Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
512MB wrote:
Cuj "samo" pa sta hoces vise, banka svakako racuna sa tim da vrijednost stana sa godinama raste...
Ne radi se o tome šta ja hoću nego šta banka hoće.
Banka računa na trenutnu procijenjenu vrijednost stana.
Ne bacaju grah šta će biti za 15 godina.
Ja nemam ništa protiv da daju duplo više od vrijednosti stana, ali praksa pokazuje drugačije.
Banka gleda da na tebi zaradi pare, ako procjene da je moguce onda ces dobiti i 150% veijednosti stana. Nepricam napamet i znam kako u banci stvari funkcionisu, radim u jednoj vec 4 godine, a sve banke svbeta rade po istom sistemu.
Naravno ako si kokuz onda ti banka nece dati ni 1/2 vrijednosti stana.
Koja banka ovo bas na ovaj nacin radi? Nisam znao da banke gledaju u kasike i grah ali eto uvijek ima neko ko ce biti prvi ili?
512MB wrote:Sve i jedna banka to radi, nije nista neobicno to.
Imam iskustva oko kredita u francuskim bankama ondnosno jednoj i imam u ceskim isto. O cemu pricas nije moguce. moj stari ima iskustva sa kreditim u sloveniji doduse francuska banka isto nije moguce. Znaci ne mogu biti sve. Drugo ako pricas o BiH iskreno ja cisto sumnjam da ce ko u BiH mimo kako tomahawk kaze jedino ako dajes kucu staru pod hipoteku isto pa procijene neku vrijednost pa na osnovu iste taj kredit za novu tako bude visi. Hipoteka i posuda idu jedan na prema jedan, sta ce biti za 15 godina to briga banku. Njima je primo cilj da vratis kredit i kamatu. Sto prije vratis 1/5 oni ce biti sretniji jer onda u slucaju da nisi u stanju vracati oni imaju kucu koju mogu ponuditi ispod cijene da povrate sto brze ostalih 4/5.
Nije on nista potvrdio jer ako mislis na neke troskove oko kupovine pa da to ide u kredit to sam vidio ali to su sitni troskovi.da je opet rijec o 10% onda to podrazumjeva i trosak advokata i sl. Sto bar nije moje iskustvo bilo.
U nekim drzavama do prvih 5 ili 10% moras imati u dzepu
Sve zavisi od dvije stvari, kakva ti je bonitet i kakvu nekretninu i gdje kupujes. Ako imas dobra primanja a kupujes nov stan od 100 kvadrata u centru Sarajeva, onda ces dobiti od banke sve.
Pausalna izreka da banka nedaje vise od cijene nekretnine nestoji.
512MB wrote:
Hipotekarni kredit za stan (novogradnja).
Evo gledam: Stambeni kredit sa hipotekom
mjenica
saglasnost o zapljeni
hipoteka na nekretnini
polica osiguranja nekretnine vinkulirana u korist Banke za kompletan rok otplate kredita u cilju zaštite nekretnine od požara
512MB wrote:
mjenica
saglasnost o zapljeni
hipoteka na nekretnini
polica osiguranja nekretnine vinkulirana u korist Banke za kompletan rok otplate kredita u cilju zaštite nekretnine od požara
512MB wrote:
mjenica
saglasnost o zapljeni
hipoteka na nekretnini
Jarane da ti mene nisi sa nekim pobrko? Ovo su sve normalne stvari kod hipotekarnih kredita, i nema veze sa mojom tvrdnjom da od banke mozes dobiti vecu sumu od cijene nekretnine.
Jarane da ti mene nisi sa nekim pobrko? Ovo su sve normalne stvari kod hipotekarnih kredita, i nema veze sa mojom tvrdnjom da od banke mozes dobiti vecu sumu od cijene nekretnine.
Možeš, ali uz dodatne garancije, ne samo hipoteku na nekretninu.
Ja to govorim od početka, a eto ti navede banku, ja na stranicu, kad ovi uslovi.
Dakle, nisam ništa pobrko.