Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
levana

#501 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by levana »

uh, mi bosanci i nas romantizam... :-)
ok, euforija, svi za zeljka, +2, +5, +nana, +dedo, +tetak, ++++
obznanio da ce se politicki boriti :roll: dalje, blagim glasom, ponekad istina na granici iritacije kad mu novinarka upadne sa podpitanjem u rijec, pricao nesto dug narodu, gradjanima, par floskula nebrojeno puta vec kazanih nekim drugim prigodama, onomad u crvenim kabanicama sa logom SDP...
o eventualnim clanovima buduce stranke ni rijeci, o eventualnim glavnim likovima, mislim...
iskreno, treba dobro razmisliti sta konkretno, sta esencijalno, sta to golemo moze ponuditi zeljko komsic...
odvec dugo ga ima na politickoj sceni i na razlicitim funkcijama. sta je ostalo iza njega? po cijenu da se i ponavljam, ja fakat nemam drugih asocijacija osim "prstiju i poroda", te potoka viljamovki u vinoteci, titi i kaficima u radicevoj :oops: sve sa dojucerasnjim Drugovima, uz obilato osiguranje i obligatorno parkirani auto na trotoaru...
tipicno narodski :roll:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#502 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

Zanimljivo koliko "analitičara" na temi. :roll:
Nije još vrijeme za zabrinutost,pa čovjek je dao tek prvi intervju,ni tri sata od tada nisu prošla! :wink:
Doktor29

#503 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Doktor29 »

levana wrote:uh, mi bosanci i nas romantizam... :-)
obznanio da ce se politicki boriti :roll: dalje, blagim glasom, ponekad istina na granici iritacije kad mu novinarka upadne sa podpitanjem u rijec, pricao nesto dug narodu, gradjanima, par floskula nebrojeno puta vec kazanih nekim drugim prigodama, onomad u crvenim kabanicama sa logom SDP...
o eventualnim clanovima buduce stranke ni rijeci, o eventualnim glavnim likovima, mislim...
iskreno, treba dobro razmisliti sta konkretno, sta esencijalno, sta to golemo moze ponuditi zeljko komsic...
odvec dugo ga ima na politickoj sceni i na razlicitim funkcijama. sta je ostalo iza njega? po cijenu da se i ponavljam, ja fakat nemam drugih asocijacija osim "prstiju i poroda", te potoka viljamovki u vinoteci, titi i kaficima u radicevoj :oops: sve sa dojucerasnjim Drugovima, uz obilato osiguranje i obligatorno parkirani auto na trotoaru...
:thumbup: :thumbup:
madner

#504 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

prljavi Hare wrote:Zanimljivo koliko "analitičara" na temi. :roll:
Nije još vrijeme za zabrinutost,pa čovjek je dao tek prvi intervju,ni tri sata od tada nisu prošla! :wink:
Kako ba nije vrijeme za zabrinutost, znaju zeleni da narod zna :D
prljavi Hare

#505 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

Corto Maltese wrote:
BHCluster wrote:Image
Je l' ovo Brankovićev?
Nije.Ovo je onaj za koji su tebe izradili. :mrgreen:
bogumila

#506 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by bogumila »

ja cu mu znat sudbinu stranke kad cujem hoce li i tamo amir ibrovic biti sef kabineta. dva alkosa ne mogu nidokle, jedan i nekako.
kox

#507 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kox »

Moj glas ima...
kamen spoticanja

#508 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:
samo nagovorite fahru da ga pljuje konstantno...ili bar da ga ne hvali :D
robert treniro

#509 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by robert treniro »

volta dzontra wrote:
amko76 wrote:
brzica wrote:@amko

Evo me... :D
Ma jašta, sve se slomiše, a naročito Hrvati da glasaju za njega :lol: Vjerujem ti, kako da ne :D
To Zeljko ni ne ocekuje. Rekao je u intervjuu da je on samo pripadnik a ne predstavnik. Bilo bi korektno da ga podrze oni koje predstavlja.....
Zeljko je opijum za narod. Ideoloski ce stranku postaviti oni koji su ga nagovorili na ovo sve. Po svemu sudeci to ce biti neka bosansko-populisticka stranka kratkih fitilja i velikih ocekivanja. Znaci Zeljko je frontman....

lutka na koncu?
fidoremilienko

#510 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by fidoremilienko »

Zeljko CAR! 8-)
Corto Maltese

#511 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

prljavi Hare wrote:
Corto Maltese wrote:
BHCluster wrote:Image
Je l' ovo Brankovićev?
Nije.Ovo je onaj za koji su tebe izradili. :mrgreen:
Nisu mene izradili, već sam ti rekao da sam se ja borio za invalidninu, dakle puška, šuma, pucnjava. Da sam htio Ljiljana ja bih u bezbjednjake, kao i predsjednik.
Last edited by Corto Maltese on 11/10/2012 23:24, edited 1 time in total.
HM 2011

#512 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by HM 2011 »

levana wrote:uh, mi bosanci i nas romantizam... :-)
Suprotstaviti se svima koji pristaju na ovakvo uređenje društva i sistem vrijednosti - i ponuditi šansu.....

Ako napravi balon stranku - ništa od toga...

Eh sad - kakva je priprema u manjem enttitetu, kakva je priprema i u većem entietetu... Već godinama ljudi postaju maligni i metastaziraju u ovim uslovima i navikli su ideološki sklop na status quo....

Pitanje je želi li iko promjenu, jel spreman da bude dio "čelične pesnice" običnog čovjeka ?

Ako ne uspije, nemojte plakati da nije niko pokušao.....

I još jedna stvar - koliko je Željko spreman na pitanje o ambicijama političkog programa ? Šta kada maligni ideološki sklop da ad hoc konstataciju "Ti si lud", "Nemaš šanse" ili famozni "To je utopizam"..... Ljude treba odvići od navike da se zbog etike i ispravnih ideoloških uvjerenja - obavezno pada, propada, na dno, po, pao....

Malo je reći da su beskičmenjaci kada treba u riječima i idejom pokrenuti stvari sa mrtve tačke, a nevjerovatna hrabrost se pokaže kada treba položiti život za domovinu.... To je jedan paradoks.... NEka ostave taj drugi dio, ali neka razviju malo kičme i u ideološkoj borbi za svoja prava....

Krajnje je vrijeme da se kaže - STOP NEPRAVDI !
Last edited by HM 2011 on 11/10/2012 23:31, edited 1 time in total.
madner

#513 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

kamen spoticanja wrote:
madner wrote:
samo nagovorite fahru da ga pljuje konstantno...ili bar da ga ne hvali :D
Plan je jos podliji, rekli smo Zeljki da se ponasa prirodno jer raja to voli.

Mrka kapa, jos belaj u Turskoj...
prljavi Hare

#514 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

Corto Maltese wrote:
Nisu mene izradili, već sam ti rekao da sam se ja borio za invalidninu, dakle puška, šuma, pucnjava. Da sam htio Ljiljana ja bih u bezbjednjake, kao i predsjednik.
Pa jesi li klepio invalidninu? :-)
levana

#515 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by levana »

bogumila wrote:ja cu mu znat sudbinu stranke kad cujem hoce li i tamo amir ibrovic biti sef kabineta. dva alkosa ne mogu nidokle, jedan i nekako.
nego sta ce! sto propusti deli radivoje, to doceka dete grujica :D tandem snova
bogumila

#516 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by bogumila »

:lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#517 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

Ljudi, ispisali ste 10 stranica vec..da l' je ovo moguce :D :lol:
Corto Maltese

#518 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Biće veselja kad nam Željko, koji je u vlasti još od '98-me, za dvije godine, pravo iz predsjedničke fotelje krene sa parolom, "Dosta nam je bilo 16 godina loše vlasti!"
kamen spoticanja

#519 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kamen spoticanja »

madner wrote: Plan je jos podliji, rekli smo Zeljki da se ponasa prirodno jer raja to voli.

Mrka kapa, jos belaj u Turskoj...
pa turci ce ovde da se vade
vidis da su isti mi :D
madner

#520 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Nije bilo Bosanca da je valjao a da se nije hranio cesto vocem u raznim oblicima. :D
Corto Maltese

#521 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

prljavi Hare wrote:
Corto Maltese wrote:
Naravno, pa neću valjda nakon tri i po godine neogreban izići iz rata, kao naši ljiljani Branković i Komšić?
prljavi Hare

#522 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

Corto Maltese wrote:
prljavi Hare wrote:
Corto Maltese wrote:
Naravno, pa neću valjda nakon tri i po godine neogreban izići iz rata, kao naši ljiljani Branković i Komšić?
Nisam na to mislio,više sam razmišljao o pitanju motiva.Čuo sam za kojekakve motive sa kojima su ljudi
otišli u rat,ali prvi puta čujem da je neko ratovao za invalidninu.
Vrlo morbidno nadporučniče! :mrgreen:
Area_51

#523 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Area_51 »

Ova zemlja ima 85 stranaka. Bas joj treba jos jedna, da bi bila demokratskija.

Ekipa okupljena oko Zeljka Komsija uopce ne ulijeva povjerenje da to moze biti dobra prica. Skupina alkohlicara i malo na bijelom. Bilo bi nesto slicno promasenom pokusaju Danisa Tanovica. Za Zeljka Komsica, koji za sad ispoljava takav nedostatak konzistentnosti, najbolje je rjesenje da se vrati u SDP i bori se za svoje stavove, tako sto ce se kandidirati za predsjednika. Zlatko Lagumdzija fino je rekao da se vise nece kandidirati.

Bez obzira sto su u Predsjednistvu SDP takvi ljudi koji ne smiju dati svoje misjenje, siguran sam i cvrsto vjerujem da u SDP ima jako mnogo, da ne kazem ponajvise ljudi koji bi ukazali povjerenje Zeljku Komsicu da bude predsjednik. Osnivanje jedne male stranke, koja ce imati 7% ili 9% glasova, za ovu zemlju ne znaci bas nista.

Zeljko razmisli malo, obecao si borbu do kraja. Ako ti nije stalo do para, do toga da se jedini nesto pitas, da budes opet kandidat za clana Predsjednistva, da imas politickog znanja i vjestine kao sto se predstavljas, kandidiraj se za predsjednika SDP. Podrske vjerujem bice jako velike.

Za novinarku Federalne televizije nesto.

- Ne postoji Presuda Evropskog suda u Strazburu vec ODLUKA.
- Ne postoji hrvatski clan Predsjednistva, vec po Ustavu clan Predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.

Ko je vise tamo urednik da ove nepismene ukloni.
HM 2011

#524 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by HM 2011 »

Ako hoće bilo kakav rezultat treba pokrenuti još danas osnovnu ideološku pripremu za predizbornu kampanju na području čitave BiH.

Baš sad je vrijeme.
Cosmic

#525 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

Corto Maltese wrote:Biće veselja kad nam Željko, koji je u vlasti još od '98-me, za dvije godine, pravo iz predsjedničke fotelje krene sa parolom, "Dosta nam je bilo 16 godina loše vlasti!"
Jašta, od '98 se sve živo pitao, bio je ko Čaušesku u Rumuniji, bez njeg nisu ni do hale mogli. Neka nama zelenih, navikli smo, sa njima znamo na čemu smo.

In green we trust :thumbup:

Udrite kamarilo Zlatkova, časni FOM-ovci :lol:
Locked