Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
GeneralBHF

#501 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by GeneralBHF »

juventus wrote:...........................Begović.................................

Mujdža..........Vranješ..........Spahić.............Salihović

........................Medunjanin...............................

.......Pjanić...........Misimović.................Lulić.........

.................Ibišević..........Džeko.........................

Ovo vam je postava 100%.
Vjerujem u ovu formaciju...podhitno trebamo iskopati kvalitetnog zadnjeg veznog!

Zahirovicu svaka cast ali nije na tom nivou...igra u nizem rangu lige i da Safet ima alrenativu Zahirovic bi bio dobro osvjezenje sa klupe.
Bosnolog

#502 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Bosnolog »

...........................Begović.................................

Mujdža..........Vranješ/Zukanovic.....Spahić.......Lulic

.............................Pjanic...............................

Stevanovic...............Misimović.....................Salihovic....

..............Ibišević..................Džeko.........................
Last edited by Bosnolog on 16/10/2012 09:43, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#503 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ultima_palabra »

Igraće Zahirović... ako si favorit, ne znači da ti ne treba razarač na sredini terena. Naprotiv, treba ti neko da što prije presječe protivnički napad i doturi loptu do ofanzivnih igrača kojih imamo sasvim dovoljno.
Ras Al Ghul

#504 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Ras Al Ghul »

Nadam se 3:0 večeras, lagano 8-)
veljaca

#505 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by veljaca »

Bosnolog wrote:...........................Begović.................................

Mujdža..........Vranješ/Zukanovic.....Spahić.......Lulic

.............................Pjanic...............................

Stevanovic...............Misimović.....................Salihovic....

..............Ibišević..................Džeko.........................
:thumbup:

Valjda selektor cita ovaj forum .... :D
shake69

#506 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by shake69 »

AndrOid, je li padala kisa u Zenici sinoc, kakva su ocekivanja za veceras? :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#507 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Tomahawk11 »

Cek malo, koje je sad 100 % postava?! U jednoj je Stevanovic, u drugoj ga nema, Lulic - Salihovic na kontra pozicijama, Pjanic na zadnjem veznom?!, pa onda Medunjanin....i hajd sad budi pametan.
Tjesi me sto ce Pape izabrati koju ce ekipu poslati na teren :)
vozač

#508 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vozač »

burek_in_space wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Da i ovo ispričam.
Ako je neko gledao Dnevnik FTV-a u sportskom prilogu je prikazana press konferencija danas na koju su igrači namjerno poslali Seju Salihovića i Asmira Begovića jer su "najtanji" u bosanskom jeziku. I onda su Ibišević i Misimović snimali pressicu mobitelima.

E sad, pitanje novinara je bilo - "...ako imamo imperativ pobjede?". I onda je selektor nešto dobacio Salihoviću na što su se svi nasmijali, pa me interesuje šta je tačno rekao jer nisam dobro čuo.
JA sam chuo neshto kao aperitiv, ali da me ubijesh nemam pojma u kojem kontekstu.
Sad neka se javi neko ko je chuo neki dio rechenice, pa cemo rekonstruisati njihove rijechi, CSI: klix :mrgreen:
ma postavili seji pitanje nešto u stilu "ovaj imperativ pobjede koji se stavlja pred ekipu (da li litvanije ili nas ne sjećam se) kao da li je to otežavajuća okolnost, nešto u tom stilu, onako prilično zapetljano pitanje (ala adil kulenović :lol: ) i sejo se zijanio, nije ni skontao šta ga pita, zbunio se, a pape ga potapša i reče otprilike "nije aperitiv, nego imperativ", vjerovatno aludirajući na to da sejo zna šta je aperitiv, a ovaj pojam imperativ ga malo buni, bilo je poprilično neuobičajeno za papeta da se zafrkava na taj način ... a ona dva "kvarnjaka" miske i vedo stoje i snimaju sve, da ga mogu meziti
Last edited by vozač on 16/10/2012 09:54, edited 1 time in total.
vozač

#509 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vozač »

shake69 wrote:AndrOid, je li padala kisa u Zenici sinoc, kakva su ocekivanja za veceras? :)
http://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herze ... ailed.html

idealno vrijeme :D
Ray

#510 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Ray »

shake69 wrote:AndrOid, je li padala kisa u Zenici sinoc, kakva su ocekivanja za veceras? :)
Znam da trenutno ne prestaje,a od sinoc pada...valjda ce se razvedriti u toku dana :D
9876543210

#511 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by 9876543210 »

Ray wrote:
Znam da trenutno ne prestaje,a od sinoc pada...valjda ce se razvedriti u toku dana :D
Image
miki.ba

#512 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by miki.ba »

vozač wrote: ma postavili seji pitanje nešto u stilu "ovaj imperativ pobjede koji se stavlja pred ekipu (da li litvanije ili nas ne sjećam se) kao da li je to otežavajuća okolnost, nešto u tom stilu, onako prilično zapetljano pitanje (ala adil kulenović :lol: ) i sejo se zijanio, nije ni skontao šta ga pita, zbunio se, a pape ga potapša i reče otprilike "nije aperitiv, nego imperativ", vjerovatno aludirajući na to da sejo zna šta je aperitiv, a ovaj pojam imperativ ga malo buni, bilo je poprilično neuobičajeno za papeta da se zafrkava na taj način ... a ona dva "kvarnjaka" miske i vedo stoje i snimaju sve, da ga mogu meziti
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ray

#513 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Ray »

Trenutno na Radio Zenitu (Zenicka radio stanica) : Kisa u jutarnjim satima. Temperatura od 16°-24°C uz razvedravanje u toku dana :mrgreen:
vozač

#514 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vozač »

Infaze Studio wrote:
ultima_palabra wrote:Samaras uopšte nema brzinu, odakle vam to? :? Snagu i neku snalažljivost pred golom da...

Zato mi i jest bilo nevjerovatno da je uopšte stigao Vranješa, a kamoli da mu je uzeo loptu :roll:
Nebi ga stigao da ga nije gurnuo. A ovaj mlad, preplasen, neiskusan nije htjeo/smjeo pasti jer zna da bi mu tesko sudac svirao.
mene više izludi ova priča o vranješu, natovarili se momku na kosti, a ako ćemo pravo samaras ga je povukao što se dobro vidi na snimku, garantujem da bi se u zenici to sviralo kao faul,

al nije to ni toliko bitno koliko ova ublehaška priča, eto samaras parmak, a parmak u nogama više utakmica nego vranješ minuta u reprezentaciji, njemu su onakve utakmice ko nama na male kad igramo, pojma nema, trebali smo grke razvaliti, levati, ovakvi, onakvi, vranješ kiksao, puyol bi to razvalio :-) ,

posmatrajte malo fudbal i iz perspektive igrača, jeste li ikada pratili kroz karijeru nekog sportistu, znate li šta znači napraviti sportisti problem u glavi, ubiti ga u pojam, samaras i grci ga nisu ubili to je sigurno, a hoćete li vi?
još samo treba neko da mu ono preko ograde jebe sve što stigne ako istrči na teren ili da ga podjebava preko žice, ne bi me čudilo da bude i takvih na bilinom polju, fuj :x
Stari

#515 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Stari »

Apropo , vizavi i glede one konferencije ... :D ... ako se vec mora birati nesto prije utakmice ...pa i ja bih radije uzeo Aperitiv ...nego Imperativ( :-) a momci su odvaljeni stvarno ...jos ce mi se poceti i svidjati :D). Samo mi je frka sto je sutra radni dan ...inace mozda bi sjelo i malo vise od (jednog) aperitiva ;^)
tf2_spy

#516 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by tf2_spy »

zna li neko za neki link na kojem se moze pogledat tekma veceras?
victom

#517 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by victom »

Vranješ je danas oficijelno uveden u SI sistem, kao jedinica za propusnost membrane. (Vr =Vranjes)

Vr = v(S) * Pn / d(mem)

v(S) = brzina Samarasa
Pn = Papetova naklonost.
d = širina zadnjeg reda, tj membrane
Last edited by victom on 16/10/2012 10:31, edited 1 time in total.
Infaze Studio

#518 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

Micaha wrote:Ja sanjam da mi u Zenici izbijamo lopte, pa publika nece da vrati, pa donese mali novu, pa vrate onu sa tribina, pa prekini dok se jedna ne izbaci, pa ova sto je ostala nije napuhana, pa se Gekas krsti, pa ga Pandza odnese, pa guranje a njima se zuri... To ce biti ultimativni dokaz nase zrelosti i snage. Pobjede smo vidili. Ovo jos nismo
:lol: :lol: :thumbup:
Infaze Studio

#519 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

miki..kad je Pjanic rek'o da mu pase najbolje def vezni?? Ja mislio da je reko da mu pase najbolje centralni, kako i izgleda. Ono k'o protiv Walesa.
miki.ba

#520 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by miki.ba »

Infaze Studio wrote:miki..kad je Pjanic rek'o da mu pase najbolje def vezni?? Ja mislio da je reko da mu pase najbolje centralni, kako i izgleda. Ono k'o protiv Walesa.
To je to mi nemamo 5 veznih pa da je jedan centralni, od cetvorice centralni je zadnji vezni, znaci iza njega su štoperi, a ispred njega Miske.
Kao Xabi u Realu, Pjanic svakako ide naprijed samo kad to od njega kontra zahtjeva, a inace je uvjek nazad, obrati pažnju veceras.
Infaze Studio

#521 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

Pa ne moze biti isto Pjaniceva pozicija i pozicija Zahirovica recemo..to ti velim. Pjanic je kreator, centralni, kako hoces. A Miske, pokazalo se protiv Walesa kako igramo bez Misketa...Mislim zao mi je, ali Miske pored Pjanica moze biti neki polu-spic i to je to. Ti kad kazes defanzivni, vjerovatno mislis na to da se vrati malo po loptu pa je prenese preko sredine, sto ustvari on i treba da radi (Pjanic), ali def. vez. je malo pogresan opis pozicije..Ali nije bitno..
Pjanic ga zabija veceras, a Boga mi i Miske.
miki.ba

#522 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by miki.ba »

Infaze Studio wrote:Pa ne moze biti isto Pjaniceva pozicija i pozicija Zahirovica recemo..to ti velim. Pjanic je kreator, centralni, kako hoces. A Miske, pokazalo se protiv Walesa kako igramo bez Misketa...Mislim zao mi je, ali Miske pored Pjanica moze biti neki polu-spic i to je to. Ti kad kazes defanzivni, vjerovatno mislis na to da se vrati malo po loptu pa je prenese preko sredine, sto ustvari on i treba da radi (Pjanic), ali def. vez. je malo pogresan opis pozicije..Ali nije bitno..
Evo možda najbolje što mi pada na pamet, Zahirović destruktivas, Pjanić kreator igre, obojica def. vezni.
Infaze Studio

#523 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

Ok kontam kako razmisljas, ali ja bi to nazv'o: Zahirovic=def vez. Pjanic=centralni vezni Miske= ofanzivni vezni
zlajapravaraja

#524 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by zlajapravaraja »

miki.ba wrote:
Infaze Studio wrote:Pa ne moze biti isto Pjaniceva pozicija i pozicija Zahirovica recemo..to ti velim. Pjanic je kreator, centralni, kako hoces. A Miske, pokazalo se protiv Walesa kako igramo bez Misketa...Mislim zao mi je, ali Miske pored Pjanica moze biti neki polu-spic i to je to. Ti kad kazes defanzivni, vjerovatno mislis na to da se vrati malo po loptu pa je prenese preko sredine, sto ustvari on i treba da radi (Pjanic), ali def. vez. je malo pogresan opis pozicije..Ali nije bitno..
Evo možda najbolje što mi pada na pamet, Zahirović destruktivas, Pjanić kreator igre, obojica def. vezni.
Tako igra velika vecina klubova iz liga petice, ali i reprezentacija svijeta, u sistemu 4-2-3-1. Jedan zadnji vezni je klasicni razarac, uglavnom sa limitiranijim igrackim sposobnostima, a jedan koji takodjer ima defanzivne zadatke, dok takodjer mora povezivati odbranu sa napadom.

I mi smo igrali tako dugo u proslim kvalifikacijama sa Rahimicem i Medunjaninom, ali je onda nastao problem "Dzeko i Vedo obojica moraju igrati jer kako jednog staviti na klupu".
Obuca9

#525 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Obuca9 »

victom wrote:Vranješ je danas oficijelno uveden u SI sistem, kao jedinica za propusnost membrane. (Vr =Vranjes)

Vr = v(S) * Pn / d(mem)

v(S) = brzina Samarasa
Pn = Papetova naklonost.
d = širina zadnjeg reda, tj membrane
A gdje ti je ρ? Koeficijent sveznajućih debila, koji misle da poslije tri odigrane sezone na Footbal Manageru i pet sezona u Become of Legend na PES-u, misle da znaju sve o fudbalu?

Zaboravio si najvažniji element te formule.
Locked