Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#501 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

emko1234 wrote: Kako vam ovo moze lijepo izgleda, auto na dva broja manjim felgama nego sto bi trebao da bude.
To stoji da su feluge male, vidi se da su uvučene u karoseriju :thumbup:

Treba nabacit druge feluge, osamneske bi dobro mu legle. I ne ove klasične fabričke, toliko boljih ima za kupiti....

Za ovu mrcinu treba jak motor, minimalno onaj od 140ps, da bude kolko tolko agilan na cesti.
Prednja vuča na ovolikom autu i nije dobra opcija....al oni nemaju quattro pogon :D
condy

#502 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

em11r wrote:To su zimske 16ke naravno da su manje

Evo na ljetnim 18kama, vikendica makadam ovo ono, morao sam kupiti c5 :)
Image

@XM
225/60R16 ali je skoro 2 tone u njemu pritisno ih je pravo :)
Zbog čega tamne feluge ?

Jesi ovo farbo feluge ili mi se čini :D
em11r

#503 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

@condy

jesam :)
citroen xm

#504 Re: Citroen C5 All About

Post by citroen xm »

emko1234 wrote: Počnimo redom,

Prvo da ti čestitam što radiš u jednoj bogatoj zemlji u kojoj audijeva i vw vozila najviše vozaju pakistanci i somalijci.
Drugo, post je toliko glup da apsolutno ne vidim ni jednu jedinu rečenicu ili tvrdnju koja zahtijeva repliku. Klasična "nemam para za švabu, pa ću kupit francuza i hvaliti ga ko da je švabo" priča. Toliko puta već viđena i opjevana na ovom podforumu.
Mene samo brine, kad već pričas o inteligenciji, kako ti čovječe koji radiš u razvijenoj i bogatoj europskoj zemlji nisi upoznat sa zakonom brojeva, koji kaže da vw i audi u njemačkoj prodaju više auta nego što jedan citroen proda u cijeloj Europi.
Druže, staviti citroen i audi u istu rečenicu i napisat pridjev nepotrebljiv pored audija je moguće jedino ako pričaš o audiju koji nije u voznom stanju.
S tobom sam završio, nastavi raditi i jednoj bogatoj europskoj zemlji sa somalijcima i pakistancima koji vozaju audije.

@citro
http://www.pik ba/artikal/14704226/citroen-c5-1-6-hdi-exclusive/
Mrsko mi je linkat one od kramara koje on zove modificirani model, riječ je o 1.6hdi excslusive modeli koji su facelift s diodama u prednjim farovima.

Što se tiče moje tvrdnje da su ljudi koji kupuju auta s hidraulikom koja je aposlutno bezvrijedan dodatak na autu te klase glupani, tu se ništa nije promjenilo niti će.
Johntra je jedini naveo pravi razlog zbog kojeg se eventualno može kupiti hidraulika, da dignes auto na losem putu do vikendice. Standardna ovjes na tom c5 je sigurno dovoljno uštiman da odgovara stilu vožnje i karakteru ljudi koji kupuju takva auta. A tu sigurno nisu ljubitelji dinamike, sporta, upravljivosti i bilo kakvog uzivanja koje zahtjeva ujednačen i kompatibilan rad motora, ovjesa i mjenjača.
Ovo zadnje što sam napisao bi moglo da izazove novu buru oduševljenja kod vas, ali je tako. Na tom autu je sve prosječno, a nešto je čak i ispod prosjeka kao recimo automatik mjenjač koji ubije svaku dozu agresivnosti koju ima bilo koji motor.
Ja vas razumije, vi ste se uhvatili jedine stvari koji taj auto izdvaja od svih ostalih auta u toj klasii. Ali ta stvar je toliko bezvrijedna i glupa, da ne znam s čim bi je uporedio.
Ako je kontra argument na moju tvrdnju da to nije glupo i da ljudi uzimaju to auto s tim ovjesom, samo se sjetite priče o golfu. Samo taj model se prodaje ko cijela citroenova gama zajedno, pa vi pojedinci opet kažete da je smeće.

Još jedan post koji dokazuje da nemaš pojma o čemu pričaš. 1.6 u Excusive paketu opreme NE POSTOJI. Pošto sve čitaš i sakupljaš sa interneta, a vidim i slijepo vjeruješ prodavcima sa PIK-a moram da te demantujem i dokažem koliko veze nemaš, a trudiš se da ispadneš pamentan. C5 kojeg si linkao ima veze sa Exclusive paketom koliko i današnji dan sa snijegom od prije 4 godine. Navešću ti samo detaljčić. Da je Exclusive morao bi imati hromirane lajsne na vratima ispod prozora. A kada si već sveznalica i nalaziš svašta na netu, mogao si otvoriti i stranicu http://www.citroen.ba i tamo vidjeti da to o čemu ti pričaš ne postoji.

Što se tiče tvoje opaske o hidraulici i glupanima, nemam riječi. Tako kako karakterišeš te ljude, okarakteriši sebe. U svakom slučaju daleko je mudrija odluka bilo gdje na svijetu dati 45000 KM za C5 sa hidraulikom i najjačim paketom opreme, nego 100000 u Audi iste klase sa 3.0 motorom. Ili je još mudrije skršiti u top C5 sa V6 HDI motorom 53000 KM, nego u Audi iste klase 100000 KM.

Ali ta 4 prstena su dijagnoza, u mahali nisi faca ako ti auto nije iz Njemačke pa zbog "ugleda" vrijedi baciti tih 50000 razlike.

Pitam se samo da li uzimaš neke opijate jer imaš teške prebačaje. Na momente, po par dana zablistaš i pišeš realno, a onda se vratiš u svoje bunilo, u komplekse koji te ubiše.
Ringhio

#505 Re: Citroen C5 All About

Post by Ringhio »

Zanimljiv fol sa lajsnom ispod prozora, to nisam znao.

No konta li iko kako da prekine magljenje shajbe iznutra, to me zna izluditi ponekad i sili me da vozim s klimom jer na drugi nacin nemoze odmagliti, ili moze a ja ne znam :)
direstraits0078

#506 Re: Citroen C5 All About

Post by direstraits0078 »

Detaljno očistiti šajbu, zamjena filtera polena.
Bakir1

#507 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

i eventualno izbaciti platnene patosnice skupljaju vlagu sto pomaze rosenju
condy

#508 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

Bakir1 wrote:i eventualno izbaciti platnene patosnice skupljaju vlagu sto pomaze rosenju
Ovo nisam znao :?
Bakir1

#509 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

eto sada znas, prosetaj malo po parkingu februarskim jutrom kada je krezavo sunce, kojem su autu podrosili prozori iznutra znaci da su mu mokri podovi :wink:
em11r

#510 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Ringhio wrote:Zanimljiv fol sa lajsnom ispod prozora, to nisam znao.

No konta li iko kako da prekine magljenje shajbe iznutra, to me zna izluditi ponekad i sili me da vozim s klimom jer na drugi nacin nemoze odmagliti, ili moze a ja ne znam :)
dodji na obuku kod cike :)
ado-šampion

#511 Re: Citroen C5 All About

Post by ado-šampion »

Ako imas bilo gdje vlagu u autu, stalno ce magliti. Posebno na to paznju treba obrati sad kad su kise. I posebno gepek, da negdje ne ulazi voda.

Patosnice gumene su pod moranje zimi, po mogucnosti one kadice da se voda ne izlijeva na tepih. Tkanina lako upija vlagu i zadrzava je isto tako lako. Isto tako, filter polena ako je prljav sprijecava prodor zraka unutra sto opet dovodi do maglenja. Iz istog razloga prekidac za unutrasnje strujanje zraka treba iskljuciti obavezno, odnosno otvoriti.
Ringhio

#512 Re: Citroen C5 All About

Post by Ringhio »

@ dire @ bakir Hvala :thumbup:

@ emir ocekivao sam da ces napisat nesto pametnije, mani se malogradjanskih furki, pa ne vozis ti pasata :) i bilo bi ti pametnije da mi procunjas ima li gdje kakvih gumenih patosnica posto ja nemam kad, sprijecen sam :)

Nazad na topik....

Prednja sajba magli skoro pa svaki put u voznji, ali opet kad ostavim auto na parkingu ne docekaju me zamagljeni prozori i sajbe. Doduse odkako sam ga uzeo padale su one kisurine, kad ga ne vozim garaziran je, vrlo je moguce da su patosnice malo uvukle, tek toliko da me zayebaje u voznji.

Filter polena trebam mjenjati uskoro, spada pod " veliki servis " trebam ga zavrsiti nekad poslje nove godine. Vidjet cu ima li kakve promjene.
Last edited by Ringhio on 27/11/2014 13:51, edited 1 time in total.
condy

#513 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

Bakir1 wrote:eto sada znas, prosetaj malo po parkingu februarskim jutrom kada je krezavo sunce, kojem su autu podrosili prozori iznutra znaci da su mu mokri podovi :wink:
Sta je sa kožom, može li ona uticati da više stakla magle ?

Ja maglenje rjesim tako sto podesim u početku ječe strujanje zraka tako da nije prevelika razlika u temperaturi unutra i vani i postepeno povećavam temperaturu, tako da se ne može potpariti unutra auto pogotovo ako ima više ljudi u autu. U mom slučaju djeluje.
Ringhio

#514 Re: Citroen C5 All About

Post by Ringhio »

Ja sam pokusvao na sve moguce nacine, s manje protoka zraka, s vise protoka zraka, s unutrasnjim, s vanjskim, ali ne prestane maglid tok ne upalim klimu.
Bakir1

#515 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

u principu ovo sa mokrim podovima, to ko kupuje auta zna, je najcesci uzrok rosenju, ako nece bez klime da osusi prozore filter klime veoma vjerovatno.
za kozu ne znam da ima neki uticaj pri rosenju stakala
em11r

#516 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

@glabalica
ja ti opet kazem dodji na obuku pa ti kako hoces a gumene patosnice kupi u bingu one kadice na komad 5 KM, originalne su hala ... male kratke nikakve funkcije nemaju
Better Man

#517 Re: Citroen C5 All About

Post by Better Man »

Emko, to što si ti iskrcao 100 milja KM za audi 4 je tvoja stvar, ali ću ti kazati da je to čisto bacanje para i da si mogao uzeti puno bolje auto za te novce kao što su BMW ili Mercedes ako ćemo o toj višoj, odnosno luksuznoj klasi, a ne Audia koji ne vrijedi te novce. O drugim markama koje su jeftinije i koje nude jednako ili više od Audia za manje novca ne bih da pričam. Govoriš vrijednosti polovnog Citroena ili nekog drugog auta, ali nisi rekao koliko danas vrijedi tvoj Audi plaćen 100 milja KM i koliko si izgubio u odnosu na početnu cijenu? Sigurno mu je vrijednost pala za 70 milja KM.
em11r

#518 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Imaju i ove dobra alternativa ko moze iz Srbije naruciti, ja sam ih vec kontaktirao ne salju za Bosnu pa ako neko ima nekoga u Srbiji ...

Image

Kostaju 90 KM
citro

#519 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Prvo da ti čestitam što radiš u jednoj bogatoj zemlji u kojoj audijeva i vw vozila najviše vozaju pakistanci i somalijci.
Drugo, post je toliko glup da apsolutno ne vidim ni jednu jedinu rečenicu ili tvrdnju koja zahtijeva repliku. Klasična "nemam para za švabu, pa ću kupit francuza i hvaliti ga ko da je švabo" priča. Toliko puta već viđena i opjevana na ovom podforumu.
Mene samo brine, kad već pričas o inteligenciji, kako ti čovječe koji radiš u razvijenoj i bogatoj europskoj zemlji nisi upoznat sa zakonom brojeva, koji kaže da vw i audi u njemačkoj prodaju više auta nego što jedan citroen proda u cijeloj Europi.
Druže, staviti citroen i audi u istu rečenicu i napisat pridjev nepotrebljiv pored audija je moguće jedino ako pričaš o audiju koji nije u voznom stanju.
S tobom sam završio, nastavi raditi i jednoj bogatoj europskoj zemlji sa somalijcima i pakistancima koji vozaju audije.

@citro
Mrsko mi je linkat one od kramara koje on zove modificirani model, riječ je o 1.6hdi excslusive modeli koji su facelift s diodama u prednjim farovima.

Što se tiče moje tvrdnje da su ljudi koji kupuju auta s hidraulikom koja je aposlutno bezvrijedan dodatak na autu te klase glupani, tu se ništa nije promjenilo niti će.
Johntra je jedini naveo pravi razlog zbog kojeg se eventualno može kupiti hidraulika, da dignes auto na losem putu do vikendice. Standardna ovjes na tom c5 je sigurno dovoljno uštiman da odgovara stilu vožnje i karakteru ljudi koji kupuju takva auta. A tu sigurno nisu ljubitelji dinamike, sporta, upravljivosti i bilo kakvog uzivanja koje zahtjeva ujednačen i kompatibilan rad motora, ovjesa i mjenjača.
Ovo zadnje što sam napisao bi moglo da izazove novu buru oduševljenja kod vas, ali je tako. Na tom autu je sve prosječno, a nešto je čak i ispod prosjeka kao recimo automatik mjenjač koji ubije svaku dozu agresivnosti koju ima bilo koji motor.
Ja vas razumije, vi ste se uhvatili jedine stvari koji taj auto izdvaja od svih ostalih auta u toj klasii. Ali ta stvar je toliko bezvrijedna i glupa, da ne znam s čim bi je uporedio.
Ako je kontra argument na moju tvrdnju da to nije glupo i da ljudi uzimaju to auto s tim ovjesom, samo se sjetite priče o golfu. Samo taj model se prodaje ko cijela citroenova gama zajedno, pa vi pojedinci opet kažete da je smeće.
Emkice moj,
Prvo, kao što sam već rekao, NE POSTOJI C5 sa motorom 1.6 HDI u paketu EXCLUSIVE. EXCLUSIVE podrazumijeva minimalno 2.0 HDI, Hidroactive ovjes, polukožna sjedišta motorno podesiva itd. Iz vana je prepoznatljiv po metalnim lajsnama ispod prozora, kao što neko reče. Ali, ti ne vjeruješ dobronamjernim savjetima, vjeruješ jeftinim trikovima prodavaca sa PIK-a i tako dalje.
Ono drugo boldirano - molim te da se prepustiš mom osječaju reciprociteta kada ti sada napišem da si ti glup, ali kao racku. Ni tu se neće ništa promijeniti.
emko1234

#520 Re: Citroen C5 All About

Post by emko1234 »

Better Man wrote:Emko, to što si ti iskrcao 100 milja KM za audi 4 je tvoja stvar, ali ću ti kazati da je to čisto bacanje para i da si mogao uzeti puno bolje auto za te novce kao što su BMW ili Mercedes ako ćemo o toj višoj, odnosno luksuznoj klasi, a ne Audia koji ne vrijedi te novce. O drugim markama koje su jeftinije i koje nude jednako ili više od Audia za manje novca ne bih da pričam. Govoriš vrijednosti polovnog Citroena ili nekog drugog auta, ali nisi rekao koliko danas vrijedi tvoj Audi plaćen 100 milja KM i koliko si izgubio u odnosu na početnu cijenu? Sigurno mu je vrijednost pala za 70 milja KM.
45 procjenjen ako te već zanima. izgubio malo više od 50% za 4 godine.
s druge strane citroen c5 3.0hdi iz iste godine ili malo stariji sa sličnom kilometražom košta oko 20-21k km.
Jbg, al citroen je sigurno bolja opcija i kao nov i kao polovan :D
Better Man

#521 Re: Citroen C5 All About

Post by Better Man »

emko1234 wrote:
Better Man wrote:Emko, to što si ti iskrcao 100 milja KM za audi 4 je tvoja stvar, ali ću ti kazati da je to čisto bacanje para i da si mogao uzeti puno bolje auto za te novce kao što su BMW ili Mercedes ako ćemo o toj višoj, odnosno luksuznoj klasi, a ne Audia koji ne vrijedi te novce. O drugim markama koje su jeftinije i koje nude jednako ili više od Audia za manje novca ne bih da pričam. Govoriš vrijednosti polovnog Citroena ili nekog drugog auta, ali nisi rekao koliko danas vrijedi tvoj Audi plaćen 100 milja KM i koliko si izgubio u odnosu na početnu cijenu? Sigurno mu je vrijednost pala za 70 milja KM.
s druge strane citroen c5 3.0hdi iz iste godine ili malo stariji sa sličnom kilometražom košta oko 20-21k km.
Ali zato je i u startu plaćen jeftinije i zato ima nižu cijenu kao polovan. I kad se sve sabere dođemo na isto, a to je da su i audi i Citroen izgubili skoro identičan procenat vrijednosti od cijene kad su bili novi.
Bakir1

#522 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

45 za polovan audi a4 iz koje ono emko godine 09?
vlazni snovi.
za te pare rs4 se moze kupiti
Sodom1

#523 Re: Citroen C5 All About

Post by Sodom1 »

emko1234 wrote:
Kazes da je tvoj audi oko 45k km za citroena kazes da je oko 20k km
Pitanje tebi da li je tvoj auto duplo bolji jer duplo vise kosta?
romeomoraprezivjeti

#524 Re: Citroen C5 All About

Post by romeomoraprezivjeti »

em11r wrote:Image

Evo ja ga spuŠtio I zatamniJo sad sam stabilan kad razvijam velike brzine. I tvrd mi je sad ;)
Jos samo da je quattro pogon,bió bi odlican.:-D
Neko je pitao za patosnice?! U auto shopu maja,u Sarajevu, mogu se kupiti sve vrste patosnica,gumene i platnene u originalnim dimenzijama. Gumene su oko 60- 65KM,platnene oko 40KM. Ja sam svoje u ABC1969 platio 64KM( GUMENE) .
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#525 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

@citro

1 bold.
Hoces da kazes da neko ko je istresao 20k KM za C5 nije imao 20k KM za Audi A4?
2 bold.
To sto ti mislis,mozes okaciti qrcu o klin. Znaci neko je glupan sto narucuje hidro ovjes da se po najgorim cestama evrope hoce da vozi kao da ih i nema,a neko drugi nije glupan koji je naruci Quatrro pogon u zemlji u kojoj je 90% auta sa prednjom vucom i niko nema problema sa tim,gdje narucuje 3.0 TDI motor sa 250 KS iako je najveca dozvoljena brzina max 130 km/h na oko 100 km puteva u ovoj zemlji. Bravo genije :thumbup:

Ja mislim da ti ovim postovima ne zelis uvjeriti nas kako je C5,hidro ovjes i ostalo nepotrebno bacanje para,nego zelis sebe utjesiti i uvjeriti da se nisi zajebao i bacio na auto na kojem si kroz 4 godine popusio dvosoban stan,odnosno,cca 70k KM.
Cuj 45k KM procjenjen? Mozda i jeste,ali to na trzistu gotovine znaci oko 33-35 KM plafon.
Post Reply