nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post Reply
Control panel

#501 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Control panel »

-LIBERO- wrote:Po meni, tek sada se vidi, bas onako slikovito, licemjerstvo i licni interesi zbog kojh su ovi iz SDU, SBIH, BPS i ti lafo "nezavisni" totalno cutke i u suradnji, raspodijelili sve fotelje, sve resore.
Ovo bestidno ponasanje SDA, svakako treba adresirati i ovima koji su ih podrzali, ustolicili, i sada sute sta god se od strane SDA uradilo.
njihova licna imovina i njihovih porodica status i privilegije su se znacajno popravile u ovih zadnjih nekoliko mjeseci.
posebno se isticu radeljas koji je bez premca, vajzovic, backovic, juric, cardzic, zekovic,...
StupskaBitanga

#502 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Eto Radeljaš prima i nezakonito penziju. Šta će sada usljediti? Može li iko ikakvu krivičnu prijavu ili nešto pokrenuti da ga ukloni iz političkog života
slucajni prolaznik

#503 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by slucajni prolaznik »

StupskaBitanga wrote:Eto Radeljaš prima i nezakonito penziju. Šta će sada usljediti? Može li iko ikakvu krivičnu prijavu ili nešto pokrenuti da ga ukloni iz političkog života

Slobodno je i ti mozes pokrenuti, svakako imas bolje informacije... 8-)
StupskaBitanga

#504 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Orgije se nastavljaju
Kako je na čelo sarajevskog GRAS-a došla Mubera Begić-Žiga
SDA prevarila partnera SDU i postavila svoju direktoricu
Na čelo GRAS-a jučer je prvi put u novijoj historiji postavljena jedna žena. Nadzorni odbor, kojim predsjedava SDA-ovac Izet Horman, na čelnu funkciju preduzeća koje je u dubiozi većoj od 120 miliona KM imenovao je Muberu Begić-Žiga.

Labava većina

Ona je do jučer bila izvršna direktorica za pravne i opće poslove u preduzeću "Toplane" i prva saradnica sadašnjeg premijera SDA-ove Vlade Kantona Sarajevo Suada Zeljkovića dok je on bio na čelu ovog velikog gubitaša. Također, Begić-Žiga bila je i član Skupštine preduzeća GRAS u ime SDA.

Kako saznaje "Dnevni avaz", imenovanjem Begić-Žige za v. d. direktoricu SDA je žestoko izigrala SDU, partnera u labavoj parlamentarnoj većini u Skupštini KS, kojoj je u političkoj raspodjeli plijena pripalo direktorsko mjesto GRAS-a.

Naime, iako je SDU za tu funkciju bila pripremila Eminu Huseinbegović, inače blisku saradnicu njihovog prvog izbora, bivšeg direktora Hasana Bašića, SDA je iskoristila svoje ljude u Nadzornom odboru i neviđenom prevarom partnera imenovala Begić-Žigu.

Normalni uvjeti

Samo sat nakon imenovanja Begić-Žiga jučer se pojavila na novom radnom mjestu. Kako nam je kazala, mandat je prihvatila isključivo radi izazova.

- Moj pristanak na dvomjesečni mandat vršioca dužnosti isključivo je moja želja da vidim je li moguće da GRAS nastavi raditi pod normalnim uvjetima. Iako sam bila u Skupštini preduzeća i imala informacije u pogledu poslovanja, gubitaka i plana rada, sada moram najprije ponovo sagledati kompletnu situaciju u GRAS-u - kazala je Begić-Žiga.

Radnici traže svoja prava

Među radnicima GRAS-a jučer se moglo čuti da će dati podršku novoj direktorici, a zauzvrat očekuju da im se redovno uplaćuju zdravstveno osiguranje, plaće i ostale obaveze koje je Uprava dužna izvršavati.
avaz
sinergija

#505 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by sinergija »

Image

da nam je vise ovakvih :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#506 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by -LIBERO- »

Ma da mu dokazu ne znam ti ja sta, nece biti nista, jer je njegova ruka presudna u toj pervagi za vecinu u KS.

Koja je ovo cirkus drzava, da ne povjerujes.
dado100

#507 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by dado100 »

-LIBERO- wrote:Ma da mu dokazu ne znam ti ja sta, nece biti nista, jer je njegova ruka presudna u toj pervagi za vecinu u KS.

Koja je ovo cirkus drzava, da ne povjerujes.
Da postoji i zrno brige ovih eksperata (SDA-SDU) za ovu državu, da su patriote, da su branili Bosnu....ovoga bi kriminalca protjerali, uhapsili, osudili. Pa dokle ide ovaj bezobrazluk, covjeka koji je krao hranu od vojnika, falsifikovao sebi cin brigadira da bi dobio penziju od vojnika koji su gladni ginuli za ove guzonje, oni ga imenuju za najbitnijeg covjeka zdravstva u Kantonu. O zemljo :x :x :x
Banksy

#508 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Banksy »

De postavi kakvu Dodikovu fotomontažu ... ako smiješ ... :mrgreen:
StupskaBitanga

#509 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Show se nastavlja
U Prijedlogu budžeta Kantona Sarajevo za 2013. godinu SDA-ova Vlada KS nije planirala dovoljno novca za subvencionirane korisnike javnog prijevoza, što znači da će penzioneri, studenti, demobilisani borci i ostale socijalne kategorije ubuduće plaćati punu cijenu GRAS-ovih mjesečnih kupona.

Tuđi troškovi

Nadzorni odbor preduzeća je, naime, zatražio od Vlade da za svaku kartu, umjesto dosadašnjih 14 KM, ubuduće plaća punu cijenu od 53 marke jer se, kako su kazali, GRAS našao u velikoj dubiozi upravo zbog subvencioniranih karata koje su na teretu preduzeća.

Predsjednik NO Izet Horman kazao je da to ubuduće neće dozvoliti te da GRAS i radnici više neće plaćati tuđe troškove.

- Vlada je ta koja je stvorila subvencionirane kategorije i mi nemamo ništa protiv njih. Ali, neko mora platiti prijevoz za oko 80.000 putnika. Neka plati Vlada ili sami putnici - poručio je Horman.

U Ministarstvu saobraćaja kazali su nam da će ove godine biti izdvojeno nešto više novca za subvencioniranje nego lani, ali to ni izbliza neće moći zadovoljiti zahtjeve NO i GRAS-a.

- Uskoro slijedi usaglašavanje cijene karata koje će izvršiti NO i predstavnici Vlade. Nadam se da će konačna cijena koju će plaćati ove kategorije biti poznata najdalje do početka maja - rekao je resorni ministar Jusuf Bubica.

Puna cijena

Vlada je za tu svrhu planirala nešto više od 12 miliona KM, a za plaćanje pune cijene kupona penzionerima, studentima i borcima treba oko 50 miliona KM. S obzirom na to da je vlast sa SDA na čelu narodni novac usmjerila u druge svrhe, sada je već sasvim sigurno da će socijalne kategorije same morati plaćati punu cijenu GRAS-ovih kupona.

Studenti neće prihvatiti poskupljenje

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Ahmed Nurković rekao je za "Avaz" da studenti neće prihvatiti povećanje cijene karte na 53 KM, jer i sadašnje karte jedva plaćaju.

- Mislim da cjenovnik usluga GRAS-a treba prilagoditi studentima, kojih u gradu ima više od 40.000. Nadležni u tom preduzeću mogu povećati prodaju samo ako cijene usluga približe mogućnostima korisnika, a ne dodatnim poskupljenjima - rekao je Nurković.
avaz
Chisum

#510 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Chisum »

Ekspertna minder vlada me zaista sve vise fascinira.

Ozbiljno razmisljam da je vrijeme da i ja postanem ekspert, tj. da se uclanim u SDA.
StupskaBitanga

#511 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Gdje je onaj iz SDU što je najavljivao obranje radi imenovanja UO u zdravstvenim institucijama i Seke na čelo OBS?
oldschool

#512 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by oldschool »

Chisum wrote:Ekspertna minder vlada me zaista sve vise fascinira.

Ozbiljno razmisljam da je vrijeme da i ja postanem ekspert, tj. da se uclanim u SDA.
Propao bi, tamo samo uspijevaju (ne) Sarajlije, komadanti logističkih jedinica, kriminalci, možda te angažuju da na forumu braniš i širiš stavove, jer tu imaš šanse. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#513 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by -LIBERO- »

StupskaBitanga wrote:Gdje je onaj iz SDU što je najavljivao obranje radi imenovanja UO u zdravstvenim institucijama i Seke na čelo OBS?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ti kontas da ce se ti pobuniti protiv bilo cega, sada kada su dobili stolice i neki nivo vlasti i privilegijam, sve i jedan iz vrha te stranke?????
StupskaBitanga

#514 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

ma ne bajke su na drugom spratu nego eto da končno ljudi ne glasaju za ove tipa NS, SDU, BPS koji su veće zlo od SDP i SDA zajedno jer su oni SDA pomogli da u KS naparvi anarhiju
Chisum

#515 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Chisum »

oldschool wrote:
Chisum wrote:Ekspertna minder vlada me zaista sve vise fascinira.

Propao bi, tamo samo uspijevaju (ne) Sarajlije, komadanti logističkih jedinica, kriminalci, možda te angažuju da na forumu braniš i širiš stavove, jer tu imaš šanse. :mrgreen:
Moze i to.
Stari se, dolaze godine kada covjek treba da se smiri, da zatvori neke krugove u zivotu... da se skuci, postane ekspert. Zasto da ne?

Kad ekspert moze biti Eso Radeljas [Imbecile (lat. imbecillus), is a medical category of people with moderate to severe mental retardation, as well as a type of criminal; prevedeno na bosanski: clan Upravnog odbora Zavoda za zdravstveno osiguranje i bitna karika SDA-ove ekspertne vlade], mozemo i mi ostali, barem ponekad...

We can be experts
just for one day

Image
sinergija

#516 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by sinergija »

ovi experti ne daju informacije ni zastupnicima o svojim kadrovima i zenama sto su ih smjestili u upravne odbore.
transparentno nema sta
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#517 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by JoseMujica »

haj šta se bunite vi antinarodni, rekcionarni elementi...ovo je narodna vlada Ese barda :lol:
Innovation

#518 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

Ja sve SDP-ovske supruge upoznah preko raje na forumu. Neke u Federaciji, pa u Posti, pa Elektroprivredi, Apotekama, Bazenu, neke imaju privatne firme itd. itd. :mrgreen:
sinergija

#519 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by sinergija »

Innovation wrote:Ja sve SDP-ovske supruge upoznah preko raje na forumu. Neke u Federaciji, pa u Posti, pa Elektroprivredi, Apotekama, Bazenu, neke imaju privatne firme itd. itd. :mrgreen:
:D
zadivljue tvoje nastojanje branjenja nedobranjivog.

samo te gore supruge nisu u upravnim odborima, nego su neke savjetnice, strucni saradnici, totalno nebitne u odnosu na supruge ovih koje branis.

a zena od ministra lokmica u nadzornom odboru ZZO koji ima budzet od 350 miliona. a muz joj ministar. jeli to sukob interesa? a ja nije za SDA nema sukoba interesa. sve je dozvoljeno.
zamisli da je recimo lagumdzija na celo bolnice postavio svoju zenu, kako bi to bilo propraceno.
samo je razlika izmedju lagumdzije i izetbegovica ta da ili bolje reci razlika izmedju SDP-a i SDA je ta da ovi prvi ne mogu ni smisliti sta ovi drugi mogu uraditi.
pa se ti i dalje kezi :D

a mi cemo dalje sa strahom iscekivati nove poteze SDA.
Chisum

#520 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Chisum »

JoseMujica wrote:haj šta se bunite vi antinarodni, rekcionarni elementi...ovo je narodna vlada Ese barda :lol:
Hidrocefalus Radeljas je najbolji pokazatelj koliko se ovo drustvo urusilo u kakvu je picku lijepu materinu otislo. Ima sve sto je potrebno jednom "uspjesnom Bosnjaku, kojem oni drugi, neuspjesni Bosnjaci, je l', zavide, pa ga blate"... U ratu sto dalje od puske i linije - poznata "logistika", trezor ili podrum, bogacenje na tudjoj muci, a u miru - privredni kriminal, afere, sudovi, shtele, i, na kraju, za zasluge i "zivotno djelo" - mjesto u nekom od upravnih odbora, nekoj od vlada itd.... Slika i prilika ovog bolesnog drustva u raspadanju, koje vec dvadeset i kusur godina trune, a nikako da do kraja istrune.

(prevedeno na jezika SDA eksperata: Radeljas je pokazatelj kako je onaj prosli sistem, ustvari, bio tamnica ovog naroda, pa jedna takva gromada od eksperta, jedan takav intelektualni kapacitet poput Radeljasa, nije mogao dogurati dalje od portira)

Image
Banksy

#521 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Banksy »

Chisum wrote:
Radeljas je najbolji pokazatelj koliko se ovo drustvo urusilo u kakvu je picku lijepu materinu otislo. Ima sve sto je potrebno jednom "uspjesnom Bosnjaku, kojem oni drugi, neuspjesni Bosnjaci, je l', zavide, pa ga blate"... U ratu sto dalje od puske i linije - poznata "logistika", trezor ili podrum, bogacenje na tudjoj muci, a u miru - privredni kriminal, afere, sudovi, shtele, i, na kraju, za zasluge i "zivotno djelo" - mjesto u nekom od upravnih odbora, nekoj od vlada itd.... Slika i prilika ovog bolesnog drustva u raspadanju, koje vec dvadeset i kusur godina trune, a nikako da do kraja istrune.
Tačno. Proizvod vremena, reprezentativni primjerak.
StupskaBitanga

#522 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Bolje i da je sam otišao nego da je doživio da ga uklone
Televizija Sarajevo ostala je bez direktora. Naime, Kosta Jovanović podnio je ostavku na mjesto direktora ove televizijske kuće.

Jovanović je podnio ostavku Nadzornom odboru JP Televizije Sarajevo zbog zdravstvenih razloga. Na istoj sjednici Nadzorni odbor imenovao je Zlatka Topčića za vršioca dužnosti direktora Televizije Sarajevo.

Konstantin Jovanović je u bh. televizijskom novinarstvu prisutan 35 godina, a obavljao je sve novinarske poslove i funkcije, a posljednju deceniju posebno se angažovao na edukaciji mladih novinara.
sinergija

#523 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by sinergija »

Chisum wrote:
JoseMujica wrote:haj šta se bunite vi antinarodni, rekcionarni elementi...ovo je narodna vlada Ese barda :lol:
Hidrocefalus Radeljas je najbolji pokazatelj koliko se ovo drustvo urusilo u kakvu je picku lijepu materinu otislo. Ima sve sto je potrebno jednom "uspjesnom Bosnjaku, kojem oni drugi, neuspjesni Bosnjaci, je l', zavide, pa ga blate"... U ratu sto dalje od puske i linije - poznata "logistika", trezor ili podrum, bogacenje na tudjoj muci, a u miru - privredni kriminal, afere, sudovi, shtele, i, na kraju, za zasluge i "zivotno djelo" - mjesto u nekom od upravnih odbora, nekoj od vlada itd.... Slika i prilika ovog bolesnog drustva u raspadanju, koje vec dvadeset i kusur godina trune, a nikako da do kraja istrune.

(prevedeno na jezika SDA eksperata: Radeljas je pokazatelj kako je onaj prosli sistem, ustvari, bio tamnica ovog naroda, pa jedna takva gromada od eksperta, jedan takav intelektualni kapacitet poput Radeljasa, nije mogao dogurati dalje od portira)

Image
:thumbup:
:dance:
Oligarh

#524 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Oligarh »

Chisum wrote: Hidrocefalus Radeljas je najbolji pokazatelj koliko se ovo drustvo urusilo u kakvu je picku lijepu materinu otislo. Ima sve sto je potrebno jednom "uspjesnom Bosnjaku, kojem oni drugi, neuspjesni Bosnjaci, je l', zavide, pa ga blate"... U ratu sto dalje od puske i linije - poznata "logistika", trezor ili podrum, bogacenje na tudjoj muci, a u miru - privredni kriminal, afere, sudovi, shtele, i, na kraju, za zasluge i "zivotno djelo" - mjesto u nekom od upravnih odbora, nekoj od vlada itd.... Slika i prilika ovog bolesnog drustva u raspadanju, koje vec dvadeset i kusur godina trune, a nikako da do kraja istrune.

Image
Uglavnom, Eso evo upravo odlučio da svim zdravstvenim radnicima u KS se isplati po 200 KM jednokretne pomoci iz budžeta ZZZ KS ( :?: ), a da se ukinu kapitalne investicije KCUS!

Eso/Gavrankapetanović dynamic duo!
sinergija

#525 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by sinergija »

Chisum wrote:
Image
vidi onog iza sa cigarom. jeli ovo onaj iz sbih a sad samostalni.
Post Reply