SIGURNOSNA SITUACIJA U SARAJEVU JE SVE GORA I GORA: Ponovo oružane pljačke u Amko komercu i Mercatoru, a sve češće i napadi na prolaznike
Ponedjeljak | 17.12.2012.
U nedjelju 16. decembra oko 07.50 sati u ulici Vrbanja, općina Centar Sarajevo, nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Amko komerc”
lopovTom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
RAZBOJNIŠTVO U "MERKATORU"
U nedjelju 16. decembra oko 19.20 sati u ulici Šekerova, općina Centar Sarajevo, nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Merkator”. Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
RAZBOJNIŠTVO U HADŽIĆIMA
U nedjelju 16. decembra oko 22.05 sati u ulici Mrđana Đoke, općina Hadžići, dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad H.S. iz Sarajeva. Tom prilikom nepoznate osobe su uz upotrebu fizičke snage, od H.S. otuđile novčanik s ličnim dokumentima, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.
N.D. LIŠEN SLOBODE ZBOG UGROŽAVANJA SIGURNOSTI
Policijski službenici IV PU u nedjelju 16. decembra u 04.00 sati, lišili su slobode N.D., rođenog 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu U.K. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv N.D. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.
J.Z. LIŠEN SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE U POKUŠAJU
Policijski službenici V PU u nedjelju 16. decembra u 00.15 sati, lišili su slobode J.Z., rođenog 1981. u Foči, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv J.Z. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.
M.F. LIŠEN SLOBODE ZBOG RAZBOJNIŠTVA
Policijski službenici I PU u nedjelju 16. decembra u 00.10 sati, lišili su slobode M.F., rođenog 1994. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo, na štetu maloljetnog M.R. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv M.F. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.
SAOBRAĆAJNA NEZGODA U ULICI BOJNIČKA
U nedjelju 16. decembra oko 17.00 sati, na kolovozu ulice Bojnička, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “BMW”, reg. oznake J49-K-312, kojim je upravljao M.J., rođen 1991., nastanjen u Sarajevu i putničkog motornog vozila marke “toyota”, reg. oznake J32-E-516, kojim je upravljao E.H., rođen 1967., nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobio M.J., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. Lakše tjelesne povrede su zadobili E.H. i putnica iz vozila “toyote”, E.N., rođena 1973., nastanjena u Sarajevu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.
KS: 17 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 17 saobraćajnih nezgoda, od toga 16 s materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a dvije lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 30 vozača, pet osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, šest motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistriranih motornih vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- O'zone
- Globalni moderator
#501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Što je jučer bilo aktivno
valjda otoplilo
-
ella_sa
#502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kad pogledam crnu hroniku zadnjih 5 dana tacno mi lose.
voljela bih znati zasto se ovaj clanak prvo mogao komentarisati, pa onda "iznenada" je izgubljena ta mogucnost.
Ima li veze s tim sto je napisano ime i prezime djecaka koji je vozio bez vozdacke, napravio saobracajni kolaps, a predpostavka je da ce proci nekaznjeno i tako ispasti super naj cool ?!
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121213125
voljela bih znati zasto se ovaj clanak prvo mogao komentarisati, pa onda "iznenada" je izgubljena ta mogucnost.
Ima li veze s tim sto je napisano ime i prezime djecaka koji je vozio bez vozdacke, napravio saobracajni kolaps, a predpostavka je da ce proci nekaznjeno i tako ispasti super naj cool ?!
-
mahalas505
#503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma hajde bice bolje, samo mislim onim sto ih nema neceella_sa wrote:kad pogledam crnu hroniku zadnjih 5 dana tacno mi lose.
- Hemera
#504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vidim naljepnica venom smece tuning kretena na cesti
-
newera86
#505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Last edited by newera86 on 08/01/2013 18:54, edited 1 time in total.
- Hajlac
#506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I to jos kakve pare - u americi je to vise cista korupcija i kradja para a da ne pricam o odnosu tih privatnih korporacija prema zatvorenicima (vise lici na fasizam).bejbifinga wrote:zatvor je rjesenje, ali ce cekati dok neko od guzonja ne napravi privatni zatvor ko u americi i onda uzima pare od drzave. kapitalizam je ovoComrad wrote:Nas problem je sto radimo na posljedicama, a nista preventivno.
Nije preventivno ako ti poredas drotove po stanicama 3-4h dnevno i kontas evo me spasio sam citav svijet. To se evo sada vidjelo. Mislim fino je vidjeti policajca na stanici i bilo bi idealno kad bi on tu mogao stajati 24h dnevno, ali ne moze. Nigdje na svijetu ne postoji takav sistem gdje ce drotovi sprijeciti svaki moguci zlocin, niti je to uopste moguce. Klosar ce naci mjesto gdje nema policije i obaviti posao, pa nisu glupi. I sta sad da zaposlimo milion policajaca i poredamo po jednog na m2. Nidje veze.
Treba lijeciti uzroke. Treba pozatvarati gamad i olos koja vec treba da lezi po zatvorima. To naravno nije posao policije. I kad ti sklonis njih 300-400 zavrsio si pola posla.
Ovu djecurliju treba od malena uciti da ne mogu raditi sta hoce. Kakvu im poruku posaljes kad on izbode 3-4 ljudi, puca u sred grada i ti ga pustis da hoda. Nema zatvora..pa napravi zatvor jbt ko da je to mudro slovo.
Policija treba da hoda po naseljima, ulicama i da rovi i pregleda svakog ko im je sumnjiv. A ne da dzipa napucanog sa celavom tikvom ni ne pogleda, a kamo li da ga prerovi. Gledam ono sudjenje Turkovicu i nesto kontam, pa jbt oni su se vozikali normala od sarajeva do hadzica, tarcina sa po 2-3 tijela tamo-vamo bez ikakvog straha... a ja strepim je li mi šara dovoljno duboka, imam li rezervne sijalice i slicne gluposti, jer znam da ce me debil zbog toga peglati. Ovi natrpaju leseva pun gepek i boli i qrac.
Mislim, sve mi ovo znamo, ali cinjenica je da politicari ne zele da stanje bude bolje. Dok ne izadje 50-ak hiljada ljudi na ulicu i ne trazi nesto, oni to nece ni uraditi.
Posto, kako vidimo, sve se vise amerikanizujemo, doce i do toga da se privatni zatvori grade a drzava iznajmljuje...apsurd.
-
Gentleman5001
#507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mislim da je Sarajevo preuzelo barem 90% pucnjava i pljački ove godine u cijeloj BiH.. Ako sam u krivu neka me neko ispravi 
- mist
#508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mah bitno je da drugovi milicioneri stancaju naloge za nepropisno parkiranje nedaj Boze moze guzonjama zafaliti para za novog sluzbenog audi-a...kako su krenuli mislim da ce naloge poceti kaciti i za kontejnere
.
Iz onoga sto vidim izgleda da je nasa vrla milicija kompletna presla u saobracajce....dok lokalni nazovi mangupi ponavljaju konstantno scene obracuna kod OK korala ,stas vidjeli momci bitno je samo neparkirati nepropisno.
Dode mi da se iselim u Bijafru.
Iz onoga sto vidim izgleda da je nasa vrla milicija kompletna presla u saobracajce....dok lokalni nazovi mangupi ponavljaju konstantno scene obracuna kod OK korala ,stas vidjeli momci bitno je samo neparkirati nepropisno.
Dode mi da se iselim u Bijafru.
- O'zone
- Globalni moderator
#509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sudeći po imenu akcije ganjaju ove što pljačkaju markete
Pretresi na 17 lokacija
U akciji "Market" sarajevska policija uhapsila deset razbojnika
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jutros su u akciji "Market" pristupili pretresanju objekata na 17 lokacija u cilju dokumentovanja, prikupljanja dokaznog materijala, pronalaska i lišenja slobode više osoba koje su u posljednje vrijeme na području Kantona Sarajevo izvršile veći broj težih krivičnih djela razbojništava.
Kako portal "#" saznaje, uhapšeno je deset osoba.
Izvršenom analizom prikupljenih saznanja tokom posljednjih mjeseci o izvršiocima ovih djela, policijski službenici Odjeljenja za opšti kriminal MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su osnove sumnje da je više krivičnih djela ove vrste počinila organizirana grupa osoba s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.
Način i mjesta izvršenja razbojništava, te posljedice nanesene oštećenima negativno su uticale na osjećaj sigurnosti građana.
Poduzimanjem operativno - taktičkih mjera i radnji u suradnji s nadležnim tužiocem Kantonulnog tužilaštva u Sarajevu, došlo se do saznanja da navedenu kriminalnu grupu čini veći broj osoba.
U skladu s izdatim naredbama u cilju pronalaženja ovih osoba danas od šest sati pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo vrše pretres objekata na 17 lokacija, od kojih se neki nalaze i na području drugih kantona, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.
-
julisiz es grant
#510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nadam se da će novinari pratiti šta će se dalje dešavati, tj. hoće li ih pustiti nakon 48 sati, ili će ih nakon suđenja pustiti na ulicu, jer nema mjesta u zatvorima.
-
Gentleman5001
#511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A možda ih naš predsjednik predsjedništva pomiluje 
- Troll_Happens
#512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
rekoh ja juce lijepo nisu cista posla...Troll_Happens wrote:K.G. (1971),Cholina_Lokica wrote:Zna li ko je roknut u B fazi
K.G. je primljen oko 22:10 i imao je dvije prostrelne rane. Okrznuta mu je ušna školjka te je ta povreda sanirana ušivanjem. Druga prostrelna rana je u prijedjelu lijevog ambdomena. Metak je ušao s leđa ali je pacijent imao sreće jer unutrašnji organi nisu oštećeni.
ovim nasim nazovi "kriminalcima" treba odati priznanje kako su precizni, zamisli koji klotz moras biti i pogodit ushnu skoljku hahah![]()
da nije ovaj opet dosao da zavrsi posaoCode: Select all
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika/adnan-serak-i-dalje-u-bijegu
PUCNJAVA NA ALIPAŠINOM POLJU PO NALOGU ADNANA ŠERAKA
Code: Select all
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika/ranjen-slucajni-gost-meta-bila-braca-preljevic-i-zulic- O'zone
- Globalni moderator
#513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A metak popuši neko ko je bio samo u prolazuTroll_Happens wrote:rekoh ja juce lijepo nisu cista posla...Troll_Happens wrote:K.G. (1971),Cholina_Lokica wrote:Zna li ko je roknut u B fazi
K.G. je primljen oko 22:10 i imao je dvije prostrelne rane. Okrznuta mu je ušna školjka te je ta povreda sanirana ušivanjem. Druga prostrelna rana je u prijedjelu lijevog ambdomena. Metak je ušao s leđa ali je pacijent imao sreće jer unutrašnji organi nisu oštećeni.
ovim nasim nazovi "kriminalcima" treba odati priznanje kako su precizni, zamisli koji klotz moras biti i pogodit ushnu skoljku hahah![]()
PUCNJAVA NA ALIPAŠINOM POLJU PO NALOGU ADNANA ŠERAKACode: Select all
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika/ranjen-slucajni-gost-meta-bila-braca-preljevic-i-zulic
- burekdzijabezmesa
#514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ovaj Šerkan je smiješan momčić, krenuo na Rusiju po snijegu i zimiTroll_Happens wrote:rekoh ja juce lijepo nisu cista posla...Troll_Happens wrote:K.G. (1971),Cholina_Lokica wrote:Zna li ko je roknut u B fazi
PUCNJAVA NA ALIPAŠINOM POLJU PO NALOGU ADNANA ŠERAKACode: Select all
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika/ranjen-slucajni-gost-meta-bila-braca-preljevic-i-zulic
- Reglan
#515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ilijas hools. 
-
Fauja Singh
#516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Maloprije opljackan DP na Bjelavama
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121222123
Evo sad cujem od druga da je maloprije opljackan i DM na alipasinom, jos uvijek je uvidjaj u toku.

Evo sad cujem od druga da je maloprije opljackan i DM na alipasinom, jos uvijek je uvidjaj u toku.
- starii
#517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma hajde ba nije banka opljackana vec samo marketstroga normala wrote:Maloprije opljackan DP na Bjelavama
kako je krenulo u sarajevu cim se smraci neces vise smijeti izaci vani...
- kokuz_sa
#518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dm na grbavici, Dp na Bjelavama, Dm na Alipasinom..
ne bi me cudilo da neko zbavlja lovu za novu godinu
ne bi me cudilo da neko zbavlja lovu za novu godinu
-
lajkujMe
#519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne idite danas u DM opasni su po zdravlje kaze mup KS 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
čini se da su najsigurnije radnje u tržnim centrima
-
Fauja Singh
#521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne treba navecer u ove manje prodavnice ici pa i da hljeba u kuci nestane 
- Neradnik
#522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
treba po pekarama izlazit tamo nema pljacki,plase se lopovi siptara ko mis macke 
- hypko_nurko
#523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pistolj i noz sa sobom i nema brige od pljackasa 
- Logovan
#524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nismo sigurni ni u prodavnicama.
Još malo pa će i biblioteke postajati mjesto zločina.
- hamza_sa
#525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vidis, mozda je ovo i taktika nadleznih nam u nas, obzirom da se sve manje cita knjiga i posjecuje biblioteka, da nas na ovaj nacina natjeraju da pocnemo sto vise citati i posjecivati biblioteke, jer jos samo tamo nije bilo belaja.zlo87 wrote:Nismo sigurni ni u prodavnicama.Još malo pa će i biblioteke postajati mjesto zločina.