Za predane Životu
- fatamorgana
#501 Re: Za predane Životu
O, o, ko nam to voli Tool, 
- Kroksica
#502 Re: Za predane Životu
ko bi reko, eh?fatamorgana wrote:O, o, ko nam to voli Tool,
- fatamorgana
#503 Re: Za predane Životu
Evo onda za tebe,
- Kroksica
#504 Re: Za predane Životu
Very cool, thanks.fatamorgana wrote:Evo onda za tebe,![]()
Last edited by Kroksica on 17/10/2012 01:07, edited 1 time in total.
- Platformas
-
A1B
-
bizet
#507 Re: Za predane Životu
kad bi covjek trebao donijeti nekakv zakljucak mozda bi rekao da su nama zivoti bas onako potaman pa nemamo pametnija posla nego se prepucavati oko vjere i nevjere...ispade da nas samo to zulja u zivotuVeriBizi wrote:Može li jedna molbica?![]()
![]()
Da se više ne prepucavamo i ne pokušavamo prosvijetliti jedni druge na temu vjera/nevjera. Pliiiiz?![]()
![]()
Umjesto toga, hajmo pričati o lijepim stvarima koje čine život. Je l' nam se danas nešto lijepo desilo, jesmo li kome pomogli, uljepšali dan? Jesmo li se dobro ismijali nečemu (osim mom postu)? I tako ...
jedno znam...agresivan pristup najcesce donosi kontra efekat i uzvracen je agresivnoscu, pa tako nas politicari i danas maslaju....a niko ovdje nije dovoljno velik da poziva na vjeru ili nevjeru
lijepe stvari koje cine zivot: ustala sam ziva i zdrava, sasvim dovoljna motivacija za mene...dodam jos ovo sunce i misli se same gomilaju...kako kazu "zdrav covjek ima hiljadu zelja, a bolestan samo jednu"...sretna sam sto spadam u grupu koja ima vise zelja, jer znam da vec sutra taj dar mozda necu imati....idem sad staviti na papir sve sto planiram uraditi danas (meni fakat bude produktivnost veca kad na ovaj nacin poslazem poslove)
ugodan dan vam zelim i barem jedan mali osmijeh na licu u toku dana (ali ne podrugljivi misa mu, nego iskreni i veseli, ako je moguce i sretni)
- VeriBizi
#508 Re: Za predane Životu
Hvala na lijepim željama Bizet, takođe.
Nema kod mene foliranja - what you see is what you get, samo iskreno.
A i osmijeh je tu, olimpijski.
Nema kod mene foliranja - what you see is what you get, samo iskreno.
-
bizet
#509 Re: Za predane Životu
cuj olimpijski osmijeh...dobar, dobar
kod komsije na sav glas Plavi orkestar i "medena curice"....jbg ne kaze meni djaba muz kad te krene nostalgija pucati znas da si ostario
...ali hej, i u tome ima nafake, u starosti mislim...a Plavi orkestar i ja jes jednako dernek
hajde olimpijski osmijehu, furam na posao (hej i kod mene bi osmijeh, sad jel' olimpijski ne bih znala, ali hvala ti veribizi
)
kod komsije na sav glas Plavi orkestar i "medena curice"....jbg ne kaze meni djaba muz kad te krene nostalgija pucati znas da si ostario
hajde olimpijski osmijehu, furam na posao (hej i kod mene bi osmijeh, sad jel' olimpijski ne bih znala, ali hvala ti veribizi
- VeriBizi
#510 Re: Za predane Životu
Evo, onda, jedna od mene, samo za tvoju dušu:
-
Great Cornholio
#511 Re: Za predane Životu
a znaš li ti ikad iskrena biti, čuj ja humorističanbizet wrote: e ovo je Cornholio kojeg poznajem...ismijah se...znas li se ti ikada naljutiti ili posvadjati covjece?...samo nemoj ziv bio poceti sa mnom da dokazujes da znas i na ovu stranu komunicirati...ja kad se naljutim do je za do kraja zivota
trpljenje kao investicija...pa nije to ni nama strano, samo sto ta investicija nama nije neki drugi svijet...nekad trpis nesto da bi ti sutra bilo lakse ili bolje, nekad da bi nekome drugom osigurao bolje sutra...ugl. na trpljenje se takodje moze gledati kao da je investicija
ej Cornholio ti se fakat vodis onom "nemoj raditi kao sto hodza radi, nego kao sto prica"...sad jel' to bio razum, emocije ili Bog...ali kako velis glagol trpiti ima latentno znacenje investicija, pa ti si sretan covjek onda....ali i sama sam drugo odabrala prije nego pare, pa ti mene nemoj nista slusati, bolje svakog hodzu na kojeg naletis
Ma naljutim se ja ponekad, al' ljutnju ne ispoljavam javno, nekako je uspijem savladati u sebi, pa onda k'o fol ja u javnosti ispadnem hladan kao kamen, ljudi steknu pogrešan dojam da me niko i ništa ne može naljutiti
Trudim se da na "napad" ne odgovaram odmah "kontranapadom", već da "okrenem i drugi obraz", pa ako se napadi i dalje nastave onda reagujem "prirodno".
Ja se veoma teško naljutim, a i kad se naljutim ljutnja me brzo popusti. Nisam uvijek bio takav, nekad sam bio vrlo "zapaljiv", ali izgleda da je istina da čovjek s godinama postaje zreliji, valjda zato što je bolje upoznao ljude, što ih se manje plaši i što ih bolje razumije
A ovo što se tiče trpljenja kao investicije, ja to opravdavam time da se za svako 'dobro' moraš potruditi, dobro bi bilo da nije tako, da se do dobrih stvari u životu može doći na lagan način, i brzo, možda neko i ima takvu sreću, ali uglavnom, jedino belaj nas može snaći brzo, bez da se trudimo, trpimo i odričemo nečega.
Ma nisu ni sve hodže iste, neki možda i ne završe u džehenemu
Pare su sredstvo potrebno da bi smo preživjeli i obezbjedili sebi uslove da se možemo razvijati, pare nikad ne bi trebale biti smisao života.
- pussysmoke
#512 Re: Za predane Životu
Da se ja pitam, ne bi ni postojale. Život na ovoj planeti bi tek onda imao smisla.Great Cornholio wrote:Pare su sredstvo potrebno da bi smo preživjeli i obezbjedili sebi uslove da se možemo razvijati, pare nikad ne bi trebale biti smisao života.
-
Great Cornholio
#513 Re: Za predane Životu
Ma daj ba, nemoj da se opet vraćamo na robnu razmjenu, da ja opet tebi moram da na leđima donesem ovcu, a da ti meni za tu ovcu daš vreću brašnapussysmoke wrote:Da se ja pitam, ne bi ni postojale. Život na ovoj planeti bi tek onda imao smisla.Great Cornholio wrote:Pare su sredstvo potrebno da bi smo preživjeli i obezbjedili sebi uslove da se možemo razvijati, pare nikad ne bi trebale biti smisao života.
Život bi na ovoj planeti imao puno više smisla kad pare većini ne bi bile jedini smisao života.
- pussysmoke
#514 Re: Za predane Životu
Baš me zanima koliko bi vrijedila Mary Jane u tom sistemu koji si spomenuo.Great Cornholio wrote:Ma daj ba, nemoj da se opet vraćamo na robnu razmjenu, da ja opet tebi moram da na leđima donesem ovcu, a da ti meni za tu ovcu daš vreću brašna![]()
... kada pare uopšte ne bi bile smisao života.Great Cornholio wrote:Život bi na ovoj planeti imao puno više smisla kad pare većini ne bi bile jedini smisao života.
-
Great Cornholio
#515 Re: Za predane Životu
Jedan paketić bi vrijedio gajbu paradajzapussysmoke wrote: Baš me zanima koliko bi vrijedila Mary Jane u tom sistemu koji si spomenuo.Ali nisam mislio na taj sistem, nego na nešto malo drugačije.
... kada pare uopšte ne bi bile smisao života.
Hajd' reci na šta si mislio, nisam ja vidovita Džemila da znam čitati misli.
Pare bi prestale biti smisao života kad bi ih svi imali dovoljno, ni malo a ni previše.
-
Great Cornholio
#517 Re: Za predane Životu
Prevedeno na naš jezik "Ja ću vala dić' kredit da kupim mobitel bolji neg' u mene mi komšija što imaLightRain wrote:
tako to ide s parama
- pussysmoke
#519 Re: Za predane Životu
@Great Cornholio
Radiš određene poslove u zamjenu za određene stvari. Uzmimo školovanje kao primjer. Kada završiši isto, određeni broj godina radiš posao za koji si se školovao, i u tom periodu imaš pravo samo na osnovne stvari, kao i dok se školuješ. A kada završiš i školovanje i te besplatne poslove, onda imaš pravo na neke malo luksuznije stvari, u zavisnosti od toga koliko si dobar u svom poslu.
Taj bi princip primjenio na sve, i siguran sam da bi ljudi koji su bliži toj tematici puno bolje to organizovali i doveli do savršenstva. Razmisli samo, svako bi imao jednaka prava. Imaš karticu koja te prati od početka života, i koju druga osoba ne može koristiti, a kartica sadrži sve podatke, sve poslove koje si radio i školovanje, kada si zakasnio na posao, na predavanje i zašto. Ljudi bi sa svojim prvim poslom dobili i stan koji plaća država.
Ponavljam, postoje ljudi koji bi ovo doveli do savršenstva, ali problem je u tome što se niko ne bi mogao obogatiti na kriminalu, korupciji i sl.
Radiš određene poslove u zamjenu za određene stvari. Uzmimo školovanje kao primjer. Kada završiši isto, određeni broj godina radiš posao za koji si se školovao, i u tom periodu imaš pravo samo na osnovne stvari, kao i dok se školuješ. A kada završiš i školovanje i te besplatne poslove, onda imaš pravo na neke malo luksuznije stvari, u zavisnosti od toga koliko si dobar u svom poslu.
Taj bi princip primjenio na sve, i siguran sam da bi ljudi koji su bliži toj tematici puno bolje to organizovali i doveli do savršenstva. Razmisli samo, svako bi imao jednaka prava. Imaš karticu koja te prati od početka života, i koju druga osoba ne može koristiti, a kartica sadrži sve podatke, sve poslove koje si radio i školovanje, kada si zakasnio na posao, na predavanje i zašto. Ljudi bi sa svojim prvim poslom dobili i stan koji plaća država.
Ponavljam, postoje ljudi koji bi ovo doveli do savršenstva, ali problem je u tome što se niko ne bi mogao obogatiti na kriminalu, korupciji i sl.
-
Great Cornholio
#520 Re: Za predane Životu
ne vidi se kakva mu je kuća, jel ima, ko u mene što je, plastična stolarija

- pussysmoke
#521 Re: Za predane Životu
@LightRain
Dobar citat, meni je podjednako dobar i ovaj:

Dobar citat, meni je podjednako dobar i ovaj:

-
klixo
#522 Re: Za predane Životu
Jel ova tema namjenjena samo za ateiste ? Smijem li ja pisat' ođe ?
-
bizet
#523 Re: Za predane Životu
muskadija se okupila izgleda, tako da mi nije mjesto ovdje trenutno
veribizi, 48 223, jel' taj?

edit: pussysmoke ma o kakvim ti karticama pricas...ti bi nas cipovao sve?...hmmm jesmo li vec cipovani misa mu?
veribizi, 48 223, jel' taj?
edit: pussysmoke ma o kakvim ti karticama pricas...ti bi nas cipovao sve?...hmmm jesmo li vec cipovani misa mu?
Last edited by bizet on 17/10/2012 20:35, edited 2 times in total.
-
Great Cornholio
#524 Re: Za predane Životu
ja mislim da je glavni problem to što postoji velika razlika u primanjima ljudi koji se bave različitim profesijama, kad ne bi bile ogromne razlike u platama između raznih profesija, kad bi se primanja izjednačila, tad nestala zavist, ljubomora, ljudi bi se oslobodili straha od neuspjeha, jer se tada vrijednost čovjeka ne bi mjerila na osnovu toga koliko čovjek koji se bavi određenim zanimanjem može da zaradi ili koliko "vrijedi" u novcu.pussysmoke wrote:@Great Cornholio
Nisam siguran da bi ovaj tvoj prijedlog uklonio kriminal i korupciju, jer ti ovdje stavljaš u centar pažnje uspjeh u nekoj profesiji i količinu luksuza povezanu s tim, nisam siguran da bi te kartice bile baš pošteno ispunjavane, jer i njih bi opet ljudi ispunjavali, a ako je i u tom sistemu glavni motiv za napredovanje u nečemu količina luksuza što nam to nešto može donijeti, sumnjam da se tu opet ne bi pojavila pohlepa, glavni uzrok zla koje trenutno vlada na Zemlji.
- pussysmoke
#525 Re: Za predane Životu
Naravno da "plata" ne bi bila ista za sve poslove. U tom svijetu vatrogasac koji je danas rizikovao život i najbolji fudbaler bi imali drugačije prihvatanje u društvu od onoga koje imamo danas. To je logično.Great Cornholio wrote:ja mislim da je glavni problem to što postoji velika razlika u primanjima ljudi koji se bave različitim profesijama, kad ne bi bile ogromne razlike u platama između raznih profesija, kad bi se primanja izjednačila, tad nestala zavist, ljubomora, ljudi bi se oslobodili straha od neuspjeha, jer se tada vrijednost čovjeka ne bi mjerila na osnovu toga koliko čovjek koji se bavi određenim zanimanjem može da zaradi ili koliko "vrijedi" u novcu.
Kartice ne bi ispunjavali ljudi nego mašine. Ako što se tiče pohlepe, ako hoćeš više, radiš više i bolje, pa vidiš da li ti se isplati.Great Cornholio wrote:Nisam siguran da bi ovaj tvoj prijedlog uklonio kriminal i korupciju, jer ti ovdje stavljaš u centar pažnje uspjeh u nekoj profesiji i količinu luksuza povezanu s tim, nisam siguran da bi te kartice bile baš pošteno ispunjavane, jer i njih bi opet ljudi ispunjavali, a ako je i u tom sistemu glavni motiv za napredovanje u nečemu količina luksuza što nam to nešto može donijeti, sumnjam da se tu opet ne bi pojavila pohlepa, glavni uzrok zla koje trenutno vlada na Zemlji.