Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da su svi ateisti pretpostavimo da ratova ne bi bilo,ali bi bilo nemorala ,zlocina i sl.
Da su svi muslimani ratova ne bi bilo i ne bi bilo nemorala i zlocina.
I molim te reci mi kako to da ga religija upraznjava ? Amerika , inace drzava koja je pobila najveci broj ljudi na svijetu mi vise lici na ateisticku drzavu nego na religijsku.
Last edited by covjekizsjene on 13/01/2013 14:41, edited 1 time in total.
covjekizsjene wrote:
Upravo zato sto slusas svakog si dalje od Islama.Jedina istina Islama je Kur'an.A tzv. hodze ,sejhovi i slicni.
Da ti ukratko pojasnim sta je Islam :
-Ne ubij
-Ne kradi
-Trazi znanje
-Klanjaj
- Nahrani siromasnog
-Pomozni nemocnom
-Cini dobrocinstvo drustvu
Ovo je bit Islama !
"Tko spoji Istok i Zapad uzivat ce u zivotu" - Istok je religija(misli se na Islam) i Zapad(znanje).
Istok bez Zapada vodi u siromastvo , Zapad bez Istoka vodi u nemoral. Nemoral vodi u siromastvo.
ja još nikada u svom životu nisam sreo nekoga ko za sebe kaže da je musliman a da ispunja 1/3 ovog nabrojanog,kako onomad za rahmetli tite tako još manje sada prvog kojeg sretnem reću mu vodi me u džamiju da uđem u taj islam
Zato su muslimani tu gdje jesu , nigdje.Pogotovo mi u Bosni.Zapravo pravih muslimana u Bosni je jako jako malo.
dustaban wrote:
Nas (ateisticki) manevarski prostor je neogranicen. Ja mogu cak reci i da vjerujem u Boga a da opet nemilosrdno razvaljujem religije (koje, ako nisam ranije rekao, PREZIREM ).
Čuj....a kako ti to razvaljuješ? Nešto se još ne primjećuje u real life, a Forum svašta trpi.
Ugljesa_ wrote:Salis se il stvarno en kontas da ti je religija nametnuta???
Neka i dalje živi u zabludi da je on odabrao religiju.
Šta ti znaš o mojoj biografiji? Na osnovu čega si izvukao taj zaključak? Ti se stalno pozivaš na dokaze pa da vidimo koju metodu si koristio?
NE odnosi se konkretno na tebe, odnosi se na sve, religija se namece prvo kroz porodicu kao osnovni faktor u socijalizaciji pa onda sad i kroz skolu, more bit obdaniste, i druge neke aktivnosti.
Sigurno se neces roditi ko muhamed a u 10oj godini postati budista, ne budi smijesan.
Ugljesa_ wrote:
NE odnosi se konkretno na tebe, odnosi se na sve, religija se namece prvo kroz porodicu kao osnovni faktor u socijalizaciji pa onda sad i kroz skolu, more bit obdaniste, i druge neke aktivnosti.
Sigurno se neces roditi ko muhamed a u 10oj godini postati budista, ne budi smijesan.
Ugljesa_ wrote:
Tvoju tezu obaraju...npr...
...itd...ima puno.
Sta to znaci? Da postoje ljudi koji su presli na islam? Pa postoje i ljudi koji su prestali biti muslimani al to ne dokazuje nista, i dalje stoji da ti je vjera, posebno koda nas, rodjenjem nametnuta.
U poredjenju s tim koliki broj ljudi ostane pri vjeri u kojoj su rodjeni broj ljudi koji promjenu vjeru je zanemariv. I meni je nametnut islam, i to ne direktno od roditelja nego od skole, rata, sredine, pa sam se kasnije predomislio.
Ugljesa_ wrote:
Sta to znaci? Da postoje ljudi koji su presli na islam? Pa postoje i ljudi koji su prestali biti muslimani al to ne dokazuje nista, i dalje stoji da ti je vjera, posebno koda nas, rodjenjem nametnuta.
U poredjenju s tim koliki broj ljudi ostane pri vjeri u kojoj su rodjeni broj ljudi koji promjenu vjeru je zanemariv. I meni je nametnut islam, i to ne direktno od roditelja nego od skole, rata, sredine, pa sam se kasnije predomislio.
Kako ti što su "prestali biti muslimani" (ako su ikada i bili osim deklarativno) napravili izbor ako im je nametnuto. Što i ja nisam kao oni ili kao ti. (pod tvojom pretpostavkom da sam tako postao musliman)?
Koliko "društveno biće" određuje TVOJU svijest pa voliš ili ne voliš nešto ili si ili nisi blizu nečemu?
Ugljesa_ wrote:
Kako ti što su "prestali biti muslimani" (ako su ikada i bili osim deklarativno) napravili izbor ako im je nametnuto. Što i ja nisam kao oni ili kao ti. (pod tvojom pretpostavkom da sam tako postao musliman)?
Koliko "društveno biće" određuje TVOJU svijest pa voliš ili ne voliš nešto ili si ili nisi blizu nečemu?
Stvarno il se pravis il si stvarno spor.
Ti si znaci u, ne znam, 15oj godini postao musliman, apsolutno bez ikakvog uticaja i nametanja sredine.