Protesti u Turskoj

Post Reply
eman

#501 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by eman »

occupylove wrote:padne li jos mrtvih glava ! bude li jos ( preko 2000 ranjenih !)
svi narodni pokreti od USA i Spanije i Njemacke i ko zna, koliko nas ima, cemo blokirati sve Turske diplomatske misije
u oko 30 drzava
Erdogane " ?
smiri svoje pse !
zadnje upozorenje !
:lol:
insomnia78

#502 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by insomnia78 »

occupylove wrote:padne li jos mrtvih glava ! bude li jos ( preko 2000 ranjenih !)
svi narodni pokreti od USA i Spanije i Njemacke i ko zna, koliko nas ima, cemo blokirati sve Turske diplomatske misije
u oko 30 drzava
Erdogane " ?
smiri svoje pse !
zadnje upozorenje !
E ja mislim da mu je ovo zadalo strah.
Posalji ti ovo njemu ipak i na PM, posto mozda zbog obaveza ne stigne navratiti na temu

s' moje sokoćalo
Co0l

#503 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Co0l »

Kako stancaju slike mrtvih i sire po netu moglo bi se ta cifra 'ostvarit' jos i tokom danasnjeg dana.
occupylove

#504 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by occupylove »

u pitanju je 'Tursko ljeto " desavanja koja ce potresti i tresu cijeli region ( i sire )
izvjestaj BBC ;

Klavikula

#505 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Klavikula »

sta ste skocili na covjeka. blokada nece uticati na situaciju na terenu, ali ostaje cinjenica da je to lijep potez solidarnosti sa gradjanima Turske.

occupy :thumbup:
ExNihilo

#506 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by ExNihilo »

GDP
Image

Izvoz
Image

Nezaposlenost
Image

Plate
Image

Inflacija
Image

Ja zaista ne znam kako su Turci do sada trpili silno nezadovoljstvo, "ja sam morao djecu poslati u drugu sobu da ne gledaju ove grafike". Ništa, nek nama pošlju ovu opresivnu vladu, a evo njima naša prosperitetna - demokratska.
Challenger__

#507 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Challenger__ »

- mogao si dodati i BONUS - podignut kreditni rejting, kao poklon Obamine administracije poludjelom Erdoganu, koji je išao u paketu sa intenzivnom hemoterapijom u SAD-u;

- džaba... Očigledno da običan turski čovjek nije zadovoljan sa stabilnim makroekonomskim pokazateljima. Žele mnogo više od toga, a za početak da ih ne *ebu u zdrav mozak;

- život je mnogo više od mrtvih tabela. To znaju veliki ljudi, a uskogrudim, sitnim dušama ostaje vječiti kmetski, ropski mentalitet fascinacije krepavim nitkovima.

Last edited by Challenger__ on 02/06/2013 04:26, edited 1 time in total.
occupylove

#508 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by occupylove »

scene Turskoga ljeta , ne dajte se !
ne posustajte !
svojom hrabroscu i svjesnoscu spasavate doslovno ravnotezu u vremenima ludila , oni su ludi a ne vi hrabri gradjani Turske i probudjeni
ludjaci koji vas biju i ubijaju zato sto imate svoje misljenje , zato sto mislite svojom glavom i razapeli ste par satora da zastitite gradski park ,, plesali i druzili se , bili fildzan viska ?
pa ko je ovdje lud ?
zato sto zelite normalan svijet
ne dajte se ! , niste samI !
Erdogane prljavo izdajnicko cionisticko imperijalno pseto !
sada znamo , i sada su maske pale i naivnima

Izmir je plamenu veceras , heroji Turske se u ovim trenucima se bore za buducnost , informacije pristizu !

snimak 1 Jun i snimke heroja !;

Maharadza

#509 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Maharadza »

Danguba wrote:Za ovakve demonstrante(zasuli policiju kamenjem, ruse, pale, pljackaju...) pendrek je pamuk.
Amin! Najbolji primjer:

I onda kaže "žaliti ga"...pa vidiš na samome klipu da je tražio po guJici...e i dobio je! Svaka čast ovome što je nišanio topom! Otrese krmka podivljalog ko slinu! :thumbup:

Mada bi ja svakoga koji je kasnije viknuo "buuu" a prije toga se smijao luđaku, također "poravnao" sa asfaltom kao dotičnog'! 8)
eman

#510 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by eman »

Maharadza wrote:
Danguba wrote:Za ovakve demonstrante(zasuli policiju kamenjem, ruse, pale, pljackaju...) pendrek je pamuk.
Amin! Najbolji primjer:

I onda kaže "žaliti ga"...pa vidiš na samome klipu da je tražio po guJici...e i dobio je! Svaka čast ovome što je nišanio topom! Otrese krmka podivljalog ko slinu! :thumbup:

Mada bi ja svakoga koji je kasnije viknuo "buuu" a prije toga se smijao luđaku, također "poravnao" sa asfaltom kao dotičnog'! 8)
To ti je ono....trazio si dobio si,gledaj :D
occupylove

#511 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by occupylove »

rezervni linkovi globalnih nezavisnih borbenih grupacija i inicijativa da se pokrene globalna akcija podrske Turskom narodu
za Tursku !
da znamo sta se desava ;

link , siguran , pouzdan , kontakt direktan sa Turskim borcima za slobodu sa najnovijim informacijama ;

https://www.rebelmouse.com/occupygezi/
eman

#512 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by eman »

occupylove wrote:rezervni linkovi globalnih nezavisnih borbenih grupacija i inicijativa da se pokrene globalna akcija podrske Turskom narodu
za Tursku !
da znamo sta se desava ;

link , siguran , pouzdan , kontakt direktan sa Turskim borcima za slobodu sa najnovijim informacijama ;

https://www.rebelmouse.com/occupygezi/

Protiv cega se bogati bore? vjerujem da nebi znali ni reci!!!

ne mogu reci ni diktatura jer Erdogan pobjedio u demokratskim izborima
eman

#513 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by eman »

Live iz Meke podrska :roll: :-) kud ih ne protjerase iz svetog grada

Image
Ja_Ja

#514 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Ja_Ja »

Bio sam sinoc malo na Taksimu i okolnim mjestima, onako reda radi da vidim sta se ustvari desava. I da se ja pitam, ovu gamad sto protestvuje bi suto sve do zatvora. Hasisari, klosari i ina bagra se okupila da rusi i unistava privatno i drzavno vlasnistvo. Nemaju oni pojma zbog cega protestvuju, sta se desava ali eto samo nek se rusi. Veliki broj slika koje se sire socijalnim mrezama su jednostavno stazirane, jer nema ni blizu toliko protestanata koliko ih se pokusava prikazati, niti je haos u srazmjerima ratne zone. Evo trenutno je 7 ujutro i veoma je mirno. Sinoc su okolo hodali i lupali u tave do jedno 12:30 i to je to.

Generalno, nigdje veze s vezom.
sandokann

#515 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by sandokann »

jastuk1 wrote:Ataturk je bio najveći izdajnik, moralni krvnik, maksimalni nazadnik za Tursku. Pogan u svakom smislu. Pogan. Pogan.

Turska napreduje u svakom pogledu jer se odvaja od njegove gnojave, pokvarene smrdologije.

Smetljište istorije je jedino što će ostati od tog povampirenog katila.
Suprotno tome, Ataturk je temelj moderne Turske u kojoj je odlicno poslozen odnos drzavne vlasti i vjere za razliku od mnogih muslimanskih zemalja. Erdogan je zakletvom duzan braniti taj poredak, a to sto je skrenuo sa tog puta upravo mu dolazi na naplatu.
Ja_Ja

#516 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Ja_Ja »

sandokann wrote:
jastuk1 wrote:Ataturk je bio najveći izdajnik, moralni krvnik, maksimalni nazadnik za Tursku. Pogan u svakom smislu. Pogan. Pogan.

Turska napreduje u svakom pogledu jer se odvaja od njegove gnojave, pokvarene smrdologije.

Smetljište istorije je jedino što će ostati od tog povampirenog katila.
Suprotno tome, Ataturk je temelj moderne Turske u kojoj je odlicno poslozen odnos drzavne vlasti i vjere za razliku od mnogih muslimanskih zemalja. Erdogan je zakletvom duzan braniti taj poredak, a to sto je skrenuo sa tog puta upravo mu dolazi na naplatu.
Erdogan je jedino skrenuo u smislu da se on moze zvati ocem moderne Turske u pravom svom znacenju. On im je sve dao, nisu imali gaca na guzici. A iza Ataturka su im ostale decenije bijede i siromastva.

Ovi dusebriznici sto prizivaju nekakvu reakciju naroda tesko da ce to docekati. Ovdje se radi tek o malom broju BUKVALNO hasisara, klosara, i hipija koji bi izasli da protestvuju i da se radi o diskusiji o tome koje je mlijeko boje.
McMoy

#517 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by McMoy »

Nego, da priupitam, jel' Erdogan i dalje regionalni lider koji rješava probleme u regiji sa težištem u Siriji ili mu je neko došapnuo da je ipak, i prije svega, predsjednik jedne velike i napredne države, ali isto tako i držve sa dosta složenom demografskom i etničkom strukturom i ogrmnim ekonomskim, socijalnim i kulturnim razlikama ruralonog i urbanog dijela stanovništva? I kao šlag na sve to igranje sa teško prihvaćenim i dugo godina (od)branjenim sekularnim karakterom države, koji je bio temelj nove i moderne turske države.
Koliko se sjećam,a onoj zakatančenoj temi o Siriji kolega @Challenger__ je u par navrata spominjao da se g-din Gül igra podosta opasnih igara...
Budemo vidjeli razvoj situacije.
Last edited by McMoy on 02/06/2013 07:16, edited 1 time in total.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#518 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by antimobbing »

Ja_Ja wrote: Nemaju oni pojma zbog cega protestvuju, sta se desava ali eto samo nek se rusi.
Upravo tako i ovome je sva suština. Većina ljudi koji pišu na ovom forumu duboko suosjeća sa prijateljskim narodom u Turskoj i pokušava im pomoći da shvate šta im se dešava kako bi pronašli rješenje za mir. Mislim da Protesti u Turskoj nemaju nikakve veze sa komunizmom. Vidite da današnji moderni čovjek uopće nema ideologije već običnu materijalističku i potrošačku svijest, ništa više. Današnjem modernom čovjeku duševno zamrlom materijalizmom dovoljno je da vidi na ulici kako neko nosi mobitel ''iPhone'' od milju i po maraka, a on jedva preživljava i nosi neku kantu od mobitela da više nije dobar. Kod ovih ljudi na ulici nema nikakve ideologije. Da imaju koliko-toliko normalan život, sigurno ne bi izašli na ulicu. Međutim, slično kao i u BiH gledajući iz dana u dan nepravdu i klasne razlike, ljudi jednostavno puknu i na prvi poziv bilo koga, iskoriste priliku da se osvete i izađu na ulice. Dakle, nema nikakve ideologije već obična materijalna potreba za normalnom egzistencijom i životom. Naš prijateljski narod iz Turske kao i mi ovdje u BiH, trebamo raditi na smanjenju klasnih razlika i izgradnji srednje klase, ukoliko želimo socijalni mir i blagostanje.
McMoy

#519 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by McMoy »

Trebamo se vratiti na socijalizam! :idea: :D
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#520 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by antimobbing »

McMoy wrote:Trebamo se vratiti na socijalizam! :idea: :D
Ideje socijaldemokratije su najbliže humanizmu i vjerskim postulatima. Međutim, u BiH je izdana ideja po kojoj ''Socijaldemokrati se zalažu za zakonodavstvo kojemu je cilj putem porezne i socijalne politike što je moguće više smanjiti nejednakost među građanima''. Imamo samo lažne socijaldemokrate. Ekstremne klasne razlike u BiH i Turskoj i ne postojanje srednje klase generira bijes i nezadovoljstvo u narodu.
occupylove

#521 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by occupylove »

antimobbing wrote:
Ja_Ja wrote: Nemaju oni pojma zbog cega protestvuju, sta se desava ali eto samo nek se rusi.
Upravo tako i ovome je sva suština. Većina ljudi koji pišu na ovom forumu duboko suosjeća sa prijateljskim narodom u Turskoj i pokušava im pomoći da shvate šta im se dešava kako bi pronašli rješenje za mir. Mislim da Protesti u Turskoj nemaju nikakve veze sa komunizmom. Vidite da današnji moderni čovjek uopće nema ideologije već običnu materijalističku i potrošačku svijest, ništa više. Današnjem modernom čovjeku duševno zamrlom materijalizmom dovoljno je da vidi na ulici kako neko nosi mobitel ''iPhone'' od milju i po maraka, a on jedva preživljava i nosi neku kantu od mobitela da više nije dobar. Kod ovih ljudi na ulici nema nikakve ideologije. Da imaju koliko-toliko normalan život, sigurno ne bi izašli na ulicu. Međutim, slično kao i u BiH gledajući iz dana u dan nepravdu i klasne razlike, ljudi jednostavno puknu i na prvi poziv bilo koga, iskoriste priliku da se osvete i izađu na ulice. Dakle, nema nikakve ideologije već obična materijalna potreba za normalnom egzistencijom i životom. Naš prijateljski narod iz Turske kao i mi ovdje u BiH, trebamo raditi na smanjenju klasnih razlika i izgradnji srednje klase, ukoliko želimo socijalni mir i blagostanje.
naravno :thumbup:
a sta sa buducnosti tvoje djece ? u kojemu sistemu u 21 vijeku zelis da ti djeca zive ( ako opstanu uz GMO i video-=igrice , i pranje mozga Holivuda i MTV ) i beskonacne ratove i 'neprijatelje "?
odgovori !??
mi smo 99 % i scene Turskoga ljeta !

arte.fakt

#522 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by arte.fakt »

izgleda je izraelsko izvinjenje stiglo na naplatu ...
Nebitan32

#523 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Nebitan32 »

Challenger__ wrote:
- život je mnogo više od mrtvih tabela. To znaju veliki ljudi, a uskogrudim, sitnim dušama ostaje vječiti kmetski, ropski mentalitet fascinacije krepavim nitkovima.

Pa upravo su Turci bili u ropskom polozaju prije dolaska Erdogana. Decenije bijede,zaduzivanja, masovnog iseljavanja, i klecenja pred EU (medu kojima i neke liliputanske drzavice). Dobivali su ukore i uslove od nekih nebitnih likova koji su dolazili iz tih liliputanskih drzavica. Danas je to stvar proslosti.

Financijska nezavinost je upravo prva stopa ka izvlacenju iz ropstva. Biti zaduzen, znaci biti u ropstvu onoga kome si duzan. Moras postovati njegove uvjete i instrukcije. Moramo prihvatiti cinjenice. Turska je upravo u maju vratila zadnju ratu duga MMF-u i time skinula ropske okove. Pogledati donju poveznicu..
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/tu ... -dug-mmf-u

Svi drugi parametri su u zelenom. Tamno zelenom. Od izvoza, inflacije, izgradnje infrastrukture pa nadalje. 95% planete bi sutra potpisalo da se nade u situaciju gdje se nalazi danasnja Turska. Poznajem dvoje Turaka koji su rodeni u EU (roditelji im bili doseljenici) a koji su se odselili u Istanbul. I nisu jedini. To najbolje govori gdje je Turska bila prije 20-50 godina a gdje danas.

Ovi kvazi protesti su inicirani izvana. Od strane cionista. Ovi teroristi sto trenutno divljaju su tu samo kao korisni idioti.Takvi se mogu naci u bilo kojoj drzavi. Tom vanjskom faktoru jednostavno nije stalo do toga da postoji jedna velika, jaka i neovisna drzava s islamskom vecinom.
tolino

#524 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by tolino »

Maharadza wrote:
Amin! Najbolji primjer:

:lol: :lol: :lol: fenomenalno ! jesil se udario sinko !? pazi klizavo je ... :D
Murat Sabanovic

#525 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Murat Sabanovic »

ovo je kazna erdoganu sto nije napao siriju . organizovano izvana !
Last edited by Murat Sabanovic on 02/06/2013 09:02, edited 1 time in total.
Post Reply