Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
ho oponopono

#501 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by ho oponopono »

...eee una, una uvijek nešto fali! :mrgreen:
alchak.ba

#502 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by alchak.ba »

necu normalnu
legenda reala

#503 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by legenda reala »

Igbala wrote:
legenda reala wrote:Evo Igbala zagrijana, čak mu je rekla da će mu se možda i javiti, oj kad Eki ovo pročita :lol: :lol:
Što si ljubomoran :skoljka:
A kako ne bi bio ???
Great Cornholio

#504 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by Great Cornholio »

una_bo wrote:
a šta to meni fali pa se izvlačiš :D
Kao što rekoh, nema potpuno normalne osobe, nit' sam ja potpuno normalan, nit ' si ti, a niti bilo ko drugi, ni na forumu, a ni u stvarnom životu. Da se ne ponavljam, bitno mi je samo da neko moje šale pogrešno ne protumači. Želim ti sreću u traženju nekoga koga ti smatraš normalnim :)
Great Cornholio

#505 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

alchak.ba wrote:necu normalnu
E pa onda nećeš imati problema u traženju :D
eluna

#506 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by eluna »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bravo!
alchak.ba

#507 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by alchak.ba »

Great Cornholio wrote:
ne trazim :)
Great Cornholio

#508 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

alchak.ba wrote:
Great Cornholio wrote:
Ni ja. Jesi l' i ti sebi postavio zadatak da prvo kod sebe "popraviš" ono što se popraviti da, pa da onda razmišljaš o takvoj vrsti "nadogradnje".
eluna

#509 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by eluna »

alchak.ba wrote:
Great Cornholio wrote:
jok eto - ćejf ti da samuješ .............. pa zašto onda npisa da NEĆEŠ, čim nećeš normalnu znači da tražiš neku posebno nenormalnu

ajd ne baljezgaj
alchak.ba

#510 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by alchak.ba »

Great Cornholio wrote:
Ni ja. Jesi l' i ti sebi postavio zadatak da prvo kod sebe "popraviš" ono što se popraviti da, pa da onda razmišljaš o takvoj vrsti "nadogradnje".
neces vjerovati, ali ja sam stvarno nepopravljiv.
alchak.ba

#511 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by alchak.ba »

eluna wrote:
jok eto - ćejf ti da samuješ .............. pa zašto onda npisa da NEĆEŠ, čim nećeš normalnu znači da tražiš neku posebno nenormalnu

ajd ne baljezgaj
ako napisem da necu normalnu ne znaci da trazim, nego da onda kada se sretnemo sretnica i ja onda ne zelim da je normalna.

Svacas?
Great Cornholio

#512 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

alchak.ba wrote:
Great Cornholio wrote:
neces vjerovati, ali ja sam stvarno nepopravljiv.
Pa postoji nešto, kod svakog od nas, što se ne može "popraviti", i čovjek se mora pomiriti da je to nešto takvo kakvo jest'.
Svako sebe najbolje zna, ili bi trebao znati, pa popravljati ono što se "popraviti" može, jer po logici stvari, što si bolji veće su ti šanse da ti život u dvoje bude bolji, da imaš manje problema i više zadovoljstva u vezi.
Great Cornholio

#513 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

alchak.ba wrote:
eluna wrote:

ajd ne baljezgaj
ako napisem da necu normalnu ne znaci da trazim, nego da onda kada se sretnemo sretnica i ja onda ne zelim da je normalna.

Svacas?
Misliš da te "normalna" ne bi htjela ?
alchak.ba

#514 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by alchak.ba »

mene nece nijedna, a kamoli normalna....

popravljat, u kojem smislu?
zatso bih se ja mijenjao radi nekog ili radi neke?
ili bilo ko?

mijenjat cu se samo onda ako ja smatram da cu se ja bolje osjecati, a ne da bih privukao nekoga.
Great Cornholio

#515 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

alchak.ba wrote:mene nece nijedna, a kamoli normalna....

popravljat, u kojem smislu?
zatso bih se ja mijenjao radi nekog ili radi neke?
ili bilo ko?

mijenjat cu se samo onda ako ja smatram da cu se ja bolje osjecati, a ne da bih privukao nekoga.
Pa ne izgeldaš valjda ko Kvazimodo :D Normalna ili normalan ne postoji!

Pa npr. naći posao ako ga nemaš, rješiti se nekog poroka ako ga imaš, popraviti neku psihičku ili fizičku manu ako se mogu popraviti, poboljšati neke fizičke ili psihičke kvalitete a svako mora imati barem nešto dobro.

Ako se čovjek mijenja, na bolje, te promjene će pozitivno uticati i na njega , a i na one s kojima je blizak.
alchak.ba

#516 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by alchak.ba »

legendo, sta ako necu da sa mijenjam i da sam sam sebi dobar ovakav kakav jesam?

jer to sam ja..... i recimo, zelim da me mrze zbog ovoga sto jesam, a ne da vole zbog onoga sto nisam. Kontas?
Great Cornholio

#517 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

alchak.ba wrote:legendo, sta ako necu da sa mijenjam i da sam sam sebi dobar ovakav kakav jesam?

jer to sam ja..... i recimo, zelim da me mrze zbog ovoga sto jesam, a ne da vole zbog onoga sto nisam. Kontas?
Kontam, ti smatraš da si "normalan" i da se ne trebaš mijenjati, i nervirate to što te i drugi tako ne doživljavaju.

Imam ja jednu prijateljicu, stalno kuka kako ne može naći momka koji će je voljeti onakvom kakva jeste, a traži, ali problem je što se ona uvijek zagleda u neke momke koji su izvan njene "lige". Postavila je previsoke standarde, neće da se mijenja da bi ih i ona ispunila, a momcima koji su slični njoj ne želi da pruži priliku.
alchak.ba

#518 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by alchak.ba »

Great, ne pisem ja ovdje konkretno o sebi, nego najvecim dijelom opcenito. Zasto bi se neko mijenjao samo zato jer se meni svidja ili obratno, zasto bih se ja mijenjao da bih se svidio nekoj.

Ono smo sto jesmo, naravno, covjek treba da se nadograđuje i da bude, hajmo reci, "drustveno normalan i prihvatljiv" ali, recimo, ja se nikad ne bih obrijao samo zato jer nju eto golica brada. Niti bih prestajao ici na utakmice jer eto ona to trazi od mene. Moju samostalnu kafu neće i ne smije dirati taman da joj je kraljicina kruna na glavi itd.
Great Cornholio

#519 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

alchak.ba wrote:Great, ne pisem ja ovdje konkretno o sebi, nego najvecim dijelom opcenito. Zasto bi se neko mijenjao samo zato jer se meni svidja ili obratno, zasto bih se ja mijenjao da bih se svidio nekoj.

Ono smo sto jesmo, naravno, covjek treba da se nadograđuje i da bude, hajmo reci, "drustveno normalan i prihvatljiv" ali, recimo, ja se nikad ne bih obrijao samo zato jer nju eto golica brada. Niti bih prestajao ici na utakmice jer eto ona to trazi od mene. Moju samostalnu kafu neće i ne smije dirati taman da joj je kraljicina kruna na glavi itd.
Ma treba nam neki univerzalni model normalnosti, ubijeđen sam u to.

Npr. normalno je da čovjek može otići na utakmicu, ili da ponekad želi da "ostane sam sa svojim mislima", a da mu to neko to ne uzima za zlo.
A ovo što se tiče kraljica, ja sam protiv monarhije kao vida društvenog uređenja, tako da bi "kraljičine kćeri" bile na početku izbačene iz šireg kruga potencijalnih kandidatkinja :D

A ovo što se tiče vanjskog izgleda, svako od nas je tokom života stvorio ideal po kome se "ravna" i teži ga ostvariti, ali najvažnije je da se ti dobro osjećaš, da si ti zadovoljan svojim izgledom, ali ipak čovjek treba gledati "i na "drugu stranu", pa ako ti je do nje stalo, ako ti je satlo da joj budeš fizički privlačniji, a normalno bi bilo da ti je stalo jer od njenog "raspoloženja" zavisi i tvoje, ipak bi možda nekad mogao obrijati bradu, ili promijeniti frizuru, "osvježenja" veze radi.
eluna

#520 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by eluna »

alchak.ba wrote:Great, ne pisem ja ovdje konkretno o sebi, nego najvecim dijelom opcenito. Zasto bi se neko mijenjao samo zato jer se meni svidja ili obratno, zasto bih se ja mijenjao da bih se svidio nekoj.

da li tvoj stav podrazumijeva da RECIMO, bi ti prihvatio da ona ne brije stidno područje iako to tebi smeta, da ne bi prestla da ide u šoping satima iako to tražiš od nje, te da njenu višesatnu kafu sa kolegicama vikendom kući ne bi dirao ni za živu glavu - pod pretpostavkom da su ovo jedine 3 stvari u kojima se ne biste slagali, da sve ostalo štima i da je voliš?
alchak.ba

#521 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by alchak.ba »

Great Cornholio wrote:

Ma treba nam neki univerzalni model normalnosti, ubijeđen sam u to.

Npr. normalno je da čovjek može otići na utakmicu, ili da ponekad želi da "ostane sam sa svojim mislima", a da mu to neko to ne uzima za zlo.
A ovo što se tiče kraljica, ja sam protiv monarhije kao vida društvenog uređenja, tako da bi "kraljičine kćeri" bile na početku izbačene iz šireg kruga potencijalnih kandidatkinja :D

A ovo što se tiče vanjskog izgleda, svako od nas je tokom života stvorio ideal po kome se "ravna" i teži ga ostvariti, ali najvažnije je da se ti dobro osjećaš, da si ti zadovoljan svojim izgledom, ali ipak čovjek treba gledati "i na "drugu stranu", pa ako ti je do nje stalo, ako ti je satlo da joj budeš fizički privlačniji, a normalno bi bilo da ti je stalo jer od njenog "raspoloženja" zavisi i tvoje, ipak bi možda nekad mogao obrijati bradu, ili promijeniti frizuru, "osvježenja" veze radi.
Model normalnosti ti određuje društvo u kojem zivimo. Kod nas nije bas najnormalnije da djevojka zivi s momkom, dok je to u Hrvatskoj, recimo, najnormalnija pojava. Niti je kod nas normalno da kao muskarac imas decka, a u Holandiji ili Austriji ti je to svakodnevnica.....
alchak.ba

#522 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by alchak.ba »

eluna wrote:

da li tvoj stav podrazumijeva da RECIMO, bi ti prihvatio da ona ne brije stidno područje iako to tebi smeta, da ne bi prestla da ide u šoping satima iako to tražiš od nje, te da njenu višesatnu kafu sa kolegicama vikendom kući ne bi dirao ni za živu glavu - pod pretpostavkom da su ovo jedine 3 stvari u kojima se ne biste slagali, da sve ostalo štima i da je voliš?
Prije nego nekoga zavolim onda zavolim i sve njene osobina, mane i vrline. Recimo, stidno podrulje ima da bude depilirano i obrijano i mirisljavo, a ako ona to ne praktikuje onda ona i ja nismo kompaktibilni za ozbiljne veze niti cu je zavoliti.
eluna

#523 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by eluna »

alchak.ba wrote:
eluna wrote:

Prije nego nekoga zavolim onda zavolim i sve njene osobina, mane i vrline. Recimo, stidno podrulje ima da bude depilirano i obrijano i mirisljavo, a ako ona to ne praktikuje onda ona i ja nismo kompaktibilni za ozbiljne veze niti cu je zavoliti.
a šta ako je zavoliš prije nego utvrdiš situaciju oko stidnog područja??? .......... bi li pravio problem oko toga ako ni ti ne briješ bradu a njoj smeta??
Great Cornholio

#524 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

alchak.ba wrote:
Model normalnosti ti određuje društvo u kojem zivimo. Kod nas nije bas najnormalnije da djevojka zivi s momkom, dok je to u Hrvatskoj, recimo, najnormalnija pojava. Niti je kod nas normalno da kao muskarac imas decka, a u Holandiji ili Austriji ti je to svakodnevnica.....
Rekoh, treba nam neki univerzalni model normalnosti, koji će biti isti za sva društva, jer svi mi ljudi funkcionišemo na istim osnovnim principima i zbog toga normalnost ne bi trebalo relativizirati.
Meni lično nije normalno da djevojka živi s momkom ( normalno je kad sklope brak), ili da momak ima momka, i bez obzira što društvo na te pojave gleda kao na nešto normalno te pojave za mene nisu normalne.
alchak.ba

#525 Re: Gdje naci normalnu djevojku za vezu

Post by alchak.ba »

pa ne zavolim ja nekoga nakon 5 dana....
Locked