Anime

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
rage_guy

#501 Re: Anime

Post by rage_guy »

Hahaha sto je bijesan :run:
Nacky

#502 Re: Anime

Post by Nacky »

:lol: , nisam bijesan, nego mi nije jasno kako takve preporuke može davati i navoditi ljude da gledaju lošije stvari, samo zato što je "ekstra animacija". A dodaj da mi je Berserk all-time favorite anime/manga serijal.

Svejedno, nisam ovdje da tersam, već da diskutujem i da nekome pomognem (ako mogu) da nadje nešto za sebe, bez da gubi vrijeme na loš(ij)e stvari.

Ali kažem, razočaran sam što ne vidim da iko spominje zaista kultne anime, poput onih koje sam naveo u prethodnom postu.
rage_guy

#503 Re: Anime

Post by rage_guy »

Ma znam, ja se samo malo salim. :D

Mrsko mi sad listat kroz citavu temu al prilicno sam siguran da je Cowboy Bebop vec spominjan na temi.
CoCoLoCo

#504 Re: Anime

Post by CoCoLoCo »

De preporucite mi sta solidno, samo nek nisu ove isprekidane animacije, svidio mi se jako Space Pirate Captain Harlock i Appleseed oba djela, prvi nisam gledao jer je animacija koju ne volim, i Vexille pogledah nedavno, super filmcic, ugl cgi animacije me furaju, sci fi najvise, ako ko ima kakav prijedlog il sta mi je must see jer sam nov u ovom.
Nacky

#505 Re: Anime

Post by Nacky »

@Cocoloco Ghost in the Shell. Stvar opste kulture. Imas 2 anime filma i par serija. Prvo pogledaj originalni film, ako ti se ne svidi, ne moras gledati drugi, ali mozes baciti pogled na serije, jer su drugacije dosta. Link : http://kissanime.com/Anime/Ghost-in-the-Shell

Ginga Eiyuu Densetsu. Kategorija za sebe, stari klasik. Daj animeu 20-ak epizoda da se uzivis i 'ufuras'. Link : http://kissanime.com/Anime/Legend-of-th ... tic-Heroes

Cowboy Bebop : http://kissanime.com/Anime/Cowboy-Bebop-Sub

Space Dandy : http://kissanime.com/Anime/Space-Dandy

Napomena, posljednja 3 nisu 'cistokrvni' sci-fi, vec vise space anime.
Last edited by Nacky on 26/07/2014 08:05, edited 1 time in total.
Dasi

#506 Re: Anime

Post by Dasi »

CoCoLoCo wrote:De preporucite mi sta solidno, samo nek nisu ove isprekidane animacije, svidio mi se jako Space Pirate Captain Harlock i Appleseed oba djela, prvi nisam gledao jer je animacija koju ne volim, i Vexille pogledah nedavno, super filmcic, ugl cgi animacije me furaju, sci fi najvise, ako ko ima kakav prijedlog il sta mi je must see jer sam nov u ovom.
evo izasao jos jedan dio
Appleseed Alpha
http://www.imdb.com/title/tt3638012/
CoCoLoCo

#507 Re: Anime

Post by CoCoLoCo »

Gledao alphu neki dan, super film, prequel na prosli, @nacky, predlazes mi sve anime koje bas i ne volim zbog nacina animacije, isprekidani frejmovi i nimalo fluidnosti, vise me lozi novija u kompu obradjena animacija, al cu ghost in the shell istrpit samo radi zanimljive radnje, lomim se vec par hefti da ga pogledam, mozda me i navuce na te isprekidane animacije, ko zna :D
Nacky

#508 Re: Anime

Post by Nacky »

Ne razumijem kako nekome animacija može biti važnija od radnje, likova, atmosfere, ali eto... Kako kažu, 100 ljudi - 100 ćudi.
FestinaLente

#509 Re: Anime

Post by FestinaLente »

Nisam pročitala sve postove, tako da bez obzira što su neki navedeni možda pomenuti ranije,
napravit ću ovdje listu mojih preporuka svakome bio 'početnik' ili iskusni animanga ljubitelj ^^

Anime:
Cowboy Bebop-space,sci-fi,comedy
Shiki-mystery,vampire
LotGH-space,sci-fi
Kids on the Slope-drama,music,romance
Mushishi-mystery,fantasy
Nana-drama,music,romance
Future Diary-mystery,action
Reaching You-romance
Elfen Lied-drama,horror,psychological
Now and Then, Here and There-drama,military
Princess Jellyfish-comedy
Fruits Basket-drama,fantasy,romance
Maid-Sama!-comedy,romance
Charcoal Feather Federation-mystery,drama,fantasy

Manga:
Basara-adventure,drama
Tokyo Ghoul-horror,mystery
Aria-SoL, (laganini)
Hakomari-horror,psychological
One Piece-adventure,comedy
Broly_the_Legend

#510 Re: Anime

Post by Broly_the_Legend »

Pa kad stignete pogledat toliko, ja sam pregledo nesto malo : arpegio of blue steel, ghost in the shell, dbz i gt, attack on titan, par epizoda lufya i gledam shipouden i to je to.

Stoji mi neon genesis evangelion mescini 2 mjeseca, jos ga nisam polgedo iako ima nekih 26 epizoda.
klaki

#511 Re: Anime

Post by klaki »

Sinoc gledao drugu sezonu Mushishi-a. Preporucujem ko voli ove neke opustene pomalo tajanstvene price

Isto odgledao kratku OVA-u: Garden of the words. Light hearted romance :)

Danas pogledao jos 2 kratke OVA-e.

Pale Cocoon. Nije lose

I pogledao: Voices of distant star. Svidilo mi se i pravo me rastuzilo :(
Gandalf

#512 Re: Anime

Post by Gandalf »

Narutko još dvi-tri epizode i peMzija :brusli: :brusli:
Broly_the_Legend

#513 Re: Anime

Bice epizoda naruta jos poprilicno, a manga je gotova. Usput i film zadnji ce uskoro izaci :D
lajkujMe

#514 Re: Anime

Post by lajkujMe »

Naruto Manga je gotova ne znam sto toliko mnogo ljudi pljuje na kraj meni dobar :D A naruto shippuden ce nastaviti jos ih ha haj, dok sustigne mangu trebati ce im sve do proljeca iduce godine to jeste jos 20tak epizoda.

Najavljena je mini serija nove naruto mange (o cemu se tacno radi ne znam) uglavnom autor je Kishimoto to jest autor Naruta... Po meni ima mnogo toga sto se jos moze reci u narutu mnogo je nejasnoca ostalo.

Film koji izlazi za malo manje od mjesec dana Naruto The last je cannon to jeste oficijelni dio price (potvrdjeno), desava se 2 godine nakon stripa 699.
Mislim da ce biti dobaaaaar

SmokingMan

#515 Re: Anime

Post by SmokingMan »

Broly_the_Legend wrote: pregledah jos samo nesto one piecea...
Pratim već nekih 13 godina anime,One piece mi je jedan od najomiljenih,i trenutno sam na 541.ep,ali sam isto tako poprilično razočaran kako su pojedini karakteri ostali krajnje neiskorišteni,i sa kojima se sigurno mogla napraviti nešto intezivnija priča,prije svega mislim na samozvano božanstvo Eneru (Enel) iz sage o Skaipei,ujedno jedan on najjačih DF korsnika u čitavoj seriji,priča je bila jako zanimljiva sve do trenutka kada se nakon završetka borbe Eneru na svome Arc Maxim-u upućuje na,po meni absurdno,putovanje u "obećanu zemlju" Fairy Vearth.Imam utisak da se i sam Oda htio što prije riješiti istoga,iako ga je,opet ponavljam,mogao kroz čitavu priču,dobro tempiaranim scenarijom,maksimalno iskoristit.

Drugi,isto tako zapostavljen karakter,je Potgas D Ace,koji je isto tako dobio jako malo prostora,a najviše je bio zastupljen u periodu od nejegovog boravka u ozloglašenm zatvoru Impel Down,pa sve do njegove smrti na Mrineford-u.Moram priznati da su te epizode bile mnogo zanimljive,jer su se pojavilii neki novi,interesatni i značajni karakteri,poput Edward Newgate aka Whitebeard (iako mi nije jasno zašto whitebeard,kada nije ni imao brade,osim veoma zaoštrnenih brkovao,ali... :D ) admirala Kizaru,Akainu,Aokiji,Don flamingo,Mihawk,Kuma,Jinbei,Law,iritatni D Teach,...U epizodama koje slijede imat će se šta vidjeti.

Inače najiteresatniji likovi u čitavom serijalu su mi Sanji i Franky,a kojim čudom i poprilično rezervisani former schibukai Mr.Crocodile,te Jinbei.

Moglo bi se o ovome pisati do sutra...ufff.
attack on titan isto imam u vidu za pogledat...
AOT,kako je pogrešno preveden,je dobra preporuka,ali je svakako korisno usput prelistati mangu,dosta toga su "srezali",inače u Decembru izlazi film,iako se tu neće imati šta propusiti.Ekranizacija druge sezone AOT-a je inače planirana tek za 2016 godinu,iako je bilo planirano da se serijal nastavi sredinom naredne godine,ali date release se uvijek neočekivano mjenja.
Broly_the_Legend

#516 Re: Anime

Ti si to bas, ono, prostudirao. :mrgreen: One piece ne mislim gledat, previse epizoda ima. Evo kanim se sad da gledam Sword art online, pa cu vidjet sta cu dalje. Aot sam sam zavrsio i cekam nastavak.
lajkujMe

#517 Re: Anime

Post by lajkujMe »

One piece je najbolji manga/anime ikada vjerujte mi ljudi, bolji i od Naruta, svijet One Piece je toliko velik i mastovit da je to strasno, zaboravite Game Of Thrones, One piece ima toliko likova koji su vazni za cijelu pricu. Anime je meni poprilicno naporan ipak to moram priznati, kreatori animea ne prave filler pa svaku epizodu ne normalno razvuku sto vrlo steti kvaliteti animea, ipak najvise mi smeta pocetna spica treba 5 minuta da pocne serija (sreca da ima internet i slide bar :izet: ).
ferratilis

#518 Re: Anime

Post by ferratilis »

Gleda li ko Parasyte? Dugo nisam gledao bolji anime :D
dragonz

#519 Re: Anime

Post by dragonz »

Dragon ball napunio 30.godina prije malo više od mjesec dana(November 20, 1984).

:kiss: :kiss: :kiss:
Narkotek

#520 Re: Anime

Post by Narkotek »

Ghost in the shell klasika nema sta :thumbup:
Ergo proxy isto mi se jako svidio
Wicked City
Genocyber
Hellsing
Deadman Wonderland
Gilgamesh
Afro Samurai
Atack on titan .... :thumbup:
Tokyo Ghoul ... prejak nema sta

Dajte neke full gore animes ... nesto epic
zipoo

#521 Re: Anime

Post by zipoo »

Ovi mi trenutno padaju na um.
Elfen Lied, Berserk, Mirai Nikki, Shiki preporuka
Gantz, corpse party, when they cry krvi do koljena ali nisu nesto.
ferratilis

#522 Re: Anime

Post by ferratilis »

Zna li neko kako mogu doći do svih epizoda DBZ-a, japanski audio, engleski titlovi? Na nekoliko stranica koje sam našao, sve je engleski dub i uvijek fali par epizoda. Thanks. :)
zipoo

#523 Re: Anime

Post by zipoo »

ferratilis

#524 Re: Anime

Post by ferratilis »

zipoo wrote:http://kissanime.com/Anime/Dragon-Ball-Z

mislim da su sve tu
Thanks. Počeo sam gledati ispočetka, ali ne vjerujem da ću izdržati više od 30 epizoda. Jednostavno više nije to to, nemam isti interes za DBZ kao kad sam bio dijete :D Najbolje je kad anime serije imaju 25 epizoda, takve obično imaju i najbolju priču :D
zipoo

#525 Re: Anime

Post by zipoo »

ferratilis wrote:
zipoo wrote:http://kissanime.com/Anime/Dragon-Ball-Z

mislim da su sve tu
Thanks. Počeo sam gledati ispočetka, ali ne vjerujem da ću izdržati više od 30 epizoda. Jednostavno više nije to to, nemam isti interes za DBZ kao kad sam bio dijete :D Najbolje je kad anime serije imaju 25 epizoda, takve obično imaju i najbolju priču :D
Ma ne pocinji bolje ti je potrosi vrijeme na Gintama
Post Reply