Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
kokakolas

#501 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by kokakolas »

Bujrum :thumbup:
novi.dan.nova.nafaka

#502 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by novi.dan.nova.nafaka »

kokakolas wrote:Bujrum :thumbup:
Hvala care ! :thumbup:
mO k3

#503 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by mO k3 »

unix wrote:Evo ovako da Vas pozdravim ispred građanske koalicije "Prvi Mart" sve redom i zahvalim sto podrzavate nas rad i zamisao, samim tim postajete i vi dio te ideje.

Sto se tice finansijske pomoci, necemo koristiti paypal, uskoro ce na web site-u biti informacije sa racunom i na koji ce se moci izvrsiti uplata, ovo je dio sto se tice finansijske pomoci, kao sto znate da postoje mnoge druge vrste pomoci kao ukljucivanje formalno/ne-formalno, davanje prijedloga sugestija, ucestvovanje u izgradjni sajta i poboljsanje istog, sta bi dodali, a sta oduzeli, mozda neko zainteresovan da pise kolumnu na temu koja se usko veze za konpceta i definicije prvog marta, a samim pokretanjem ove teme na ovom portalu (forumu) ste pomogli građanskoj koaliciji "Prvi Mart".

Trenutno smo u fazi razvoja i infrastrukture kako web stranice tako i drugih dijelova (konpceta) samog djelovanja.

Ukoliko budete imali nekih pitanja po pitanju kontaktirajte nas na : [email protected] ili mene direktno kao IT administratora građanske koalicije "Prvi Mart".

Hvala,
a ko si ti ??
unix

#504 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

Ne znam koliko ste upoznati, ali Paypal je najavio povlacenje iz HR i BiH, a i sama procudura s njima , primanja veceg iznosa kad ste u BiH je veliki problem (imam iskustva s njima), ali cemo naci siguro neku olaksicu po tom pitanju.

@Facebook

Sto se tice covera i profilne slike za fb imate na ovom linku http://www.facebook.com/prvimart.ba

Slobodno uzmite jer je napravljen cover po dimenzijama za fb, i naravno uklapa se sa profilnom slikom cine cijelinu.

@Ženski Dr.Med

Ja sam IT administrator građanske koalicije "Prvi Mart", zaduzen za sve poslove sto se tice online kampanje, web stranice, kontakta s ljudima koji zele na neki nacin da ucestvuju u ovoj istoj, prikljucio sam se na forum ovde u diskusiju iz razloga, sto vidim da podrzavate maximalno ovu koaliciju, i da bi nam/Vam bilo lakse komunicirati i imati neke stvari iz prve ruke.
Last edited by unix on 09/01/2013 17:57, edited 1 time in total.
ušće

#505 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ušće »

Moj glas,moja zemlja.
heckler

#506 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

unix wrote: Ja sam IT administrator građanske koalicije "Prvi Mart", zaduzen za sve poslove sto se tice online kampanje, web stranice, kontakta s ljudima koji zele na neki nacin da ucestvuju u ovoj istoj, prikljucio sam se na forum ovde u diskusiju iz razloga, sto vidim da podrzavate maximalno ovu koaliciju, i da bi nam/Vam bilo lakse komunicirati i imati neke stvari iz prve ruke.
Dobrodosao :thumbup: :bih:
Hrgota

#507 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Hrgota »

PipiDugaDevetka wrote:Dragi Hrvati iz Bosanske posavine: Pravac Posavina VIA ''1. MART''!
:thumbup:

biće teško ali vjerujem da incijativa PRVI MART ima kapacitet. teško iz razloga što su hrvati iz tzv RS godinama zapuštani(ne trebam ni spomenuti od kojih politika) a samim tim i iz bos. posavine.

ja sam se vratio prije dvije godine u svoje selo nadomak gradačca (tramošnica) a koje je poslije rata daytonskim sporazumom oteto i pripojeno općini pelagićevo. sve što piše 'A_A_AKCIJA', 'Skijaš' i drugi forumaši o pravoslavnom vjeronauku, pravoslavnim slikama po školama itd. u stvarnosti je još i gore,.. da ti se život smuči a kamoli povratak. mada sa svojom strukom mogu otići u bijeli svijet ali neću, u inat, i zato što volim bosnu.

da nadodam: ne samo pravac hrvati u bos. posavinu nego i bošnjaci.

što se tiče prijave uvijek dobro došao... samo dojavi :wink:

Emiru i cijeloj ekipi "prvog marta“ iznad svega želim puno mudrosti.
vee-jay

#508 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by vee-jay »

unix wrote:Evo ovako da Vas pozdravim ispred građanske koalicije "Prvi Mart" sve redom i zahvalim sto podrzavate nas rad i zamisao, samim tim postajete i vi dio te ideje.

Sto se tice finansijske pomoci, necemo koristiti paypal, uskoro ce na web site-u biti informacije sa racunom i na koji ce se moci izvrsiti uplata, ovo je dio sto se tice finansijske pomoci, kao sto znate da postoje mnoge druge vrste pomoci kao ukljucivanje formalno/ne-formalno, davanje prijedloga sugestija, ucestvovanje u izgradjni sajta i poboljsanje istog, sta bi dodali, a sta oduzeli, mozda neko zainteresovan da pise kolumnu na temu koja se usko veze za konpceta i definicije prvog marta, a samim pokretanjem ove teme na ovom portalu (forumu) ste pomogli građanskoj koaliciji "Prvi Mart".

Trenutno smo u fazi razvoja i infrastrukture kako web stranice tako i drugih dijelova (konpceta) samog djelovanja.

Ukoliko budete imali nekih pitanja po pitanju kontaktirajte nas na : [email protected] ili mene direktno kao IT administratora građanske koalicije "Prvi Mart".

Hvala,
Da li funkcionise flattr.com u nas?

Mogli bi za "Media" napraviti pokoji imidz-filmic, sopstvene intervijue, predstaviti ljude koje rade, sta rade... jednostavno da se ljudi mogu simpatisati sa vama kao pojedincima. A i zasto ne napraviti nesto vise wallpapera, fb slikica... ustvari da ne nabrajam, uzeti sve iz Obamine kampanje :D
unix

#509 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

@heckler

Bolje Vas nasao, i drago mi je da sam tu.

@hrgota

Hvala na zeljama, znate, jacina je u tome ko god se uklapa u ovu ideju on je dio tima.

@vee-jay
flattr.com sto se tice tog, ne znam nije nesto rasprostranjen, uglavnom radimo na tome da olaksamo primanje novca online bez ogromnih kamata, i lihvarenja sto rade banke kad je u pitanju SWIFT i ostali njihovi sistemi. A naravno banere, flajere, backgrounde, wallpapers i sve ostalo je dobro doslo i naravno da imamo u planu, uraditi i neki video, ali trenutno nase tehnicke mogucnosti su ogranicene po pitanju ljudstva, pa zato ne bi bilo lose da se jos neko ukljuci u izradu istog. Zato smo i sproveli onu malu kampanju, koja i sada traje "Prikljuci se".
heckler

#510 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Vjerujem ako bar kreditne kartice se budu mogle koristiti da ce to olaksati ljudima vani da posalju donaciju.
heckler

#511 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Duduk se hvata za slamke. UDBAske metode su udzbenicke i toliko providne da bi mene bilo sramota primjenjivati ih.

Nakon prvobitnog urlikanja o "fiktivnim" i "nelegalnim" promjenama prebivalista valjda mu je neko konacno dosapnuo da u zakonu ne postoji termin "fiktivni boravak". Promjena prebivalista je osnovno pravo u ovoj drzavi gdje je ustavom zagantovano pravo na kretanje. Laktaski traktorista u panici poseze i hvata se za slamke pa sad insuinira da su se glasovi kupovali :lol: :lol: :lol: sto jeste krivicno djelo i spada pod ometanje slobodnih izbora.

E moj bivole ako si jos samo na to spao lose ti se pise :lol:

U tim kockastim glavama se sad vrti misao hoce li biti vise stete ili ne ako izmisle "svjedoka" kupovine i pokusaju proces na njemu graditi. Kockaste glave i dalje zive u 50im i 60im :lol:

Dzaba vam sve. GOTOVI STE :bih:
heckler

#513 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Javni poziv

Ukoliko ste član udruženja, kluba, zavičajnog kluba, asocijacije ili bilo koje organizacije u bosanskohercegovačkoj dijaspori ili u Bosni i Hercegovini ili nam možete pomoći da stupimo u kontakt sa takvim organizacijama, ovim putem Vas pozivamo da kontaktirate građansku Koaliciju “Prvi mart”.

Prvi korak u našoj kampanji je identifikacija i prikupljanje podataka o našim sugrađanima, izbjeglicama, prognanicima, interno raseljenim osobama i građanima BiH koji privremeno borave u inozemstvu, i ovim putem vas sve pozivamo da nam se pridružite u tom procesu.

Možete nas kontaktirati na [email protected], ostaviti podatke u rubrici “Registruj se” na našoj web-stranici ili nas kontaktirati na Facebook profilu “Prvog marta”. Više kontakt detalja ćemo vam staviti na raspolaganje kako budemo uspostavljali organizacijsku strukturu “Prvog marta”.
http://www.prvimart.ba/registracija
https://www.facebook.com/prvimart.ba

Hajmo raja mrdnite malo guzicom. Ako ste clan nekog udruzenja, ili znate nekog ko jeste, ili znate nekog ko zna nekog ko jeste ne budite lijeni i nadjite poveznicu i spojite ih sa ovim ljudima.

:bih:
developer10

#514 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by developer10 »

Ljudi, covjek mi je jos prije Nove poslao novac za registraciju domene ali nismo utvrdili tacan naziv pa daj da vas cujem:

www.povratnik.ba
ili
www.povratnici.ba

Cini mi se da je rekao preko emaila da je dobio trajni ban (ne znam zbog cega) a ja imam problema s pristupom ovom forumu preko svog racunara (preko ovog laptopa radi ko doksa!" ne znam sta se desava...)
insomnija

#515 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by insomnija »

Jeste, trajni ban je bio jedan dan, nemam pojma zbog čega. Kad sam pitao mailom, skinut je.
Mensečini da sam ti na PP napisao da se oba pojma skoro isto traže i da registruješ domenu koju ti želiš. Ovako će jedni biti za jednu domenu, drugi za drugu i na kraju opet nećeš znati. Sa SEO stanovišta bih blagu prednost dao povratnici.ba

Žao mi je za paypal, nisam znao da se ukida u Cro i BiH. Obama je za svoju kampanju mnogo novca skupio na paypal-Button. Sitne donacije od 5-10 dolara, nikoga ne bole, transakcija donatora ne košta ništa, spontani klik na Button... Možda neko udruženje ili klub iz inostranstva stavi na raspolaganje svoj račun za paypal uplate.
gomilego

#516 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by gomilego »

zasto ne www.povratak.ba ?
insomnija

#517 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by insomnija »

Već postoji.
matematicar_teski

#518 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by matematicar_teski »

hm nije losa ideja,samo bi ja nju uveo na lokalne izbore, tipa poklopimo zvornik, bratunac , visegrad , novo goradze, uz vec uzete srebrenicu i vukosavlje, ovako cemo samo regrutovati srbe i dobiti mozda 5 mjesta u skupstini rŠ. A kad uzmemo opstine,imamo vise sanse.
developer10

#519 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by developer10 »

matematicar_teski wrote:hm nije losa ideja,samo bi ja nju uveo na lokalne izbore, tipa poklopimo zvornik, bratunac , visegrad , novo goradze, uz vec uzete srebrenicu i vukosavlje, ovako cemo samo regrutovati srbe i dobiti mozda 5 mjesta u skupstini rŠ. A kad uzmemo opstine,imamo vise sanse.
matematicar, kakva ti je to matematika?

Cilj je mnogo visi, omoguciti promjene a onemoguciti deblokade na drzavnom nivou. opstinski nacelnici i vijeca ne vrijede previse po tom pitanju.
matematicar_teski

#520 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by matematicar_teski »

developer10 wrote:
matematicar_teski wrote:hm nije losa ideja,samo bi ja nju uveo na lokalne izbore, tipa poklopimo zvornik, bratunac , visegrad , novo goradze, uz vec uzete srebrenicu i vukosavlje, ovako cemo samo regrutovati srbe i dobiti mozda 5 mjesta u skupstini rŠ. A kad uzmemo opstine,imamo vise sanse.

Cilj je mnogo visi, omoguciti promjene a onemoguciti deblokade na drzavnom nivou. opstinski nacelnici i vijeca ne vrijede previse po tom pitanju.
pa logika je ta, ako se registruje 100 000 Bosnjaka/bosanaca/roma, na ove izbore sad, reakcija srba bit ce rekordna izlaznost, i opet se nece nista postici
heckler

#521 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Ljudi ovo je proces a ne inicijativa za jednokratnu upotrebu. Naravno da se proces mora nastaviti i za sljedece lokalne izbore pa opste iza njih itd.
developer10

#522 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by developer10 »

matematicar_teski wrote:
developer10 wrote:

pa logika je ta, ako se registruje 100 000 Bosnjaka/bosanaca/roma, na ove izbore sad, reakcija srba bit ce rekordna izlaznost, i opet se nece nista postici
A znači ne treba ništa raditi. Ne valja ti takvo razmišljanje.
rahmanjin

#523 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by rahmanjin »

heckler wrote:
Piše : Emir Suljagić (Oslobođenje)

Na stranu činjenica da je jedna od najvećih tragedija po ovu zemlju to što se sve odluke od važnosti za njenu budućnost donose u Sarajevu. Ne zbog toga što se odluke donose u Sarajevu, nego zato što tamošnji politički establishment vrlo rijetko vidi dalje od Marijin-Dvora. A kada ne vidiš dalje od Marijin-Dvora, država ti završava na Kozijoj ćupriji. I tako nam Sarajevo već decenijama, ako ćemo pošteno i stoljećima, vraća za našu bezrezervnu lojalnost, svaku krunu, dinar i marku poreza, za sve podrinjske, hercegovačke i krajiške sinove koji su u i za Sarajevo položili svoje provincijalne i kasablijske živote

Planirati i počiniti genocid zapravo znači donijeti odluku o istupanju iz zajednice civiliziranih pojedinaca i skupina, odnosno pravila koja uređuju njihove međusobne odnose. Donijeti odluku, osigurati resurse i napraviti plan kako resurse podrediti samo jednom cilju: fizičkom uklanjanju cijele jedne skupine kao takve, zbog njenih inherentnih karakteristika, toliko je strašan zločin da planeri, naredbodavci i počinitelji gube pravo da sa civiliziranim svijetom dijele ostatak svoje egzistencije.

Presuda generalu VRS-a Zdravku Tolimiru i sudski utvrđene činjenice u procesu njenog donošenja ne ostavljaju sumnju da je suština nastanka Republike Srpske bila u fizičkoj eliminaciji nesrpskog, u ovom slučaju bošnjačkog stanovništva na teritoriji zamišljene srpske države u Bosni i Hercegovini. I da od aprila barem do novembra 1992. godine nije moglo biti riječi o bilo kakvom sukobu, nego samo i isključivo o jednostranom i sistematskom pokolju.

U taktičkom smislu, nastanak Republike Srpske se temelji na dva komplementarna procesa: rightsizing i rightpeopling. Prvi je proces obilježavanja granica zamišljene države koja je od napada na Hrvatsku do ulaska trupa obučenih u kampovima i pod kontrolom srbijanskog Resora državne bezbednosti u Bijeljinu evoluirala od države u kojoj će živjeti svi Srbi u državu u kojoj će živjeti samo Srbi. Drugi je, pak, proces u kojem je iz te države uklonjeno u etničkom smislu pogrešno stanovništvo. Strategija izabrana za provođenje tog plana bila je etničko čišćenje i nije prvi put u istoriji da je etničko čišćenje poslužilo kao instrument onoga što se u političkoj teoriji zove state-building.

Presuda Tolimiru ide i dalje u konačnom utvrđivanju istine o događajima na području Podrinja, kao i karakteru zločina počinjenih od Vojske Republike Srpske u periodu od 1992. do 1995. godine u Bosni i Hercegovini. Naime, ona zločinom genocida obuhvata i prostore enklave Žepa, ali i potvrđuje postojanje šireg plana operacije eliminacije bošnjačkog stanovništva iz istočnog dijela Bosne. Ne samo to, ona planiranje i sam zločin genocida iz kratkog perioda koji se do sada vezivao za pad enklava širi na početak 1992. godine, te podvlači postojanje zvanične politike rukovodstva Republike Srpske o uklanjanju populacije bosanskih muslimana sa prostora istočne Bosne i Hercegovine, između ostalih lokacija, kako stoji u presudi. Jasno je da potvrda postojanja zvanične politike genocida, znači mnogo i za žrtve koncentracionih logora u Prijedoru, kao i za sve druge koji su stradali kao rezultat planiranog, sistematskog i institucionalnog zločina.

To su činjenice. Sada ostaje pitanje: šta ćemo mi, koji smo preživjeli stvaranje Republike Srpske, i čiji su najbliži, jezikom političara iz RS-a, ugrađeni u njene temelje, učiniti u vezi s presudom, odnosno njenim implikacijama? Ova generacija Bosanaca se suočava sa krajnje nepravednom dilemom: da li će, dvadeset godina nakon što im je onemogućeno da se odbrane od jednostranog pokolja dopustiti da genocid postane legitimno sredstvo ostvarivanja većine u Bosni i Hercegovini? Imamo li pravo da kuće, imanja, zemlju koje su naši preci mukotrpno sticali, otimali komad po komad iz ralja agrarnih reformi, nacionalizacija i komasacija budu stavljeni pod ključ ili da ih preuzmu opštinske vlasti? Imam privilegiju da vrijednosti i stavove dijelim sa skupinom ljudi čiji je odgovor na oba pitanja jednoznačno: Ne. "Ne" - bez uzvičnika; "Ne" - koje je hladno i promišljeno; "Ne" - koje je odvagalo mogućnosti i rizike i želi svima koji s nama dijele vrijednosti pomoći da dvadeset godina kasnije glasačkim listićem i olovkom kažu šta misle o pokušaju istrebljenja koje su preživjeli.

Ali, zbog onoga što je pred nama, a pred nama je borba za krajnje granice prava i sloboda u Bosni i Hercegovini, svi oni koje žele da se priključe ili učestvuju u kampanji Građanske koalicije Prvi mart treba da znaju s čim ćemo se suočavati u naredne dvije godine, ali i nakon toga, jer ova borba neće završiti 2014. godine, odnosno na opštim izborima. Opšti izbori 2014. su samo početak borbe.

Naš prvi protivnik biće neprijateljska administracija, prije svega Ministarstvo unutrašnjih poslova koje se u odnosu na 1992. godine razlikuje samo po tome što se umjesto Miće Stanišića na čelu te institucije nalazi Stanislav Čađo. Čađo suštinski vjeruje u iste stvari u koje i Stanišić i to se razumije samo po sebi. Mi, koji smo preživjeli Stanišićevo provođenje zakona ne možemo sa čistom savješću pristati na to da Čađo određuje pravila po kojima ćemo živjeti i to se također razumije samo po sebi.

Dio međunarodne zajednice također nije siguran u to da imamo pravo da na ustavan, zakonit, demokratski i nenasilan način – još jednom, glasačkim listićem i olovkom – iznesemo svoj stav o poretku koji je institucionalizirao aparthejd u Bosni i Hercegovini. I to je dobro. Jer, skepticizam i danas dolazi iz onih krugova međunarodne zajednice koji su nam između 1992. i 1995. godine poricali pravo na samoodbranu. Iz Bruxellesa, drugim riječima. Kada Evropska komisija u svom godišnjem izvještaju za proteklu godinu registraciju birača u Srebrenici opisuje istim jezikom kojim to rade Milorad Dodik i Igor Radojičić, onda to znači da se u sramnom evropskom držanju prema Bosni i Hercegovini nije promijenilo ništa od vremena takvih moralnih vertikala kakve su David Owen i Thorvald Stoltenberg. I, još jednom, to je dobro. Jer, dobro je znati da se ni dvadeset godina kasnije u poretku naših neprijatelja nije promijenilo ništa. Oni su tamo gdje su bili prije dvadeset godina.

I to što je Banja Luka ostala u 1992. godini, sve sa svojim saveznicima je logično i razumljivo, jer je samo u devedesetim i bezakonju koje je omogućilo nesmiljenu eliminaciju iskvarenog genetskog materijala, moguće to čemu oni tepaju Republika Srpska. Mi nismo ostali u devedesetim. Mi smo tu, u 2013. godini, pripravni da se izborimo za ono što nam po Ustavu i zakonima ove zemlje pripada.

Političko Sarajevo će nam kao i u slučaju Srebrenice pomoći samo u onoj mjeri u kojoj ne mora poduzimati nikakve rizike višeg reda. I to također nije sporno. Na stranu činjenica da je jedna od najvećih tragedija po ovu zemlju to što se sve odluke od važnosti za njenu budućnost donose u Sarajevu. Ne zbog toga što se odluke donose u Sarajevu, nego zato što tamošnji politički establishment vrlo rijetko vidi dalje od Marijin-Dvora. A kada ne vidiš dalje od Marijin-Dvora, država ti završava na Kozijoj ćupriji. I tako nam Sarajevo već decenijama, ako ćemo pošteno i stoljećima, vraća za našu bezrezervnu lojalnost, svaku krunu, dinar i marku poreza, za sve podrinjske, hercegovačke i krajiške sinove koji su u i za Sarajevo položili svoje provincijalne i kasablijske živote. Na kraju, i to je dobro, jer je osnovni preduslov za uspješan ishod svake borbe neophodno znati, vojnim rječnikom, borbeni poredak protivnika. I što znamo i ko nam je i kada i gdje i čime pucao u leđa tokom proteklih šest mjeseci. I što nema sumnje da će to nastaviti da rade.

Na kraju, oni koji su s druge strane treba da znaju i s kim imaju posla. Ko smo, dakle, mi? U ovom trenutku je ipak važnije ko i šta nismo. Nismo perjanice povratka koje je Dodikov režim kupovao donacijama za kuće, frezama, kravama ili radnim mjestima. Nismo i nećemo pregovarati o onome u šta vjerujemo. Nismo i nećemo pregovarati o činjenicama. Od onih s kojima se ne slažemo i protiv kojih se borimo nećemo prihvatiti ništa. Nismo neradnici i ne govorimo o tome šta treba, nego vjerujemo u ono što govorimo i radimo ono u šta vjerujemo. Nismo zainteresovani za odborničke ili poslaničke paušale, službeni automobil sa šoferom, jedno ili dva rotaciona svjetla.

Na koncu, vjerovatno sam propustio Dnevnik u kojem je objavljena vijest da je Milorad Dodik proglašen za Visokog predstavnika, jer samo tako bi bila objašnjiva njegova posljednja izjava o razgraničenju i o tome kako "Republika Srpska nije njihova u Višegradu i Banjoj Luci". Ustav BiH kaže da je RS jedan od dva multietnička entiteta sa osiguranom jednakošću i ravnopravnošću svih građana pred zakonom. Ali, u svakom slučaju, pošto Dodik kaže da nije, imam prijedlog kako da riješimo i tu dilemu. Predlažem, naime, da glasamo? Ko je ZA?

Ista meta, isto odstojanje. Svi igraci vjerni svojim ulogama. Cetnici i dalje zadojeni genocidom, evropa kurva ko i uvijek sto je bila, Sarajevo ne zna bili pisalo ili sralo.

Ali nema te sile koja moze zadrzati lavinu ako se pokrene :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ma daj majke ti, Emir Suljagic prica o Sarajevu. Covjek koji nije izlazio iz g....a dok nije postao ministar u istom tom Sarajevu, i sad nasao nesto da prica. Sto ovo nije govorio 96 nego je bio prvo SDA-ovac ( simaptizer ) pa onda pisao knjige tipa Zlatko Lgumdzija izbliza, pa onda bio ministar u KS, i kad je otjeran, on se 2012. godine sjeti povratka i napacenih ljudi koji su prtojerani, koji se bore za koricu hljeba.
On ovdje govori citiram : "Nismo zainteresovani za odborničke ili poslaničke paušale, službeni automobil sa šoferom, jedno ili dva rotaciona svjetla", koji licemjer i pokvarenjak, pa do kada je on korisitio sluzbeni automobil i sofera ( mozda ga i sada korisiti, ne znam ), koji se tukao za njega sa Meholjicem po Srebrenici.
heckler

#524 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

developer10 wrote:
matematicar_teski wrote:
developer10 wrote:

A znači ne treba ništa raditi. Ne valja ti takvo razmišljanje.

Ne brinite se vi oko izlasnosti, o tom neka razmisljaju negatori genocida. Na nama je da omasovljujemo pokret i da vijest doprije da svakog ko voli ovu zemlju, da osiguramo jedinstvenu izbornu listu i blokiramo moguce promjene izbornog zakona.
heckler

#525 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

rahmanjin wrote:
heckler wrote: Ma daj majke ti, Emir Suljagic prica o Sarajevu. Covjek koji nije izlazio iz g....a dok nije postao ministar u istom tom Sarajevu, i sad nasao nesto da prica. Sto ovo nije govorio 96 nego je bio prvo SDA-ovac ( simaptizer ) pa onda pisao knjige tipa Zlatko Lgumdzija izbliza, pa onda bio ministar u KS, i kad je otjeran, on se 2012. godine sjeti povratka i napacenih ljudi koji su prtojerani, koji se bore za koricu hljeba.
On ovdje govori citiram : "Nismo zainteresovani za odborničke ili poslaničke paušale, službeni automobil sa šoferom, jedno ili dva rotaciona svjetla", koji licemjer i pokvarenjak, pa do kada je on korisitio sluzbeni automobil i sofera ( mozda ga i sada korisiti, ne znam ), koji se tukao za njega sa Meholjicem po Srebrenici.

Malo razocaravajuci post od tebe. Licne probleme molim te sa Emirom rjesavaj. On je ovdje samo koordinator projekta koji podrzava skoro cijeli gradjanski sektor i bas svaki dobronamjerni covjek sa kojim sam o ovoj temi pricao.
Post Reply