Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#501 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

[quote="Dr.medicine"]najgore mi je kad kupujem nesto petak, subota, nedelja.....provjeris račun a ono isto stanje i tako se zalaufaš :D
zaboravim na kraju i kad provjerim :shock: :shock: :shock: :shock:[/quote

meni koliko znam i vikendom stalno javi tačno stanje računa
vjesticanametli

#502 Re: Unicredit banka, all about

Post by vjesticanametli »

Nisrin wrote:
vjesticanametli wrote:to sa limitom je normalno.....prati na izvodu i onda kad dignu da prostis trci u banku da ga smanje :lol: i jos kazu aaaaaaa cuj smanjenje e podnesite zahtjev :D i tako stalno

eh sad moj problem.... imam devizni u UC i zelim ga povezati sa net acc. na stranici elance koja mi nudi 2 opcije za povezivanje deviznog racuna a ja ne znam sta da kliknem i sta je ispravno
izbor je savings i checking bank acc :? sta je od ovog devizni.....ovaj drugi nije a i prvi je :? :? hvala

Meni nije normalno, ukinut cu, ne zelim nikakvo prekoracenje!!!
ima li iko savjet / odg. hvala

a ovo sa limitom je automatski .....meni je u RBB teta zadnji put prekucala i smanjila bez zahtjeva jer svaki put uparkiram metlu u banku i pravim haos jer ga dizu a ja hocu da ne dizu :-)
ferratilis

#503 Re: Unicredit banka, all about

Post by ferratilis »

---
Last edited by ferratilis on 03/12/2022 09:00, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#504 Re: Unicredit banka, all about

Post by Truba »

najbolje je da nazoveš
kakavdanakneiskustvu

#505 Re: Unicredit banka, all about

ferratilis wrote:Koristim Visa Electron karticu, sad me zanima koji broj dajem nekome ko hoće da mi uplati novac na račun, npr. stipendiju

ima ovaj sa većim brojevima u sredini i ovaj sa manjima u donjem lijevom uglu s prednje strane :/

traži od banke da ti daju broj računa
Kralj Tvrtko I.

#506 Re: Unicredit banka, all about

Post by Kralj Tvrtko I. »

ferratilis wrote:Koristim Visa Electron karticu, sad me zanima koji broj dajem nekome ko hoće da mi uplati novac na račun, npr. stipendiju

ima ovaj sa većim brojevima u sredini i ovaj sa manjima u donjem lijevom uglu s prednje strane :/
imas u ugovoru broj koji se ne nalazi na kartici.
ferratilis

#507 Re: Unicredit banka, all about

Post by ferratilis »

---
Last edited by ferratilis on 03/12/2022 09:00, edited 1 time in total.
zrakomlat

#508 Re: Unicredit banka, all about

Post by zrakomlat »

ferratilis wrote:na ugovoru broj računa ima 11 cifara, na kartici imaju 2 broja, od 16 i od 11, valjda je ovaj drugi xD ovaj od 16 koristim kad plaćan online
Račun mora imati 16 brojeva.
Libyano

#509 Re: Unicredit banka, all about

Post by Libyano »

zrakomlat wrote:
ferratilis wrote:na ugovoru broj računa ima 11 cifara, na kartici imaju 2 broja, od 16 i od 11, valjda je ovaj drugi xD ovaj od 16 koristim kad plaćan online
Račun mora imati 16 brojeva.
Daje se broj iz ugovora (obično je pri vrhu ugovora na prvoj stranici) i za Unicredit banku počinje sa 338
moon_walker_90

#510 Re: Unicredit banka, all about

Post by moon_walker_90 »

Pozdrav svima,znam da je off ali nisam zelio novu temu da otvaram a nisam ni nasao nesto slicno...Da li postoji negdje u Sarajevu zamjena saudijskih rijala u eure/dolare/marke svejedno i da li je neko imao iskustva sa time da me malo uputi?Obisli danas more banaka i nijedna ne otkupljuje,a ni mjenjačnice :S
akcija007

#511 Re: Unicredit banka, all about

Post by akcija007 »

Ni u jednoj banci neces moci zamijentiti tu saudijsku valutu. Jedino da vidis u Rijasetu Islamsne zajednice da ih pitas da li neko putuje tamo ili u dzamiji Kralj Fahd da li neko putuje jer je hadz prosao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#512 Re: Unicredit banka, all about

Post by Truba »

nek nazove ambasadu njihovu?

tako sam ja našao 100 južnoafričkih novčanica :D vrijedile 25 maraka i nigdje ih nisam mogao zamijeniti :D eno mi ih u kolekciji
sad vrijede 5 maraka :D
_Reds_

#513 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

moon_walker_90 wrote:Pozdrav svima,znam da je off ali nisam zelio novu temu da otvaram a nisam ni nasao nesto slicno...Da li postoji negdje u Sarajevu zamjena saudijskih rijala u eure/dolare/marke svejedno i da li je neko imao iskustva sa time da me malo uputi?Obisli danas more banaka i nijedna ne otkupljuje,a ni mjenjačnice :S
Imaš Arapa po Ilidzi pa pitaj bil ko mjenjao :)
moon_walker_90

#514 Re: Unicredit banka, all about

Post by moon_walker_90 »

Zahvaljujem vam na odgovorima,vidjeti cemo nesto :)
Zatamnjena stakla

#515 Re: Unicredit banka, all about

Post by Zatamnjena stakla »

Posto imam racun, studentski interesuje me moze li se on ukinuti od strane banke a da ja to ne znam? Posto nisam dugo stavljao lovu na racun.

Sa mooooog!
iceman ze

#516 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Zatvorio limit trajno bez prekoracenja, naravno nakon par mailova sa bankom i sl. Odavno nisam vidio plus na racunu :)
Nisrin

#517 Re: Unicredit banka, all about

Post by Nisrin »

iceman ze wrote:Zatvorio limit trajno bez prekoracenja, naravno nakon par mailova sa bankom i sl. Odavno nisam vidio plus na racunu :)

Preko e-maila si zavsio to??? Meni kazu licno da dodjem, a radim do 17h, a banka mi nije blizu da bih izletila pola sata koliko je pauza...
iceman ze

#518 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Nisrin wrote:
iceman ze wrote:Zatvorio limit trajno bez prekoracenja, naravno nakon par mailova sa bankom i sl. Odavno nisam vidio plus na racunu :)

Preko e-maila si zavsio to??? Meni kazu licno da dodjem, a radim do 17h, a banka mi nije blizu da bih izletila pola sata koliko je pauza...
Da, preko maila jer sam privremeno van BiH i nisam u mogucnosti licno da dodjem u banku. Ovo je neki vid i pohvale za njih! :D
shalla

#519 Re: Unicredit banka, all about

Post by shalla »

Nisrin wrote:

Kontaktiraj matičnu Poslovnicu i fino im tako objasni da ne možeš doći u toku radnog vremena, nek ti pošalju zahtjev za zatvaranje limita na mail i reci da ćeš im poslati skeniran zahtjev a original donijeti kada budeš mogla ;-)
kakavdanakneiskustvu

#520 Re: Unicredit banka, all about

Mogu li se uplatiti pare ma racun osobe kojoj ne znam broj racuma,samo ime i prezime?
Kralj Tvrtko I.

#521 Re: Unicredit banka, all about

Post by Kralj Tvrtko I. »

Moze. Na salteru. Naravno ako je osoba u UNICREDIT banci.
kakavdanakneiskustvu

#522 Re: Unicredit banka, all about

Kralj Tvrtko I. wrote:Moze. Na salteru. Naravno ako je osoba u UNICREDIT banci.

Hvala
Ringhio

#523 Re: Unicredit banka, all about

Post by Ringhio »

Ja sad malo njuskao po racunu i primjetim da mi je ovog mjeseca skinuto 15 km s racuna na racun nekakvog bists.net sajta, koji je posrednik izmedju naplate clanarine izmedju mene i sajta za koji sam ja navodno platio pretplatu / clanarinu, sta vec. Pogledam area code veli sjeverna Amerika, pride toll free pozivi. Procunjam po sajtu kazu ponovo ako mislis da nije to to nazovi pa kao mi da popricamo da vidimo u cemu je problem, vamo druga opcija za ponistavanje te clanarine ili cega vec traze tvoje ime i prezime, broj kartice, i broj clanske kartice.

Preletim cijelu 2014 godinu i nadjem jos jednom trosak od 15 km, ponovo ista web stranica, ponovo clanarina.

E sad trik je sto se ja nigdje nisam prijavljivao i jedina mjesta na kojim koristim karticu su amazon.com ( direktno ) i ebay.co.uk ( paypal ).

Cini mi se da me neko pali po usima, al ono lagano da ja to ne osjetim, kako bi se ovo moglo obustaviti i imali kakve fajde da prijavim banci, mislim mogu li oni stopirati eventualnu ponovnu naplatu sa ovog sajta i u nekom slucaju refundirati ono sto je skinuto vec ?

Je li se iko od vas susretao sa necim slicnim ?

*edit*

Sad pronadjoh na netu da je proj koji se pojavljuje na stranici bists.net ustvari telefonski broj nekakvog Kristal Auto Mall-a u Downey-u California :?
dobojlija81

#524 Re: Unicredit banka, all about

Post by dobojlija81 »

Ja jok,nego sabahilde u banku i prijavi to,kad je skinuo 15 skinut ce i 150
dzemaludin007

#525 Re: Unicredit banka, all about

Post by dzemaludin007 »

Meni je rizicno baratati sa lovom na racuarima za koje nisam siguran da nema malwarea. Za cas se provale sve te zezancije.

Sent from my Nexus 4
Post Reply