Punice i Svekrve

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mp3problem

#501 Re: Punice i Svekrve

Post by mp3problem »

.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 23:13, edited 1 time in total.
FemaleMe

#502 Re: Punice i Svekrve

Post by FemaleMe »

Gray wrote:Ti baš voliš da čačkaš mečku :D

Poslušaj ljude i budi sretna što je tako ;)

EDIT: Možda njih i interesuje i možda su oni pitali, ali možda on neće da ti prenese. I ja sam bio takav, šta je imaju upoznavati, moja je djevojka, nije njihova, i nije mi uopšte bilo stalo šta će misliti ni da li će im se svidjeti. Puno je bolje to za tebe nego da je neki mamin sin da traži odobrenje za sve.
Pa moram ti reci on jeste pomalo mamin razmazeni sin, on je tako fin, posulusan, vrijedan, nikad se mislim nije posvadjao s roditeljima, zato me strah da ne bdue previse pod njihovim uticajem.
Aleluja

#503 Re: Punice i Svekrve

Post by Aleluja »

FemaleMe je napisao/la:

jer je on pomalo mamin sin.

to ne volim, budi musko!
...već jeste, znači biće i dalje mamin sin! :D
FemaleMe

#504 Re: Punice i Svekrve

Post by FemaleMe »

Aleluja wrote:
FemaleMe je napisao/la:

to ne volim, budi musko!
sta to znaci sad tacno?
trudim se da to promjenim malo kod njega.
mp3problem

#505 Re: Punice i Svekrve

Post by mp3problem »

.
Mr.Penguin

#506 Re: Punice i Svekrve

Post by Mr.Penguin »

FemaleMe wrote:
Aleluja wrote:
FemaleMe je napisao/la:

to ne volim, budi musko!
sta to znaci sad tacno?
trudim se da to promjenim malo kod njega.
Čudna si ti...
bezbrizna

#507 Re: Punice i Svekrve

Post by bezbrizna »

@FemaleMe jesi li ikad pokretala temu tvog mogućeg upoznavanja s njegovim roditeljima?

Ili ti jednostavno čekaš da se on sam sjeti da bi bio red da to uradi?
FemaleMe

#508 Re: Punice i Svekrve

Post by FemaleMe »

mp3problem wrote:Pa šta, ni moj se ne svađa nikad sa svojima, to je super, sluša ih, a tako i treba, da nema poštovanja prema njima, meni bi smetalo.
Slušam i ja svoje roditelje.
Pametuju oni svi nama, al mi na kraju sve po svom uradimo :D
Iako ja nekad baš popizdim na svoje, pa im kažem da ne smiju to raditi ili se malo i posvađamo, tipa kad mama krene pametovati gdje nas dvoje trebamo na godišnji, a kad njegovi nešto predlažu, on šuti, ali po svom uradi, jednostavno je strpljiviji puno od mene, ja to volim :)
Jedino ako mi nešto odlučimo, pa njegovi se malo upetljaju, pa on promijeni mišljenje, e onda nastane lom i svađa, ali mi to riješimo začas, napravimo kompromis i onda dok spava pošten svijet dugo se mirimo, to je tek vatromet :D
A kad se moji petljaju onda ja iz inata uradim suprotno, pa polako prestaju s tim :D
Ok, on je malo smireniji tip od mene, nije kao ja , meni da se neko petlja ja bih odmah svadjala, i sa svojima se znam posvadjati. Ali me strah da on ne suti previse svojima pa sve uradi kako oni to hoce, a ne kako on, ali to cemo vidjeti tek u braku, sta kako, dali slusa sebe ili njih!
VenomousV

#509 Re: Punice i Svekrve

Post by VenomousV »

Cholina_Lokica wrote:Jesam to ja jedina kojoj je normala da se svi tako djuture druzimo i dernecimo :lol:
nisi :D
sanjam-te

#510 Re: Punice i Svekrve

Post by sanjam-te »

Pa ne moraš ti njih upoznati ili oni tebe pa da vidiš kakav on odnos ima s njima i da li je pod njihovim uticajem, valjda to vidiš iz njegovih odluka, jel sam donosi odluke il sluša njih. Ako ima poštovanja prema njima imaće i prema tebi, samo nemoj očekivati da ima više poštovanja prema tebi nego što ima prema njima.

Moj muž je pravi mamin sin,i mrzi kad mu to kažem,al šta ću kad jest...uglaaavnom posluša sve što mu ona kaže, ali posluša i mene.A,ako tako gledamo i ja sam dosta pod uticajem roditelja..i većina jest, i donekle treba da bude.

I ti slušaš svoje roditelje. To što te nisu upoznali ne znači da ih ne interesuješ..već su se oni raspitali o tebi vjeruj mi, i znaju više nego što i misliš.
FemaleMe

#511 Re: Punice i Svekrve

Post by FemaleMe »

bezbrizna wrote:@FemaleMe jesi li ikad pokretala temu tvog mogućeg upoznavanja s njegovim roditeljima?

Ili ti jednostavno čekaš da se on sam sjeti da bi bio red da to uradi?
pa naravno da sam pokretala x puta i samo se posvadjamo oko toga, ja se naljutim. On meni kaze da ga shvatim, nije on taj tip, nisu njegovi taj tip da upoznaju djevojku, misli nije vrijeme za to, bla bla. Kao tek kad se vjerimo upoznace me. Ja se onda hajd smirim, lafo shvatim ga, prihavtim ustvari to kakav je, jer mislim da zasluzuje s moje strane da ga prihvatim takvog kakav je. Ali meni to sto puta nadodje ta tema, da se ljutim, svadjam, iako znam da on nista na tom planu ne mjenja, jer mi smeta, osjecam se nepozeljno, onda mi kolegice neke kazu to nije normalno, svako ko misli ozbiljno s tobom normalno da te upozna s roditeljima nakon godinu a ne 3 godine. itd.. :!:
Cholina_Lokica

#512 Re: Punice i Svekrve

Post by Cholina_Lokica »

VenomousV wrote:
Cholina_Lokica wrote:Jesam to ja jedina kojoj je normala da se svi tako djuture druzimo i dernecimo :lol:
nisi :D
Haj' dobro je. Vec sam se zabrinula :lol:
Nama normala, par sa kojim se najvise druzimo je moja rodica i zet, oni zive sa mojim dedom, pa cesto odemo i kod njih, pa tu bude i amidza, pa se sjedne, on ode sam do moje mame na posao :lol: Druzimo se i sa njegovim burazom i njegovom zenom, njegovi starci ful kul :lol: :lol: :lol:

Nismo mi normalne kad ovo procitam sve ovdje :mrgreen:
bezbrizna

#513 Re: Punice i Svekrve

Post by bezbrizna »

FemaleMe wrote: Ok, on je malo smireniji tip od mene, nije kao ja , meni da se neko petlja ja bih odmah svadjala, i sa svojima se znam posvadjati. Ali me strah da on ne suti previse svojima pa sve uradi kako oni to hoce, a ne kako on, ali to cemo vidjeti tek u braku, sta kako, dali slusa sebe ili njih!
U slučaju da je toliki mamin sin da je posluša u svemu, davno bi on tebe ostavio da mu je to njegova mamica savjetovala. Na to ti je već ukazala jedna forumašica i apsolutno se slažem s njom.

Dakle, oni njega vjerovatno podržavaju u tome da završi fax što im je (kako si i sama rekla) prioritet, ne žele se upletati u njegov ljubavni život, zar je to toliko čudno?
FemaleMe

#514 Re: Punice i Svekrve

Post by FemaleMe »

sanjam-te wrote:Pa ne moraš ti njih upoznati ili oni tebe pa da vidiš kakav on odnos ima s njima i da li je pod njihovim uticajem, valjda to vidiš iz njegovih odluka, jel sam donosi odluke il sluša njih. Ako ima poštovanja prema njima imaće i prema tebi, samo nemoj očekivati da ima više poštovanja prema tebi nego što ima prema njima.

Moj muž je pravi mamin sin,i mrzi kad mu to kažem,al šta ću kad jest...uglaaavnom posluša sve što mu ona kaže, ali posluša i mene.A,ako tako gledamo i ja sam dosta pod uticajem roditelja..i većina jest, i donekle treba da bude.

I ti slušaš svoje roditelje. To što te nisu upoznali ne znači da ih ne interesuješ..već su se oni raspitali o tebi vjeruj mi, i znaju više nego što i misliš.
On naravno ima postovanja prema svojim roditeljima, majci prvenstveno, i prema meni takodje, jako je kulturan. Ima ona neka "Muškarac koji tretira ženu kao princezu, dokazuje da ga je odgojila kraljica !"
On je prefin, nikad se ne ljuti na mene, ne dere se, ne voli da se svadja, mozda se svega dva puta povisio glas na mene kad ga ubijem vise svojim zvocanjem, dosadim onda i sebi. Ali sta cu sto mi je na srcu to mi je i na jeziku. Stalno mu zvocam npr to za roditelje... Pretjerujuem sigurno. :-?
bezbrizna

#515 Re: Punice i Svekrve

Post by bezbrizna »

FemaleMe wrote:
pa naravno da sam pokretala x puta i samo se posvadjamo oko toga, ja se naljutim. On meni kaze da ga shvatim, nije on taj tip, nisu njegovi taj tip da upoznaju djevojku, misli nije vrijeme za to, bla bla. Kao tek kad se vjerimo upoznace me. Ja se onda hajd smirim, lafo shvatim ga, prihavtim ustvari to kakav je, jer mislim da zasluzuje s moje strane da ga prihvatim takvog kakav je. Ali meni to sto puta nadodje ta tema, da se ljutim, svadjam, iako znam da on nista na tom planu ne mjenja, jer mi smeta, osjecam se nepozeljno, onda mi kolegice neke kazu to nije normalno, svako ko misli ozbiljno s tobom normalno da te upozna s roditeljima nakon godinu a ne 3 godine. itd.. :!:
s njim si 3 godine i ipak ga ne poznaješ dovoljno da znaš misli li ozbiljno s tobom ili ne, al' zato to tvoje kolegice bolje znaju....zanimljivo
nova_korisnica

#516 Re: Punice i Svekrve

Post by nova_korisnica »

Ne trazite dzaba probleme gdje ih nema...easy and enjoy :wink:
mp3problem

#517 Re: Punice i Svekrve

Post by mp3problem »

.
FemaleMe

#518 Re: Punice i Svekrve

Post by FemaleMe »

bezbrizna wrote:
FemaleMe wrote:
s njim si 3 godine i ipak ga ne poznaješ dovoljno da znaš misli li ozbiljno s tobom ili ne, al' zato to tvoje kolegice bolje znaju....zanimljivo
Ne, neeee, nisam to rekla, ja naravno znam kako mi mislimo, i kako on misli. Nego ne volim ta pricanja sa strane, od tih osoba....
sanjam-te

#519 Re: Punice i Svekrve

Post by sanjam-te »

bezbrizna wrote:
FemaleMe wrote:

hehehe,kolegice uvijek sve znaju:D

Jednoj mojoj prijateljici su savjetovali da prekine vezu zato što je momak 1000000%vara, zašto, zato što nije na početku veze imo ni jednu njenu sliku u mob (a tek bili počeli mob.sa kamerama) i ona tako pitala kolegice,one rekle vara te...pitala njega, on kaže ima dosadnog amidžu koji mu uvijek rovi po tel.i gleda imal kakvih cura pa nije htio i nju da petlja.
bezbrizna

#520 Re: Punice i Svekrve

Post by bezbrizna »

mp3problem wrote:
Iako, realno, ja bih NAJSRETNIJA bila kad bi se SVI prestali petljati u naš odnos, bukvalno NIJEDNA svađa u 6 godina nije bila zbog nas dvoje, već zbog petljanja od strane drugih u naš odnos
Njoj izgleda ne štima baš to što niko od njegovih neće da se petlja u njihov odnos.
bezbrizna

#521 Re: Punice i Svekrve

Post by bezbrizna »

FemaleMe wrote:
Ne, neeee, nisam to rekla, ja naravno znam kako mi mislimo, i kako on misli. Nego ne volim ta pricanja sa strane, od tih osoba....
U vezi si s njim, a ne sa svim tim sa strane. Narodu ionako nikad ne možeš ugodit, pričanja će uvijek biti. Tvoje je da naučiš kako da budeš iznad toga.
Aleluja

#522 Re: Punice i Svekrve

Post by Aleluja »

FemaleMe je napisao/la:
Stalno mu zvocam npr to za roditelje...
...ajde malo za promjenu ne zvocaj mu! :D

...da se razumijemo ne možeš nekoga promijeniti, ali taj neko treba sam da poradi na onome što drugome smeta, da odnos ne bi bio istrošen a ova druga strana da ne bi popizdila (da prostiš)... :mrgreen:
Last edited by Aleluja on 09/10/2012 13:59, edited 1 time in total.
FemaleMe

#523 Re: Punice i Svekrve

Post by FemaleMe »

bezbrizna wrote:
mp3problem wrote:
Iako, realno, ja bih NAJSRETNIJA bila kad bi se SVI prestali petljati u naš odnos, bukvalno NIJEDNA svađa u 6 godina nije bila zbog nas dvoje, već zbog petljanja od strane drugih u naš odnos
Njoj izgleda ne štima baš to što niko od njegovih neće da se petlja u njihov odnos.
gdje sam rekla da zelim da mi se neko petlja? ocigledno nisi razumjela, pitanje je bilo upoznavanje, a ne petljanje!
FemaleMe

#524 Re: Punice i Svekrve

Post by FemaleMe »

Aleluja wrote:
FemaleMe je napisao/la:
Stalno mu zvocam npr to za roditelje...
...ajde malo za promjenu ne zvocaj mu! :D
:D :lol:
Gray

#525 Re: Punice i Svekrve

Post by Gray »

FemaleMe wrote:
sanjam-te wrote:Pa ne moraš ti njih upoznati ili oni tebe pa da vidiš kakav on odnos ima s njima i da li je pod njihovim uticajem, valjda to vidiš iz njegovih odluka, jel sam donosi odluke il sluša njih. Ako ima poštovanja prema njima imaće i prema tebi, samo nemoj očekivati da ima više poštovanja prema tebi nego što ima prema njima.

On naravno ima postovanja prema svojim roditeljima, majci prvenstveno, i prema meni takodje, jako je kulturan. Ima ona neka "Muškarac koji tretira ženu kao princezu, dokazuje da ga je odgojila kraljica !"
On je prefin, nikad se ne ljuti na mene, ne dere se, ne voli da se svadja, mozda se svega dva puta povisio glas na mene kad ga ubijem vise svojim zvocanjem, dosadim onda i sebi. Ali sta cu sto mi je na srcu to mi je i na jeziku. Stalno mu zvocam npr to za roditelje... Pretjerujuem sigurno. :-?

Da! Tražiš problem gdje ga nema ;)
Post Reply