istina, ostaci Srpskih grčarija iz doba Neolita su pronađeni čak i u Butmiru kraj SarajevaMister Yes wrote:Opet o plemenima ha? Ko je živio na području sandžaka prije dolaska islama? Pusti se plemena čovječe. Kojeg god da su porijekla ljudi na tom području su prije islama bili Srbi. Centar srpstva takorekuć.BatoS wrote:Idi pitaj Bosnjake u Sandzaku oni ce ti tacno reci od kojeg starosjedilackog plemena poticu.Mister Yes wrote:Ko je rekao da su većinom potomci islamiziranih Srba? Ja sam napisao da su dijelom i potomci islamiziranih Srba. U sandžaku vjerovatno večinom.
Sarajevo, Jugoslavija
-
Mr. Brightside
#501 Re: Sarajevo, Jugoslavija
- славянин
#502 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Nemoj tako kaznit ce te svemilosni Bog ( ah Slavenski zarEminaSA wrote:Da budem prosta:славянин wrote: Da pokusamo nacrtati dijagram(mozda uspije) SLAVENI ------> SERVI-SRBI<--> Bosnjaci/Muslimani.
idi u pm, jel moze
- akcid
#503 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Bošnjakinja - muslimanka?EminaSA wrote:Da budem prosta:славянин wrote: Da pokusamo nacrtati dijagram(mozda uspije) SLAVENI ------> SERVI-SRBI<--> Bosnjaci/Muslimani.
idi u pm, jel moze
- славянин
#504 Re: Sarajevo, Jugoslavija
A prvi natpisi na kojima se spominju Bosnjaci su pronadjeni u piramidama u visokomOpet o plemenima ha? Ko je živio na području sandžaka prije dolaska islama? Pusti se plemena čovječe. Kojeg god da su porijekla ljudi na tom području su prije islama bili Srbi. Centar srpstva takorekuć
istina, ostaci Srpskih grčarija iz doba Neolita su pronađeni čak i u Butmiru kraj Sarajeva
- cyprus
#505 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Intermezzo
-
EminaSA
#506 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Jesamakcid wrote:
Bošnjakinja - muslimanka?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#507 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Ma ne nađen je testament u kom piše između ostalog: ...vikendicu na Nilu ostavljam nećaku Ramzesu, Potpis: RAMIZ"славянин wrote:A prvi natpisi na kojima se spominju Bosnjaci su pronadjeni u piramidama u visokom
A Ramiz bio umotan u jaknu KTK Visoko
Last edited by Domaci izdajnik on 02/06/2013 21:55, edited 1 time in total.
- akcid
#508 Re: Sarajevo, Jugoslavija
EminaSA wrote:Jesamakcid wrote:
Bošnjakinja - muslimanka?
I pretpostavio sam... Tranzicijska još
-
EminaSA
#509 Re: Sarajevo, Jugoslavija
O cemu ti? Bosnjakinja jesam, muslimanka jesam.akcid wrote: I pretpostavio sam... Tranzicijska još
A ti, sta si? Bosano-Hercegovac jugoslovenske vjeroispovjesti?
- славянин
#510 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Prvi dio je super i ok,drugi dio ti bas i ne ide od rukeEminaSA wrote:O cemu ti? Bosnjakinja jesam, muslimanka jesam.akcid wrote: I pretpostavio sam... Tranzicijska još
- akcid
#511 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Ja vjerujem u ljudeEminaSA wrote:O cemu ti? Bosnjakinja jesam, muslimanka jesam.akcid wrote: I pretpostavio sam... Tranzicijska još
- area51
#512 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Neće ova tema dugo... 
-
BatoS
#513 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Moram vam priznati dragi moji Jugosloveni i salonci da vam vrlo dobro ide ova promocija jugoslovenstva... samo nastavite.
A uvijek su ovakve teme korisne jer mnogima se omakne i padnu im maske
- славянин
#514 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Sve je dobro druze dok padaju maske a ne granateBatoS wrote:Moram vam priznati dragi moji Jugosloveni i salonci da vam vrlo dobro ide ova promocija jugoslovenstva... samo nastavite.![]()
-
Bodkin
#515 Re: Sarajevo, Jugoslavija
nepismena usput. pravis konstrukcije izmisljenih rijeci kao bosnologEminaSA wrote:O cemu ti? Bosnjakinja jesam, muslimanka jesam.akcid wrote: I pretpostavio sam... Tranzicijska još
i gledaj ovog sto upinje sa genima. cuj on bi da nekog ubijedi da mmoze pogoditi u svaku njivu cija je bila prije 1500 godina
ali tema je izrazito korisna. na ignore 15 ljudi stavio da ne bih lupao glavom od zid dok citam idiotarije
-
radostan dan
#516 Re: Sarajevo, Jugoslavija
BatoS wrote:Moram vam priznati dragi moji Jugosloveni i salonci da vam vrlo dobro ide ova promocija jugoslovenstva... samo nastavite.![]()
šta ćemo sad?
Postao/la radostan dan dana 01/06/2013 21:28
loša ideja.
-
BatoS
#517 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Pa zar ne radite upravo to vi koji negirate Bosnjake?Bodkin wrote:[i gledaj ovog sto upinje sa genima. cuj on bi da nekog ubijedi da mmoze pogoditi u svaku njivu cija je bila prije 1500 godina![]()
-
Eöl Mornedhel
#518 Re: Sarajevo, Jugoslavija
e, ko se odmorio odmorio, nastavljamo udarničkicyprus wrote:Intermezzo
i samoupravno
-
BatoS
#519 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Cekamo drugo poluvrijeme.radostan dan wrote:šta ćemo sad?
Ali samo vi guslajte...
- heckler
#520 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Samo se u Bosni moze desiti da na najvece internet okupljaliste moze dodji trolcina i nesmetano par dana osporavati citavo porijeklo naroda
Ali ok, i to je napredak neki. Do juce su nam ti pomraceni umovi u ucionicama drzali nastavu. Danas kuckaju iz inostranstva ili ako su jos tu gledaju gdje ce i kako ce klimu promjeniti uskoro..... nakotilo se ovih poturica izgleda previse, ne moze posten genocidas ni disati od njih vise kako treba
Ali ok, i to je napredak neki. Do juce su nam ti pomraceni umovi u ucionicama drzali nastavu. Danas kuckaju iz inostranstva ili ako su jos tu gledaju gdje ce i kako ce klimu promjeniti uskoro..... nakotilo se ovih poturica izgleda previse, ne moze posten genocidas ni disati od njih vise kako treba
-
bosn.om
#521 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Nisam se mislio petljati iako sam vidio da grijesis vec preko deset stranica ovdje sa ovim insistiranjem. Ta deviza je originalno na latinskom, jezik kojim su svi dvorovi govorili u to vrijeme i koji je sluzio kao glavni, ako ne iskljucivi, jezik za napise, arhive i ostalo. Dakle, ta deviza originalno ide:славянин wrote:Here we go againOpetja033 wrote:славянин wrote: Kao sto sam naveo par postova prije.... Nakon naseljenja Slavena 2 plemena (vecinska) su bili Srbi i Hrvati- oni su odlucili da se tako zovu nakon cca 100-200 godina, nakon odredjenog vremena dolazi do diverzifikacije (crnogorci,bosnjaci-tek u turskoj i tada su nazivani muslimanima).Sta je problem u tome ne vidim..... jer smo dosli zajedno pod istim imenom i posle odlucili da se drugacije zovemo pa smo se posvadjali
I opet, po hiljaditi put, mozes li mi navesti jedno historicara koji zastupa ove tvoje nebuloze?
Ne, nije istina. Nismo dosli pod zajednickim imenom, nismo dosli istovremeno, nismo dosli svi odjednom. Termin Bosnjaci se koristi jos od vremena kraljevine Bosne (googlaj pismo kralja Tvrko II Kotromanica kralju Poljske) a jos prije njega su se stanovnici Bosne nazivali Bosnjanima (nikada Srbima ili Hrvatima). Termin Bosnjak je slavenskog porijekla, ne turskog - da nisu mozda turskog porijekla termini SlovAK, PoljAK?
Srbi i Hrvati su samo dva plemena u moru slavenskih plemena i nikada nisu uspjela nametnuti svoje plemensko ime u BiH. Ako tvrdis suprotno - molim te dokazi.
Mozes nebuloze pisati do sutra ali nemas ama bas nijednog jedinog jebenog argumenta kojim ces ga potkrijepiti. Nijedan dokument, nijedno misljenje historicara. Ama bas nista osim tvojih proizvoljnih zakljucaka.![]()
1377-1390: Stefan Tvrtko, po milosti gospoda Boga kralj Srbljem, Bosni, Primorju, Humsci zemlji, Donjim krajem, Zapadnim stranam, Usori, Soli i Podrinju i k tomu
Sad ko moze dokaciti originalni prepis i lijepo ga stavit to bi bilo dobro.... (da lijepo NACRTA da SRBLJEM ne oznacava drzavu ili geografski pojam)
"Dei gratia rex Serbiae, Bosniae, Maritimarum partium, Chulmensium Terrarum, Dalmatiae, Croatiae, partis inferioris, Occidentalium partium, Usoriae, Soliae, Podriniae, etc."
A to znaci "kralj Srbije" a ne Srba. Zasto je to prevedeno u "Srblja", ko zna, mozda tadasnji nacin nazivanja tog regiona ili obracanja tom narodu, obzirom da Srbija kao takva nije postojala u vrijeme tog krunisanja. Vjerujem da ce ambiguitet dugo hraniti argumentacije onih kojim je u koristi neka vrsta misljenja.
-
EminaSA
#522 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Ja sam slucajno kliknula prvu opciju
A ne znam da li moderatori da rade nesto po tom pitanju. Zna se da je ideja katastrofalna a toga su svjesni (vjerujem) i mnogi jugofili.
- Opetja033
#523 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Ime jednog historicara koji zastupa ovu tezu? Jednog jedinog? Zapravo izvini. Cika Deratic smatra da su Slaveni Srbi. Kakvo nevjerovatno forsiranje cetnicke i velikosrpske ideologije na ovoj temi.славянин wrote:Da pokusamo nacrtati dijagram(mozda uspije) SLAVENI ------> SERVI-SRBI<--> Bosnjaci/Muslimani.
.
- CSKA
#524 Re: Sarajevo, Jugoslavija
EminaSA wrote:Ja sam slucajno kliknula prvu opciju![]()
![]()
![]()
A ne znam da li moderatori da rade nesto po tom pitanju. Zna se da je ideja katastrofalna a toga su svjesni (vjerujem) i mnogi jugofili.
Glava kaze NE,ali srce ipak vuce
- cyprus
#525 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Nema ništa slučajno... To je tvoj podsvijest tako kliknulaEminaSA wrote:Ja sam slucajno kliknula prvu opciju![]()
![]()
![]()