Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post Reply
RahatHurmašica

#501 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by RahatHurmašica »

ma i ti muslimani što su bili, većinom su bili isprani, oženjeni srpkinjama i sl. jer su uglavnom kao takvi mogli lakše napredovati. malo je tu bilo zaista muslimana. koliko ih je samo završilo u beogradu sa "svojom" vojskom dovoljno govori.
Bodkin

#502 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by Bodkin »

RahatHurmašica wrote:ma i ti muslimani što su bili, većinom su bili isprani, oženjeni srpkinjama i sl. jer su uglavnom kao takvi mogli lakše napredovati. malo je tu bilo zaista muslimana. koliko ih je samo završilo u beogradu sa "svojom" vojskom dovoljno govori.
:-) pravi i krivi muslimani
RahatHurmašica

#503 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by RahatHurmašica »

[.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 18:41, edited 1 time in total.
EminaSA

#504 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by EminaSA »

Ma jasno je da su oni sljam i olos ali oni su ipak manjina. Ne znam zasto se stalno prica o takvim nebitnim likovima na ovom forumu, stice se dojam da barem polovica Bosnjaka bila uz JNA :roll:
felsh

#505 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by felsh »

Hurmasica

hiljadu posto si u pravu imao sam i ja priliku pricati sa jednim takvim i mogu ti reci da je to jedno ludilo,bezobrazluk,ma nemam rijeci.Jel to rade od muke sto su skontali da su napravili zivotnu gresku ili sta vec ali je ogavno slusati njihove price.
karanana

#506 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by karanana »

haj i nekako ovi koji su presli u aprilu.
ali mi nisu jasni oni na koje smo trosili zarobljenike tipa snajperista i diverzanata na postu u razmjeni. dakle nisu zarobljeni u borbi nego su ih zarobili dok su jos bili u JA i onda ih razmijenili za zlocince.
Gojeni H

#507 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by Gojeni H »

dragan.s wrote:
PM72 wrote:Rahmetli Rasim Delić je bio pukovnik JNA i kažu da je bio naškolovaniji oficir Bošnjak ,što se tiče taktike ratovanja.Imali smo nekakvih lijevih oficira poput Hilme Kovača koji je bio intendantski oficir JNA ili onog dirigenta JNA Nuhanovića.Njihov doprinos je ,po mom skromnom mišljenju,ravan nuli.Nama je trebalo oficira tipa Mirsada Ćatića,Zaima Imamovića,Izeta Nanića,Envera Šehovića itd ,da ne zaboravim kojeg.Rat i odbranu su iznjeli priučeni bravari,zemljoradnici,fizikaneri,šaneri,taksisti itd da bi se poslije svi bivši oficiri JNA privalili i dobili fina mjesta a 90% njih je do 06.04.1992 vagalo na koju će stranu.Tek tad im je došlo iz guzice u glavu.Potpukovnik Hadžihasanović je bio komadant kasarne u Lukavici i tek 17 aprila 1992 je "prebjegao" na našu stranu.Šta je ponio ili nam predao sem tetejca? Imao svu komandu nad svim oružjem i mahajućih ruku prebjegao /otjeran pa postao komadant korpusa.Rahmetli Delić nije ni SMB čačkalicu prenio 13 aprila 1992 da pomogne odbrani grada pa ga zapalo glavno skladište u Visokom pa onda mjesto komadanta armije.Na osnovu čega? Tako što ga je preporučio lopov (Čengić) blećku Aliji.
Nadam se da nije off-topic, ali sam se sjetio dok sam čitao ovo.
Moji komandanti u VRS su prije rata poznavali Jovana Divjaka i njega su kao vojnog stručnjaka veoma cijenili. Sjećam se kad se moj komandant vratio sa Olova (njegova ekipa je zauzela mislim Kruševo), da se divio kako je dobro bila postavljena odbrana i kako su dobro bili uređeni bunkeri. Svom kolegi sa akademije je govorio "Isto kao što su nas učili na vojnoj akademiji". Mislili su da je Divjak uređivao tu liniju.
Pogresno su mislili. I nisu sve linije na Olovu bile tako dobro uredjene.
kurty

#508 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kurty »

kojetou wrote:
skuterista wrote:Srbi nisu nista s tog spiska zauzeli , klocu , jel znas npr u Osjeku koji ti je treci na spisku , kolko je zivjelo Srba ,a kolko Bošnjaka ? cetvrto Brezu nisu nikad zauzeli i tako dalje i tako dalje ...a bas sam se pitao gdje nam je dijaspora da se opet malo zabavljamo , samo naprijed , cekamo dalje plan , kolko vidim , Trebević je uzet , kako dalje do Drine ? :-)
Dobro eto Osijek nisu zauazeli.

U Vogosci na popisu iz 1991. je bilo 12.500 Muslimana i 4500 Srba.
U Hadzicima je bilo 15.392 Muslimana i 6362 Srba
Ilidza: 29500 Mslimana i 25.000 Srba
Ilijas: Muslimani i Hrvati su skupa cinili vecinu
Breza: 13.000 Muslimana i 2000 Srba

Trebamli dalje da nastavim? Malo o Drini? Zepa, Foca, Visegrad, Zvornik, Srebrenica, Prijedor, Doboj, Bratunac, Rogatica cak i Kalinovik je bio 40% Bosnjacki

http://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_stan ... ovini_1991.

gdje je ova Breza???
koje je to naselje, opcina, sta vec???
jel to ovo gdje sam ja (izmedju visokog ilijasa i varesa???)
Repetitor

#509 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by Repetitor »

Nisu imali,a viljuškarima municiju prenosili.

JePo li ih onaj ko ih k... napravi
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#510 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by Woody »

E, moj @Repetitor:
Nisu imali,a viljuškarima municiju prenosili
Ima se, može se... :wink:

Ja koliko se sjećam, nikad se nisu ni žalili da nemaju municije. Pa i Lepi Mića je pjevao: "Udri brate, ne žali granate..." E, sad, što se tiče ljudstva, to je drugi par rukava - Mića baš nije bio poletan da ode na liniju :lol:

A, jesi li snimio da viljuškar ima reg. ozn. "Stari Grad"? Da nije bila ovo neka isplata "u robi" :lol:
Nekako s proljeća

#511 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by Nekako s proljeća »

Image

Image
goran16v

#512 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by goran16v »

Milicijski transporter ukraden iz baze u Krteljima
crnins

#513 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by crnins »

goran16v wrote:Milicijski transporter ukraden iz baze u Krteljima
Nije ukraden nego zaplijenjen /uzet i moj je otac izdvajao za tu jna i za policiju, i tvoj i svačiji mi smo i to srećom na kašićicu uzeli.
goran16v

#514 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by goran16v »

crnins wrote:
Nije ukraden nego zaplijenjen /uzet i moj je otac izdvajao za tu jna i za policiju, i tvoj i svačiji mi smo i to srećom na kašićicu uzeli.
Kakav mentalni sklop! :?:
Osim sto se "junacki" ponijeli kako i dolikuje junacima nebeskog naroda pa pljunuili sami sebi u usta kad pogazili zakletvu koju ste dan ranije dali (samo ne znam hocete li i to "junastvo", kao sto se opjevali srpski Dubrovnik itd, opjevati u dvanaestercu uz gusle), kad si tako posten i objektivan :lol: sad cu ti postaviti 2 pitanja da vidis kakav si dalekometi mentalni sklop:
1. Kad su vec tvoj i moj otac izdvajali za tu miliciju i JNA, sto se popalili i unistili sve ono sto niste uspjeli izvuci iz Krtelja da i druga straba zaplijeni svoje?
2. Kad su vec tvoj i moj otac izdvajali za tu miliciju i JNA gdje je dio oruzja i opreme koje smo mi platili iz JNA i TO,ili ste i to na kasiciu "zaplijenili"?
I takva vam je sva prica, sa 2 prosta pitanja sve bude jasno!
riko-ga

#515 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by riko-ga »

goran16v wrote:
crnins wrote:
Kakav mentalni sklop! :?:
Osim sto se "junacki" ponijeli kako i dolikuje junacima nebeskog naroda pa pljunuili sami sebi u usta kad pogazili zakletvu koju ste dan ranije dali (samo ne znam hocete li i to "junastvo", kao sto se opjevali srpski Dubrovnik itd, opjevati u dvanaestercu uz gusle), kad si tako posten i objektivan :lol: sad cu ti postaviti 2 pitanja da vidis kakav si dalekometi mentalni sklop:
1. Kad su vec tvoj i moj otac izdvajali za tu miliciju i JNA, sto se popalili i unistili sve ono sto niste uspjeli izvuci iz Krtelja da i druga straba zaplijeni svoje?
2. Kad su vec tvoj i moj otac izdvajali za tu miliciju i JNA gdje je dio oruzja i opreme koje smo mi platili iz JNA i TO,ili ste i to na kasiciu "zaplijenili"?
I takva vam je sva prica, sa 2 prosta pitanja sve bude jasno!
Prvo vi razjasnite ko je ovdje "mi" a ko "vi" pa bi i ja mogao odgovoriti :D
goran16v

#516 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by goran16v »

riko-ga wrote:
Prvo vi razjasnite ko je ovdje "mi" a ko "vi" pa bi i ja mogao odgovoriti :D
Ako ja napisem da je transporter ukraden (ukrali su ga odmetnuti pripadnici specijalne jedinice SUP/MUP-a BiH) iz baze u Krteljima, a genijalac se javi sa odgovorom da ga oni nisu ukrali nego zaplijenili jer su ga kao platili onda je jasno ko smo mi, a ko su oni.
Nekako s proljeća

#517 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by Nekako s proljeća »

Image

Ilidza 1992
goran16v

#518 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by goran16v »

Sto Brnjak i u njega mu sef Vojo sad ne navrate na Ilidzu???? :lol:
trocadero

#519 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by trocadero »

Не каже се украли него отуђили :D ми 2 а ви 4 транспортера са Кртеља. С тим што сте ви покупили -јамили велике количине оружија и осталог. Дио тога наоружања смо повратили од вас у Горњем Которцу, што пронађено што предато...Колико су га которчани навукли могла се опремити читава чета :-)

Сарајмен,
Није на оној слици покојни Обрад, а није вали ни виљушкар Стари град на Илиџи :D

Woody,
Мислим да си мало побркао неке ауторе патриотских пјесама али исправиће те Паша мој , он зна :D

Ех, види Шешка војводе, јест нам белај навукао на Илиџи рокајући из пама по Бутмиру :-)
goran16v

#520 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by goran16v »

trocadero wrote:Не каже се украли него отуђили :D ми 2 а ви 4 транспортера са Кртеља. С тим што сте ви покупили -јамили велике количине оружија и осталог. Дио тога наоружања смо повратили од вас у Горњем Которцу, што пронађено што предато...Колико су га которчани навукли могла се опремити читава чета :-)
Nije govno nego se pas posr'o, naravno da se ukrali, a noc prije toga ste se sami pljunuli u usta kad ste pogazili zakletvu, a to ujedno najbolje govori kol'ko vrijedi zakletva nebeskih junaka - mores se samo ponjatke na nju!
van helsing

#521 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by van helsing »

trocadero wrote:Не каже се украли него отуђили :D ми 2 а ви 4 транспортера са Кртеља. С тим што сте ви покупили -јамили велике количине оружија и осталог. Дио тога наоружања смо повратили од вас у Горњем Которцу, што пронађено што предато...Колико су га которчани навукли могла се опремити читава чета :-)

Сарајмен,
Није на оној слици покојни Обрад, а није вали ни виљушкар Стари град на Илиџи :D

Woody,
Мислим да си мало побркао неке ауторе патриотских пјесама али исправиће те Паша мој , он зна :D

Ех, види Шешка војводе, јест нам белај навукао на Илиџи рокајући из пама по Бутмиру :-)
Ako ima neko ljubazan,da prevede ovo,google translate nece. Jedino znam da se radi o cirilicnom pismu,jel se tako kaze.

Tapatalk 2
Creasy

#522 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by Creasy »

Ne znas cirilicu? :shock: Ja bruke... :lol:

Evo ja cu ti prevesti - prepiru se ko je vise tenkova ukrao/otuđio/maznuo/klepio... :D
trocadero

#523 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by trocadero »

Не контам ,јел мислиш на дротовску или ЈНА заклетву?
Ону ЈНА ,ја као и милиони осталих па можда и ти некад давно и полагао. Само мало да се сјетим како оно иде ....аха ...нешто као да у некој борби нећу жалити ни свој живот или ћу га несебично дати ....бла, бла .....
Шташ неко ће рећи морало се па све оде у п.... материну док си рекао кекс!
Хипократова заклетва би била још и хуманија кад би се доце заклеле да неће узимати коверат у паџе :D
А колико се парова заклело на вјерност, љубав па мало , мало , шипак :D
Тако јебеш заклетве ко их све даје, него баш ме занима текст те дротовске заклетве ако може неко поставити.
:D
goran16v

#524 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by goran16v »

trocadero wrote:Не контам ,јел мислиш на дротовску или ЈНА заклетву?
Ону ЈНА ,ја као и милиони осталих па можда и ти некад давно и полагао. Само мало да се сјетим како оно иде ....аха ...нешто као да у некој борби нећу жалити ни свој живот или ћу га несебично дати ....бла, бла .....
Шташ неко ће рећи морало се па све оде у п.... материну док си рекао кекс!
Хипократова заклетва би била још и хуманија кад би се доце заклеле да неће узимати коверат у паџе :D
А колико се парова заклело на вјерност, љубав па мало , мало , шипак :D
Тако јебеш заклетве ко их све даје, него баш ме занима текст те дротовске заклетве ако може неко поставити.
:D
Kakvu ba JNA zakletvu?!
Ja mislim na zakletvu o jedinstvu jedinice koju su pripadnici specijalne jedinice SUPA/MUP-a BiH dali jedni drugima dan prije nego sto su sprpski junaci "odrzali rijeci" pa pokrali i popalili bazu u Krteljima?
Sad skontaj koliki pakash i *izda od covjeka moras biti da tako nesto napravis.
crnins

#525 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by crnins »

Glupani glupi, logično je bilo da se ne mogu gore odbraniti u srcu Gavrića brda, da su tu ostali, a nisu mogli trebali smo mi zauzeti Novakoviće i kulu, i onda bi sportski aerodrom pao sam od sebe, i ostale bi nam one 4 prage JNA koje su poslije pucale po kućama u Butmiru svi smo se tome čudili da je ta JNA samo srpska odavno.
Post Reply