mi smo u amanet dobili rat, a vi lose fakultete (opet bolje od nasih)... a o poslu da i ne pricam, bas se karijera mogla napraviti u devedesetim...lua wrote:Iskreno ne smatram da su mlađi ljudi mahom svi lijeni, letargični, mentalno zaostali i psihički nestabilni. A sve i da jesu onda bi se možda starije generacije trebale upitati zašto su mladi takvi kakvi jesu?Alfons Kauders wrote:
et sad penzioner...i ko kaze da nema? mozda bi ja sutra krenuo dimiti dva paketa dnevno da je legalno? mozda bi otvorio coffee shop, mozda bi otvorio trgovinu?
![]()
ali to nista ne mijenja... pitanje stoji - zasto lijenim, letargicnim, mentalno zaostalim i psihicki nestabilnim generacijama trebaju lake droge, kad su i bez njih totalno u kurcu? jednostavno ne vidim svrhu, bacanje para i gubljenje vremena... omladini trava ne treba, naprotiv, treba im rad, red i disciplina
mozda da uvedemo neku starosnu granicu? recimo samo se legalizacija odnosi samo na starije od 30 ili 35 godina?U amanet nam je ostavljen k... od države, na fakultetima nam predaju ljudi koji A izgovaraju kao O, posao-hajde što je misaona imenica, nego i kad ga imaš ti si jeftina radna snaga, bijeda i roblje. Možda u mladim ljudima ima kvaliteta? A možda mentalno zaostali nemaju nikakvih poroka?
i sad vam znaci krivi mi sto ste u kurcu, mada imate 10 puta bolju startnu poziciju od nas? izgovori su jeftini, a kmecanje ne placa racune...
a sto se tice jeftine radne snage... tja, pa sve u skladu s mogucnostima, radnim navikama i kvalifikacijama... koliko para toliko muzike vazi i obratno...