Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Reglan
#501 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Koji je ovo stadion uopste, na neki mi lici al ne mogu da se sjetim 
-
Registarska oznaka
#502 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
More bit da je Alianc arenaReglan wrote:Koji je ovo stadion uopste, na neki mi lici al ne mogu da se sjetim
- Reglan
-
todd_smith
#504 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
ni blizuRegistarska oznaka wrote:More bit da je Alianc arenaReglan wrote:Koji je ovo stadion uopste, na neki mi lici al ne mogu da se sjetimstadion bayerna
meni baca na neki iz Kine tokom OI 2008
-
DON_eARL
#505 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Navodno se pravi parking za dolazak pape.Baltazar_khan wrote:a valjda bi portali zatrubili malo o tome. pa ni na sinanovom tariguzu nema ni slovaKoshpa wrote:
Pa ovo sto vidis na slici se gradi![]()
mislim ono, niko sretniji od mene da je to istina...
- klavirdžija
#506 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Naravno, ti imaš veze sa životom s obzirom na obzir da ti imaš uvid u Tanove finansije jerbo mu ti vodiš kreditnu karticu. Osim njegove samoljubive izjave, nema apsolutno nikakvih dokaza tvrdnje da je do sada uložio 4 miliona. Neka ti drug od tog drugovog druga, pa njegove komšinice frizerka kaže i čijim bi parama ti Turci navodno pravili stadion, ko bi na kraju platio ceh, pa nam javi da ne lutamo.nebitan lik wrote:Ti imas info sta je Tanu plan? Nimo dugova i akademije ulozio je sigurno vise od 4 mil eura samo sto naravno nece u fening reci koliko je ulozio,a i turci su u igri oko stadiona,slucajno poslom prije par dana jedan arhitekt od mog druga koji radi za jednu projektantsku firmu trazi savjete za prezentaciju naseg stadiona,najbolja rijesenja itd sta ce biti vidjecemo! Ovo kako opisujes Tana recu ti da blage veze sa zivotom nemas i nemoj se provaljivati majke ti tvojeklavirdžija wrote:Tan je tu da pokupi džabalesku kajmak, a ne da ulaže dugoročno u nešto što ne može vratiti. Znam da su mnogi navikli na sadaku i uzimaju pravo na nju zdravo za gotovo, ali od sadake što se Tana tiče nema ništa.
S druge strane, nema razloga da grad ulaže u neisplativu investiciju, i to još pored toliko puno važnijih društvenih problema. Ukoliko se išta ovoga tipa i desi, desiće se samo radi sveopšte pljačke na koju smo i navikli.
-
nebitan lik
#507 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Kako volim strucnjake koji se pojave odjednom haha! Pasa nije bitno gdje radim ljudi su dolazili da se konsultuju u vezi stadiona al bice o tome price sigurno u skorije vrijeme! Tan je ulozio vise para a ti pojma nemas koliko je platio zemlju u Butmiru i koliko ce sve ono tamo da kosta?Koliko je Pasicu izletio? Koliko smo duga imali? Nemoj lupat kad blage nemas provaljujes se,posebno sa izjavama da Tan ima neke namjere a na slici si ga vidio samo!
- Logovan
#508 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Da mi je znati ko je ovu sliku napravio.Cossack wrote:
Kad nas je krenulo...![]()
-
Sa_u_srcu
#509 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ne bih se ja slozio da je ovo neralna opcija pogotovo jer mnogi od nas znaju ili su naculi da su Tan i nasa uprava, vecerala i imala sastanak sa Premijerom vlade kantona sarajevo, o cemu je razgovarano niko ne zna ali suska se da je upravo ovo tema bila, odnosno zemljiste za stadion.
Ja mislim da osobi koja je teska milijarde eura nije problem ozdvojiti 25 miliona eura i napraviti stadion i uz to mnogo ostalog sadrzaja...
Milijarder ne postajes na poslovima tipa cevabdzinice, nego upravo na necem slicnom.
Mnogi od vas su bili na evropskim stadionima i ko je bio zna da to nije samo karta u pitanju...
Parking, pivo, cevapi u nasem slucaju, hrana, igraonoce za djecu, prostori za rentanje itd...
Opet govorim, covjek koji ce u konacnici u butmir uloziti par miliona samo za trening kamp ne nih rekao da se sali, pogotovo jer je u subotu vidio 25 hiljada razloga za tako nesto i ko zna koliko jos...vidjet cemo ali ako vlasnik Rijeke vidi potencijal u ulaganje u Kantridu, zasto neko ko ga moze kupiti iz malog djepa ne bi vidio nesto slicno...
Ja mislim da osobi koja je teska milijarde eura nije problem ozdvojiti 25 miliona eura i napraviti stadion i uz to mnogo ostalog sadrzaja...
Milijarder ne postajes na poslovima tipa cevabdzinice, nego upravo na necem slicnom.
Mnogi od vas su bili na evropskim stadionima i ko je bio zna da to nije samo karta u pitanju...
Parking, pivo, cevapi u nasem slucaju, hrana, igraonoce za djecu, prostori za rentanje itd...
Opet govorim, covjek koji ce u konacnici u butmir uloziti par miliona samo za trening kamp ne nih rekao da se sali, pogotovo jer je u subotu vidio 25 hiljada razloga za tako nesto i ko zna koliko jos...vidjet cemo ali ako vlasnik Rijeke vidi potencijal u ulaganje u Kantridu, zasto neko ko ga moze kupiti iz malog djepa ne bi vidio nesto slicno...
- Logovan
#510 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Jeste, ovo gore je nerealna opcija. Ustvari, najnerealnija opcija koju sam ikada vidio za gradnju nekog stadiona. Pa daleko više šansi ima da izgradi stadion na marsu, nego desno od Zetre.Sa_u_srcu wrote:Ne bih se ja slozio da je ovo neralna opcija pogotovo jer mnogi od nas znaju ili su naculi da su Tan i nasa uprava, vecerala i imala sastanak sa Premijerom vlade kantona sarajevo, o cemu je razgovarano niko ne zna ali suska se da je upravo ovo tema bila, odnosno zemljiste za stadion.
-
Sa_u_srcu
#511 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ja koliko sam nacuo zemljiste je iza zapada stadiona kosevo i o tome se suska...
-
nebitan lik
#512 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ma ovaj strucnjak bolje zna od Tana samoga,kaze da nije lud da ulozi,da pojma nemam,ja sam svojim ocima vidio da lik trazi sugestije u vezi prezentacije gradnje naseg stadiona itd al eto vidjecemoSa_u_srcu wrote:Ja koliko sam nacuo zemljiste je iza zapada stadiona kosevo i o tome se suska...
-
Samprotivsviju
#513 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Moja greska....nije..slican je...Logovan wrote:Da mi je znati ko je ovu sliku napravio.Cossack wrote:
Kad nas je krenulo...![]()
I ja volim maštati, ali ovo je fakat previše.
Ali sam vidio ovaj stadion negdje..poznat mi u PM
- Cossack
-
todd_smith
#515 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Treba ih svako malo malo loziti da dolazi papa da ovako cisteCossack wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/kosevo-s ... 50602093#9
Taman za Lige prvaka da ušminkaju...
- Logovan
#516 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ušminkat će ga i onda će ga opet uprljati.Cossack wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/kosevo-s ... 50602093#9
Taman za Lige prvaka da ušminkaju...
-
InvestmentSLO
#517 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Trebal stolica? Evo znam gdje su samo preko bare! Bujrum...[youtube] http://youtu.be/XpmEaSi5YNw [/youtube]
- Maharadza
#518 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
InvestmentSLO wrote:Trebal stolica? Evo znam gdje su samo preko bare! Bujrum...[youtube] http://youtu.be/XpmEaSi5YNw [/youtube]

FUj, plave...
-
Ripicipi
#519 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Nista manje, nista vise... ustvari mozda malo vise jer ovaj prima "samo" 15 hiljada
Uglavnom predobar stadion za 17 miliona eura
Uglavnom predobar stadion za 17 miliona eura
- SmokingMan
#520 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ovakvi su stadioni za naše špice idealni,zamisli svu tu akustiku... 
-
Megiddo
#521 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Uvijek su mi bili ružni ovi pravougaoni stadioni. Ove isprekidane tribine im ne mogu da oprostim. Ovalno ili ništa. 
- jeza u ledja
#522 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Pa i nase su isprekidane. 
-
Megiddo
#523 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Tokom pisanja mi je palo na pamet da će me neko to pitati.
Koševo je sa FK Sarajevom došlo u paketu, sad kad imamo priliku uticati na mišljenje onih koji odlučuju pokušavam uticati.
Postoji razlog zašto svi veliki klubovi imaju ovalne stadione. I Rimljani čak iako nisu bili tehnološko toliko napredni kao mi su koloseum gradili ovalnim.
Postoji razlog zašto svi veliki klubovi imaju ovalne stadione. I Rimljani čak iako nisu bili tehnološko toliko napredni kao mi su koloseum gradili ovalnim.
-
TOM SCHOLZ
#524 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Akustika i krug(oval),čista fizika (matematika).Iz istog razloga je 99% zvučnika okruglo,a samo jedan mali broj četvrtast.Megiddo wrote:Tokom pisanja mi je palo na pamet da će me neko to pitati.Koševo je sa FK Sarajevom došlo u paketu, sad kad imamo priliku uticati na mišljenje onih koji odlučuju pokušavam uticati.
![]()
- Grean
#525 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Akustika neakustika meni su ljepsi pravougaoni od ovalnih stadiona. Blizina tribina je jedan od razloga. Kazu o ukusima se ne raspravlja, evo neko gore napisa samo ovalni.
Jos jedan bitan dio mi je da tribine nisu na sprat vec iz jednog dijela. Ovaj ispunjava skoro sve uslove, ima sprat ali prelaz je skoro neprimjetiv.
https://www.google.se/search?q=stadion+ ... YBUAuVU%3D
Jos jedan bitan dio mi je da tribine nisu na sprat vec iz jednog dijela. Ovaj ispunjava skoro sve uslove, ima sprat ali prelaz je skoro neprimjetiv.
https://www.google.se/search?q=stadion+ ... YBUAuVU%3D