zaboravim na kraju i kad provjerim
meni koliko znam i vikendom stalno javi tačno stanje računa
Moderator: anex
ima li iko savjet / odg. hvalaNisrin wrote:vjesticanametli wrote:to sa limitom je normalno.....prati na izvodu i onda kad dignu da prostis trci u banku da ga smanjei jos kazu aaaaaaa cuj smanjenje e podnesite zahtjev
i tako stalno
eh sad moj problem.... imam devizni u UC i zelim ga povezati sa net acc. na stranici elance koja mi nudi 2 opcije za povezivanje deviznog racuna a ja ne znam sta da kliknem i sta je ispravno
izbor je savings i checking bank accsta je od ovog devizni.....ovaj drugi nije a i prvi je
![]()
hvala
Meni nije normalno, ukinut cu, ne zelim nikakvo prekoracenje!!!
ferratilis wrote:Koristim Visa Electron karticu, sad me zanima koji broj dajem nekome ko hoće da mi uplati novac na račun, npr. stipendiju
ima ovaj sa većim brojevima u sredini i ovaj sa manjima u donjem lijevom uglu s prednje strane :/
imas u ugovoru broj koji se ne nalazi na kartici.ferratilis wrote:Koristim Visa Electron karticu, sad me zanima koji broj dajem nekome ko hoće da mi uplati novac na račun, npr. stipendiju
ima ovaj sa većim brojevima u sredini i ovaj sa manjima u donjem lijevom uglu s prednje strane :/
Račun mora imati 16 brojeva.ferratilis wrote:na ugovoru broj računa ima 11 cifara, na kartici imaju 2 broja, od 16 i od 11, valjda je ovaj drugi xD ovaj od 16 koristim kad plaćan online
Daje se broj iz ugovora (obično je pri vrhu ugovora na prvoj stranici) i za Unicredit banku počinje sa 338zrakomlat wrote:Račun mora imati 16 brojeva.ferratilis wrote:na ugovoru broj računa ima 11 cifara, na kartici imaju 2 broja, od 16 i od 11, valjda je ovaj drugi xD ovaj od 16 koristim kad plaćan online
Imaš Arapa po Ilidzi pa pitaj bil ko mjenjaomoon_walker_90 wrote:Pozdrav svima,znam da je off ali nisam zelio novu temu da otvaram a nisam ni nasao nesto slicno...Da li postoji negdje u Sarajevu zamjena saudijskih rijala u eure/dolare/marke svejedno i da li je neko imao iskustva sa time da me malo uputi?Obisli danas more banaka i nijedna ne otkupljuje,a ni mjenjačnice :S
iceman ze wrote:Zatvorio limit trajno bez prekoracenja, naravno nakon par mailova sa bankom i sl. Odavno nisam vidio plus na racunu
Da, preko maila jer sam privremeno van BiH i nisam u mogucnosti licno da dodjem u banku. Ovo je neki vid i pohvale za njih!Nisrin wrote:iceman ze wrote:Zatvorio limit trajno bez prekoracenja, naravno nakon par mailova sa bankom i sl. Odavno nisam vidio plus na racunu
Preko e-maila si zavsio to??? Meni kazu licno da dodjem, a radim do 17h, a banka mi nije blizu da bih izletila pola sata koliko je pauza...
Kontaktiraj matičnu Poslovnicu i fino im tako objasni da ne možeš doći u toku radnog vremena, nek ti pošalju zahtjev za zatvaranje limita na mail i reci da ćeš im poslati skeniran zahtjev a original donijeti kada budeš moglaNisrin wrote:iceman ze wrote:Zatvorio limit trajno bez prekoracenja, naravno nakon par mailova sa bankom i sl. Odavno nisam vidio plus na racunu
Preko e-maila si zavsio to??? Meni kazu licno da dodjem, a radim do 17h, a banka mi nije blizu da bih izletila pola sata koliko je pauza...
Kralj Tvrtko I. wrote:Moze. Na salteru. Naravno ako je osoba u UNICREDIT banci.