Senaid Memić - ALL ABOUT

Post Reply
Reisova

#501 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Reisova »

Danas ma Ilidzi prepijep prizor kod Romskog mosta od kulturnjaka iz Paneona ekstra... Lijepo sto ih Memic nije rastjerao vec podrzao.
StupskaBitanga

#502 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

mudrac2 wrote:
mali_milojica wrote:Mislim da je zakonom propisano (ali nisam 100% ) samo dva mandata kao nacelnik opstine. Ako je Memi ovo drugi mandat,uzjahat ce neko drugi.
pitanje je da li se kao mandat računa ono malo što je jahao poslije smrti ćenanovića.

Kako god, mislim da će on nas jahati još 4g. Valja nanovo posaditi višnje. One iz druge sadnje masovno se posušile.
šljive koje on tretira da su naš brend
old_spice

#503 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by old_spice »

Ja koliko znam govorio je nekoliko puta da se više neće kandidovati za nečelnika
mudrac2

#504 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by mudrac2 »

old_spice wrote:Ja koliko znam govorio je nekoliko puta da se više neće kandidovati za nečelnika
u tom slučaju bi mogao uzjahati za ministra.
walk_M-A-N

#505 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by walk_M-A-N »

T4h wrote:Od nekih 57000 glasača (pola je izašlo na izbore) za Memića je glasalo 7500 glasača. Problemi s kojim se susrećemo i na Ilidži i na mnogim drugim općinama su upravo posljedica neaktivnosti građana i zanemarivanja izbora.
Veći je to problem od neaktivnosti. Dobiješ imena i slike nekih kandidata, tipova koji su se u stranci uspeli putem interesnih lobija.. Svugdje je to isto, u svim strankama.
Vidim da je u njegovoj stranci sada za nove izbore priča dilema on ili Fikret. Jadno, dvije sirovine, ali potpuno u skladu sa njihovom kadrovskom politikom.
stafi wrote:
_Reds_ wrote:Cestitam nagrđivanje i uništavanje naslja Lužani.
Kako ono bješe ona zgrada da se zove kod policije, Panamera ili tako nesto.
Dobili dozvolu 4+1. Na slikama stoji tako. Ali ne, oni grade novu Tibru, vec digli 2 sprata vise od planiranog, i vec sada zgrada toliko odudara od ostalih da je zalosno. Unistise jos jedno prelijepo naselje.
čudi me kako već nisu zaposjeli i ono malo parka što je ostalo
Sve rečeno.

Ali ovo je nova fascinantna drskost načelnika Ilidže i njegove inspekcije koji očito krše zakon, dok se organi dopisuju - pa gdje ste Pravobranilaštvo, Tužilaštvo, Sud, Policija, Vlada?
Na području Spomenika prirode „Vrelo Bosne“, koje je istovremeno vodozaštitna zona, započeta izgradnja stambenih objekata. Ustanova za zaštićena područja zatražila inspekcijski nadzor od strane urbanističko građevinske inspekcije općine Ilidža, koja ih je informisala da se radovi odvijaju prema izdatim odobrenjima za građenje, te da su radovi propisno prijavljeni.
Dana 22. 12. 2014. godine Općina Ilidža je obaviještena od strane ovog Ministarstva da se predmetni radovi izvode u drugoj zaštićenoj zoni utvrđenoj Zakonom o proglašenju Spomenika prirode „Vrelo Bosne“, što je suprotno odredbama ovog Zakona, kao i Zakona o zaštiti prirode FBiH, Zakona o vodama FBiH, Zakona o vodama Kantona Sarajevo kao i Odluci o zaštiti izvorišta vode za piće u „Sarajevskom polju“. Istodobno je obaviještena i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, o izvođenju ovih radova i činjenici da općinska građevinska inspekcija nije izvršila nadzor nad zakonitošću izdatih urbanističkih saglasnosti i odobrenja za građenje, tj. nije izvršila nadzor u skladu sa odredbama čl. 159. Zakona o prostornom uređenju.
Dana 20. 01. 2015. godine, Općina Ilidža, dostavila nam je informaciju da se radovi izvode prema izdatim rješenjima o urbanističkoj saglasnosti i odobrenju za građenje, te nam je u prilogu dostavila navedena rješenja. Uvidom u ista ovaj organ je utvrdio da su urbanističke saglasnosti izdate u suprotnosti sa odredbama čl. 79. 80. i 81. Zakona o prostornom uređenju... i da su doneseni akti NIŠTAVI.
Ovaj organ nema povratnu informaciju o postupanju općinskih urbanističko-građevinskih inspektora. Dana 22. 07. 2015. godine, uputili urgenciju odnosno zahtjev, Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, s ciljem povratnog informisanja o preduzetim aktivnostima vezano za opisanu problematiku
http://skupstina.ks.gov.ba/content/koji ... zone-vrela
jefff

#506 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Memić Kasim Gaja Rad na uredzenju zemljišta Privatno Komunalno Preduzeće

https://www.youtube.com/watch?v=b2tE81YA8Bc

Jel ovo onaj "Žmalja"? :shock:
MOSALJOZE

#507 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by MOSALJOZE »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#508 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

čerčila spominje
ovaj je megaloman
za memu nisam znao do prije 2 godine a živio sam 1000 metara od njegove općine :roll:
znao sam da je neki umro i da neki pravi sranje to je sve što sam znao
nastranu što niko neće da dođe na ilidzu na kafu
samo ja moram ići u grad

i kad sam to prestao
izgubio sam sve prijatelje za kafu :D

eto memiću neće niko da mi na kafu dođe
samo zovu u grad
:lol:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#509 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Admir_1984 »

kakav ono objekat niće ispred ksc ilidža :roll:
batara

#510 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by batara »

Admir_1984 wrote:kakav ono objekat niće ispred ksc ilidža :roll:
Zgradu prave, hahahaha...

Seljačina od načelnika dozvolio da se pravi zgrada na sred trga :-? A sinovima je odmah preko puta doma zdravlja na Ilidži napravio zgradu, u koju se uselila raifaisen banka, a gore na vrhu su stanovi...

Skromno bošnjački, mamicu jebo!!!
Truba

#511 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

ne mogu vjerovati
nekim ljudima je ilidza privlacna :lol:
i za centar elidze ce placati :lol: kvadrat
mene besparica natjerala :lol:
sretniji sam bio u divljini is-a

samo peolazim ne vbidim ni ljude ni zgrade i nedjela :run:
Thorgerson

#512 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Thorgerson »

Ovo sa izgradnjom se mora zaustaviti.

Da smo normalan grad sutra bi dosla odluka da nema daljnje gradnje osim na odredjenim lokacijama. A te lokacija su sta ja znam izvoli tamo prema Hrasnici pravi, imas ledinu i udri.

Pa jbmu da je moglo ovdje stati jos zgrada tito bi ih jos pravio, ne bi se pravili planovi sirenja grada i nova naselja alipasino, nedzarici i dobrinja...

Jok, mogu oni utrpati jos.

:run:
Truba

#513 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

bolje kupiti stan na otoci i alipasnu pa vozariti na ilidzu nego na ilidzi biti

nije ilidza losa generalno kao ni sve drugo u gradu
sve zavisi iz koje perspektive gledaš
ja samo prođem... mislim da me ne bi šokiralo više ni obredno klanje trola niti žrtvovanje majanki na piramidi na terminalu :D
vjetropirka

#514 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by vjetropirka »

Black swan wrote:čerčila spominje
ovaj je megaloman
za memu nisam znao do prije 2 godine a živio sam 1000 metara od njegove općine :roll:
znao sam da je neki umro i da neki pravi sranje to je sve što sam znao
nastranu što niko neće da dođe na ilidzu na kafu
samo ja moram ići u grad

i kad sam to prestao
izgubio sam sve prijatelje za kafu :D

eto memiću neće niko da mi na kafu dođe
samo zovu u grad
:lol:
haaha, i ja imam isti problem, niko neće na ilidžu :lol:
hajd zovi na kafu :lol:
Truba

#515 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

memiću ***emo ti kevu ***bao si nam društveni život
:lol: :lol: :lol:

treba shvatiti da imamo 10 000 i 10 000 ljudi kojima je ilidža što je meni štrosmajerova i titova i ferhadija ulica
onima kojima je štrosa zakon neće da idu niže marijin dvora

jbg ali ima i ona nije važno gdje si nego s kim si tako da je vjerojatno i do mene :D
old_spice

#516 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by old_spice »

batara wrote:
Admir_1984 wrote:kakav ono objekat niće ispred ksc ilidža :roll:
Zgradu prave, hahahaha...

Seljačina od načelnika dozvolio da se pravi zgrada na sred trga :-? A sinovima je odmah preko puta doma zdravlja na Ilidži napravio zgradu, u koju se uselila raifaisen banka, a gore na vrhu su stanovi...

Skromno bošnjački, mamicu jebo!!!
Mislim da on sa tim nema veze, zna se kako je objekat koji je bio prije zgrade dobio papire i dozvole i u koje vrijeme
A zgrada gdje je banka, zar nije na istom mjestu bila zgrada prije, ili veca kuca pa dogradjivana nekoliko puta
Haris.ba

#517 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Bila zapuštena, razvaljena huđerica (prizemlje) puno smeća. Bila nekad davno tu autopraonica Ferrari. :D

Ne znam priču što je toliko godina tu bilo ruglo.
jefff

#518 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Općina donirala vozilo Četvrtoj policijskoj upravi
http://www.opcinailidza.ba/novosti.php? ... rticle=983

Kako će oni njemu uzvratiti ovu uslugu. Imaju dokaze protiv njega. Drže ga za jajaca.
Truba

#519 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

jučer se baš isprovaljivao na televiziji
mislim da nije ni svjestan što je rekao

nova ilidža će biti garant da ne budemo rupa europe kao do sada

pa paša moj ti si nalelnik rupe SADA jesi li svjestan šta pričaš
jefff

#520 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

OO SDP BiH Ilidža i KO SDP BiH Sarajevo: Osuđujemo nezakonski čin općinskih vlasti Ilidža.
http://sdp.ba/?p=13197
Haris.ba

#521 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

"OO SDP BiH Ilidža i KO SDP BiH Sarajevo su oštro osudili nezakonski čin općinskih vlasti Ilidže – osnivanje Javnog preduzeća „Ilidža“ za pružanje usluga i izvođenje radova na području Općine Ilidža. Osobni i stranački interesi vladajućih su još jednom trijumfovali nad Zakonom. Ovaj put nad Zakonom o javnim nabavkama BiH jer Član 4. Odluke o pravu pružanja usluga i izvođenja radova na području Općine Ilidža glasi: „Nakon stupanja na snagu ove odluke, dodjela ugovora o pružanju predmetnih usluga i izvođenju predmetnih radova JP „Ilidža“ D.O.O. će biti izuzet od primjene Zakona o javnim nabavkama BiH“.

Malo se iskrivljuje. Ali dobro, to je politika. Nije nezakonito osnivanje javnog preduzeća. Nezakonito je ako to preduzeće treba primjenjivati zakon o javnim nabavkama, a ne primjenjuje ga.

Ali, ne vidim u čemu je problem. Ima zakon. Pa ako trube da je nezakonito, nek prijave. Eto, imaju odličnu mogućnost da gone i riješe sve probleme koje su naveli u tekstu. I umjesto da se zahvale Memiću što im je dao opciju da ga uklone laganini, pišu saopćenja i kukaju. I još koriste termin "osuđujemo". Znam ja da je teško riješiti se starih manira. Ali, zar ne treba ostaviti sudovima da osuđuju....

Novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 do 15.000,00 KM kaznit će se za prekršaj ugovorni organ:
ako nabavi robu, radove ili usluge bez provođenja postupaka javne nabavke propisanih ovim zakonom osim u slučajevima kada to zakon dopušta;

Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 do 3.000,00 KM kaznit će se odgovorno lice u ugovornom organu za prekršaj.
jefff

#522 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Haris.ba wrote:"OO SDP BiH Ilidža i KO SDP BiH Sarajevo su oštro osudili nezakonski čin općinskih vlasti Ilidže – osnivanje Javnog preduzeća „Ilidža“ za pružanje usluga i izvođenje radova na području Općine Ilidža. Osobni i stranački interesi vladajućih su još jednom trijumfovali nad Zakonom. Ovaj put nad Zakonom o javnim nabavkama BiH jer Član 4. Odluke o pravu pružanja usluga i izvođenja radova na području Općine Ilidža glasi: „Nakon stupanja na snagu ove odluke, dodjela ugovora o pružanju predmetnih usluga i izvođenju predmetnih radova JP „Ilidža“ D.O.O. će biti izuzet od primjene Zakona o javnim nabavkama BiH“.

Malo se iskrivljuje. Ali dobro, to je politika. Nije nezakonito osnivanje javnog preduzeća. Nezakonito je ako to preduzeće treba primjenjivati zakon o javnim nabavkama, a ne primjenjuje ga.

Ali, ne vidim u čemu je problem. Ima zakon. Pa ako trube da je nezakonito, nek prijave. Eto, imaju odličnu mogućnost da gone i riješe sve probleme koje su naveli u tekstu. I umjesto da se zahvale Memiću što im je dao opciju da ga uklone laganini, pišu saopćenja i kukaju. I još koriste termin "osuđujemo". Znam ja da je teško riješiti se starih manira. Ali, zar ne treba ostaviti sudovima da osuđuju....

Novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 do 15.000,00 KM kaznit će se za prekršaj ugovorni organ:
ako nabavi robu, radove ili usluge bez provođenja postupaka javne nabavke propisanih ovim zakonom osim u slučajevima kada to zakon dopušta;

Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 do 3.000,00 KM kaznit će se odgovorno lice u ugovornom organu za prekršaj.
Inspektori, tužitelji, sudije i šefovi inspekcija žive ko lordovi. Pogodi od čega?
jao_situacije

#523 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

jefff wrote:
Haris.ba wrote:"OO SDP BiH Ilidža i KO SDP BiH Sarajevo su oštro osudili nezakonski čin općinskih vlasti Ilidže – osnivanje Javnog preduzeća „Ilidža“ za pružanje usluga i izvođenje radova na području Općine Ilidža. Osobni i stranački interesi vladajućih su još jednom trijumfovali nad Zakonom. Ovaj put nad Zakonom o javnim nabavkama BiH jer Član 4. Odluke o pravu pružanja usluga i izvođenja radova na području Općine Ilidža glasi: „Nakon stupanja na snagu ove odluke, dodjela ugovora o pružanju predmetnih usluga i izvođenju predmetnih radova JP „Ilidža“ D.O.O. će biti izuzet od primjene Zakona o javnim nabavkama BiH“.

Inspektori, tužitelji, sudije i šefovi inspekcija žive ko lordovi. Pogodi od čega?
nek oni prvo prijave to u tužilaštvo pa ćemo onda vidjeti
najlakše je tako reći neće se riješiti, korupcija itd itd
prijavi pa ponovo prijavi pa ponovo, eee al kurko haj stisni pa prijavi kad se isto to radilo dok su oni bili na vlasti, prvi reket damir vedrio i oblačio u ng
zlatko ni ne zna šta je sve radio, nerko i ostali, ma suvišno je i pričati

sve se svodi na blaćenje i priču vidite ih kakvi su glasajte za nas, ovdje da iko želi pravnu državu prijavljivao bi kriminal pa onda prijavljivao neradnike u pravosuđu i tako u krug dok ne bi počele padati glave
al haj stisni kad su svi u nekim šemama bili, i kad su svi s prstima u pekmezu, sve je to samo zajebancija i predstava za raju
jefff

#524 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Sa stanovišta političkog života i političkih gledišta to je tačno.
Ja kao običan smrtnik mogu samo reči to što sam rekao - sistem ne funkcionira.
Truba

#525 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

gledam jutros opel vektra stara dovlacvi rome ispred bolnicve da prose

eeee ko im dadne dio je problema
Post Reply