Peljeski most zele graditi!

Post Reply

Peljeski most

se nesmije graditi jer onemogucava buducu izgradnju luke
48
22%
se nesmije graditi iz drugih razloga
24
11%
neka se gradi ali treba biti dovoljno visok kako bi mogli brodovi proci
76
35%
neka se gradi svakako
60
27%
nemam stav
12
5%

Total votes: 220

gost iz ZG

#501 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gost iz ZG »

... vec ce to biti granica evropske unije. Od trenutka kada hrvatska udje u eu, kada udjes u hrvatsku vise nema prepreka do berlina, parisa, rima, brisela, madrida...
nakon 1.7. očekujem otvaranje nove teme:
"Pedersko ponašanje komšija Hrvata na granici s BiH"
Image
akcid

#502 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by akcid »

gost iz ZG wrote:
... vec ce to biti granica evropske unije. Od trenutka kada hrvatska udje u eu, kada udjes u hrvatsku vise nema prepreka do berlina, parisa, rima, brisela, madrida...
Postoji odavno :oops:
Alfons Kauders

#503 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

gost iz ZG wrote:
Image
Ne ocekuj. :D Pedersko je vec 20 godina. :D

Obisao sam pola Evrope i nigdje me policajci i granicari nisu tretirali kao vasa stoka. Jednom prilikom murija me legitimisala 10tak puta u 15 dana, i to na obali, u jeku turisticke sezone. Jebo Istocnu Njemacku. :D

Dzaba sva prica o EU, na djelima se vidi da su i zapadni susjedi klasicni balkanci. :D
gost iz ZG

#504 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gost iz ZG »

zapitaj se "zašto" ???
Alfons Kauders

#505 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

Zapravo nije pedersko - to je uvreda za homoseksualce.

Supacko, primitivno, krkansko, sovinisticko i sta vec ne. Pedersko ne - kamo srece da jeste, makar bi mi se upucavali. :D
Alfons Kauders

#506 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

gost iz ZG wrote:zapitaj se "zašto" ???
Mozda bi bilo bolje da se ti dragi moj susjede zapitas zasto na ostatku kontinenta nije tako. :D
madner

#507 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Koliko znam za takve vrste sporova postoji procedura i instance. Treba spustiti politicku lopticu i pokrenuti arbitrazu, pa onda sta se odluci odluci se.
Postoji, samo sto bi zijanili na svakoj instanci. :D

Ljudi moji, ja nisam cuo da Vlada RH ima neki tajni program zaposljavanja slaboumnih i mentalno retardiranih. U ovakve projekte se ne ide dok se sve ne ispita, pa nisu ludi da ulupaju stotine miliona eura i da se na kraju ispostavi da most nisu smjeli graditi. To ne bi uradili ni nasi nobelovci, ni Slovenci, ni Crnogorci, ni Albanci. Niko.

Zasto onda ljudi misle da su Hrvati dovoljno glupi da to naprave?! I to parama EU?

A da se moglo uraditi nesto konkretno s nase strane, pa valjda bi se vec uradilo. O mostu se prica godinama, cini mi se da je gradiliste otvoreno prije pet godina, kod nas su se u tom periodu svi izredali na vlasti i nista nije uradjeno. Sto li pitam se?

Ako Hrvati ispostuju medjunarodne standarde (a ako je EU spremna ulagati u projekat to je vec gotova stvar) onda je bilo kakav spor cisto bacanje para i tacka. U tom slucaju, trebamo insistirati na ratifikaciji sporazuma o razgranicenju i sl. stvarima, jer ovdje nemamo sta traziti.
To da li imamo ili nemamo luku nije bitno, imamo pravo po tim konvencijama na taj slobodni izlaz. Ukoliko most ispunjava te standarde, nema problema ni za nas ni za njih. Jos ce mi skociti cijena placa na Peljescu :D

Kazem da je arbitraza dobra jer postavlja stvar na tehnicka pitanja.
Alfons Kauders

#508 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Koliko znam za takve vrste sporova postoji procedura i instance. Treba spustiti politicku lopticu i pokrenuti arbitrazu, pa onda sta se odluci odluci se.
Postoji, samo sto bi zijanili na svakoj instanci. :D

Ljudi moji, ja nisam cuo da Vlada RH ima neki tajni program zaposljavanja slaboumnih i mentalno retardiranih. U ovakve projekte se ne ide dok se sve ne ispita, pa nisu ludi da ulupaju stotine miliona eura i da se na kraju ispostavi da most nisu smjeli graditi. To ne bi uradili ni nasi nobelovci, ni Slovenci, ni Crnogorci, ni Albanci. Niko.

Zasto onda ljudi misle da su Hrvati dovoljno glupi da to naprave?! I to parama EU?

A da se moglo uraditi nesto konkretno s nase strane, pa valjda bi se vec uradilo. O mostu se prica godinama, cini mi se da je gradiliste otvoreno prije pet godina, kod nas su se u tom periodu svi izredali na vlasti i nista nije uradjeno. Sto li pitam se?

Ako Hrvati ispostuju medjunarodne standarde (a ako je EU spremna ulagati u projekat to je vec gotova stvar) onda je bilo kakav spor cisto bacanje para i tacka. U tom slucaju, trebamo insistirati na ratifikaciji sporazuma o razgranicenju i sl. stvarima, jer ovdje nemamo sta traziti.
To da li imamo ili nemamo luku nije bitno, imamo pravo po tim konvencijama na taj slobodni izlaz. Ukoliko most ispunjava te standarde, nema problema ni za nas ni za njih. Jos ce mi skociti cijena placa na Peljescu :D

Kazem da je arbitraza dobra jer postavlja stvar na tehnicka pitanja.
Uh, ako si negdje oko Sresera onda ti je pala kasika u med. :D

Siguran sam da ce se Hrvati pridrzavati svih konvencija - u protivnom EU bi im dala lovu... nikad.
madner

#509 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by madner »

:D

Sreser je etnicki nas :D
Bodkin

#510 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Bodkin »

Trenirahu strogocu susjedi zadnjih mjeseci. Bice jos gore od 1.7.
Sikandar

#511 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Sikandar »

Izgradanja mosta je postao i projekat EU-a, a ne samo Hrvatske, a naročito od 01.07.2013.godine.
Hrvratska do sada nije mogla ozbiljnije početi sa ovim projektom, a EU se u zadnjih 6 mjeseci ozbiljno uključila u ovaj projekat.
Slažem se da EU neće samo tek tako dati ogormne novce da se izgradi most ako ista nema svoj interes, tako da je sada Pelješki most postao i više projekat EU-a nego same Hrvatske, iz prostog razloga, jer kada Hrvatska uđe u EU svi problemi Hrvatske su i problemi EU-a, jer se u ovom slučaju prekidaju granice EU-a.
Samo prilikom projektovanje treba ozbiljno uzeti u obzir povećanje nivoa mora u narednih 50 godina.
Bosna i Hercegovina od ovog projekta, ma koliko to sada izgledalo nevjerovatno, može itekako da profitira, a najviše prema luci Ploče, i u tom slučaju bi se našla ravnoteža.
Ako se da primjetiti i naši političari nisu više tako isključivi i glasni protiv gradnje mosta.
Alfons Kauders

#512 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:Trenirahu strogocu susjedi zadnjih mjeseci. Bice jos gore od 1.7.
Nek treniraju - od rata do danas nisam napravio nikakav carinski prekrsaj, niti sam platio kaznu, niti su me rovili. Mogu samo da ga sisaju. :D

Samo sebe i svoju zemlju sramote, mene cisto zaboli - a vise im majku jebu Dalmatinci nego mi. :D
ivannn

#513 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by ivannn »

što se tiče prelaska, rijetko bude kontrola ili pretres, samo legitimacija s vozackom i osobnom (i to većinom na bos. gradišci)

dok kod slovenaca drukčije, od do, rijeko su me pustili samo s osobnom
Alfons Kauders

#514 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

ivannn wrote:što se tiče prelaska, rijetko bude kontrola ili pretres, samo legitimacija s vozackom i osobnom (i to većinom na bos. gradišci)

dok kod slovenaca drukčije, od do, rijeko su me pustili samo s osobnom
Meni su gori nasi idioti. Kakve su sve bisere znali izvaliti oni cobani na Doljanima majko moja... Ko onu stoku zaposli, cim ih pogledas jasno je da ni osnovnu ne bi bili u stanju zavrsiti u rahmetli Jugoslaviji. A sad govna nose uniforme i fol predstavljaju drzavu. Ja im nista komplikovanije od krampe ne bi dao u ruke.

Hrvati me vise nerviraju jer uzmu peglati ljude u koloni ispred mene, cisto maltretiranje, rove auta puna penzionera, porodica - u 99% slucajeva ih jednostavno propuste nakon svega, ne nadju nista zanimljivo. Obijest i primitivizam.
Mister Yes

#515 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote:
gost iz ZG wrote:
Image
Ne ocekuj. :D Pedersko je vec 20 godina. :D

Obisao sam pola Evrope i nigdje me policajci i granicari nisu tretirali kao vasa stoka. Jednom prilikom murija me legitimisala 10tak puta u 15 dana, i to na obali, u jeku turisticke sezone. Jebo Istocnu Njemacku. :D

Dzaba sva prica o EU, na djelima se vidi da su i zapadni susjedi klasicni balkanci. :D
A fino su ti govorili da se obriješ prije nego odeš na zapad :sad:
Altsa

#516 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Altsa »

gost iz ZG wrote:
Image

to pedersko se podrazumjeva za vas iz zg tj. za vas piceke
Alfons Kauders

#517 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

Mister Yes wrote: A fino su ti govorili da se obriješ prije nego odeš na zapad :sad:
Zapada i kurca... :D Onakvih granicara i drotova bi se sramotila i Bjelorusija. Sva sreca pa imaju nasu stoku s druge strane da im popravlja prosjek. :D

A sto se tice brade... Nosim iz postovanja prema najvecem drzavniku Balkana u zadnje dvije decenije. :D Sta ja mogu sto ga dole u kamenjaru i zaledju ne vole. :D

Image
Mister Yes

#518 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote:
Mister Yes wrote: A fino su ti govorili da se obriješ prije nego odeš na zapad :sad:
Zapada i kurca... :D Onakvih granicara i drotova bi se sramotila i Bjelorusija. Sva sreca pa imaju nasu stoku s druge strane da im popravlja prosjek. :D

A sto se tice brade... Nosim iz postovanja prema najvecem drzavniku Balkana u zadnje dvije decenije. :D Sta ja mogu sto ga dole u kamenjaru i zaledju ne vole. :D

Image
:thumbup:
Bodkin

#519 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Nek treniraju - od rata do danas nisam napravio nikakav carinski prekrsaj, niti sam platio kaznu, niti su me rovili. Mogu samo da ga sisaju. :D

Samo sebe i svoju zemlju sramote, mene cisto zaboli - a vise im majku jebu Dalmatinci nego mi. :D
ma nisam ni ja ali ne radi se o tome. sasvim je normalno da treniraju jer su novi i moraju se dokazati jebiga, a na kome ce drugo nego na nama. ja slovence bas ne mogu smisliti i korijen je u tom odnosu prema nama na granici. pljunuo bih ih najradije i zato cesto idem preko madjarske jer necu njihove puteve da placam.

hrvati na granicu nisu zlobni, samo malo vise peglaju (npr. uveli da kad ides busom za ojropu moras izaci i stati u red da pokazes pasos mada to i nase sad rade :D ) itd
daddy-kool

#520 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by daddy-kool »

Pomorsko društvo BiH strikes back! :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pomorsko ... /130509065
"Most, kakav god da je, može smetati visokim brodovima. Pametnije je i bolje napraviti tunel ispod vode. Mi imamo pravo na međunarodne vode koje nisu samo u Neumu, već sve do otoka Visa. To prema konvenciji nama pripada i to je naše pravo. S druge strane, nema niko pravo da nam pravi pregrade na putu za međunarodne vode. Ova stvar nije nimalo jednostavna i treba se ići na međunarodnu arbitražu", kaže Bušatlija.

Bušatlija također kaže da je potrebno podignuti međunarodnu tužbu zbog toga što u Pomorskom društvu smatraju da se gradnjom mosta zatvara BiH. Savjetodavni odbor BiH, Hrvatske i Evropske komisije zasjedat će početkom juna, a nedugo nakon toga Hrvatska bi trebala dati konačnu verziju studije povezivanja juga Hrvatske.
Last edited by daddy-kool on 09/05/2013 15:43, edited 1 time in total.
semirizsvemira

#521 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by semirizsvemira »

Alfons Kauders wrote:

Pa sto ides dole i pomazes ih . Ne kontam te . Idi u Tursku idi u Albaniju ( fantastican prijem , cisto more , niske cijene ) mozes i u Ulcinj ( ima muska i zenska plaza ) i druge prijateljske zemlje gdje neces imati nikakvih problema ako si iz BiH , tj Bosnjak
madner

#522 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by madner »

Sto bi htio na plazu gdje nema zena? :shock:
Mister Yes

#523 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Mister Yes »

Neka mosta šta fali. Ako nekad bude smetao i neki brod ne mogne proći bez da se očeše o neki stub onda šta je tu je. Očešaće se :D
Alfons Kauders

#524 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:Pomorsko društvo BiH strikes back! :lol:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pomorsko ... /130509065
"Most, kakav god da je, može smetati visokim brodovima. Pametnije je i bolje napraviti tunel ispod vode. Mi imamo pravo na međunarodne vode koje nisu samo u Neumu, već sve do otoka Visa. To prema konvenciji nama pripada i to je naše pravo. S druge strane, nema niko pravo da nam pravi pregrade na putu za međunarodne vode. Ova stvar nije nimalo jednostavna i treba se ići na međunarodnu arbitražu", kaže Bušatlija.

Bušatlija također kaže da je potrebno podignuti međunarodnu tužbu zbog toga što u Pomorskom društvu smatraju da se gradnjom mosta zatvara BiH. Savjetodavni odbor BiH, Hrvatske i Evropske komisije zasjedat će početkom juna, a nedugo nakon toga Hrvatska bi trebala dati konačnu verziju studije povezivanja juga Hrvatske.
Samo prva recenica je dovoljna da ih diskvalifikuje iz bilo kakve ozbiljne diskusije. :lol: Jebo mater ako se ne furaju na neko humoristicko drustvo.

Image

http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Iowa_(BB-61)
semirizsvemira

#525 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by semirizsvemira »

Most se nece graditi a nasi politicari ako to dozvole ( sigurno im je EU zaprijetila kao i obicno ) onda nek se samozapale u ime veleizdaje . Ni po jednom pravnom osnovu se taj most moze graditi jer se time krse mnogi medjunarodni ugovori i zakoni . Zato im je besmislena ta prica . Jos moraju vratiti nase otoke jer su oduvijek bili nasi . Naravno EU pravila se krse prilikom ulaska neke zemlje u EU kada ne ispunjavaju osnovne uslove za prijem kao u slucajevima Slovenije , Hrvatske Kipra itditd . Da smo mi u pitanju nama se ne bi progledalo kroz prste kao njima a iskreno se nadam da necemo nikad uci u EU
Post Reply