joj Tito dragipalermo wrote:Slažem se u mnogo čemu.wolf07 wrote:Nemam nista posebno da dodam, samo da kazem kako sve cesce imam onaj gorki okus u ustima kad pogodite nesto lose. Znao sam da je Zlaja govno, al' da je ovoliko govno i da ovako smrdi - e to nisam! Na trenutak sam pomislio da ima likova kojima je mrzi nego meni pa da lupaju sve ovo oko VSTV, Elektroprenosa, Upravnog odbora FTV i ko zna cega sve ne. Kad ono nimalo uvijeno svaki dan dobijes direktnu potvrdu svega navedenog. Kako je krenulo jbt ja samo ocekujem kad ce poceti neka nova UDB-a izvodit ljude s dzume.
Ovog Lagumdziju cemo po zlu da zapamtimo i ko zna sta nam je jos spremio u naredne dvije godine. Samo me stvarno zivo interesuje gdje su oni NVO idioti koji su svojevremeno polupali stakla na zgradi kantonalne vlade, jel to oni ne vide ili nece da vide ili je ono cega se najvise pribojavam - to u stvari bio SA odred SDP-a!
Al jedno pitanje, jesi Sulju sinoć gledao, kako ga ocjenjuješ ?
LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#501 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
-
muzicar_iz_parka
#502 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ima i Suljo negdje crvenu knjižicu, samo je čuva za "crne dane", rijetko ko je u onom sistemu obavljao neki bitniji posao u državnoj službi a da nije bio član jedine demokratske partije. 
-
Josko Domorocki
#503 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Jedan od aktivista tih protesta je i kcerka one cvikeruse sto presjedava skupstinom kantona..tacnije http://skupstina.ks.gov.ba/node/2214wolf07 wrote:Nemam nista posebno da dodam, samo da kazem kako sve cesce imam onaj gorki okus u ustima kad pogodite nesto lose. Znao sam da je Zlaja govno, al' da je ovoliko govno i da ovako smrdi - e to nisam! Na trenutak sam pomislio da ima likova kojima je mrzi nego meni pa da lupaju sve ovo oko VSTV, Elektroprenosa, Upravnog odbora FTV i ko zna cega sve ne. Kad ono nimalo uvijeno svaki dan dobijes direktnu potvrdu svega navedenog. Kako je krenulo jbt ja samo ocekujem kad ce poceti neka nova UDB-a izvodit ljude s dzume.
Ovog Lagumdziju cemo po zlu da zapamtimo i ko zna sta nam je jos spremio u naredne dvije godine. Samo me stvarno zivo interesuje gdje su oni NVO idioti koji su svojevremeno polupali stakla na zgradi kantonalne vlade, jel to oni ne vide ili nece da vide ili je ono cega se najvise pribojavam - to u stvari bio SA odred SDP-a!
Medju udarnim na protestima su ti likovi iz Banjaluke ..Da rekli su mi i sami da je policija kantona Sarajevo otorena prema njima i da im ne smiju nista .. Zato ti nije ni jedan policajac mrdno metra dok je banda razbijala zgradu i prozore .. E moj prijatelju,bas tako nisu cak ni nikoga zapisali.. Nego su samo stajali po strani i posmatrali. Ali svu snagu policija je istresla na Borcima godinu poslije ..
Kad se frka stisala i dosle smjene neki su se uhljebili na drzavne jasle i tako usutili a vecina ih je uposlena po ministarstvima gdje vlada sdp.
Jedno sam siguran Bitka za Sarjevo nije zavrsena i ona traje svakim danom, ovi sto sto misle da je rat zavrsen prije 17 godina varaju se, on je jos prisutan samo mozemo ga nazvati specijalnim ratom zar ne ..Na moje pitanje sta je njihov cilj kaze., jedan
ukidanje sda stranke i Bosnjaka kao elementa vlasti,kad se to zavrsi ,izvrsiti reorganizaciju radnih mjesta,sve ih poskidati i postaviti nase ljude kojih ima u izbjeglistvu po rs-u i srbiji .. Voljeli su cugnuti i rolati pa tako cujes ..
Last edited by Josko Domorocki on 30/10/2012 22:54, edited 3 times in total.
-
wolf07
#504 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ne znam sta se desi ali kad sam fino napisao post kaze mi kompjuter "deder se sad prijavi ponovo" i - ode mast u propast! Nije mi mrsko, ponovicu! Dakle, Tihica nisam gled'o - lik je samo manje govno od Zlaje pa mi iz te kuhinje takodje nista ne mirise vec smrdi, malo manje nego iz Zlajine ali i dalje smrdi.
Sto se tice UDB-e i moje "paranoje", namjerno stavih navodnike jer vidim da idete u tom pravcu, hajde da stvari postavimo ovako. Jel rat u Jugoslaviji izgledao kao nebuloza, "9/11", GENOCID na tlu Evrope na kraju 20 vijeka..... sve je ovo bila cista budalastina samo par dana prije realizacije i sta se desilo? Jel stvarno mislite da Zlaja ne bi provodio vlast na nacin kako su to radili Pol Pot, Idi Amin, Staljin... amo kad bi mu se pruzila prilika. Mi smo poput zabe koja je jednom prilikom trebala biti skuhana ali se "kuhar" zajebo i ubaci je uvrelu vodu pa ona iskocila. Ovo sto nam se sad desava je opet kuhanje samo ide sa laganim dizanjem temperature. Evo primjera, jel mislite da je sasvim slucajno u par dana razmaka na "TV Pink" i na BN TV isla politicka emisija s istom temom - gasenje Oruzanih snaga BiH? Jel mislite da je slucajno u obje emisije gost bio Miroslav Lazanjski? Jel mislite da taj isti Lazanjski slucajno misli kako Bosni - NE TREBAJU ORUZANE SNAGE! Laze covjek na sva usta i kaze da je vojni budzet u BiH 400 mil.KM, laze da citava vojska ne radi kad je neki vjerski praznik bilo koje konfesije, laze kad kaze da nam samo treba vojna muzika i pocasni vod da docekuje strane drzavljane! Pa to je isto kad bi ja napravio emisiju o raketnom stitu u Poljskoj i doveo za gosta ruskog vojnog analiticara. Tu ova moja prica nije kompletna, Zlaja je prilikom proslog mandata kad je bio vlast prodao neke transportere i borna kola koja su bila donacija Ujed.Arapskih Emirata. Prodato je to navodno Kamerunu i to preko IZRAELA!!! Zaradili smo tricavih 2 miliona $ i tih 40 vozila mozda nije ni vrijedilo vise ali poenta je da za pare kojima mozete kupiti JEDAN malo bolji tenk mi smo guzicom zatvorili vrata kod Arapa za sva vremena. Do tada smo dobili tenkove i haubice iz Emirata i jos neke transportere iz Katara. Nakon toga - nista! Para nema da se modernizuje vojska ali je se i ovakve kakva jeste boje i smeta im jer kad smo izbjegli klanju '92.g. bez oruzja ko zna sta bi bilo sad ako se zakuha jer cim bi se OS BiH raspale Bosnjaci bi ujagmili bogdu ove sirotinje koju vojska ima. Zato se nastoji na sve moguce nacine ta vojska ogaditi medju Bosnjacima i trazi se ime i prezime koje ce se potpisati pod odluku - gasimo OS BiH jer je skupa! Kako stvari stoje to je jedna od onih famoznih 21 tacke a Zlaja je pravi lik za takav "sporazum" i novi napredak u BiH. Eto vam ga sto se mene tice vodite ga kuci, moj jedini problem je sto i ja zivim u ovoj Bosni i sto lako mogu platiti cijenu tudje lakoumnosti, neznanja ili cak zle namjere! Temperatura u loncu je porasla za jos jedan stepen - ugodno kuhanje, Zlaja ce promijesat kazan, Dodik ce dodat jos jedan naramak drva na vatru a vi nastavite sa seciranjem ovog posta i sa 10-20 smajlica oborite moj novi napad paranoje!
Sto se tice UDB-e i moje "paranoje", namjerno stavih navodnike jer vidim da idete u tom pravcu, hajde da stvari postavimo ovako. Jel rat u Jugoslaviji izgledao kao nebuloza, "9/11", GENOCID na tlu Evrope na kraju 20 vijeka..... sve je ovo bila cista budalastina samo par dana prije realizacije i sta se desilo? Jel stvarno mislite da Zlaja ne bi provodio vlast na nacin kako su to radili Pol Pot, Idi Amin, Staljin... amo kad bi mu se pruzila prilika. Mi smo poput zabe koja je jednom prilikom trebala biti skuhana ali se "kuhar" zajebo i ubaci je uvrelu vodu pa ona iskocila. Ovo sto nam se sad desava je opet kuhanje samo ide sa laganim dizanjem temperature. Evo primjera, jel mislite da je sasvim slucajno u par dana razmaka na "TV Pink" i na BN TV isla politicka emisija s istom temom - gasenje Oruzanih snaga BiH? Jel mislite da je slucajno u obje emisije gost bio Miroslav Lazanjski? Jel mislite da taj isti Lazanjski slucajno misli kako Bosni - NE TREBAJU ORUZANE SNAGE! Laze covjek na sva usta i kaze da je vojni budzet u BiH 400 mil.KM, laze da citava vojska ne radi kad je neki vjerski praznik bilo koje konfesije, laze kad kaze da nam samo treba vojna muzika i pocasni vod da docekuje strane drzavljane! Pa to je isto kad bi ja napravio emisiju o raketnom stitu u Poljskoj i doveo za gosta ruskog vojnog analiticara. Tu ova moja prica nije kompletna, Zlaja je prilikom proslog mandata kad je bio vlast prodao neke transportere i borna kola koja su bila donacija Ujed.Arapskih Emirata. Prodato je to navodno Kamerunu i to preko IZRAELA!!! Zaradili smo tricavih 2 miliona $ i tih 40 vozila mozda nije ni vrijedilo vise ali poenta je da za pare kojima mozete kupiti JEDAN malo bolji tenk mi smo guzicom zatvorili vrata kod Arapa za sva vremena. Do tada smo dobili tenkove i haubice iz Emirata i jos neke transportere iz Katara. Nakon toga - nista! Para nema da se modernizuje vojska ali je se i ovakve kakva jeste boje i smeta im jer kad smo izbjegli klanju '92.g. bez oruzja ko zna sta bi bilo sad ako se zakuha jer cim bi se OS BiH raspale Bosnjaci bi ujagmili bogdu ove sirotinje koju vojska ima. Zato se nastoji na sve moguce nacine ta vojska ogaditi medju Bosnjacima i trazi se ime i prezime koje ce se potpisati pod odluku - gasimo OS BiH jer je skupa! Kako stvari stoje to je jedna od onih famoznih 21 tacke a Zlaja je pravi lik za takav "sporazum" i novi napredak u BiH. Eto vam ga sto se mene tice vodite ga kuci, moj jedini problem je sto i ja zivim u ovoj Bosni i sto lako mogu platiti cijenu tudje lakoumnosti, neznanja ili cak zle namjere! Temperatura u loncu je porasla za jos jedan stepen - ugodno kuhanje, Zlaja ce promijesat kazan, Dodik ce dodat jos jedan naramak drva na vatru a vi nastavite sa seciranjem ovog posta i sa 10-20 smajlica oborite moj novi napad paranoje!
- zeko071
#505 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
lijepo i svaka cast!!!wolf07 wrote:Ne znam sta se desi ali kad sam fino napisao post kaze mi kompjuter "deder se sad prijavi ponovo" i - ode mast u propast! Nije mi mrsko, ponovicu! Dakle, Tihica nisam gled'o - lik je samo manje govno od Zlaje pa mi iz te kuhinje takodje nista ne mirise vec smrdi, malo manje nego iz Zlajine ali i dalje smrdi.
- zeko071
#506 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
wolf07 wrote:Nemam nista posebno da dodam, samo da kazem kako sve cesce imam onaj gorki okus u ustima kad pogodite nesto lose. Znao sam da je Zlaja govno, al' da je ovoliko govno i da ovako smrdi - e to nisam! Na trenutak sam pomislio da ima likova kojima je mrzi nego meni pa da lupaju sve ovo oko VSTV, Elektroprenosa, Upravnog odbora FTV i ko zna cega sve ne. Kad ono nimalo uvijeno svaki dan dobijes direktnu potvrdu svega navedenog. Kako je krenulo jbt ja samo ocekujem kad ce poceti neka nova UDB-a izvodit ljude s dzume.
-
udrch
#507 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
zlaji ja više ne vjerujem apsolutno ništa..protiv njegovih odluka sam spreman i na ulicu..
dali će i kad će nešto državno prodati je pitanje samo dana..
damiru hadžiću iz očiju se čita: "zaboli me za vas kita, ja lovu dignem i na havaje stignem"..
nadati se da će blokada federalne vlade potrajati do 2014..u domu naroda ne može proći ništa zbog 3/5 koji su iz SDA u klubu Bošnjaka..
dotad se nadam da će na kongresu SDA biti neki harakiri, doći mlaži i pođteniji..
istovremeno da će Komđić oformiti stranku koja će odmah polučiti veliki rezultat među SDP i NS glasačima..
moja procjena prema sadašnjem stanju: SDA će kako god uzeti bar 350 hiljada glasova..zato se nadam da će doći bolji od ovih sad iz vrha..
Komšo bi mogao krenuti bar sa 150 tisuća..
to je ralno snaga koja može kasnije pokrenuti stvari..
objektivno od ovakvih rezultata boljem se ne možemo nadati..e sad, znam da će mnogi reći da je to nedovoljno i vrtnja u krug, ali to je realnost..
damiru hadžiću iz očiju se čita: "zaboli me za vas kita, ja lovu dignem i na havaje stignem"..
nadati se da će blokada federalne vlade potrajati do 2014..u domu naroda ne može proći ništa zbog 3/5 koji su iz SDA u klubu Bošnjaka..
dotad se nadam da će na kongresu SDA biti neki harakiri, doći mlaži i pođteniji..
istovremeno da će Komđić oformiti stranku koja će odmah polučiti veliki rezultat među SDP i NS glasačima..
moja procjena prema sadašnjem stanju: SDA će kako god uzeti bar 350 hiljada glasova..zato se nadam da će doći bolji od ovih sad iz vrha..
objektivno od ovakvih rezultata boljem se ne možemo nadati..e sad, znam da će mnogi reći da je to nedovoljno i vrtnja u krug, ali to je realnost..
- plain vanilla
#508 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pa lupas bezveze, jer je tvoja teorija da trebamo vratiti SDA inace ce nas poklati, eto kao da nije SDA nas bi pobiliwolf07 wrote:Ne znam sta se desi ali kad sam fino napisao post kaze mi kompjuter "deder se sad prijavi ponovo" i - ode mast u propast! Nije mi mrsko, ponovicu! Dakle, Tihica nisam gled'o - lik je samo manje govno od Zlaje pa mi iz te kuhinje takodje nista ne mirise vec smrdi, malo manje nego iz Zlajine ali i dalje smrdi.
de ba
Da je Zlaja kreten jeste, ali pretjera ga ti
Btw, kako si u onom proslom postu rekao, UDBA ce kupiti sa dzume...znas, nisu ubijali samo vjernike muslimane i one koji idu u dzamiju
a kao drugo, vratili se SDA ( i ostane li SDP), pomrijet cemo od gladi, zbog nemogucnosti lijecenja i sl stvari
sto bi rek'o Aljo, mirno spavajte rata nece biti
jer nema ko ratovati
osim ako dijaspora nece doci da otkopa puske
- ultima_palabra
#509 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Wolf je kontraproduktivan sa svojom paranojom... Zlaja i kompanija imaju sasvim dovoljno dokazanih aferima za koje ih treba prozivati. U tu priču ubaciti Pola Pota, Lazanskog i Kamerunce teško bi uspio i David Icke
Sve što teorije zavjere uspiju uraditi je da ubiju i ono malo volje za akciju kod ljudi.
-
miop
#510 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Paranoja ili ne, da li je sve slucajno?ultima_palabra wrote:Wolf je kontraproduktivan sa svojom paranojom... Zlaja i kompanija imaju sasvim dovoljno dokazanih aferima za koje ih treba prozivati. U tu priču ubaciti Pola Pota, Lazanskog i Kamerunce teško bi uspio i David IckeSve što teorije zavjere uspiju uraditi je da ubiju i ono malo volje za akciju kod ljudi.
objavljeno: 28.10.2012.
Kako se zapošljava u Oružane snage BiH
Dobra pozicija za 5.000 KM?
Da su priče o višegodišnjim mahinacijama i štelama koje znaju koštati i po 5.000 KM za prijem u Oružane snage (OS) BiH tačne, govori i veliki broj poziva i e-mailova redakciji "Avaza" u kojima građani tvrde da su konkursi za prijem u profesionalnu vojsku OSBiH namješteni prije bilo kakvog testiranja, čime se pravi jasna diskriminacija među kandidatima.
Brojne nepravilnosti najviše su vidljive, tvrde naši sagovornici, nakon testiranja vojnika koji se, uprkos fizičkim testovima odrađenim ispod svake norme i najslabijim općim testovima znanja, ipak nalaze među prvima na spiskovima primljenih, a kojima instruktori, navodno, kažu: "Ne brini, mladiću, ti si već primljen."
- Kako to da je u Oružanim snagama BiH zaposleno više osoba koje su krivično gonjene i osuđene, a da, s druge strane, mladići koji su spremni biti dio jedinica OSBiH godinama nemaju nikakvu šansu, bez obzira na rezultate koje postižu. Prijem u OSBiH godinama je najveća namještaljka, ali o tome svi šute - kaže naš sagovrnik, koji nije želio da mu spominjemo ime.
No, saznajemo da tu nije kraj malverzacijama u OSBiH, pogotovo nakon što su
pojedini kadrovi iz SDA, nakon saznanja da će biti smijenjeni s ministarskih pozicija, počeli masovno zapošljavati svoju rodbinu bez ikakvih konkursa.
- U MOBiH sve je rodbina ili bivših ili sadašnjih čelnika SDA koji su bili na ključnim pozicijama. Svi su sada preko noći došli. Tako je i s prijemom u OSBiH. Dok jedni skupljaju hiljade za štelu, drugi preko kadrova SDA upadaju na spiskove bez ikakvih provjera. Ovo je skoro postala privatna armija SDA - tvrde naši sagovornici.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#511 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ma ja evo kako je muslimanima bilo teško bez SDA...evo i slike govore da su sve UDBA-ši došli da ih isprate
http://www.klix.ba/vijesti/bih/midhat-h ... 21026022#5Midhat Husejnefendić je prije 50 godina automobilom išao na hadž
Sveta dužnost muslimana jeste otići barem jednom za života u Mekku i obaviti hadž. Danas to i nije toliko komplikovano zahvaljujući napretku automobilske i avionske industrije, ali prije pedest godina to je bio pravi poduhvat. Tuzlak Midhat Husejnefendić bio je prvi čovjek s područja Jugoslavije koji je automobilom otišao na hadž.
Midhat je bio prvi gradski taksista poslije Drugog svjetskog rata. Radio je za tuzlansku agenciju "Putnik". Vozio je Mercedesovo vozilo i 1961. godine odlučio je upustiti se u avanturu i obaviti svetu dužnost - vozilom otputovati do Mekke.
On je tada s još trojicom Tuzlaka sjeo u automobil i krenuo put Mekke. Ispratile su ga stotine sugrađana koji su mu se divili, dok je porodica strahovala da li će uspjeti i da li će se vratiti.
Put od Tuzle je vodio preko Bugarske, Turske, Sirije, Jordana, Iraka do Saudijske Arabije. U to vrijeme nisu bili izgrađeni putevi preko pustinja niti je bilo sistema navigacije koji bi usmjeravao kako doći do željene destiancije. Midhat je uz sebe imao kompas koji mu je pokazivao kojim smjerom treba ići. Točkovi su zapinjali u pijesku pa su noći provodili pod vedrim nebom spavajući na dekama koje su ponijeli sa sobom.
Putovanje je trajalo dva mjeseca, ali Midhat je uspio doći u Mekku i obaviti svetu dužnost. Kada se vratio dočekan je s velikom radošću. No, Tuzlak se nije zaustavio na tome. Po povratku, odlučio je kupiti tri kombija kako bi idući put moglo ići više njegovih sugrađana na hadž. To je i uradio, te je idući put s njim otišlo 18 Tuzlaka.
Midhata svi pamte kao gradsku ikonu. Osim što je bio prvi taksista, otvorio je prvu autopraonicu u Tuzli, te donio prvi tranzistor u ovaj grad. Bavio se padobranstvom, auto-moto sportom, radioamaterstvom i drugim stvarima.
Umro je 4. decembra prošle godine.
- MuaDib
#512 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
@ udrch i wolf7, nam oči otvoriše i mudro prozboriše i formulu za spas nam otkriše.
Hvala vam od sveg srca!!! U OS i SDA je spas. Kako da ne...
Epilog ovoga će biti novi hit
Protiv Zlaje podižemo glas,
vrijeme je za domovine spas.
Mile dobi za sebe,
federalni glas.
Ali rendžeri naš su spas,
kad potaknu domoljubni trans.
I u šumskoj zavedu red,
dok se u brlog ne poćera i
posljednji međed.
A SDA u pozadini,
šumu ponovo ozeleni,
kad vitalno i nacionalo,
SDP pobjedi,
i SBB izblijedi.
Hvala vam od sveg srca!!! U OS i SDA je spas. Kako da ne...
Epilog ovoga će biti novi hit
Protiv Zlaje podižemo glas,
vrijeme je za domovine spas.
Mile dobi za sebe,
federalni glas.
Ali rendžeri naš su spas,
kad potaknu domoljubni trans.
I u šumskoj zavedu red,
dok se u brlog ne poćera i
posljednji međed.
A SDA u pozadini,
šumu ponovo ozeleni,
kad vitalno i nacionalo,
SDP pobjedi,
i SBB izblijedi.
- plain vanilla
#513 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
upravo takoultima_palabra wrote:Wolf je kontraproduktivan sa svojom paranojom... Zlaja i kompanija imaju sasvim dovoljno dokazanih aferima za koje ih treba prozivati. U tu priču ubaciti Pola Pota, Lazanskog i Kamerunce teško bi uspio i David IckeSve što teorije zavjere uspiju uraditi je da ubiju i ono malo volje za akciju kod ljudi.
-
udrch
#514 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ja nisam rekao da je u SDA i Komšiću spas u smislu u kojem ti misliš..
ja sam samo realno procjenio, jer za ove dvije godine se ništa dobro neće izroditi..
očekujem samo daljne nazadovanje, a ono će biti onoliko koliko se dvojcu lagumdžija-radončić dopusti..
za dvije godine se na našem nebu neće pojaviti nikakva zvijezda koja će zasjati punim sjajem..
ja sam jasno napisao da je to ono najbolje što možemo očekivati..
ni manje ni više od onoga što je realno za očekivati..
da čujem tvoju realnu procjenu..
možda da će Zlatko otići sa kormila SDP-a i da će SBB izvršiti preregistraciju iz DJL u doo..
p.s. nadam se da ne pišeš pjesme za djecu, jer njih moram da čitam skoro svaki dan kad radim zadaću sa djetetom, ove za odrasle odavno ne uzimam u ruke, jer mi nije do pjesme..
ja sam samo realno procjenio, jer za ove dvije godine se ništa dobro neće izroditi..
očekujem samo daljne nazadovanje, a ono će biti onoliko koliko se dvojcu lagumdžija-radončić dopusti..
za dvije godine se na našem nebu neće pojaviti nikakva zvijezda koja će zasjati punim sjajem..
ja sam jasno napisao da je to ono najbolje što možemo očekivati..
ni manje ni više od onoga što je realno za očekivati..
da čujem tvoju realnu procjenu..
možda da će Zlatko otići sa kormila SDP-a i da će SBB izvršiti preregistraciju iz DJL u doo..
p.s. nadam se da ne pišeš pjesme za djecu, jer njih moram da čitam skoro svaki dan kad radim zadaću sa djetetom, ove za odrasle odavno ne uzimam u ruke, jer mi nije do pjesme..
-
SA 071
#515 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ne bih ja rekao da je ovo paranoja. Jebo te, vi k'o reformisti pocetkom 90-tih, fol bratsvo i jedinstvo, rata nece biti, a tenkovi i haubice se ukopavaju na Poljinama. I onda sok. Vidi stvarno nas napadose. Na zalost, takvi su prvi "shvatili" da je Alija kriv za rat.plain vanilla wrote:Pa lupas bezveze, jer je tvoja teorija da trebamo vratiti SDA inace ce nas poklati, eto kao da nije SDA nas bi pobiliwolf07 wrote:Ne znam sta se desi ali kad sam fino napisao post kaze mi kompjuter "deder se sad prijavi ponovo" i - ode mast u propast! Nije mi mrsko, ponovicu! Dakle, Tihica nisam gled'o - lik je samo manje govno od Zlaje pa mi iz te kuhinje takodje nista ne mirise vec smrdi, malo manje nego iz Zlajine ali i dalje smrdi.
de ba
Btw, kako si u onom proslom postu rekao, UDBA ce kupiti sa dzume...znas, nisu ubijali samo vjernike muslimane i one koji idu u dzamiju
a kao drugo, vratili se SDA ( i ostane li SDP), pomrijet cemo od gladi, zbog nemogucnosti lijecenja i sl stvari
jer nema ko ratovati
Ne bi mi bilo zao pojedinaca na ovom forumu da ponovo prozive jos jednu golgotu kada su ko iz one narodne "budala u Rim, budala iz Rima", ali zao bi mi bilo ovih drugih koji to nisu zasluzili.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#516 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ma ja ba...ako nije SDA na vlasti odmah će nas klati....de malo konsultuj historiju...vazda su nas klali kad su hodže određivale strateške pravce politike u Bosni
- plain vanilla
#517 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
SA 071 wrote:Ne bih ja rekao da je ovo paranoja. Jebo te, vi k'o reformisti pocetkom 90-tih, fol bratsvo i jedinstvo, rata nece biti, a tenkovi i haubice se ukopavaju na Poljinama. I onda sok. Vidi stvarno nas napadose. Na zalost, takvi su prvi "shvatili" da je Alija kriv za rat.plain vanilla wrote:
Pa lupas bezveze, jer je tvoja teorija da trebamo vratiti SDA inace ce nas poklati, eto kao da nije SDA nas bi pobili
de ba
jer nema ko ratovati
Ne bi mi bilo zao pojedinaca na ovom forumu da ponovo prozive jos jednu golgotu kada su ko iz one narodne "budala u Rim, budala iz Rima", ali zao bi mi bilo ovih drugih koji to nisu zasluzili.
vidis, takvih se ljudi bojim vise nego Dodika
hvala na lijpim zeljama, bas su onako humane
a koliko se sjecam i Alija jw govorio da rata nece biti
-
SA 071
#518 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ocito je potrebna i SBiH i SDU u vlasti bar kada su federalni i drzavni nivo u pitanju. Da se pojaca patriotski front. Nije ni SDA bas uvijek bila prva "na braniku otadzbine", ali uglavnom jesu bili tu. Da su danas izbori mislim da bi ovaj blok stranaka osvojio neke 2/3 bosnjackih glasova te odredjen broj ostalih probosanski orijentisanih glasaca.udrch wrote:zlaji ja više ne vjerujem apsolutno ništa..protiv njegovih odluka sam spreman i na ulicu..
- MuaDib
#519 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
JoseMujica wrote:ma ja ba...ako nije SDA na vlasti odmah će nas klati....de malo konsultuj historiju...vazda su nas klali kad su hodže određivale strateške pravce politike u Bosni
-
Propast i katastrofa
#520 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Sa SBiH da pojacas SDA koja je uglavnom vec tu na braniku.....SA 071 wrote:Ocito je potrebna i SBiH i SDU u vlasti bar kada su federalni i drzavni nivo u pitanju. Da se pojaca patriotski front. Nije ni SDA bas uvijek bila prva "na braniku otadzbine", ali uglavnom jesu bili tu. Da su danas izbori mislim da bi ovaj blok stranaka osvojio neke 2/3 bosnjackih glasova te odredjen broj ostalih probosanski orijentisanih glasaca.
-
SA 071
#521 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Alija je to govorio sa pozicije i funkcije koju je obnasao, a u sustini SDA je u tom momentu (htjeli to neki priznati ili ne, ali tako je) organizovala koliko se moglo otpor i odbranu za slucaj agresije, sto se na kraju i desilo. Da je drugacije govorio, sudilo bi mu se u Hagu i to bi bilo koristeno kao dokaz losih namjera, bas kao sto se danas Karadzicu sudi i kao dokaz iznosi njegov govor u skupstini "o vodjenju muslimanskog naroda u nestanak".plain vanilla wrote:SA 071 wrote:Ne bih ja rekao da je ovo paranoja. Jebo te, vi k'o reformisti pocetkom 90-tih, fol bratsvo i jedinstvo, rata nece biti, a tenkovi i haubice se ukopavaju na Poljinama. I onda sok. Vidi stvarno nas napadose. Na zalost, takvi su prvi "shvatili" da je Alija kriv za rat.plain vanilla wrote:
Pa lupas bezveze, jer je tvoja teorija da trebamo vratiti SDA inace ce nas poklati, eto kao da nije SDA nas bi pobili
de ba
jer nema ko ratovati
vidis, takvih se ljudi bojim vise nego Dodika
hvala na lijpim zeljama, bas su onako humane
a koliko se sjecam i Alija jw govorio da rata nece biti
E vidis, u ovoj tvojoj recenici koju sam boldirao je sadrzana sva intelektualna ogranicenost Bosnjaka kao naroda. Ne trebas se ti bojati ljudi kao ja, ovakvi nikoga ne bi ubili (osim u samoodbrani naravno) pogotovo ne tebe, ali se trebas bojati ljudi kao sto je Dodik i onih koji za njega glasaju (a takvih je puno). Takvi bi sutra uzeli puske i udarili na nas (uz uslov da misle da su jaci). Ali zbog vase neosvjestenosti (posto si samu sebe prepoznala u mom prethodnom postu) mislim da je vrlo humana zelja da se osvijestis sto prije, a najbolji nacin za to je da te lupi po glavi upravo ono cije postojanje negiras (a to je opasnost po BiH) i cega nisi ni svjesna. Tako mozda dodjes "tobe". Zar nije lijepo od mene...
-
SA 071
#522 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
SDA se nasla u situaciji da brani drzavu "ni kriva ni duzna", a braneci svoje pozicije brane i drzavu na odredjeni nacin. To ti je ono kao u ratu, dosao poziv za mobilizaciju i ides u vojsku, niko te ne pita hoces li i jednostavno se braneci samog sebe nadjes na "braniku otadzbine" (namjerno koristim ovu srpsku epsku konstrukciju). E tako se otprilike i SDA sada nasla u ovoj poziciji. Za Komsica mislim da ima korektne stavove kada je u pitanju interes Bosne i Hercegovine. Takodje, dvije stranke koje se nisu nikada kockale interesom drzave su SBiH i SDU, bez obzira sto im neki na ovom forumu pokusavaju imputirali bez ikakvog argumenta. Jesam li malo pojasnio.Propast i katastrofa wrote:Sa SBiH da pojacas SDA koja je uglavnom vec tu na braniku.....SA 071 wrote:Ocito je potrebna i SBiH i SDU u vlasti bar kada su federalni i drzavni nivo u pitanju. Da se pojaca patriotski front. Nije ni SDA bas uvijek bila prva "na braniku otadzbine", ali uglavnom jesu bili tu. Da su danas izbori mislim da bi ovaj blok stranaka osvojio neke 2/3 bosnjackih glasova te odredjen broj ostalih probosanski orijentisanih glasaca.
Ma vidim koliko neke nervira branjenje SDA na ovom forumu i ukazivanje na pogubnost Zlatkove i SDP-ove politike, pa onda u maniru ostrascenih SDP-ovaca koji svaki Lagumdzijin i SDP-ov potez bez ikakve kritike brane po defaultu ispalim pokoji takav komentar samo u odbranu SDA.
- plain vanilla
#523 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Kao prvo otkud znas jesam li Bosnjak
a kao drugo pozelio si forumasima golgotu, tvojim neistomisljenika... pa vece zlo mi ni Dodik ne zeli, pa ti vidi gdje si ti tu
nemoj se ti brinuti ziv bio za mene, ni ti ni sda
i u proslom ratu su nas branili borci a ne sda, hebla vas ona
a kao drugo pozelio si forumasima golgotu, tvojim neistomisljenika... pa vece zlo mi ni Dodik ne zeli, pa ti vidi gdje si ti tu
-
Propast i katastrofa
#524 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Hare "100 %", upamcen po tome sto je fakticnki uveo entitetsku policiju, a drzavu opljackao skroz..... on se nije kockao sa interesima drzave?!
kakvi smo, nismo bolje ni zasluzili
-
SA 071
#525 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pozelio sam im da ponove lekciju, jer neki ocito nisu nista naucili. Nema to veze jesi li Bosnjak ili neko drugi, ko je bio u Sarajevu u ratu bjezao je od istih "srpskih" granata bez obzira zvao se Mujo, Jovo ili Kreso. Ja ti zelim "Dodika i Zlatka" da dozivis, a hoce li to voditi zlu, ko znaplain vanilla wrote:Kao prvo otkud znas jesam li Bosnjak
I na kraju, ne brinem ja za tebe, vec za sebe. Ne bih zelio da moja djeca prozivljavaju ono sto sam ja prozivljavao. A svako zadiranje u BiH ce neminovno voditi onome sto sam ja vec jednom prozivio i prezivio.
Ne znam kako da budem jasniji.
I da. U ratu su nas branili obicni ljudi, borci, ali zasluge ovim "zelenim" za organizaciju kakvog takvog otpora niko ne moze oduzeti niti izbrisati. Ja znam da bi Zlatko i "njegovi" najvise voljeli da se moze zaboraviti taj period kada su on i njemu slicni klicali Jugoslaviji i kritikovali Aliju, a tenkovi se ukopavali. Za to vrijeme su ovi "zeleni" nesto i poduzimali. A on? Sta je on poduzimao? Mozda podrivao jedinstvo i pokusavao diskreditovati one za koje je najmanje bilo razloga za to...