nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
saabsa

#501 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by saabsa »

sorcerer wrote:kad se odselim u hr odmah cu je uklonit :lol: :lol: :lol: nego ja i kad ukonim kuku ostaje jedna jaka travezna koja takodje moze nanijeti stetu svakome ko se zabije u mene ,a ja je lako puhnem crnim sprejem kad se izgrebe :D
[img]Jeli ovo auto tvojih snova?
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... ptnrGLrrtT[/img]
Za mene je papanluk sve ono sto stoji na autu a nesluzi svojoj svrsi, ta kuka je za mene papanluk isti kao oni kurtoni na haubi, al jbg okusima se nemoze raspravljati nego voli papanluk a neko ne
sorcerer

#502 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

kako si pogodio da je to moj auto? otkud me znas? :lol: :lol: :lol: :lol:

kuka na mom autu je fabricka kao i sve na njemu ......
mirzet87sa

#503 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mirzet87sa »

Samo mi nije jasno sto se citiraju zakoni hrvatske, ludilo!
goran16v

#504 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote:Samo mi nije jasno sto se citiraju zakoni hrvatske, ludilo!
Mozda zato sto je sve to u sklopu harmonizacije sa EU zakonima, gdje je to odavno na snazi, i sto ce to doci i kod sto je dosao u svaki EU zakon par godina poslije HR.
mirzet87sa

#505 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mirzet87sa »

goran16v wrote:
Mozda zato sto je sve to u sklopu harmonizacije sa EU zakonima, gdje je to odavno na snazi, i sto ce to doci i kod sto je dosao u svaki EU zakon par godina poslije HR.
Pa kad bosna bude u EU onda cemo pricat o tome, do tad nema nikakvog smisla! Javi se za par godina
Ps. postedi me kvazi pokusaja pronalazaka zakona sa gugla gdje sta pise o ovome
goran16v

#506 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote:
goran16v wrote:
Pa kad bosna bude u EU onda cemo pricat o tome, do tad nema nikakvog smisla! Javi se za par godina
Velika greska, EU te gura da prihvatamo njihove zakone da bi u opste razgovarali s nama o nekim integracijama i da bi dali te neke pare iz fondova, dok ulaska u EU nema ni na mapi.
Homologacija, atestiranje plina, sve su to EU zakoni koji su prvo dosli u HR pa sa par godina zakasnjenja u BiH, a nijedna nije bila clanica EU kad je pocela primjena. E tako ce ti doci i zakon za kuku, a vrlo vjerovatno prije njega da svaka preinaka mora biti atestirana i upisana u saobr, dozvolu, pa nece biti guma 18 na Golfovima 2. Nece tebe Svabo itd i sl pustiti da mu se bez vize vozikas po njihovim cestama sa kukom.
mirzet87sa

#507 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mirzet87sa »

goran16v wrote:
Velika greska, EU te gura da prihvataamo njihove zakone da bi u opste razgovarali s nama o nekim integracijama i da bi dali te neke pare iz fondova, a ne o ulasku u EU.
Homologacija, atestiranje plina, sve su to EU zakoni koji su prvo dosli u HR pa sa par godina zakasnjenja u BiH, a nijedna nije bila clanica EU kad je pocela primjena. E tako ce ti doci i zakon za kuku, a vrlo vjerovatno prije njega da svaka preinaka mora biti atestirana i upisana u saobr, dozvolu, pa nece biti guma 18 na Golfovima 2. Nece tebe Svabo itd i sl pustiti da mu se bez vize vozikas po njihovim cestama sa kukom.
Ja jedno, ti jedno. Kad taj zakon bude stupio na snagu, ja cu je skinut do tad odbijam.
I da, homologacija, tehnicki i svi ostali papiri su uredni, te je upisano da je auto opremljeno eu kukom :)
goran16v

#508 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote:
goran16v wrote:
Velika greska, EU te gura da prihvataamo njihove zakone da bi u opste razgovarali s nama o nekim integracijama i da bi dali te neke pare iz fondova, a ne o ulasku u EU.
Ja jedno, ti jedno. Kad taj zakon bude stupio na snagu, ja cu je skinut do tad odbijam.
I da, homologacija, tehnicki i svi ostali papiri su uredni, te je upisano da je auto opremljeno eu kukom :)
Samo sto ce ti se to desiti puno prije ulaska u EU, ako na to racunas, a oncda ti kuka moze biti homologiirana i atestirana 6 x kad je moras skinuti ako ne vuces prikolocu, a tu je i detalj da bi mogao biti u minusu nekih 300 - 500 kunica ako nekom HR drotu bude dosadno.
mirzet87sa

#509 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mirzet87sa »

goran16v wrote:
Samo sto ce ti se to desiti puno prije ulaska u EU, ako na to racunas, a oncda ti kuka moze biti homologiirana i atestirana 6 x kad je moras skinuti, a tu je i detalj da bi mogao biti u minusu nekih 300 - 500 kunica ako nekom HR drotu bude dosadno.
Pa ti stvarno neces da razumis? Covjece, ja tu kuku skidam cim sarajevo napustim, nosim je ovdje iz sigurnosnih razloga, jer ne mogu da strijepim kad ce kamikaza proletit kroz gepek. Ti bolan mozes do sutra pricat da cu je ja morat skinut, skinut cu je onog dana kad bude zabranjena u ovoj zemlji, do tad necu i kraj price.
goran16v

#510 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote:
goran16v wrote:
Samo sto ce ti se to desiti puno prije ulaska u EU, ako na to racunas, a oncda ti kuka moze biti homologiirana i atestirana 6 x kad je moras skinuti, a tu je i detalj da bi mogao biti u minusu nekih 300 - 500 kunica ako nekom HR drotu bude dosadno.
Pa ti stvarno neces da razumis? Covjece, ja tu kuku skidam cim sarajevo napustim, nosim je ovdje iz sigurnosnih razloga, jer ne mogu da strijepim kad ce kamikaza proletit kroz gepek. Ti bolan mozes do sutra pricat da cu je ja morat skinut, skinut cu je onog dana kad bude zabranjena u ovoj zemlji, do tad necu i kraj price.
Razmijem nego osim sto auto ima 2 kraja, a naprijed nema kuke pa te sigurnosni razlog jednog kao ti moze skupo kostati, sega je rezon, u Sarajevu ce te ubit kamikaza s ledja, a negdje drugo sve soferi po pe-esu pa je skidas.
mirzet87sa

#511 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mirzet87sa »

goran16v wrote:
Razmijem nego osim sto auto ima 2 kraja, a naprijed nema kuke pa te sigurnosni razlog jednog kao ti moze skupo kostati, sega je rezon, u Sarajevu ce te ubit kamikaza s ledja, a negdje drugo sve soferi po pe-esu pa je skidas.
Naprijed mi kuka ne treba, jer ne jurcam, ne ulijecem cik-cak nikome, drzim ostojanje. Sega ili ne, tako je kako je.
goran16v

#512 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote:
goran16v wrote:
Naprijed mi kuka ne treba, jer ne jurcam, ne ulijecem cik-cak nikome, drzim ostojanje. Sega ili ne, tako je kako je.
Nije pitanje kuke naprijed, nego kuke onog ispred tebe jer se nikad ne zna...
preludezalude

#513 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by preludezalude »

Neka vozila imaju fabricki ugradjenu kuku koja se ne moze bas tek tako skinuti. Kako zakon gleda ova vozila?
goran16v

#514 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Neka vozila imaju fabricki ugradjenu kuku koja se ne moze bas tek tako skinuti. Kako zakon gleda ova vozila?
Ne znam na koja vozila mislis, ali se po EU zakonima vec jako puno godina moze ugraditi samo euro kuka koja se skida u 2 poteza, a koliko mi je poznato po EU zakonima sve fiksne kuke su izgubile homologaciju i moraju se skinuti.
Bakir1

#515 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Bakir1 »

ford fiesta reg br O51-T-237
puna i crveno
insomnia78

#516 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by insomnia78 »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:Neka vozila imaju fabricki ugradjenu kuku koja se ne moze bas tek tako skinuti. Kako zakon gleda ova vozila?
Ne znam na koja vozila mislis, ali se po EU zakonima vec jako puno godina moze ugraditi samo euro kuka koja se skida u 2 poteza, a koliko mi je poznato po EU zakonima sve fiksne kuke su izgubile homologaciju i moraju se skinuti.
Na papiru

s' moje sokoćalo
Optimist

#517 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Optimist »

Mijenjam jugu sa kukom za ladu sa kukom. Sifra: kuku meni kuku tebi. :D

@Bakir1, ne radi ti video zbog zastite privatnosti.
Bakir1

#518 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Bakir1 »

popravljeno
goran16v

#519 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

insomnia78 wrote:
goran16v wrote: Ne znam na koja vozila mislis, ali se po EU zakonima vec jako puno godina moze ugraditi samo euro kuka koja se skida u 2 poteza, a koliko mi je poznato po EU zakonima sve fiksne kuke su izgubile homologaciju i moraju se skinuti.
Na papiru

s' moje sokoćalo
Sta na papiru, da ti se nista nece desiti ako ti npr. u DE policija ugleda kuku na autu, bez obzira da li je fiksna ili euro, odnosno da mozes registrovati auto s fiksnom kukom? Ja ne vozim auto s kukom pa ne znam kako ide u praksi...
citroen xm

#520 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by citroen xm »

Čini mi se da je ova Fiesta dostavnjak. A čast izuzecima, znamo kakva sve bagra voza ta dostavna auta.
insomnia78

#521 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by insomnia78 »

goran16v wrote:
insomnia78 wrote:
goran16v wrote: Ne znam na koja vozila mislis, ali se po EU zakonima vec jako puno godina moze ugraditi samo euro kuka koja se skida u 2 poteza, a koliko mi je poznato po EU zakonima sve fiksne kuke su izgubile homologaciju i moraju se skinuti.
Na papiru

s' moje sokoćalo
Sta na papiru, da ti se nista nece desiti ako ti npr. u DE policija ugleda kuku na autu, bez obzira da li je fiksna ili euro, odnosno da mozes registrovati auto s fiksnom kukom? Ja ne vozim auto s kukom pa ne znam kako ide u praksi...
Ne znam Za de ali u Fr imas kamaru auta sa fiksnom kukom doduse ni ja je nemam al znam sta vidim svaki dan

s' moje sokoćalo
Optimist

#522 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Optimist »

citroen xm wrote:Čini mi se da je ova Fiesta dostavnjak. A čast izuzecima, znamo kakva sve bagra voza ta dostavna auta.

Ili od Securitasa. Oni iz intervencija znaju isto divljati.
insomnia78

#523 Re: Odg: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i sao

Post by insomnia78 »

goran16v wrote:
insomnia78 wrote:
Na papiru

s' moje sokoćalo
Evo od danas iz Fr
Image
Image

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk now Free
respo

#524 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by respo »

mirzet87sa wrote:
goran16v wrote:
vidi se da si pravi bosnjo
ja sam najpametniji sta meni neki svabo ili francuz ima govoriti
ja cu staviti na auto sta ja hocu i kako hocu i ponasat cu se kako hocu

jbt takvima bi zakonom trebalo zabraniti upotrebu auta i uvesti vize ultimativno

nije ni cudo sto smo tako dugo imali vize a i sada im je negdje u malom mozgu da ih vrate
johntra

#525 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by johntra »

Bakir1 wrote:ford fiesta reg br O51-T-237
puna i crveno
vidi što se kamera zbavila...očekujemo zanimljive uratke sa bh. putnih pravaca...ja bi ovaj link neofrino poslao muriji... :D
Post Reply