SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
abcdefghijklmnop

#501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by abcdefghijklmnop »

zateznistub wrote: Ne mogu tvrditi nista, ali cinjenica da je jedinica za podrsku bila tu, onda nije bas bilo bez povoda. Te jedinice ne patroliraju ulicama nego dolaze po potrbi.
Sviju ti što se javljaš ako osnovne stvari ne shvataš? Bez legalnog povoda u smislu da u tom momentu taj momak što sjedi nije ništa pokušao. Rekreativno udaranje u glavu. Eto ja baš mislio da nasumično građane posjedaju i šutiraju :roll: Mora se znalac neki uvijek javit...
zateznistub

#502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by zateznistub »

abcdefghijklmnop wrote:
zateznistub wrote: Ne mogu tvrditi nista, ali cinjenica da je jedinica za podrsku bila tu, onda nije bas bilo bez povoda. Te jedinice ne patroliraju ulicama nego dolaze po potrbi.
Sviju ti što se javljaš ako osnovne stvari ne shvataš? Bez legalnog povoda u smislu da u tom momentu taj momak što sjedi nije ništa pokušao. Rekreativno udaranje u glavu. Eto ja baš mislio da nasumično građane posjedaju i šutiraju :roll: Mora se znalac neki uvijek javit...
dosla jedinica za podrsku i sutnuli ga bez povoda, aha. To im je u opisu posla.
Tvrtko II Kotromanić

#503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

@poznanik

ako je zasluzio, pod uslovom da je neki dzeparos ili lopov, samo udaraj :bih:
kokuz_sa

#504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by kokuz_sa »

evo ga situacija od prij epar stranica kad je Burek stavio onaj klip s likom s ferarijem..

samo kod nas su policajci uvijek krivi kad mlate..a krivi su i kad ne mlate..tj svi kukaju da treba da policija da mlati..a a kad klepi onda je to stoka drotovska..

nek mlate pendreki one policijske cipele im se pozlatile..kad vidim kakvih mamlaza ima koji ce te napsti radi 2Km koje imas u dzepu..

samo najvise mlatit treba ove koji kazu poslije jadan momak los policajac ga namlatio..a momak bi im oko izvadio radi par feninga
beliver

#505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by beliver »

Preksinoć oko 3 ujutro je zaustavila policija mene i prijatelja. Tražili nam ličnu koju nismo imali sa sobom. Bili smo tu noć u stanu kod prijatelja, objasnili im gdje smo bili, odakle smo se kretali. Oni su tada tražili nekoga zbog pucnjave ili nečega drugog, nisam siguran. Utvrdili su da to nismo mi (bila su 2 specijalca i par policajaca) i najnormalnije nas pustili uz opomenu da nosimo dokumente. (Mogli smo za to kaznu dobiti sasvim legitimno, srećom ali i zbog našeg kulturnog odnosa nismo.)

Vjerujem da se dešava da nekada i bez razloga udare nekoga, ali obično ako se normalno ponaša osoba, bez pokušaja da se dere na policiju i pravi "mangup" sve prođe bez problema.

Mali offtopic, ali ipak je vezano za temu, samo u malo drugačijem kontekstu.
adnansax

#506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by adnansax »

Tvrtko II Kotromanić wrote: ako je zasluzio, pod uslovom da je neki dzeparos ili lopov, samo udaraj
i ako nije zasluzio u tom trenutku, a dzeparos je i sl.. :thumbup: :thumbup: zasluzice sutra..prevencije radi :)
abcdefghijklmnop

#507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

zateznistub wrote:
abcdefghijklmnop wrote:
dosla jedinica za podrsku i sutnuli ga bez povoda, aha. To im je u opisu posla.
:lol: Koji si ti fenomen! Čitaš li postove na koje repliciraš? :lol:
poznanik

#508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by poznanik »

adnansax wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote: ako je zasluzio, pod uslovom da je neki dzeparos ili lopov, samo udaraj
i ako nije zasluzio u tom trenutku, a dzeparos je i sl.. :thumbup: :thumbup: zasluzice sutra..prevencije radi :)
Šta raditi sa podmlatkom džeparoša, treba li i njih nogama, "prevencije radi"?
zateznistub

#509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by zateznistub »

[quote="abcdefghijklmnop"][/quote]
fenomen ili ne, tako ti je. Uz izivinjenje sto sam procitao pogrsno, promaklo mi je da ga je obicni sutnuo. Sorry, ali ne gubi na znacaju, garant je zasluzio.
zateznistub

#510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by zateznistub »

poznanik wrote:
adnansax wrote:
Njih samo po usima, dovoljno je.
adnansax

#511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by adnansax »

poznanik wrote:
adnansax wrote:
sve prekrsioce zakona..bez izuzetaka..lijepa rijec sigurno ne pomaze..svakome kako je zasluzio,i meni, i tebi i petom-desetom..
imamo i podmlatke u policiji zar ne :) podmladak neka udara po vrsnjacima :)
rookfash

#512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by rookfash »

poznanik wrote:
adnansax wrote:
treba! da nije opsta anarhija, da drzava vise udara po novcaniku, a policija po bubrezima ja bih mogao mirnije spavat. ne bih se s ukucanima morao organizirati tako da stan nikad ne ostaje prazan, jer ga takvi nisu jednom obilazili. ne bih morao vaditi sve iz auta sto se moze iznijeti, jer su ga vec par puta na parkingu totalno opuhali, sve sa orbit zvakama unutra. mogao bih ko insan otici do kioska da kupim novine bez bojazni da ce lola fisnut jednu, dvije, tri bombe jer mu inspekcija hoce uklonit kiosk za koji nema dozvole i mogao bih se rahat vratit kuci bez straha da ce me autom pregazit sin kakvog cevabdzije (il bilo kojeg drugog privatnika il guzonje) s bijesnim autom jer je prosao kroz crveno s babinim autom od 100.000 makraka. eto!
poznanik

#513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by poznanik »

Tvrtko II Kotromanić wrote:ako je zasluzio, pod uslovom da je neki dzeparos ili lopov, samo udaraj
adnansax wrote:i ako nije zasluzio u tom trenutku, a dzeparos je i sl.. :thumbup: :thumbup: zasluzice sutra..prevencije radi :)
poznanik wrote:Šta raditi sa podmlatkom džeparoša, treba li i njih nogama, "prevencije radi"?
adnansax wrote:sve prekrsioce zakona..bez izuzetaka..lijepa rijec sigurno ne pomaze..svakome kako je zasluzio,i meni, i tebi i petom-desetom..
imamo i podmlatke u policiji zar ne :) podmladak neka udara po vrsnjacima :)
Nisi shvatio pitanje, pitao sam iz razloga: "prevencije radi"...
abcdefghijklmnop

#514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Džaba smo onda sudove pravili. Trebalo je dati fino policajcima da sude na licu mjesta i svi sretni. Pa i ako pogrešno kad presude i ako nekoga našutaju jer im se onako malo šuta, šta da se radi.
poznanik

#515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by poznanik »

abcdefghijklmnop wrote:Džaba smo onda sudove pravili. Trebalo je dati fino policajcima da sude na licu mjesta i svi sretni. Pa i ako pogrešno kad presude i ako nekoga našutaju jer im se onako malo šuta, šta da se radi.
Šta nakon što "policajci" ponogetaju, pošutaju sve kriminalce i njihove podmlatke, ko je na redu?
caros

#516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by caros »

Smor forumaši poput tebe.
adnansax

#517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by adnansax »

poznanik wrote:
abcdefghijklmnop wrote:Džaba smo onda sudove pravili. Trebalo je dati fino policajcima da sude na licu mjesta i svi sretni. Pa i ako pogrešno kad presude i ako nekoga našutaju jer im se onako malo šuta, šta da se radi.
Šta nakon što "policajci" ponogetaju, pošutaju sve kriminalce i njihove podmlatke, ko je na redu?
*********************************svi vide da vise ovako ne ide i da se nesto treba mijenjati, a ne filozofirati kao dosad..
da te pitam, sta bi ti licno napravio da sutra dozivis neko neugodno iskustvo u sred grada (oruzana pljacka,napad i sl..ne daj Boze) i policija pronadje pocinioca, tuzioc ga pusti jer nema mjesta u pritvoru, pocinjeno djelo mu je bezveze i sl glupog razloga, a ti ga sutra vidis isto tako u sred bijela dana kao da nista nije bilo.. ???
KPNCTNJAH

#518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by KPNCTNJAH »

https://www.youtube.com/watch?v=RVo3-GAruE4

Drotovi su k'o i ovi klosarcici, najjaci su u grupama i kad treba napadati nekog ko nema 'ledja'...
a kad su sami i kad ciko iz dzipa zagalami, onda spuste glavu i izvinjavaju se...
Ringhio

#519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Ringhio »

caros wrote:Smor forumaši poput tebe.

Hahahahhahha ! Dooooobar !

Nego da se prikljucim, ja sam za punu ovlast policije, ne samo da tuku, nego i invalidom da naprave, za zivota. Ukro si od nene, ukros si od dijete telefon, prijetio nozem, maksumce sad cijeli zivot traume ima. Opljackao si zenu, obio nekome auto ko za to isto kredit 15 godina vraca, da bi se ti pametan nasao, obio ga i uzeo mu radio, ili ga ukrao.

Totalna ovlast policije, sve se zna, i ko krade, i ko obija i kola i stanove, i ko dila, i ko tuce, i ko pravi probleme. Takve da jednog po jednog mrak jede mi bi svi rahatniji bili.

Zatvori, nista lezanje, samo rad, ajmo, autoput pravi, nema marke da se plati, samo deri roljaj, busi tunele s majzlom i cekicem.

Izricito sam protiv izivljavanja policajaca nad nevinim svijetom, momcicem koji je pjan, pa malo zabali, ili neko ko ni kriv ni duzan primi pendrek preko ledja, ali posto je kod nas Bosna mala sredina, mi sami znamo ko je ispravan a ko ne, selekcija se lako moze zavrsit. Zatvori se krug, kad se seoski kabadahija uneredi od batina, nece ni onaj usljo sto u njemu vidi idola ikad pozeljeti da bude kao on, jer 10 kornjacica kad opkoli, pa ubiju Boga u tebi...ne cini bas lijep prizor kako god da pogledas.

No, uvjek ce se naci lokalni dusebriznici koji ce reci da su policajci bagra, i da ne smiju da tuku narod po cesti.

A ja kako znam, Titina policija kad je bila, nisi smio pred njim cigaru zapalit, gledat ga u oci kad pricas s njim, odere te od batina s punim pravom. Al je zato posten svijet otkljucana i upaljena kola ostavljao pred kucom.
poznanik

#520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by poznanik »

Ringhio wrote:Nego da se prikljucim, ja sam za punu ovlast policije, ne samo da tuku, nego i invalidom da naprave, za zivota. ...Totalna ovlast policije, sve se zna, i ko krade, i ko obija i kola i stanove, i ko dila, i ko tuce, i ko pravi probleme. Takve da jednog po jednog mrak jede mi bi svi rahatniji bili...
Izricito sam protiv izivljavanja policajaca nad nevinim svijetom..
Kako će biti prepoznata i održavana granica nevinosti?
A ja kako znam, Titina policija kad je bila, nisi smio pred njim cigaru zapalit, gledat ga u oci kad pricas s njim, odere te od batina s punim pravom. Al je zato posten svijet otkljucana i upaljena kola ostavljao pred kucom.
Nije za "otključana i upaljena kola" bila zaslužna policija, već državotvorni sistem, koji je organizirao snažan, strog i nekriminaliziran koruptivnim metodama - pravosudni sitem.
Ringhio

#521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Ringhio »

poznanik wrote:
Ringhio wrote:Nego da se prikljucim, ja sam za punu ovlast policije, ne samo da tuku, nego i invalidom da naprave, za zivota. ...Totalna ovlast policije, sve se zna, i ko krade, i ko obija i kola i stanove, i ko dila, i ko tuce, i ko pravi probleme. Takve da jednog po jednog mrak jede mi bi svi rahatniji bili...
Izricito sam protiv izivljavanja policajaca nad nevinim svijetom..
Kako će biti prepoznata i održavana granica nevinosti?
Nije za "otključana i upaljena kola" bila zaslužna policija, već državotvorni sistem, koji je organizirao snažan, strog i nekriminaliziran koruptivnim metodama - pravosudni sitem.
Necemo se praviti djecom, kad djeca nismo. Ti sad mozes nabrojati 15 ljudi za koje znas da kradu, obijaju, prodaju droge, i rade jos kojekakva nedjela. Kad ih ti, kao i ja, obicni laici, znamo, sta onda znaju ljudi kojima je to posao ? I zasto ti kojima je to posao, lagano ne daju dalje te dokaze ljudima na terenu, koji ce lagano da rade svoj posao.

Danas se u po bijela dana izvadi pistolj iz torbe i proda jaranu za 50 marki, pusi se trava na balkonu, izvlace se linije ispred lokala, i svi slijepi.

Ne svi smo fini, nema kriminala, policajci su ublehasi i korumpirana bagra, i ne smiju dirat nikog, ni slucajno, svako moze da ih isamara i istrese svoje frustracije na njima.

Neka kriminalaca, i oni su ljudi. Trebamo oformiti i neko udruzenje, zastita krimianlaca, ili provalnika, zastita obijaca kola, kradljivaca motora, otimaca telefona i tako dalje itako sire.

Oni moraju biti zasticeni, oni su nasa raja, i smekeri pravi, i nema smisla da ih neko tuce, jer ipak, oni su fina gradska raja, nebi to oni.

A nedo Bog, da ti jedan takav zakuca pajserom na vrata, ili jos gore napadne dijete i otme mu mobitel, prolinjao bi i policiju i drzavu i sistem.

Nedo dragi Bog, budi dobar, i uzivaj, brani ih i dalje, nosi ih kuci svojoj i stavi ih u regal, daleko od moje kuce, daleko od mojih ociju.
poznanik

#522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by poznanik »

Ringhio wrote:...Nedo dragi Bog, budi dobar, i uzivaj, brani ih i dalje, nosi ih kuci svojoj i stavi ih u regal, daleko od moje kuce, daleko od mojih ociju.

Ne trebaš javno pisati odgovor, dovoljno će biti da sam shvatiš: Gdje sam ja, u kojem postu, branio kriminalce? :-)
cappy_tempo

#523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cappy_tempo »

opustite se

:lol: :lol: :lol: :lol:
Melami

#524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Melami »

Spec ako su dosli onda je bilo razloga i neka su udarili koga god da su.
Spec udaraju sve po potrebi, ne gledaju koje vrste je kriminalac, bitno je da pravi probleme i dobice po usima i svaka im cast na tome.
Bio sam svjedok tuce u kaficu i likovi dolaze sa dva SUVa i izlijecu sa palicama, udaraju sve redom ko je god ucestvovo u tuci i tako i treba.
Samo naprijed.
Problem je u saobracajnim policajcima koji kaznjavaju ljude koji nemaju dnevna svjetla upaljena i sloicne male prekrsaje a pred velikim prekrsajima zatvaraju oci.
Ribar Šime

#525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Ribar Šime »

Melami wrote:Spec ako su dosli onda je bilo razloga i neka su udarili koga god da su.
Spec udaraju sve po potrebi, ne gledaju koje vrste je kriminalac, bitno je da pravi probleme i dobice po usima i svaka im cast na tome.
Bio sam svjedok tuce u kaficu i likovi dolaze sa dva SUVa i izlijecu sa palicama, udaraju sve redom ko je god ucestvovo u tuci i tako i treba.
Samo naprijed.
Problem je u saobracajnim policajcima koji kaznjavaju ljude koji nemaju dnevna svjetla upaljena i sloicne male prekrsaje a pred velikim prekrsajima zatvaraju oci.
Nikako da prebiju kriminalce u svojim redovima koji zaslužuju dobar degenek.
Locked