u svakome slucaju ?
Rusi su imali puno srece da nije u jednome komadu zviznuo u zemlju , vec se raspao na oko ili 10 ili 20 kilometara visine
prikupljaju ostatke pa ce valjda javiti detaljan izvjestaj
Ovaj meteorit nema veze sa asteroidom. Ali zato me tvoji postovi vise ne iznenadjuju kolicinom neznanja?occupylove wrote:izgleda kao meteor koji je explodirao u atmosferi , a bas danas je prosao asteroid u blizine zemlje po tvrdjenju astronoma![]()
u svakome slucaju ?
Rusi su imali puno srece da nije u jednome komadu zviznuo u zemlju , vec se raspao na oko ili 10 ili 20 kilometara visine
prikupljaju ostatke pa ce valjda javiti detaljan izvjestaj
Onda ti zivis u nekom svom imaginarnom svijetu koji nema veze sa realnoscu.UnscarD wrote:Evo ja sam procitao posto od OccupyLove i vezu sa temom vidim, ali uopste ne kontam odgovor koji pominje Markale...
Sta je pisac htio reci? Da nije mozda da su Rusi osvjedoceni Sprski prijatelji pa su onda prirodno Bosnjaci protiv Rusa jer prijatelj mog naprijatelja je moj neprijatelj ? To mi je jedini kontext u koji mogu da smjetim post od Ja nisam odavle u a ako je tako, to je u najmanju ruku smijesno jer takva logika cesto nema osnova ni na nivou komunikacije izmedju jedinki a kamoli na nivou odnosa izmedju drzava i naroda.
Ja Sam Odavle wrote:Onda ti zivis u nekom svom imaginarnom svijetu koji nema veze sa realnoscu.UnscarD wrote:Evo ja sam procitao posto od OccupyLove i vezu sa temom vidim, ali uopste ne kontam odgovor koji pominje Markale...
Sta je pisac htio reci? Da nije mozda da su Rusi osvjedoceni Sprski prijatelji pa su onda prirodno Bosnjaci protiv Rusa jer prijatelj mog naprijatelja je moj neprijatelj ? To mi je jedini kontext u koji mogu da smjetim post od Ja nisam odavle u a ako je tako, to je u najmanju ruku smijesno jer takva logika cesto nema osnova ni na nivou komunikacije izmedju jedinki a kamoli na nivou odnosa izmedju drzava i naroda.
Naravno da je Rusija neprijatelj BiH. Uvijek bila.
Toliko si nebuloza u jednoj poruci napisao da mi jedino preostaje i tebi odgovoriti "nemam volje dalje", al' pošto si naš čojk (iz bogatijeg dijela Amerike) dodatno ću ti pojasniti - uzmi kakve knjige pročitaj koja je pisana prije Interneta.occupylove wrote:'nemam volje dalje 'Hame_ wrote:Ništa onda, prenosi sebi šta je jasno svih ovih godina.
Nemam volje dalje.
jasta kao argument
sta nam je Rusija ucinila na zao kroz istoriju ?
Energoinvest je imao milijarde dolara ugovora sa Rusijom , i Hidrogradnja
nude nam solidno i jeftino i vrlo ubitacno oruzje po povoljnoj cijeni , za samoodbranu ( kao i Kina )?
ali jok !
moramo biti robovi 'zapadne koalicije " koja skoro nista nije ucinila da spasi Bosnjake od genocida
sve privatizirali i tornjevi se grade a narod kopa po kontejnerima , 'demokratija "
pojavili se na kraju kada su nas pobili preko 150 000 i prave 'srceparajuce holivudske " filmove o nasoj patnji
na kraju
imamo Dejton i Dodika i njegovu bandu
a Rusija je kriva za sve
Ono sto tebe stvarno zanima je zelja da me smjestis negdje u svoj svijetonazor jer znam da ti se sa svojim stavovima nikako i nigdje ne uklapam pa bi zelio da me svrstas negdje, bilo gdje. Sa druge strane, sam taj pokusaj cini da se ti meni savrseno uklapas u moj i tacno znam gdje da te smjetimjeza u ledja wrote:Jel ja ovo dobro vidim ili lik zeli uci u argumentaciju o tome da li je Rusija na strani onih koji zele vidjeti kraj BiH?
Sama cinjenica da ti to uopste pada na pamet me navodi na razmisljanje gdje ti uopste zivis i kakva su ti razmisljanja u vezi lokalnih politickih i ratnih desavanja, odgovor na sta bi objasnio mnoge tvoje druge stavove na ovoj i slicnim temama.
Kompanija iz Čapljine "Zvečevo- Lasta" potpisala je s partnerom iz Rusije ekskluzivan ugovor o izvozu, vrijedan nekoliko miliona eura za tržište Ruske Federacije.
Nakon dužih pregovora te postupaka ispitivanja i certificiranja proizvoda početkom ove godine isporučene su prve količine izuzetnih Lastinih proizvoda.
Potpisivanje ovog ugovora od velikog je značaja za Lastu, jer predstavlja razvojnu šansu imajući u vidu veličinu ruskog tržišta.
Wtf?!UnscarD wrote: Ono sto tebe stvarno zanima je zelja da me smjestis negdje u svoj svijetonazor jer znam da ti se sa svojim stavovima nikako i nigdje ne uklapam pa bi zelio da me svrstas negdje, bilo gdje. Sa druge strane, sam taj pokusaj cini da se ti meni savrseno uklapas u moj i tacno znam gdje da te smjetim![]()
Ako ne znas o cemu sam govorio, onda je ocigledno da TI NISI ODAVLE. Ako mi ne vjerujes, i mislis da "pretjerujem" u kvalifiakciji prijateljskih odnosa izmedju Bosne i Rusije, predlazem ti da prvom prilikom napravis eksperiment o kojem sam govorio: na Markale, pa drzi pricu o prijateljskoj majcici Rusiji. Ali cekaj, pa ti niti ne znas gdje su Markale!UnscarD wrote:Daj koji primjer?
Zasmetalo mi je sto Ja sam odavle najavljuje neko "skupljanje kasikama" onoga ko pomene Rusiju (post od Occupy) pa bih volio da vidim sta je to tako radikalno Rusija uradila Bosni da onaj koji je pomene zasluzi "skupljanje kasikama" . Znam nekoliko prijatelja Bosnjaka koji zive i rade u Rusiji pa mi tim prije to smeta.
Mozes li ti nazvati neki primjer dobrih odnosa?UnscarD wrote:Daj koji primjer? Pitam treci put i svaki put neka AD Hominem nebuloza.
I nisam nigdje napisao da si ogranicen procitaj ponovo, licne uvrede i napadi nisu moj nacin komunikacije.
Zasmetalo mi je sto Ja sam odavle najavljuje neko "skupljanje kasikama" onoga ko pomene Rusiju (post od Occupy) pa bih volio da vidim sta je to tako radikalno Rusija uradila Bosni da onaj koji je pomene zasluzi "skupljanje kasikama" . Znam nekoliko prijatelja Bosnjaka koji zive i rade u Rusiji pa mi tim prije to smeta.
Ruski dobrovoljci su organizovano isli u Bih a nikako nekim okolnim putevima..........zato su znali svi od obicnog covjeka do visih vladinih krugovajeza u ledja wrote:Konkretno, Jelcin se pobunio protiv prijetnje vojnom intervencijom na zimu 1994e (vazdusni napadi NATO) na pozicije Srba ako ovi ne sklone tesko oruzje oko Sarajeva. Vazdusni napadi su odgodjeni na neko vrijeme , u kojem periodu je poginulo ko zna koliko ljudi u Sarajevu od tog teskog oruzja.
Takodje, trazili su ukidanje sankcija Beogradu.
Inace, zbog ruske prijetnje vetom sto se tice generalno bilo kakve vojne intervencije SAD u Bosni, koji nisu htjeli djelovati bez UN rezolucije, rat u BiH je trajao bar 2 godine duze nego sto je mogao, sto su Srbi debelo iskoristili.
Dakle, ovo bez price o ruskim dobrovoljcima i o ruskoj opoziciji (Zirinovski) koja je otvoreno diplomatski i finansijski pomagala srpski fasisticki pohod u ex-Yu.
Pa eto prica je kako to nije islo preko Jelcina, te kako su i druge zemlje tipa Francuska ili arapske zemlje imale grupe dobrovoljaca koje su dolazile u BiH i borile se na raznim stranama.spreca wrote:Ruski dobrovoljci su organizovano isli u Bih a nikako nekim okolnim putevima..........zato su znali svi od obicnog covjeka do visih vladinih krugovajeza u ledja wrote:Konkretno, Jelcin se pobunio protiv prijetnje vojnom intervencijom na zimu 1994e (vazdusni napadi NATO) na pozicije Srba ako ovi ne sklone tesko oruzje oko Sarajeva. Vazdusni napadi su odgodjeni na neko vrijeme , u kojem periodu je poginulo ko zna koliko ljudi u Sarajevu od tog teskog oruzja.
Inace, zbog ruske prijetnje vetom sto se tice generalno bilo kakve vojne intervencije SAD u Bosni, koji nisu htjeli djelovati bez UN rezolucije, rat u BiH je trajao bar 2 godine duze nego sto je mogao, sto su Srbi debelo iskoristili.
Dakle, ovo bez price o ruskim dobrovoljcima i o ruskoj opoziciji (Zirinovski) koja je otvoreno diplomatski i finansijski pomagala srpski fasisticki pohod u ex-Yu.
Hej, Alekso... De vidi, šta će im tamo tolike jedinice... Ako šta bude, objavi... OK?AleksoMKD wrote:Opa, evo fantasticnog materijala za teoreticare zavere: http://vk.com/video-23478272_164578781?hd=1&t=7s
20 transportnih aviona sa Ruskim desantnim jedinicama i oklopnom tehnikom sletelo u Cheljabinsk. Dobar zaplet za film sa invazijom vanzemaljaca a?
EDIT:
![]()
Da dam jos municije za diskusiju, evo "dokaza" da je PVO Rusije pogodilo meteorit http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rV-Ypxh_K0
Rusko ministarstvo odbrane izjavljuje da je to redovna vezba koja je planirana pre vise meseci i da je samo slicajnost da su se poklopila ova dva dogadjaja.Challenger__ wrote:Hej, Alekso... De vidi, šta će im tamo tolike jedinice... Ako šta bude, objavi... OK?AleksoMKD wrote:Opa, evo fantasticnog materijala za teoreticare zavere: http://vk.com/video-23478272_164578781?hd=1&t=7s
20 transportnih aviona sa Ruskim desantnim jedinicama i oklopnom tehnikom sletelo u Cheljabinsk. Dobar zaplet za film sa invazijom vanzemaljaca a?
EDIT:
![]()
Da dam jos municije za diskusiju, evo "dokaza" da je PVO Rusije pogodilo meteorit http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rV-Ypxh_K0

Moje pitanje se odnosilo na poslijeratnu BiH i to namjerno jer ce mi analiza Ruske politike za vrijeme rata uzeti malo vise vremena ali evo kada si naceo tu temu, morat cemo je produbiti jer je povrsno i neozbiljno iznjeti takve stavove bez podrobnije analize odnosa dvije zemlje kao i medjunarodnog konteksta u kojem se stvari odigravaju.jeza u ledja wrote:Konkretno, Jelcin se pobunio protiv prijetnje vojnom intervencijom na zimu 1994e (vazdusni napadi NATO) na pozicije Srba ako ovi ne sklone tesko oruzje oko Sarajeva. Vazdusni napadi su odgodjeni na neko vrijeme , u kojem periodu je poginulo ko zna koliko ljudi u Sarajevu od tog teskog oruzja.
One ratne oko uvodjenja sankcija Srbiji itd itd sam napisao vec u odgovoru JUL-u . Priznala je nezavisnot BiH 27 Aprila 1992 sto je bio jos jedan samar Milosevicu.spreca wrote:Mozes li ti nazvati neki primjer dobrih odnosa?UnscarD wrote:Daj koji primjer? Pitam treci put i svaki put neka AD Hominem nebuloza.
I nisam nigdje napisao da si ogranicen procitaj ponovo, licne uvrede i napadi nisu moj nacin komunikacije.
Nekla vrsta organizacije naravno da je postojala ali je postajala i sa svim ostalim koji su dolazili. Zirinovski jeste kreten ali vjerovatno nista manji ili veci od LePena npr. pa ipak niko ne gleda, niti treba da gleda na Francusku kroz prizmu tog extremiste.spreca wrote:Ruski dobrovoljci su organizovano isli u Bih a nikako nekim okolnim putevima..........zato su znali svi od obicnog covjeka do visih vladinih krugovajeza u ledja wrote:Konkretno, Jelcin se pobunio protiv prijetnje vojnom intervencijom na zimu 1994e (vazdusni napadi NATO) na pozicije Srba ako ovi ne sklone tesko oruzje oko Sarajeva. Vazdusni napadi su odgodjeni na neko vrijeme , u kojem periodu je poginulo ko zna koliko ljudi u Sarajevu od tog teskog oruzja.