Samo u biznis ne dirajteKrushna mrva wrote:Sve nam objasni, samo ne objasni sto je prosirujetejiji wrote:Ulaze se 300 mil kuna, ili 40 mil eura, nekom mozda pase da to budu euri, makar je netko vec pisao da se radi o 300 m kuna neki i dalje o eurima.To ti je najvece zatupljivanje kad ti netko pokusava objasnit da je luka Ploce koja je po izvjescu u 2012 stvorila gubitak od 28 m kuna ili oko 4 m eura superisplativa i da treba gradit luku Neum duplo vecu makar nema ni pruge ni postene ceste do Neuma. To su ti tablete za zatupljivanje i netreba ti drugih.Krushna mrva wrote:Ocigledno nas prave majmunima, a uspjeva im u namjeri. I jesmo majmuni.
Jer samo majmuni mogu progutat pricu da je luka u Neumu glupost dok se ulaze 300 milion u luku Ploce. Pojedinci svjesno ili nesvjesno pomazu u ovom sludjivanju.
Vrijeme je da ili pocnemo uzimat lijekove za tupost ili da se onda prosto skroz predamo Hratskoj, ne samo luku i ceste.....nek nam uzmu sve pare, zivote, familije, zene, sveNajbolji Bosanac je onaj rahat od pameti
Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
-
daddy-kool
#501 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
-
jiji
#502 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Pa prosirujemo zato da BiH unistimo snove o luci u Neumu.Ne zato jer ulazimo u EU i primat cemo vise tereta iz zemalja EU,sto BiH nece moci jer nije u EU,a i da krenete gradit luku sutra to nece bit gotovo do 2030 g.,tempom kojom gradite autoceste pa ce se i to otplatit na vasim ledima.Krushna mrva wrote: Sve nam objasni, samo ne objasni sto je prosirujete
- dalmatinka
#503 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Da, Gaženica je u Zadru. Sad ima smisla. Bila je u planu pa stopirana jer nema novaca. Ali jedna bitna stvar - ni Gaženica ne starta od nule. Puno toga tamo već postoji.
Evo, da još nešto nadopunim. Koliko sam shvatila, Gaženica će biti isključivo putnička luka. Izmjestiti će trajekte iz samog centra grada i omogućiti kruzerima pristajanje, sam gat koliko ja znam tamo već postoji, znači treba se izgraditi samo kopnena infrastruktura - u prijevodu zgrada i urediti okoliš, srušiti terminale pokojnog Polikema i sl. Što hoću reći, opet nigdje veze ni sličnosti ni s lukom Ploče ni s lukom Neum. Zanemarite ove financijske podatke.
Evo, da još nešto nadopunim. Koliko sam shvatila, Gaženica će biti isključivo putnička luka. Izmjestiti će trajekte iz samog centra grada i omogućiti kruzerima pristajanje, sam gat koliko ja znam tamo već postoji, znači treba se izgraditi samo kopnena infrastruktura - u prijevodu zgrada i urediti okoliš, srušiti terminale pokojnog Polikema i sl. Što hoću reći, opet nigdje veze ni sličnosti ni s lukom Ploče ni s lukom Neum. Zanemarite ove financijske podatke.
-
jiji
#504 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
nemoj to pisat ,reci ce da si lukomrzacdalmatinka wrote:Da, Gaženica je u Zadru. Sad ima smisla. Bila je u planu pa stopirana jer nema novaca. Ali jedna bitna stvar - ni Gaženica ne starta od nule. Puno toga tamo već postoji.
- dalmatinka
#505 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ih! Briga mene što će tko graditi. Niti će graditi na mojem, niti će od mojih novaca. Ja sam se samo javila jer me zbunilo spominjanje luke Šibenik i njena gradnja.jiji wrote:nemoj to pisat ,reci ce da si lukomrzacdalmatinka wrote:Da, Gaženica je u Zadru. Sad ima smisla. Bila je u planu pa stopirana jer nema novaca. Ali jedna bitna stvar - ni Gaženica ne starta od nule. Puno toga tamo već postoji.
- PasoDzigera007
#506 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Kakva ba luka Neum, pa to je nas jedini grad na moru, i sad treba da ga isprljamo?
Apsolutno sam protiv bilokakve luke. Prvo sta trebamo da uradimo je da privucemo strane investitore pa da ga napucamo, napravimo BH Monaco od njeg, zatim jedan krak autoputa 5C da usmjerimo prema Neumu i da privucemo mahom Madjare,Cehe ,Slovake itd. Nismo svjesni sta mozemo napraviti od poluotoka Klek. Znaci imacemo povlastice na luci Ploce, posto je BIH tu ulozila ogroman kapital,a onda od Neuma napraviti turisticki bum. Kakve luke ,kakvi bakraci.
Apsolutno sam protiv bilokakve luke. Prvo sta trebamo da uradimo je da privucemo strane investitore pa da ga napucamo, napravimo BH Monaco od njeg, zatim jedan krak autoputa 5C da usmjerimo prema Neumu i da privucemo mahom Madjare,Cehe ,Slovake itd. Nismo svjesni sta mozemo napraviti od poluotoka Klek. Znaci imacemo povlastice na luci Ploce, posto je BIH tu ulozila ogroman kapital,a onda od Neuma napraviti turisticki bum. Kakve luke ,kakvi bakraci.
-
Krushna mrva
#507 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo znaci priznajete da se ocekuje vise tereta?!?jiji wrote:Pa prosirujemo zato da BiH unistimo snove o luci u Neumu.Ne zato jer ulazimo u EU i primat cemo vise tereta iz zemalja EU,sto BiH nece moci jer nije u EU,a i da krenete gradit luku sutra to nece bit gotovo do 2030 g.,tempom kojom gradite autoceste pa ce se i to otplatit na vasim ledima.Krushna mrva wrote: Sve nam objasni, samo ne objasni sto je prosirujete
Hebo mater ako vas sad ista razumijem. Razumijem to da je sad prometa IMA i da se ocekuje, ali...... da ne moze ici u bosansku luku jer BiH nije u EU.
Pa kako onda moze preko naseg autoputa?
Znaci covjek koji je postavio ovu temu je skroz u pravu. Pravimo put ZA VAS i jos nas ovdje zajebavate i hebete u mozak. Ma jesmo majmuni kazem ja.
-
jiji
#508 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ma tako je, kad ce taj autoput biti gotov? Mi imamo jos nekih par km dovrsit do Ploca pa mislim da ce ipak roba prije dolazit nasim autoputem,a ne onim kojeg nema. Autoput ti je u interesu drzave,kao i pruga,bez tog nema razvoja,kraj autoputa ti nicu industrijsko-poslovne zone zbog dobre povezanosti,zaposljavaju se ljudi.Jel ti kuzis kad te netko prca? Nitko ti nece zlo,al paranoican si i mislis da su se svi urotili protiv BiH i da koce razvoj.Napisala ti je gore dalmatinka sto je luka na kojoj temeljite proracun za luku Neum -- trajektno pristaniste,koje vec ima dio infrastrukture i nema veze s teretnom lukom. Vec kad ti je to jasno,trebalo bi ti bit jasno kakve nebuloze pises.Krushna mrva wrote: oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo znaci priznajete da se ocekuje vise tereta?!?kako sad to? Pa zar niste danima kenjali kako je to uzalodno i da prometa NEMA?!?
Hebo mater ako vas sad ista razumijem. Razumijem to da je sad prometa IMA i da se ocekuje, ali...... da ne moze ici u bosansku luku jer BiH nije u EU.
Znaci covjek koji je postavio ovu temu je skroz u pravu. Pravimo put ZA VAS i jos nas ovdje zajebavate i hebete u mozak. Ma jesmo majmuni kazem ja.
-
Krushna mrva
#509 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Pa jarane ako ce dolazit vasim putem kroz Hrvatsku to znaci da ne treba ni dolazit do ploca , moze u Rijeku, Split.... sto onda prosirujete Ploce?jiji wrote:Ma tako je, kad ce taj autoput biti gotov? Mi imamo jos nekih par km dovrsit do Ploca pa mislim da ce ipak roba prije dolazit nasim autoputem,a ne onim kojeg nema. Autoput ti je u interesu drzave,kao i pruga,bez tog nema razvoja,kraj autoputa ti nicu industrijsko-poslovne zone zbog dobre povezanosti,zaposljavaju se ljudi.Jel ti kuzis kad te netko prca? Nitko ti nece zlo,al paranoican si i mislis da su se svi urotili protiv BiH i da koce razvoj.Napisala ti je gore dalmatinka sto je luka na kojoj temeljite proracun za luku Neum -- trajektno pristaniste,koje vec ima dio infrastrukture i nema veze s teretnom lukom. Vec kad ti je to jasno,trebalo bi ti bit jasno kakve nebuloze pises.Krushna mrva wrote: oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo znaci priznajete da se ocekuje vise tereta?!?kako sad to? Pa zar niste danima kenjali kako je to uzalodno i da prometa NEMA?!?
ma sve je ovdje receno, pravite nas majmunima i treba. jer jesmo majmuni kad se zaduzujemo da napravimo AP do VASE luke u koju jos lazete jer znate da ce hajvani placati i praviti.
I jos nam pricate da isto to ne mozemo sami u svojoj luci
- dalmatinka
#510 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ljestvica se diže lagano:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/luka ... 78303.aspx
-
jiji
#511 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Tako je prijatelju ,ja mislim da bi to bilo najbolje i ako netko ovo cita iz vlasti BiH predlazem da tebe uzmu za strucnog suradnika na izgradnji luke u Neumu. Prugu i autoput stignete izgraditi,luka je bitna i odat cu ti jednu tajnu,mozete vi to napravit i za 100 m eura,lazem ti cijelo vrijeme.Krushna mrva wrote: Pa jarane ako ce dolazit vasim putem kroz Hrvatsku to znaci da ne treba ni dolazit do ploca , moze u Rijeku, Split.... sto onda prosirujete Ploce?
ma sve je ovdje receno, pravite nas majmunima i treba. jer jesmo majmuni kad se zaduzujemo da napravimo AP do VASE luke u koju jos lazete jer znate da ce hajvani placati i praviti.
-
jiji
#512 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
To ce oni isto imat,ali duplo vece samo da Hrvatska mora izgradit 30 m visi most od planiranogdalmatinka wrote:Ljestvica se diže lagano:
-
Krushna mrva
#513 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
pa sta sad nisi lagao? jeste li pricali prometa nema pa zato se ne moze ni luka praviti. Ali je zato vi pravite.... i je jos povezujete NASIM parama jer mi se zaduzujemo za autoput. A pri tome mi smo i idioti jer "nemamo iskustva" i jos na kraju ne mozemo ni nqauciti.....jiji wrote:Tako je prijatelju ,ja mislim da bi to bilo najbolje i ako netko ovo cita iz vlasti BiH predlazem da tebe uzmu za strucnog suradnika na izgradnji luke u Neumu. Prugu i autoput stignete izgraditi,luka je bitna i odat cu ti jednu tajnu,mozete vi to napravit i za 100 m eura,lazem ti cijelo vrijeme.Krushna mrva wrote: Pa jarane ako ce dolazit vasim putem kroz Hrvatsku to znaci da ne treba ni dolazit do ploca , moze u Rijeku, Split.... sto onda prosirujete Ploce?
Forumasi kao ti jedino u Bosni mogu prolaziti sa svojim bezobrazlukom
- Paranoid
#514 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Nisi skontao...to se sprema ulazak Franjine biste još veće od one Kerumove...jbg..šta je 2.5 m..ništa..jiji wrote:To ce oni isto imat,ali duplo vece samo da Hrvatska mora izgradit 30 m visi most od planiranogdalmatinka wrote:Ljestvica se diže lagano:
jiji od cijelog mora mi imamo bar Neum, a vi samo "krstaricu"...al na netu..
-
jiji
#515 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Pa nemoze imat prometa da se ispllati,jos kad uzmes da se Ploce sire,nemoze Neum bit konkurentniji.Da izbrises Ploce i izgradis Neum i da imas cestu i prugu mozda bi se isplatilo. Tema ti se zove Luka Neum; isplativost iste i budi realan i reci dal se moze isplatit kraj Ploca koje vec postoje i sire se i kraj Rijeke koja je spojena sa Europom autoputevima i ulaze se milijardu eura u obnovu zeljeznicke pruge Zg - Ri,moci ce primat najvece brodove i bit povezani najmodernijom prugom.ploce se mozda isplate zbog toga jer su u tom dijelu jedini i zato jer ulazimo u EU,da postoji jos jedna luka vjerovatno bi obadvije propale.
-
Krushna mrva
#516 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
konacno pricampo koliko-toliko norfmalno.jiji wrote:Pa nemoze imat prometa da se ispllati,jos kad uzmes da se Ploce sire,nemoze Neum bit konkurentniji.Da izbrises Ploce i izgradis Neum i da imas cestu i prugu mozda bi se isplatilo. Tema ti se zove Luka Neum; isplativost iste i budi realan i reci dal se moze isplatit kraj Ploca koje vec postoje i sire se i kraj Rijeke koja je spojena sa Europom autoputevima i ulaze se milijardu eura u obnovu zeljeznicke pruge Zg - Ri,moci ce primat najvece brodove i bit povezani najmodernijom prugom.ploce se mozda isplate zbog toga jer su u tom dijelu jedini i zato jer ulazimo u EU,da postoji jos jedna luka vjerovatno bi obadvije propale.
Pa Ploce PUCAJU, ako se izgradi Neum, je li to nas problem ili vas? Ciji je?
Vi gubite i ono sto imate prometa plus ocekuje se povecanje. Sve to govori da je luka Neum skroz realna stvar
-
jiji
#517 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Nisam ovo skontao,valjda nit necu.Kakva krstarica? Kakve veze ima luka u Rijeci s bistom koju Kerum postavlja u Splitu? Znas li kolko ima od Ri do St? Jel ti koristis neke stimulanse tipa gljive....,moza neke sinteticke stvari?Paranoid wrote:
Nisi skontao...to se sprema ulazak Franjine biste još veće od one Kerumove...jbg..šta je 2.5 m..ništa..
-
jiji
#518 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Prvo usporedujes luku koja radi vec niz godina i siri se sa livadom do koje nemas ni ceste ni pruge,a i nije ni zemlja za gradnju otkupljjena i mislis da ce to unistit Ploce.Krushna mrva wrote:konacno pricampo koliko-toliko norfmalno.jiji wrote:Pa nemoze imat prometa da se ispllati,jos kad uzmes da se Ploce sire,nemoze Neum bit konkurentniji.Da izbrises Ploce i izgradis Neum i da imas cestu i prugu mozda bi se isplatilo. Tema ti se zove Luka Neum; isplativost iste i budi realan i reci dal se moze isplatit kraj Ploca koje vec postoje i sire se i kraj Rijeke koja je spojena sa Europom autoputevima i ulaze se milijardu eura u obnovu zeljeznicke pruge Zg - Ri,moci ce primat najvece brodove i bit povezani najmodernijom prugom.ploce se mozda isplate zbog toga jer su u tom dijelu jedini i zato jer ulazimo u EU,da postoji jos jedna luka vjerovatno bi obadvije propale.
Pa Ploce PUCAJU, ako se izgradi Neum, je li to nas problem ili vas? Ciji je?
Vi gubite i ono sto imate prometa plus ocekuje se povecanje. Sve to govori da je luka Neum skroz realna stvar
Drugo nemozes ocekivat povecanje prometa nemas nit luku nit cestu nit modernu prugu,zapravo nemas prugu uopce .
trece troskove izgradnje luke temeljis na cijeni izgradnje trajektnog pristanista i to gdi vec postoji dio infrastrukture.
Cetvrto luka Rijeka je najmodernija luka na jadranu i jos grade dodatne sadrzaje,da ne spominjem najmoderniju prugu koju financira EU,gdi si ti tu sa Neumom.
Peto da nema luke Ploce i da je Neum jedina luka na tom dijelu,mislim da bi bila ekonomski isplativa manja luka za potrebe BiH,al to opet nije tako.
-
Krushna mrva
#519 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
ahaaaaa znaci ipak bi bila isplativa,. ali..........sad treba da odustanemo zato sto je Hrvatsaka vec napravile business planove i odmakla??jiji wrote: Prvo usporedujes luku koja radi vec niz godina i siri se sa livadom do koje nemas ni ceste ni pruge,a i nije ni zemlja za gradnju otkupljjena i mislis da ce to unistit Ploce.
Drugo nemozes ocekivat povecanje prometa nemas nit luku nit cestu nit modernu prugu,zapravo nemas prugu uopce .
trece troskove izgradnje luke temeljis na cijeni izgradnje trajektnog pristanista i to gdi vec postoji dio infrastrukture.
Cetvrto luka Rijeka je najmodernija luka na jadranu i jos grade dodatne sadrzaje,da ne spominjem najmoderniju prugu koju financira EU,gdi si ti tu sa Neumom.
Peto da nema luke Ploce i da je Neum jedina luka na tom dijelu,mislim da bi bila ekonomski isplativa manja luka za potrebe BiH,al to opet nije tako.
-
jiji
#520 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ajd nauci se citati,ponavljas ko papiga.Kad nebi bilo luke Ploce mozda i bi,al u slucaju d abude i Neum i Ploce,Ploce imaju vecu sansu za prezivjeti jer nebi bile opterecene tolkim kreditima.Tako da PUCA Neum.Krushna mrva wrote:ahaaaaa znaci ipak bi bila isplativa,. ali..........sad treba da odustanemo zato sto je Hrvatsaka vec napravile business planove i odmakla??jiji wrote: Prvo usporedujes luku koja radi vec niz godina i siri se sa livadom do koje nemas ni ceste ni pruge,a i nije ni zemlja za gradnju otkupljjena i mislis da ce to unistit Ploce.
- dalmatinka
#521 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Pa ako hoće ljudi luku, neka je grade. Ja ne vidim problem.jiji
Prvo usporedujes luku koja radi vec niz godina i siri se sa livadom do koje nemas ni ceste ni pruge,a i nije ni zemlja za gradnju otkupljjena i mislis da ce to unistit Ploce.
- Paranoid
#522 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
jiji....jiji wrote:Nisam ovo skontao,valjda nit necu.Kakva krstarica? Kakve veze ima luka u Rijeci s bistom koju Kerum postavlja u Splitu? Znas li kolko ima od Ri do St? Jel ti koristis neke stimulanse tipa gljive....,moza neke sinteticke stvari?Paranoid wrote:
Nisi skontao...to se sprema ulazak Franjine biste još veće od one Kerumove...jbg..šta je 2.5 m..ništa..
.
-
jiji
#523 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Pa tema nije dal zelite da se izgradi luka Neum vec isplativost iste.dalmatinka wrote:Pa ako hoće ljudi luku, neka je grade. Ja ne vidim problem.jiji
Prvo usporedujes luku koja radi vec niz godina i siri se sa livadom do koje nemas ni ceste ni pruge,a i nije ni zemlja za gradnju otkupljjena i mislis da ce to unistit Ploce.
-
jiji
#524 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ne zbog luke u Rijeci nego sam ocekivao da ce netko napisat da to treba imat i luka Neum al vece,kad se vec razbacuju neki ciframa 1,5 milijjardi eura,2 milijarde...pa duplo veca luka od Ploca...Paranoid wrote:
jiji....![]()
... gljive ne koristim...ali mi smiješan tvoj kometar da mora most biti veći za 30m zbog luke u Rijeci
...
.
- dalmatinka
#525 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
OK. U to se ne miješam, vi to znate najbolje.jiji
Pa tema nije dal zelite da se izgradi luka Neum vec isplativost iste.