Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
-
dilajlah
#51 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Ljudi ne budite smiješni. Ne možete pričati ni o jednom fakultetu ako ne idete na taj isti fax, ako ste čuli priče drugih ljudi ili ako niste nikako fakultetski obrazovani. Nemate vi pojma šta je FPN zapravo! Svi kažu, da se tu može " pasti samo niz stepenice ". Pa dragi ljudi, ako je tako kao što se vi čuli ili ako sami imate takvo mišljenje, što niste upisali FPN, a ne žalili se kako su vaši fakultet teški i kako ne znate da li će te godinu očistiti i slično. Samo kada se lično uvjerite u te neke priče, onda sa sigurnošći pričajte drugim, budućim brucošima koji fakultet da upišu !! Lp
-
dilajlah
#52 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Ljudi ne budite smiješni. Ne možete pričati ni o jednom fakultetu ako ne idete na taj isti fax, ako ste čuli priče drugih ljudi ili ako niste nikako fakultetski obrazovani. Nemate vi pojma šta je FPN zapravo! Svi kažu, da se tu može " pasti samo niz stepenice ". Pa dragi ljudi, ako je tako kao što se vi čuli ili ako sami imate takvo mišljenje, što niste upisali FPN, a ne žalili se kako su vaši fakultet teški i kako ne znate da li će te godinu očistiti i slično. Samo kada se lično uvjerite u te neke priče, onda sa sigurnošći pričajte drugim, budućim brucošima koji fakultet da upišu !! Lp
- kneginjica Mery
#53 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
hmm to ti je isto kao da si rekao upisi Mašinski i furaj se da ćeš biti inžinjer jednog dana , a ustvari proći će 5 godina i tek onda i to MOŽDA ćeš upisati drugu godinu. Samim tim ukoliko djevojka želi upisati žurnalistiku, neka upiše, reći ću samo da ih ima baš dosta na odsjeku, ali uglavnom sa srećom. Nikad se ne zna gdje je čija nafaka, i bez obzira na to uvijek je dobro imati papir, ni u kom slučaju se ne treba zaustaviti na srednjoj školi._Reds_ wrote:bazooka wrote:Nemoj fpn upisivati mozes ga zmireci zavrsiti,upisi masinski
![]()
![]()
Pa covjek je upravu, kad ti kaze da ne uspisujes ovo. To se samo zove fakultetom, inace nije ni f od fakulteta.
Drugo ime mu je FakultetPropalihNauka - FPN.
Inache ne znam jesi ili iz SA ili nisi, ali u SA kazu da je teze pasti niz stepenice, nego na ovome "fakultetu".
Inace ako ti trebamo samo ĆAGE, da su furas okolo da si akdemski obrazovana, onda upisi.
- kneginjica Mery
#54 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Tačnoo !!!Black swan wrote:evo posljednji slučaj sa FPN-a
od 150 na prvoj godini samo 4 studenta na 5. godine...
od toga jedno sve redovno dalo od ispita
gomila odustala
gomila ponavlja
tolko o tome da se prolazi "samo tako"
istina je možeš se provlačiti... ali takvi se kroz čitav život provlače
ali ima i onih koji ne prođu samo kroz fax... fax prođe i kroz njih
- skafiskafsnjak
#55 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Svi ti koji kazu da se samo sa stepenica moze pasti i da ne upisuju taj fakultet...... oni vjerovatno NEMAJU NIKAKVU DIPLOMU niti idu na neki fakultet ili su upisali taj neki famozni masinski pa da kazu da idu na njega, a ustvari ne polazu uopste ispite nego im index sluzi da se pohvale kako studiraju na istom.
Vjerovatno imaju samo KAFULTET i pricu ...
- kneginjica Mery
#56 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Zavisi od odsjeka, imaš njihovu stranicu i tu možeš saznati sve kad izađe konkurs. KOliko se sjećam prijateljica je također šehidska porodica i ove godine je plaćala 500 KM, ali šta znam uvijek imaš opciju MOLBU ili slično, kako bi te oslobodili tog plaćanja ili smanjili iznos uplate, pa se raspitaj. Mislim da se u akademskoj 2010/2011 godini nije plaćao upis za šehidske, odnosno bili su oslobođeni plaćanja. Sve u svemu sretnoMido111 wrote:zdravo
koliko primaju na ovom fakultetu redovni,a ja sam sehiska porodica da li ima kakvi prednosti pri upisu i samom primanju.
...hvala
- skafiskafsnjak
#57 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Dok sam ja slusao njen predmet na prvoj godini , svako predavanje je bila... Sad se dala u politiku i parlamente razne pa nema vremena ...like_him wrote:Nama je dosla dva puta na predavanja, Zvrko nam je bio cijeli semestar ONLINE xd Ali hajde, dobro jekrtica_ wrote:Hanka![]()
Sreca pa mi nije nista predavala.
- kneginjica Mery
#58 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Baš takoL00d wrote:Svi ti koji kazu da se samo sa stepenica moze pasti i da ne upisuju taj fakultet...... oni vjerovatno NEMAJU NIKAKVU DIPLOMU niti idu na neki fakultet ili su upisali taj neki famozni masinski pa da kazu da idu na njega, a ustvari ne polazu uopste ispite nego im index sluzi da se pohvale kako studiraju na istom.
-
krtica_
#59 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Istina je da se prepisuje, istina je da se moze proci ako se plati ali tako je na svakom faksu al to je stvar sto smo svi kolektivno u qrcu, ako neces ne moras nista od ovoga vec uci
- skafiskafsnjak
#60 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Nisam ja rekao da je FPN tezi od Masinskog ili neko drugog...sto jest jest, jedan je od "laksih" . Ali to svakako ne znaci da je lagan i da svako moze proci .
Ja sam V godina, radim master tezu i znam ..
Ja sam V godina, radim master tezu i znam ..
-
Ineedamiracle
#61 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
E ljudi evo izašlo
http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/wp-content ... ciklus.pdf
nek' mi neko malo pojasni, koliko ja vidim prijemni ipak ima :S wtf ?
- skafiskafsnjak
#62 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Ne znam sta nije jasno. I ja kad sam upisivao, isao sam na prijemni .
-
krtica_
#63 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
ja kad sam se upisivo bio je prijemni, ali vise kao neki test psihicki, motivacioni, test opsteg znanja i tako to, pa onda razgovor.
-
Ineedamiracle
#64 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
krtica_ wrote:ja kad sam se upisivo bio je prijemni, ali vise kao neki test psihicki, motivacioni, test opsteg znanja i tako to, pa onda razgovor.
Aha....uh :S
-
krtica_
#65 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
sjecam se pitanja - sta je genderIneedamiracle wrote:krtica_ wrote:ja kad sam se upisivo bio je prijemni, ali vise kao neki test psihicki, motivacioni, test opsteg znanja i tako to, pa onda razgovor.
i sjecam se da me na razgovoru pitao sto zelim da upisem to i to
-
Ineedamiracle
#66 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
L00d wrote:Ne znam sta nije jasno. I ja kad sam upisivao, isao sam na prijemni .
Kakav je bio prijemni u tebe ?
-
Ineedamiracle
#67 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
krtica_ wrote:sjecam se pitanja - sta je genderIneedamiracle wrote:krtica_ wrote:ja kad sam se upisivo bio je prijemni, ali vise kao neki test psihicki, motivacioni, test opsteg znanja i tako to, pa onda razgovor.
i sjecam se da me na razgovoru pitao sto zelim da upisem to i to
Ahaaa..hehhe : )
- skafiskafsnjak
#68 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Pa to je bilo prije 5-6 godina. Onda nije nista strasno bilo. Neka opsta pitanja. Ja sam smjer Sigurnosti tako da su bila pitanja vezana za EU, NATO , Oruzane snage BiH i te stvari ...Ineedamiracle wrote:L00d wrote:Ne znam sta nije jasno. I ja kad sam upisivao, isao sam na prijemni .
Uglavnom, cisto sumnjam da trebas nesto da ucis za prijemni ...
- _Reds_
#69 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Ako ti posaljem svoju dilomu, hoces li javno napisati ovdje "Ja sam luzer svjetske klase", pa da vidis da nije istina ovo sto pises ovdje.L00d wrote:Svi ti koji kazu da se samo sa stepenica moze pasti i da ne upisuju taj fakultet...... oni vjerovatno NEMAJU NIKAKVU DIPLOMU niti idu na neki fakultet ili su upisali taj neki famozni masinski pa da kazu da idu na njega, a ustvari ne polazu uopste ispite nego im index sluzi da se pohvale kako studiraju na istom.
A sto se tice toga, bolje je studirati i 5-6 godina nesto sto vrijedi, nego 3-4 nesto sto su izgledi da ces imati hajra od njega vrlo mali.
I opet stoji ona naravno, da niko ne zna gdje je njegova nafaka, i svako svoju negdje trazi.
-
Ineedamiracle
#70 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
L00d wrote:Pa to je bilo prije 5-6 godina. Onda nije nista strasno bilo. Neka opsta pitanja. Ja sam smjer Sigurnosti tako da su bila pitanja vezana za EU, NATO , Oruzane snage BiH i te stvari ...Ineedamiracle wrote:L00d wrote:Ne znam sta nije jasno. I ja kad sam upisivao, isao sam na prijemni .
Uglavnom, cisto sumnjam da trebas nesto da ucis za prijemni ...
Aha...thx
-
krtica_
#71 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Hajd posalji diplomu?_Reds_ wrote:Ako ti posaljem svoju dilomu, hoces li javno napisati ovdje "Ja sam luzer svjetske klase", pa da vidis da nije istina ovo sto pises ovdje.L00d wrote:Svi ti koji kazu da se samo sa stepenica moze pasti i da ne upisuju taj fakultet...... oni vjerovatno NEMAJU NIKAKVU DIPLOMU niti idu na neki fakultet ili su upisali taj neki famozni masinski pa da kazu da idu na njega, a ustvari ne polazu uopste ispite nego im index sluzi da se pohvale kako studiraju na istom.
A sto se tice toga, bolje je studirati i 5-6 godina nesto sto vrijedi, nego 3-4 nesto sto su izgledi da ces imati hajra od njega vrlo mali.
I opet stoji ona naravno, da niko ne zna gdje je njegova nafaka, i svako svoju negdje trazi.
Uglavnom i ako si zavrsio nesto, u sto sumnjam, ocigledno nisi nista naucio.
Niko ne rece da si luzer svjetske klase vec si to sam reko sto opet govori vise o tebi.
Naprosto volim takve likove ko sto si ti, tako su jednostavni.
- _Reds_
#72 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Hehe,n ema potrebe da me volis, ako zelis diplomu mozes se obrati na PM, pa ti posaljem preko fbkrtica_ wrote:
Hajd posalji diplomu?Ovdje javno, ovjerenu, zajedno sa kopijom licne takodjer ovjerenom i tvojom slikom isto tako ovjerenom u opstini, inace ti taj mrljav 'nemoj da vam saljem diplomu' fazon propade.
Niko ne rece da si luzer svjetske klase vec si to sam reko sto opet govori vise o tebi.
Naprosto volim takve likove ko sto si ti, tako su jednostavni.
-
krtica_
#73 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Pa salji na PM sta ti se ja imam obracati, eto imas tu opciju i posalji, jedva cekam._Reds_ wrote:Hehe,n ema potrebe da me volis, ako zelis diplomu mozes se obrati na PM, pa ti posaljem preko fbkrtica_ wrote:
Hajd posalji diplomu?Ovdje javno, ovjerenu, zajedno sa kopijom licne takodjer ovjerenom i tvojom slikom isto tako ovjerenom u opstini, inace ti taj mrljav 'nemoj da vam saljem diplomu' fazon propade.
Naprosto volim takve likove ko sto si ti, tako su jednostavni..
- _Reds_
#74 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Eto ti Kafakultet na PMkrtica_ wrote:Pa salji na PM sta ti se ja imam obracati, eto imas tu opciju i posalji, jedva cekam._Reds_ wrote:Hehe,n ema potrebe da me volis, ako zelis diplomu mozes se obrati na PM, pa ti posaljem preko fbkrtica_ wrote:
Naprosto volim takve likove ko sto si ti, tako su jednostavni..
-
like_him
#75 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Ineedamiracle wrote:E ljudi evo izašlohttp://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/wp-content ... ciklus.pdf
"Ukoliko je za prijem studenata predviđeno polaganje prijemnog ispita, svaka organizaciona
jedinica će utvrditi datum i raspored polaganja prijemnog ispita, kao i sadržaj i način
polaganja prijemnog ispita, što će objaviti na svojim web stranicama i oglasnim pločama.
Prijemni ispiti će se završiti do 31. avgusta 2012. godine. "
Piše ukoliko je previđeno polaganje prijemnog ispita, a nije bilo prošle godine -.- Najbolje da se raspitaš na faxu hoće li biti prijemnog, jedino oni to znaju :S