Slazem se ja sa tobom ali zar nije osnova sporta(posebno pojedinacnog)da protivnik nije bolji dok to ne pokaze na terenu?Ko savlada tu psihicku barijeru ide u visine a ko ne ostaje relativno dobar ali nikako vrhunski.Seti se da je Djokovic razmisljao da ostavi tenis posle poraza od Nadala(da li u Monte Karlu ili Madridu),kada se pitao sta sve treba da radi da bi ga dobio.Sada je Novak jedan od psihicki najjacih igraca.Leopold_IV wrote:ma problem je sto on izgubi mec protiv njih vec u svlacionici i samo izadje i skine gace...zarko.filip wrote:Mislim da je Ferer prosle godine posle izgubljenog polu-finala od Djokovica u Majamiju izjavio da je ipak velika razlika izmedju prve trojice(sada je tu ukljucen i Marej) i ostalih igraca na turu.
Australian open 2013
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- zarko.filip
#501 Re: Australian open 2013
- Leopold_IV
#502 Re: Australian open 2013
ne znam cime sam zasluzio ove rijeci podrske, ali hvala valjda.XI JINPING wrote:
Ne daj se leopold,ne smijete klonuti duhom
Pa ne igram double sa Sijslingom....
- XI JINPING
#503 Re: Australian open 2013
Leopold_IV wrote:ne znam cime sam zasluzio ove rijeci podrske, ali hvala valjda.XI JINPING wrote:
Ne daj se leopold,ne smijete klonuti duhom
Pa ne igram double sa Sijslingom....![]()
Nego,sad malo ozbiljno
Šta misliš za sutra,Federer-Marej,objektivno na stranu emocije ?
Šta bi moglo presuditi,prvi set(po meni),procenat prvog servisa Federera,marejeva lobanja...?
-
Jameka
#504 Re: Australian open 2013
Pa trebala je, morala je.ultima_palabra wrote:Ja krivim tebeEmilly5 wrote:Kako je Li Na odigrala!
Totalno demoliranje Sharapove. Onakve Sharapove, koja igra u zivotnoj formi. Strasno.Previše si bila uvjerena da Masha mete sve do kraja
Nisam ukalkulisala Li s drugog svijeta. Zena nista nije promasila.
Ma hajde, posrecilo mu se pa ubo.Leopold_IV wrote: Ipak veliki Mats jos nije prolupao
Pa ne mogu da vjerujem!Leopold_IV wrote: Azarenkin medical time out od 10 minuta kad je mlada Solane bila u naletu ce neki reci da je odlican takticki potez ali po meni jako jako nesportski i to bi trebalo nekako zabraniti. Izadje nazad na teren, nista joj nije, ova druga ispala iz ritma i dobije mec.
Cudi me da joj nisu vise zvizdali, fuj.
Na pitanje poslije meca zasto je uzimala time out, odgovor je bio - stres !!!!
Prevazisla je i Tipsarevica...samo ne znam sto se komentator onoliko zgrazavao.
Kakav crni stres? Zar se to uopste prihvata kao razlog? Da je bar nesto slagala...
Cesto citam komentare o Azri kao prljavoj i nefer igracici, al' mi nikad nije bilo jasno o cemu je rijec.
- Leopold_IV
#505 Re: Australian open 2013
Objektivno, mislim da Roger ima realne šanse da dobije sutra Murray-a. Razloge je vec Necko naveo tako da ne zelim da se ponavljam.XI JINPING wrote:
Šta bi moglo presuditi,prvi set(po meni),procenat prvog servisa Federera,marejeva lobanja...?
Samo da odigra tenis kao iz 5 seta protiv Tsonge i uvjeren sam u prolaz.
Tesko da Murray uz sav napredak moze biti i priblizno agresivan kao Tsonga, niti servirati kao Tsonga, jer je Tsonga odigrao jedan od ponajboljih meceva u karijeri i uspio je zabiti toliko winnera da si ne moze prebaciti nista
tako da ce pobjednik ovisiti o tome kako Roger servira i koliko poena uspije zabiti, a koliko toga promasiti.
Nece biti poklona za Rogera kao sto ih je bilo protiv Tsonge ali bude li Fedex u ono svojoj tzv. zoni, vjerujem da ce pobjediti.
% 1 servisa mora ici inad 65% i % realizacije preko 75%. Definitivno ne bi smjeo izgubiti 5 svojih servisa kao protiv Tsonge, a itekako je moguce posto škot odlično reternira.
Da ovo ne izgleda ovako jednostavno, Murray je odlican igrac i popravio je sve segmente igre od njihovog susreta u finalu AO 2010 godine. Krece se odlicno, passing shot najbolji na touru, konstantan, return odlican, jako solidan 1 servis, poprilicno agresivan i pouzdan forehand.
U svakom slucaju poslastica od meca je pred nama i nadam se da ce opravdati ocekivanja
Moja prognoza je 3:1 za Rogera (objektivna, ne navijacka).
Mislim da titulu osvaja Djokovic (kao sto sam naveo jos davno da vjerujem da ide do kraja) mada bi volio da grijesim.
sto se tice kladionice, igram Federer +2,5 gamea - 1,85 koef...
- kisni indijanac
#506 Re: Australian open 2013
nisam pitao za uzastopno, nego uopšte.....zarko.filip wrote:Mislim da je deseto sto se tice AO a sto se tice GS nije to sada neki veliki niz jer je 2011 ispao od Conge na Vimbldonu u cetvrt-finalu.kisni indijanac wrote:statističari, koje je ovo uopšte rogerovo GS polufinale po redu ?
- kisni indijanac
#507 Re: Australian open 2013
treba te medical time oute ukinuti ili ih zabraniti kad je očigledno da se protivnica služi taktiziranjem, a tako je u većini traženja....ili protivnik whatever
- XI JINPING
#508 Re: Australian open 2013
Dobra analiza,moram priznati.Samo ...mene nešto vuče da će ovo Endi uzeti.Volio bih da griješim(lakše bi Novak u finalu sa Federerom nego li sa Endijem)Leopold_IV wrote:Objektivno, mislim da Roger ima realne šanse da dobije sutra Murray-a. Razloge je vec Necko naveo tako da ne zelim da se ponavljam.XI JINPING wrote:
Samo da odigra tenis kao iz 5 seta protiv Tsonge i uvjeren sam u prolaz.
Tesko da Murray uz sav napredak moze biti i priblizno agresivan kao Tsonga, niti servirati kao Tsonga, jer je Tsonga odigrao jedan od ponajboljih meceva u karijeri i uspio je zabiti toliko winnera da si ne moze prebaciti nista
tako da ce pobjednik ovisiti o tome kako Roger servira i koliko poena uspije zabiti, a koliko toga promasiti.
Nece biti poklona za Rogera kao sto ih je bilo protiv Tsonge ali bude li Fedex u ono svojoj tzv. zoni, vjerujem da ce pobjediti.
% 1 servisa mora ici inad 65% i % realizacije preko 75%. Definitivno ne bi smjeo izgubiti 5 svojih servisa kao protiv Tsonge, a itekako je moguce posto škot odlično reternira.
Da ovo ne izgleda ovako jednostavno, Murray je odlican igrac i popravio je sve segmente igre od njihovog susreta u finalu AO 2010 godine. Krece se odlicno, passing shot najbolji na touru, konstantan, return odlican, jako solidan 1 servis, poprilicno agresivan i pouzdan forehand.
U svakom slucaju poslastica od meca je pred nama i nadam se da ce opravdati ocekivanja
Moja prognoza je 3:1 za Rogera (objektivna, ne navijacka).
Mislim da titulu osvaja Djokovic (kao sto sam naveo jos davno da vjerujem da ide do kraja) mada bi volio da grijesim.
sto se tice kladionice, igram Federer +2,5 gamea - 1,85 koef...
Vidjećemo,biće interesantno i nadam se bar jedno 5-6 saHata borbe
- XI JINPING
#509 Re: Australian open 2013
Andijanac,što bolan ?Pa dozovoljena je medicinska pomoć u svakom sportu zašto ne bi bila i u tenisu ?kisni indijanac wrote:treba te medical time oute ukinuti ili ih zabraniti kad je očigledno da se protivnica služi taktiziranjem, a tako je u većini traženja....ili protivnik whatever
Jedino je nezgodno što meč mora biti prekinut privremeno
- necko_hz
#510 Re: Australian open 2013
Mislim da malo podcjenjujete Federerove mogučnosti u eventualnom finalu sa Đokovićom. Taj je Novaka pobijeđivao na najsporijoj GS podlozi toura, dok je ovaj igrao tenis života, onda kada mu niko seta nije mogao odbiti.
Federer jeste sklon večim oscilacijama nego Murray, ali njegova best of the best game je daleko bolja, kompletnija i opasnija po Novaka, od Andyeve. I zato ako Roger prođe u finale, na to treba posebno obratiti pažnju. On kada igra najbolji tenis Novak i Andy su nemoćni, a jedini igrač koji se može nositi sa tim je povrijeđen već 8 mjeseci.
Zato, smirite strasti, jer bi moglo biti plača kao poslije RG-a ili Cinncinatia.
Federer jeste sklon večim oscilacijama nego Murray, ali njegova best of the best game je daleko bolja, kompletnija i opasnija po Novaka, od Andyeve. I zato ako Roger prođe u finale, na to treba posebno obratiti pažnju. On kada igra najbolji tenis Novak i Andy su nemoćni, a jedini igrač koji se može nositi sa tim je povrijeđen već 8 mjeseci.
Zato, smirite strasti, jer bi moglo biti plača kao poslije RG-a ili Cinncinatia.
- MOSALJOZE
#511 Re: Australian open 2013
Björkman osudio Azarenku: nije se ponijela sportski!
Kontroverzan potez Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, najbolje teniserke svijeta i braniteljice naslova na Australian Openu, u polufinalnom ogledu u Melbourneu protiv Amerikanke Sloane Stephens, podigao je dosta prašine…
Viktorija Azarenka
Nakon što je osvojila prvi set sa 6-1, Azarenka je porpustila pet meč-lopti na svom servisu pri vodstvu 5-3 u drugom setu. Zatražila je medicinski time-out i otišla svlačionicu u kojoj se dosta dugo zadržala. Kada se vratila, uspjela je napraviti break koji joj je donio pobjedu i plasman u finale protiv Kineskinje Li Na.
"Imala sam problema s leđima. Trebalo mi je previše vremena da zatražim liječničku pomoć i to je bila moja pogreška. No, zbog tih problema s leđima nisam mogla disati, pa sam željela ustanoviti što se događa. Počela sam paničariti, ali ne zbog toga što nisam mogla iskoristiti niti jednu break-loptu u tom gemu, nije u tome bio problem", pravdala se Azarenka.
Nekadašnji švedski as Johan Björkman, koji je bio poznat po iznimko korektnom ponašanju na terenu, bio je jedan od mnogih koji su putem društvenih mreža osudili Azarenku.
''Je li Azarenka uzela medicinski time-out zbog povrede ili zbog svih propuštenih meč-lopti? Vrijeme je da se to pravilo promijeni. Azarenka se nije ponijela sportski'', napisao je Björkman.
Kontroverzan potez Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, najbolje teniserke svijeta i braniteljice naslova na Australian Openu, u polufinalnom ogledu u Melbourneu protiv Amerikanke Sloane Stephens, podigao je dosta prašine…
Viktorija Azarenka
Nakon što je osvojila prvi set sa 6-1, Azarenka je porpustila pet meč-lopti na svom servisu pri vodstvu 5-3 u drugom setu. Zatražila je medicinski time-out i otišla svlačionicu u kojoj se dosta dugo zadržala. Kada se vratila, uspjela je napraviti break koji joj je donio pobjedu i plasman u finale protiv Kineskinje Li Na.
"Imala sam problema s leđima. Trebalo mi je previše vremena da zatražim liječničku pomoć i to je bila moja pogreška. No, zbog tih problema s leđima nisam mogla disati, pa sam željela ustanoviti što se događa. Počela sam paničariti, ali ne zbog toga što nisam mogla iskoristiti niti jednu break-loptu u tom gemu, nije u tome bio problem", pravdala se Azarenka.
Nekadašnji švedski as Johan Björkman, koji je bio poznat po iznimko korektnom ponašanju na terenu, bio je jedan od mnogih koji su putem društvenih mreža osudili Azarenku.
''Je li Azarenka uzela medicinski time-out zbog povrede ili zbog svih propuštenih meč-lopti? Vrijeme je da se to pravilo promijeni. Azarenka se nije ponijela sportski'', napisao je Björkman.
- Leopold_IV
#512 Re: Australian open 2013
Naklon, duboki.necko_hz wrote:Mislim da malo podcjenjujete Federerove mogučnosti u eventualnom finalu sa Đokovićom. Taj je Novaka pobijeđivao na najsporijoj GS podlozi toura, dok je ovaj igrao tenis života, onda kada mu niko seta nije mogao odbiti.
- XI JINPING
#513 Re: Australian open 2013
Nakon jutrošnjeg šoka drago mi je da ste se ohavizali,Jope se nadopunjujeteLeopold_IV wrote:Naklon, duboki.necko_hz wrote:Mislim da malo podcjenjujete Federerove mogučnosti u eventualnom finalu sa Đokovićom. Taj je Novaka pobijeđivao na najsporijoj GS podlozi toura, dok je ovaj igrao tenis života, onda kada mu niko seta nije mogao odbiti.
- Nivri
#514 Re: Australian open 2013
Roger, dio salonaca je uz tebe 
- ultima_palabra
#515 Re: Australian open 2013
It's not sportskiMOSALJOZE wrote:Björkman osudio Azarenku: nije se ponijela sportski!
Viktorija Azarenka
-
rendžer
#516 Re: Australian open 2013
Ic not sporcki ili da,
mislim da sutra Federer ne može pobijediti.
- XI JINPING
#517 Re: Australian open 2013
oho ti se sadrendžer wrote:Ic not sporcki ili da,mislim da sutra Federer ne može pobijediti.
- kisni indijanac
#518 Re: Australian open 2013
kim il sung, mislio sam na veto na medical time out u trenutcima kad je baš očigledno da se radi o o tzv. taktičkom medical time outu....jbg. rogera sam vidio samo jednom da traži MTO u karijeri, mislim prošle godine zbog bolova u leđima....XI JINPING wrote:Andijanac,što bolan ?Pa dozovoljena je medicinska pomoć u svakom sportu zašto ne bi bila i u tenisu ?kisni indijanac wrote:treba te medical time oute ukinuti ili ih zabraniti kad je očigledno da se protivnica služi taktiziranjem, a tako je u većini traženja....ili protivnik whatever
Last edited by kisni indijanac on 24/01/2013 22:33, edited 1 time in total.
- XI JINPING
#519 Re: Australian open 2013
A ko je taj koji će procjeniti kad je "za prave" a kad je "kokanom"?kisni indijanac wrote:kim il sung, mislio sam na veto na medical time out u trenutcima kad je baš očigledno da sr radi o o tzv. taktičkom medical time outu....jbg. rogera sam vidio samo jednom da traži MTO u karijeri, mislim prošle godine zbog bolova u leđima....XI JINPING wrote:Andijanac,što bolan ?Pa dozovoljena je medicinska pomoć u svakom sportu zašto ne bi bila i u tenisu ?kisni indijanac wrote:treba te medical time oute ukinuti ili ih zabraniti kad je očigledno da se protivnica služi taktiziranjem, a tako je u većini traženja....ili protivnik whatever
- kisni indijanac
#520 Re: Australian open 2013
'ajde ba kad mi vidimo da je očigledno, još bolje vide sudije......
- ultima_palabra
#521 Re: Australian open 2013
Break za Andyja, zasad odlično čita Rogerov servis... dosta grešaka obojice sa osnovne linije.
- kisni indijanac
#522 Re: Australian open 2013
previše neforsiranih rogera i slab procenat ubačenog prvog servisa, bude li se nastavio taj trend...ovo će biti gotovo u tri seta....
- Leopold_IV
#523 Re: Australian open 2013
Ujedi se za jezikkisni indijanac wrote:previše neforsiranih rogera i slab procenat ubačenog prvog servisa, bude li se nastavio taj trend...ovo će biti gotovo u tri seta....
- Leopold_IV
#524 Re: Australian open 2013
Nadservirao je Rogera i to je najgore od svega...
- bambina78
#525 Re: Australian open 2013
Prilicno lagano prvi set...iako je bila jedna break lopta mensecini