On topic,vidi se da je sestica bila neko prelazno rjesenje,malo jaci redizajn.
Vjerujem da ce narednih par godina sedmica biti glavni igrac u klasi.
Dizajn je pravi golfovski,nema labavo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Usra ti i sefa, i stanicu, i voz, i vagon, i lokomotivu, i ministarstvo, i NASA-u, i Rijaset, sve............. Sta bi onda bilo poredjenje za Audija A6 ? Rover lansiran na Mars ? Samo onda bi nestalo komparativa za BMW 7, Mercedesa S klase, a o RR, Bentley-y, Maybach-u, da ne pricam... McLaren, Lambo, Ferrari, Porsche necu ni spominjati...emko1234 wrote:mozete ga pljuvat, mrzit il ne volit, kako god hoces. al to ne mjenja cinjenicu da kad bi spojio c4, brava i megana ne bi dobio kvalitetnog pandana golfu.
pa šta ću nego se uhvatiti, ovdje mi hvališ tehničku superiornost stila, a tamo mu praktično mijenjaš ta ista tehnička rješenja ... jbg bode oči.johntra wrote:a znao sam da ćeš se toga uhvatiti, volim ja tvoja ubacivanja na ovaj način...Gost1515 wrote:Nego johntra, jesi li premjestio procesor sa motora na neko drugo mjesto u svom tehnički naprednom čudu![]()
nemam vremena ovih dana da to završim, ali na putu sam da to uradim...jbga, greška inžinjera koju nikada nisu htjeli priznati, pa sad vlasnici 1,6 motora ispaštaju...nego, haj, šta misliš koliko sam platio polovan procesor...uuu mora da je skup, FIAT je to...
I jos uvijek nema odgovora zasto je Stilo tehnicki bolji - toliko o objektivnoj strucnosti...johntra wrote: pa ti fakat zaboraviš šta juče pročitaš ili? jesam li juče pričao kad sam kupovao auto, da sam kupio auto koje je 2002. godina proizvodnje? je li po toj godini pandan Stilu Golf 4? Jeste...Je li taj Golf skuplji, pa čak iako je stariji? naravno da jeste...znači, sve moje opservacije su vezane za Golf 4 i sve su tačne i nisu izmišljene...Golf 5 je normalno druga priča, jer je i izašao nakon Stila, to je valjda logika da nešto što kasnije dođe, da je i bolje, ali koja kod vas očigledno ne pali...
opet ti izvrćeš moje riječi...ja nisam gledao da štedim pare, potrošio sam svih 12 milja...ali sam uštedio u odnosu na kupca Golfa koji je za auto kompaktne klase istog godišta platio značajno više...ne moraš to zvati uštedom, zovi to boljim ulaganjem, kako god hoćeš..
Da, vozim nešto iz VW programa ali ja nebranim golfa na način na koji ti to prezentiraš, već nedjelim mišljenje sa tobom da je stilo bolje auto od golfa. Da si izabrao neko drugo auto mogli bi voditi raspravu ali stilo je auto koje ne da je prosječno nego je ispod prosjeka. Zašto je ispod prosjeka? Zato što se u isto vrijeme proizvodio megan, astra, mazda 3, fokus, c4 i taj golf po kome ti pljuješ i svi su sigurno bilji od stila. A da nebi puno nagađao reći ću ti da ja svoje auto nisam kupio radi nekog lažnog ćejfa jer bi to bilo apsurdno već sam ga kupio što se porodica proširila i trebao mi je auto sa velikim gepekom i nekom opremom koja će zadovoljiti neke moje potrebe, a za taj novec jedini konkurent je bio fluence koji meni lično se nije dopao.johntra wrote: pa ako nisi Golfaš, šta si onda? Onda voziš sigurno nešto iz VW programa, jer ne bi tako žustro ovdje branio neodbranjivo...
opet ponavljam, pročitaj moj post, imaš sve napisano...Stilo je nastao kao pandan Golfu četvorci i to mu je direktan konkurent, petica je druga priča...kakve veze ima što se uporedo proizvodio sa peticom, jesu li to trebali nakon dvije godine odmah predstaviti novo auto? da li si igdje pročitao prilikom predstavljanja Stila da su napravili auto koje bi trebao biti konkurent automobilima koji dolaze nakon dvije ili tri godine? naravno da nisi...
što se tiče opreme, imao je Stilo stvari koje nije bilo i čvrci, s obzirom na datum proizvodnje, ali i to je vama nerealno izgleda....
da, eto kao četvorka nije bolovala od problema, nemoj bar ti ovdje biti smiješan...normalno da te ne interesuje cijena, kad ne želite čuti istinu o tome kako su FIAT-i jeftini za održavati, da bi i dalje mogli kakiti kako jesu i pričati bajke sa koljena na koljeno...Gost1515 wrote: pa šta ću nego se uhvatiti, ovdje mi hvališ tehničku superiornost stila, a tamo mu praktično mijenjaš ta ista tehnička rješenja ... jbg bode oči.
A koliko si platio me stvarno ne zanima, niti sam imao, niti ću imati taj auto ...
odgovor je bio na već nekoliko postova, samo što sad i slabije paziš, valjda u želji da mi odgovoriš sa nečim, što uopšte ne drži vodu...goran16v wrote:
I jos uvijek nema odgovora zasto je Stilo tehnicki bolji - toliko o objektivnoj strucnosti...
Nisam aboravio, ali si ti malo "previdio" to da se kalendarski Stilo uporedno najduze proizvodio sa Golfom V (od ukupno 6 god proivodnje Stila 4 godina se uporedio proizvodio sa G-V) i da je najlogicnije da se s njim poredi jer je i kalendarski mnogo blizi G-V nego G-IV (Golf IV je predstavljen 4 god prije stila, Stilo 2 god prije G-V).
A kad si se vec uhvatio s kojom generacijom je Stilo pandan, da si kojim slucajem imao 400 KM vise namjenjenih za auto pa dobacio do Stila iz 2004. god, s kojim Golfom bi ga onda uporedio?
Da si tad kupio golfa za 12k KM (vjerovatno neku tricu tdi) da li bi danas vrijedio manje od tvog Stila? Prema oglasnia Stilo 1,6 iz 2002. god vrijedi cca 5,5 - 6k KM koliko se otprilike krecu cijene tih istih trica starih 15-ak god.
Ah da, procesor na 1,6 je TEK PUKA inzenjerka greska koji nisu htjeli priznati...
ustvari, i ti braniš frazu da si kupovinom skupljeg prošao bolje od nekoga koje kupio jeftinije, a vozite automobile koji vjerovatno pate od istih boljki, jer je danas doba masovne produkcije dijelova...i ok, koliko si skuplje platio Jettu, pretpostavljam, od jednog Fluencea i zašto ti se nije dopao? ružan je, subjektivan dojam, ili misliš da taj Fluence neće moći izdržati isto što i Jetta?eeddiinn wrote: Da, vozim nešto iz VW programa ali ja nebranim golfa na način na koji ti to prezentiraš, već nedjelim mišljenje sa tobom da je stilo bolje auto od golfa. Da si izabrao neko drugo auto mogli bi voditi raspravu ali stilo je auto koje ne da je prosječno nego je ispod prosjeka. Zašto je ispod prosjeka? Zato što se u isto vrijeme proizvodio megan, astra, mazda 3, fokus, c4 i taj golf po kome ti pljuješ i svi su sigurno bilji od stila. A da nebi puno nagađao reći ću ti da ja svoje auto nisam kupio radi nekog lažnog ćejfa jer bi to bilo apsurdno već sam ga kupio što se porodica proširila i trebao mi je auto sa velikim gepekom i nekom opremom koja će zadovoljiti neke moje potrebe, a za taj novec jedini konkurent je bio fluence koji meni lično se nije dopao.
Već ti rekoh nema to veze šta želim čuti, nego nemam taj auto, neću ga imati, ne zanima me. Da je u pitanju neki dio koji paše na moj auto interesovalo bi me i koliko košta i gdje si nabavio, čisto da znam ako zatreba, ovako drago mi je za tebe, ali 'fala meni ne treba.johntra wrote:da, eto kao četvorka nije bolovala od problema, nemoj bar ti ovdje biti smiješan...normalno da te ne interesuje cijena, kad ne želite čuti istinu o tome kako su FIAT-i jeftini za održavati, da bi i dalje mogli kakiti kako jesu i pričati bajke sa koljena na koljeno...Gost1515 wrote: pa šta ću nego se uhvatiti, ovdje mi hvališ tehničku superiornost stila, a tamo mu praktično mijenjaš ta ista tehnička rješenja ... jbg bode oči.
A koliko si platio me stvarno ne zanima, niti sam imao, niti ću imati taj auto ...
A nego šta je nego redizajn? Pa to se iz marsa vidi. Zato je i potrajao čitave 4 godine. Samo svaka čast VW-u pa zna nafatat ljude(neću ih drukčije nazvati da se miroljupci ne bi bunili) i prodati im to po visokoj cijeni.Gost1515 wrote:@citroen, malo je reći da si smiješan
prvo je bila priča kako je G6 samo redizajn, nije pravi novi model ovo, ono ...
sad je eto problem što se prečesto izbacuju novi modeli...
Mislim dobijaš češće novi model za istu cijenu ... i to je kao minus ... pa svaki dan sve veće nebuloze, dokle više?
ma mogu ja i sam sa vama, nije mi prvi put...emko1234 wrote:johntra ostao si sam. i cetvorka je imala veliki kolor displej ko i stilo. imala je i dsg mjenjac. imala je i biksenon farove, imala dynaudio sistem, imala je integralni pogon, imala je motore od 90 do 250 ks. imala dizel motore od 90 do 150ks. imala je titulu lidera klase u prodaji na svim trzistima gdje se prodavala u toj klase, sem mozda u italiji.
nemoj zajebavat, svasta je imala cetvorka sto nije imao stilo. a o petici necu ni pricat.
i ono nije bila uvreda na nivuo uvrede koju si ti uputio meni. i rostilj i piva bi se mogli organizovat samo ako ne bude price o autima i ako jefferson dodje
drndalo kralju, nista ja usro nisam. eto kad izadje nova sedmica, pa fino otidi i vidi megana trulju koju nama prodaju, pa sjednes u citroena pa nakonn toga u brava i vidis sta je i kako je.
U kuću pa naređuj.citroen xm wrote:A nego šta je nego redizajn? Pa to se iz marsa vidi. Zato je i potrajao čitave 4 godine. Samo svaka čast VW-u pa zna nafatat ljude(neću ih drukčije nazvati da se miroljupci ne bi bunili) i prodati im to po visokoj cijeni.Gost1515 wrote:@citroen, malo je reći da si smiješan
Mislim dobijaš češće novi model za istu cijenu ... i to je kao minus ... pa svaki dan sve veće nebuloze, dokle više?
Šta je po tebi Pasat 7, ovaj aktuelni? On je jelde novi model? Jest ali samo za vas VW-ovce dok se izdaleka vidi da je to ružni redizajn Pasata6 koji se reklamira kao navi model, a baziran je na platformi Golfa5.
Tišina!
ne kakiš generalno, ali voliš ponekad u pravim trenucima...ok, nije problem što ne želiš znati, samo ako te neko uputi na održavanja Stila, reci da se meni obrati, ja ću mu reći pravo stanje stvari...Gost1515 wrote:
Već ti rekoh nema to veze šta želim čuti, nego nemam taj auto, neću ga imati, ne zanima me. Da je u pitanju neki dio koji paše na moj auto interesovalo bi me i koliko košta i gdje si nabavio, čisto da znam ako zatreba, ovako drago mi je za tebe, ali 'fala meni ne treba.
Hajde nađi gdje ti to kakim ... generalno nađi gdje "kakim" o fiatu, alfi, i sl ... gdje ti iko kaki na temi o fiatu?
Ne nisam kupio jettu već octaviu i nisam je platio skuplje. Šta sam ja to mogao kupiti za te pare osim fluecea koji je koštao isto ali se meni lično nije dopao, što neznači da se vlasnik fluecea neće navozati kao i ja. Da subjektivna procjena! Ne kupujem auto drugome nego sebi. I da moje auto nepati od bilo čega jer sam hvala Bogu mogao priuštiti novo, a onog trenutka kada počne neka se drugi bavi time.johntra wrote:ustvari, i ti braniš frazu da si kupovinom skupljeg prošao bolje od nekoga koje kupio jeftinije, a vozite automobile koji vjerovatno pate od istih boljki, jer je danas doba masovne produkcije dijelova...i ok, koliko si skuplje platio Jettu, pretpostavljam, od jednog Fluencea i zašto ti se nije dopao? ružan je, subjektivan dojam, ili misliš da taj Fluence neće moći izdržati isto što i Jetta?eeddiinn wrote: Da, vozim nešto iz VW programa ali ja nebranim golfa na način na koji ti to prezentiraš, već nedjelim mišljenje sa tobom da je stilo bolje auto od golfa. Da si izabrao neko drugo auto mogli bi voditi raspravu ali stilo je auto koje ne da je prosječno nego je ispod prosjeka. Zašto je ispod prosjeka? Zato što se u isto vrijeme proizvodio megan, astra, mazda 3, fokus, c4 i taj golf po kome ti pljuješ i svi su sigurno bilji od stila. A da nebi puno nagađao reći ću ti da ja svoje auto nisam kupio radi nekog lažnog ćejfa jer bi to bilo apsurdno već sam ga kupio što se porodica proširila i trebao mi je auto sa velikim gepekom i nekom opremom koja će zadovoljiti neke moje potrebe, a za taj novec jedini konkurent je bio fluence koji meni lično se nije dopao.
Objasnio sam zašto je Stilo propao, daleko od toga da je bio loš auto...
Ispravka, Golf 6 nije na tržištu 4 godine, već 3 i par mjeseci. Kad je nešto dobro i kvalitetno, onda nema potrebe svakih par godina izbacivati novi model!citroen xm wrote:A nego šta je nego redizajn? Pa to se iz marsa vidi. Zato je i potrajao čitave 4 godine. Samo svaka čast VW-u pa zna nafatat ljude(neću ih drukčije nazvati da se miroljupci ne bi bunili) i prodati im to po visokoj cijeni.Gost1515 wrote:@citroen, malo je reći da si smiješan
Šta je po tebi Pasat 7, ovaj aktuelni? On je jelde novi model? Jest ali samo za vas VW-ovce dok se izdaleka vidi da je to ružni redizajn Pasata6 koji se reklamira kao navi model, a baziran je na platformi Golfa5.
Tišina!
@Goran
Nema ni trojke preko 5500 KM i to dizelaša sa najboljom opremom(ah kako ovo"najboljom opremom" smiješno zvuči)
Dok je mene, Johntra nije sam !emko1234 wrote:johntra ostao si sam.
drndalo kralju, nista ja usro nisam. eto kad izadje nova sedmica, pa fino otidi i vidi megana trulju koju nama prodaju, pa sjednes u citroena pa nakonn toga u brava i vidis sta je i kako je.
goran16v wrote:I jos uvijek nema odgovora zasto je Stilo tehnicki bolji - toliko o objektivnoj strucnosti...johntra wrote: pa ti fakat zaboraviš šta juče pročitaš ili? jesam li juče pričao kad sam kupovao auto, da sam kupio auto koje je 2002. godina proizvodnje? je li po toj godini pandan Stilu Golf 4? Jeste...Je li taj Golf skuplji, pa čak iako je stariji? naravno da jeste...znači, sve moje opservacije su vezane za Golf 4 i sve su tačne i nisu izmišljene...Golf 5 je normalno druga priča, jer je i izašao nakon Stila, to je valjda logika da nešto što kasnije dođe, da je i bolje, ali koja kod vas očigledno ne pali...
opet ti izvrćeš moje riječi...ja nisam gledao da štedim pare, potrošio sam svih 12 milja...ali sam uštedio u odnosu na kupca Golfa koji je za auto kompaktne klase istog godišta platio značajno više...ne moraš to zvati uštedom, zovi to boljim ulaganjem, kako god hoćeš..
Nisam aboravio, ali si ti malo "previdio" to da se kalendarski Stilo uporedno najduze proizvodio sa Golfom V (od ukupno 6 god proivodnje Stila 4 godina se uporedio proizvodio sa G-V) i da je najlogicnije da se s njim poredi jer je i kalendarski mnogo blizi G-V nego G-IV (Golf IV je predstavljen 4 god prije stila, Stilo 2 god prije G-V).
A kad si se vec uhvatio s kojom generacijom je Stilo pandan, da si kojim slucajem imao 400 KM vise namjenjenih za auto pa dobacio do Stila iz 2004. god, s kojim Golfom bi ga onda uporedio?
Da si tad kupio golfa za 12k KM (vjerovatno neku tricu tdi) da li bi danas vrijedio manje od tvog Stila? Prema oglasnia Stilo 1,6 iz 2002. god vrijedi cca 5,5 - 6k KM koliko se otprilike krecu cijene tih istih trica starih 15-ak god.
Ah da, procesor na 1,6 je TEK PUKA inzenjerka greska koji nisu htjeli priznati...
Fino mi je vidjeti kada ovako na guglu ne možeš da nađeš dokaz kojim bi pobio moje tvrdnje, pa onda pokušavaš biti interesantan.Gost1515 wrote:
U kuću pa naređuj.
A provaljivati se možeš nastaviti ...
Znači ja ti ponudim nešto novo, bolje po istoj cijeni i ti kažeš "Fuj prevarantu!"Better Man wrote: Ispravka, Golf 6 nije na tržištu 4 godine, već 3 i par mjeseci. Kad je nešto dobro i kvalitetno, onda nema potrebe svakih par godina izbacivati novi model!
bar u ovo vrijeme znaš da novo auto ne znači vožnja bez problema, ali ok...što se tiče ponude tih low budget auta za naša tržišta, imao si Ford Focus sedan, imao si Opel Astru Classic, imao si Toyotu Corollu (skuplja varijanta, znam), imao si Hyundai Elantru i ostale...ne kažem da su svi bili tu kad si kupovao auto, ali nije da nema izbora...eeddiinn wrote: Ne nisam kupio jettu već octaviu i nisam je platio skuplje. Šta sam ja to mogao kupiti za te pare osim fluecea koji je koštao isto ali se meni lično nije dopao, što neznači da se vlasnik fluecea neće navozati kao i ja. Da subjektivna procjena! Ne kupujem auto drugome nego sebi. I da moje auto nepati od bilo čega jer sam hvala Bogu mogao priuštiti novo, a onog trenutka kada počne neka se drugi bavi time.
citroen xm wrote:Fino mi je vidjeti kada ovako na guglu ne možeš da nađeš dokaz kojim bi pobio moje tvrdnje, pa onda pokušavaš biti interesantan.Gost1515 wrote:
U kuću pa naređuj.
A provaljivati se možeš nastaviti ...
Rekao sam da kvalitetan i uspješan proizvod se ne povlaći sa tržišta nakon 3 godine i par mjeseci, već ostane na tržištu duplo duži period. Očito je da u VW nisu bili zadovoljni kvalitetom i prodajom 6-ice i kad uz to dodaš konkurenciju koja im je zadala zadaću, onda su požurili sa novim modelom.Gost1515 wrote:Znači ja ti ponudim nešto novo, bolje po istoj cijeni i ti kažeš "Fuj prevarantu!"Better Man wrote: Ispravka, Golf 6 nije na tržištu 4 godine, već 3 i par mjeseci. Kad je nešto dobro i kvalitetno, onda nema potrebe svakih par godina izbacivati novi model!
Jel to neka okultna logika iz Londona?