resursa od libijskog naroda u ruke arapskih monarha ili zapadnih kapitalista, vrijednih sluga novog svjetskog poretka. Zatim su urušili Egipat jer je cilj umanjiti protok robe kroz Suecki kanal i izazvati krizu na azijskim tržištima, te produbiti izvozne patnje Evropske unije. Zatim su se Siriji navalili na kosti i podrškom terorističkim ćelijama zemlju uvukli u građanski rat u ime demokratije, kom se ne nazire kraj jer je Sirijom vladala politika zasnovana na temeljima Naserove teorije suverene arapske države. Ista stvar je bila sa Irakom, s tim da je Sadam sam tome doprinio jer je postao antiiranska marioneta, koja nije shvatila da jedna pravila vrijede za Iran, a druga za Kuvajt. Nakon Sirije vjerovatno dolazi Alžir ili Hezbolah na tapet. Sjetite se samo koliko se se Libanonci radovali odlasku sirijske vojske iz zemlje, a nakon dva mjeseca dobili Izraelske bombe na glavu. Sve je to strategiji gušenja arpaskog nacionalnog identiteta, od strane radikalnih islamskih fundamentalista, pod patronatom Saudije i SAD, da bi se stvorila bezlična masa, opterećena sekataškim nasiljem i krajnjim siromašenjem. Uz bogaženje nemoralnih arapskih kraljeva i prinčeva, te zapadnih kapitalista.

Iran je nama pomogao u ratu, ali ta pomoć nije bila samo vojna, već je bila i ideološke prirode.
Međutim ta ideologija nije ostavila krojen u BIH, kao ideologija arapskih muhadžedina, koji su sjećući glave zarobljenim neprijateljskim vojnicima, stavila ARBiH u nezgodan položaj, kojoj je priljepljena etikeat evropske vojne sile, sa proislamskim stremljenjima. Alki zato je kriv Alija i SDA, koji umjesto da naprave otklon od muhadžedina, njih tolerisala, a oni su stvorili jaku vehabijsku zajedniocu, koja sve češće i češće ima neprihvatljive ispade netolerancije.

Jak upis, previdio sam ga sinoć.
bingov buraz

#525 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by bingov buraz »

Ja Sam Odavle wrote:
bingov buraz wrote: Pa do juče je bio po kliksovskim pametnjakovicima takoreći kršćanin, došao tobe samo da udovolji forumasima.
Ne krscanin, ne musliman, nego licemjer, narcisist, lazov, oportunist, a povrh svega masovni ubica.
Dobro.Zato će sekcija mladih selefija predvođena Bajrom Ikanovicem i slicnim filantropima da donese mir i blagostanje napacenom narodu Sirije.
Locked