Da, ali kako ce se tacno provoditi to testiranje, pitanje je.DON_eARL wrote:Biće 20% rezerve. Obuka traje od 16. do 20. septembra, pa na osnovu tih rezultata se određuje ko će biti popisivač. a ko će da grije klupu i čeka svoju šansu.purgatorio wrote:Eh, sad ovi sa konačne liste, jesu svi primljeni za popisivače? Jer, koliko vidim postoje neki koji ce biti rezerva, postoji testiranje kandidata...i nova mogućnost malverzacija? Jesam u pravu?
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- purgatorio
#501 Re: POsao-Popis stanovnistva
-
Ime postoji
#502 Re: POsao-Popis stanovnistva
Neki dan su me zvali i pitali hocu li da idem u Focu da radim popis,naravno odbio sam,tako da me nema sada na listi.Smijesno.Sretno svima koji su upali... 
-
DON_eARL
#503 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa ideš na obuku valjda 4 dana, slušaš predavanja, radiš primjere, i na kraju dobiješ test da popuniš. 
Veliku ulogu će valjda i rukopis da igra, jer je na osnovu par popunjenih popisnica lakše utvrditi čiji je rukopis čitljiviji. Brzina popunjavanja popisnica možda igra ulogu?
Šta ja znam, logično mi je nekako da bude baš tako. Nemaju svi kandidati jednake sposobnosti, pa tom logikom moraju biti i neki kriteriji kojim će se voditi izbor.
Malverzacija i nepravdi će biti sigurno, ali tako je kako je...
Veliku ulogu će valjda i rukopis da igra, jer je na osnovu par popunjenih popisnica lakše utvrditi čiji je rukopis čitljiviji. Brzina popunjavanja popisnica možda igra ulogu?
Šta ja znam, logično mi je nekako da bude baš tako. Nemaju svi kandidati jednake sposobnosti, pa tom logikom moraju biti i neki kriteriji kojim će se voditi izbor.
Malverzacija i nepravdi će biti sigurno, ali tako je kako je...
-
GoodTaste
#504 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zna li neko ima li rezultata za Novi grad ?
-
blondina
#505 Re: POsao-Popis stanovnistva
Izgleda da Novi Grad neće objevit rezultate,mora da nesto muljaju.GoodTaste wrote:Zna li neko ima li rezultata za Novi grad ?
-
o.b.
#506 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pridružujme ti se, ni mene nema na konačnoj bez obzira na osvojeni najveći broj bodova za instruktora. Uđem i pitam kojom logikom su odbarali kandidate, kažu po principu lutrije, ubacili spisak 50-ak onih koji imaju jednake bodove i kompjuter izbacio spisak od 24 koliko im je potrebno instruktora (jako transparentno, kao i sve ostalo!). Pitam ima li mogućnost žalbe, kaže imali ste na preliminarnoj listi rok, pa reko što ću se žaliti kad sam bila na spisku??? Nemaju odgovor... tako je kako je...basta boje sljeza wrote:o.b. wrote:basta boje sljeza wrote:Koje su samo malverzacije rađene, pa to nije normalno.... Ja imam VSS, magistar, nezaposlen, vanzemaljac po opredjeljenju, rukopis mi je divan (objektivno), reklo bi se da je i ostavljen dobar utisak po reakcijama Komisije, ali ne prođoh.... No, primjetih da je prošlo 2 iz druge općine koju su bili volonteri u Općini Centar
Eto ti šanse za visokoobrazovane u ovoj državi, ne mogu raditi ni na popisu... pih.
-
blondina
#507 Re: POsao-Popis stanovnistva
Izasla je konacna lista za Novi Grad.Na web stranici Općine.
- sarajlija80
#508 Re: POsao-Popis stanovnistva
o.b@
Nista od toga ,prica mi jedan jaran tek kakav se lopovluk radio na ilidzi kod izbora popisivaca i instruktora
Nista od toga ,prica mi jedan jaran tek kakav se lopovluk radio na ilidzi kod izbora popisivaca i instruktora
- cyprus
#509 Re: POsao-Popis stanovnistva
Što li su ovo redali abecedno po imenima, a ne prezimenima? 
- perfect_guy
#510 Re: POsao-Popis stanovnistva
ko će im znati, sve opštine su takocyprus wrote:Što li su ovo redali abecedno po imenima, a ne prezimenima?
-
Potočna pastrmka
#511 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja ne mogu da vjerujem da sam primljen. wow.
Na preliminarnoj listi od 1142 kandidata nije me bilo na mapi, a na danasnjpj listi od 713 sam ušao. Ovo je za vjerovali ili ne.
Doduše pisao sam žalbu a imao sam osnova, završen fax, nezaposlen.
Štele nisam imao ni jedan gram. Al eto opet Bog da nafaku.
Stvarno sam iznenadjen.

Na preliminarnoj listi od 1142 kandidata nije me bilo na mapi, a na danasnjpj listi od 713 sam ušao. Ovo je za vjerovali ili ne.
Doduše pisao sam žalbu a imao sam osnova, završen fax, nezaposlen.
Štele nisam imao ni jedan gram. Al eto opet Bog da nafaku.
Stvarno sam iznenadjen.
-
Potočna pastrmka
#512 Re: POsao-Popis stanovnistva
Znači od 2. do 4 septembra je predaja dokumenata.
Gdje se predaje za Opčinu Novi Grad, zna li neko, jel u onaj kabinet(sobu) gdje smo popunjavali formulare ili ?
Gdje se predaje za Opčinu Novi Grad, zna li neko, jel u onaj kabinet(sobu) gdje smo popunjavali formulare ili ?
- fortaleza
#513 Re: POsao-Popis stanovnistva
Žalosno je da se mladi ljudi s visokim školama i bez posla moraju radovati ni krivi ni dužni zbog par dana rada i honorarcu od 500 KM, eto dokle je došlo... Koji smo mi buvljak od države. 
- Pitarrr82
-
Gavaz
#515 Re: POsao-Popis stanovnistva
za koliko dana se dobije potvrda sa biroa za zapošljavanje?
-
Zeena
#516 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma ovo je sve smiješno! Ista situacija i samnom, od svega nabrojanog. I još na spisku pročitam, primljene moje dvije komšinice koje imaju završenu neku srednju školu sa 3 razreda. I, onako iznervirana odem direktno u kancelariju te nazovi popisne komisije. Pitam ja njih: "Po kom osnovu su ove osobe prošle a ja kao magistar nisam? Po kom osnovu one mogu imati veći broj bodova od mene?" ... još me i napadošebasta boje sljeza wrote:Koje su samo malverzacije rađene, pa to nije normalno.... Ja imam VSS, magistar, nezaposlen, vanzemaljac po opredjeljenju, rukopis mi je divan (objektivno), reklo bi se da je i ostavljen dobar utisak po reakcijama Komisije, ali ne prođoh.... No, primjetih da je prošlo 2 iz druge općine koju su bili volonteri u Općini Centar
-
GoodTaste
#517 Re: POsao-Popis stanovnistva
U roku od 2 minuta.Gavaz wrote:za koliko dana se dobije potvrda sa biroa za zapošljavanje?
-
Huremika
#518 Re: POsao-Popis stanovnistva
NEKAD BILO VIŠE NE. Predaš zahtjev i naredni dan je potvrda gotova. Oni koji su predali danas, bit će gotova u pon.GoodTaste wrote:U roku od 2 minuta.Gavaz wrote:za koliko dana se dobije potvrda sa biroa za zapošljavanje?
- Sarcom
#519 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zasto se spominje cifra od oko 600 KM za popisivace,ako se placa po obrascu ili ce biti ogranicen broj obrazaca za svakog popisivaca?
-
o.b.
#520 Re: POsao-Popis stanovnistva
Mogu misliti! Kada bismo malo analizirali ko je sve primljen, pogotovo za instruktore gdje je primano daleko manje, vjerujem da bismo došli do podataka da većina je sin/kćer/brat/rođak/amidžić/dajdžić/tetić nekoga iz općine i sl.sarajlija80 wrote:o.b@
Iako sam znala da ništa u ovoj državi ne može proći na fer osnovi, ipak sam se MNOGO nadala da ću biti primljena, budući da imam sve uslove i još dobih maksimalan broj bodova. Ja pripremila papire da predam, kad nigdje me na spisku
Sretno svima što su primljeni bez štele, a ovi što su sa štelom - želim im jednu prehladicu za vrijeme izbora, pa da pozovu rezervu
-
lolol
#521 Re: POsao-Popis stanovnistva
I ja se to pitam, mozda ce biti neka dnevna kolicini obrazaca za ispuniti preko koje ne mozes iciSarcom wrote:Zasto se spominje cifra od oko 600 KM za popisivace,ako se placa po obrascu ili ce biti ogranicen broj obrazaca za svakog popisivaca?
- gnjev
#522 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma odakle ti to ja sam danas dobio za 2 minHuremika wrote:NEKAD BILO VIŠE NE. Predaš zahtjev i naredni dan je potvrda gotova. Oni koji su predali danas, bit će gotova u pon.GoodTaste wrote:U roku od 2 minuta.Gavaz wrote:za koliko dana se dobije potvrda sa biroa za zapošljavanje?
- gnjev
#523 Re: POsao-Popis stanovnistva
Vrijeme predvidjeno za popisivanje cetveroclane obitelji je od sat do sat i po . Zarada po obrascu je od 1.75 do 1.95 . Uzet cemo srednju vrijednost znaci 4x1.85 - 7 i po maraka haman . Znaci satnica je odprilike oko 6 km. Za 8 sati rada bi trebali dobiti 48 km. Jesam li ja ovo dobro ?lolol wrote:I ja se to pitam, mozda ce biti neka dnevna kolicini obrazaca za ispuniti preko koje ne mozes iciSarcom wrote:Zasto se spominje cifra od oko 600 KM za popisivace,ako se placa po obrascu ili ce biti ogranicen broj obrazaca za svakog popisivaca?
-
amany
#524 Re: POsao-Popis stanovnistva
Upravo podigla potvrdu sa biroa (Novi grad) u roku par minutaGavaz wrote:za koliko dana se dobije potvrda sa biroa za zapošljavanje?
- kurty
#525 Re: POsao-Popis stanovnistva
gnjev wrote:Vrijeme predvidjeno za popisivanje cetveroclane obitelji je od sat do sat i po . Zarada po obrascu je od 1.75 do 1.95 . Uzet cemo srednju vrijednost znaci 4x1.85 - 7 i po maraka haman . Znaci satnica je odprilike oko 6 km. Za 8 sati rada bi trebali dobiti 48 km. Jesam li ja ovo dobro ?lolol wrote:I ja se to pitam, mozda ce biti neka dnevna kolicini obrazaca za ispuniti preko koje ne mozes iciSarcom wrote:Zasto se spominje cifra od oko 600 KM za popisivace,ako se placa po obrascu ili ce biti ogranicen broj obrazaca za svakog popisivaca?
cetveroclana porodica ima 5 obrazaca...
dobit ce se "oblast", koja ce se popisivati...
imas za to rok od 15 dana... znam par osoba koje su radile popis 91' godine... kazu da su svi zavrsili za 7 dana svoje...
danas je sve mnogo lakse... raja vec sad moze naci obrasce i popuniti ih... ili bar spremiti odgovore, tako da olaksaju i sebi i popisavcima...
takodje su se i djelili obrasci, kad je bila "akcija" bosnjak-islam-bosanski , pa su i stariji,koji vjeroavnto nemaju kompace i internetimali priliku da dobiju obrasce...