Niko nikome ne može to raditi , bez njegovog pristanka.heckler wrote:To mi je prvo naumpalo. Kakvo razocarenje covjece. Sta uradi onaj ondaj debil od Zlaje tim ljudima to je zlocin samo po sebi.karanana wrote:i ovi sto su nekoc valjali tipa pudarica se utopise pod velikim vozdom. nigdje ih, a izjave daju kao po diktatu. a kad se sjetim samo kako je svetozar u sred beograda na tv srbija zacepio onim agresorima u studiju i novinarima usta. tako samouvjereno i ponosno.
Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
- FOČANSKI PROPISI
#51 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
- DiplomataSaSela
#52 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Pa oni su ga izabrali i radi sta su mu rekli da radi...da stiti ustavFOČANSKI PROPISI wrote:Biće i dalje Budimir protiv njh.hecimnadri wrote:Pudarić kritikuje Budimira.
Nekako utihnutim tonom.Nezna ni šta bi rekao.Čita što mu je napisano.
Neuvjerljivo čita članove zakona.
Inače je bio rječit.
Sjećamo se one rečenice Nermine začepi.
Čudo nije i Budimiru rekao da začepi.
Šta li će ovo da bidne.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#53 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Lokalna ekipa prepuna starih aferima. Nema SDP-a više. Žalim što se nisu potukli.
Sveto Pudarić, ikebana "srbina po funkciji" koja košta desetine hiljada poreskih novaca a ničemu ne služi. Ničemu.
Hoda unaokolo i podijeli siću ponekoj crkvi i samostanu. Izmišljena politička kategorija. Istini za volju, barem nije đubre- lutak kao Dodikov Vlajki...
Nermin P.- osim ovog poteza naspram decertificiranih policajaca ,kojim je sebe privremeno oživio na potezu od Vječne vatre do Lukavice, ne vidim čemu je uopšte doprinijeo otkad vrši funkcije javnog državnog službenika.
Ogavna crvena buržoazija .
Jednog dana, za koji ja iskreno želim da dođe što prije, zažaliće što im je centrala u sred Sarajeva, pas mater oportunističku, tehnokratsku, izdajničku
Nema ekipe koja je više zaslužila da iskišu sve grijehe politike od 1992-e.
A Budimir?
Pa ovaj grad da ima obraza, tom ustaškom đubretu bi odavno bio đon u leđa i paket jaja na haubu Audija.
Sveto Pudarić, ikebana "srbina po funkciji" koja košta desetine hiljada poreskih novaca a ničemu ne služi. Ničemu.
Hoda unaokolo i podijeli siću ponekoj crkvi i samostanu. Izmišljena politička kategorija. Istini za volju, barem nije đubre- lutak kao Dodikov Vlajki...
Nermin P.- osim ovog poteza naspram decertificiranih policajaca ,kojim je sebe privremeno oživio na potezu od Vječne vatre do Lukavice, ne vidim čemu je uopšte doprinijeo otkad vrši funkcije javnog državnog službenika.
Ogavna crvena buržoazija .
Jednog dana, za koji ja iskreno želim da dođe što prije, zažaliće što im je centrala u sred Sarajeva, pas mater oportunističku, tehnokratsku, izdajničku
Nema ekipe koja je više zaslužila da iskišu sve grijehe politike od 1992-e.
A Budimir?
Pa ovaj grad da ima obraza, tom ustaškom đubretu bi odavno bio đon u leđa i paket jaja na haubu Audija.
-
SA 071
#54 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Baš tako. Jad i bijeda. On mi je možda i najveće razočaranje od svih ovih koji su ostali u SDP-u nakon svih ovih godina Zlajinih kurvaluka... Jad i bijeda i od čovjeka i od SDP-ovca...FOČANSKI PROPISI wrote:Niko nikome ne može to raditi , bez njegovog pristanka.heckler wrote:To mi je prvo naumpalo. Kakvo razocarenje covjece. Sta uradi onaj ondaj debil od Zlaje tim ljudima to je zlocin samo po sebi.karanana wrote:i ovi sto su nekoc valjali tipa pudarica se utopise pod velikim vozdom. nigdje ih, a izjave daju kao po diktatu. a kad se sjetim samo kako je svetozar u sred beograda na tv srbija zacepio onim agresorima u studiju i novinarima usta. tako samouvjereno i ponosno.
I još ne poznaje ustav, ali bi da nešto kaže o tome...
- heckler
#55 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
dr.gog wrote: Sveto Pudarić, ikebana "srbina po funkciji" koja košta desetine hiljada poreskih novaca a ničemu ne služi. Ničemu.
Kakva odvratna i degutantna izjava. Original Karadziceva o "Alijinim Srbima". Fuj.
- kamen spoticanja
#56 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
pa lik je pred lokalne izbore u zenici otvorio semafor kao predizbornu aktivnost,a taj semafor stoji tu 50 godina...stavili su i masnu na semafor da cirkus bude potpunijikaranana wrote:i ovi sto su nekoc valjali tipa pudarica se utopise pod velikim vozdom. nigdje ih, a izjave daju kao po diktatu. a kad se sjetim samo kako je svetozar u sred beograda na tv srbija zacepio onim agresorima u studiju i novinarima usta. tako samouvjereno i ponosno.
sutradan semafor se pokvario...
i nek mi neko kaze da je ikome ostalo obraza i casti
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#57 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Nisi u pravu. Niti ima veze sa sličnim izjavama. Pročitaj ostatak posta.heckler wrote:dr.gog wrote: Sveto Pudarić, ikebana "srbina po funkciji" koja košta desetine hiljada poreskih novaca a ničemu ne služi. Ničemu.
Kakva odvratna i degutantna izjava. Original Karadziceva o "Alijinim Srbima". Fuj.
Ako nekom jede jetru to što zaista postoje "x po funkciji", ma koliko to išlo na multietnički nerv, onda neka za to krivi montipajtonovski zakon koji je ustanovio tu retardiranu funkciju "predsjednikovanja" i "potpredsjednikovanja" još nakaznijom kategorijom zvanom Federacija BiH.
Dakle, ponavljam da ne bi bilo zabune, a ti kontaj gdje si fulio j..o te Karadžić(kad me vučeš za jezik):
Sveto Pudarić je "ko fol multikulti srbin sdp-a i foteljaš već cijelu vječnost", njegova funkcija idiotizam, ponašanje ubleharenje. Živko Budimir je sljedbenik ustaške ideologije, ustaški general i nije mu mjesto na stolici udaljenoj kilometar od stratišta njegovog prethodnika iz 2.svj.rata, generala Luburića.
Kad se prvi počne brinuti i djelovati u smjeru koji mu određuje njegova kvazifunkcija srpskog glavešine za Federaciju, onda će imati moj respekt, do tada- k***em u čelo po principu Let 3. Glede "predsednika" Živka, bolje je da ne kažem do kraja šta znam i šta mislim o njemu . Pa ti "fujkaj" koliko hoćeš.
- burekdzijabezmesa
#58 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
sram te bilo Svetozare!
- cyprus
#59 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Jel ovo opet neka priča o patriotama i izdajicama? 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#60 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Ovo je priča ''SAD BI GORE, SAD JE DOLJE''. Iskreno mi ga žao što se prihvatio podmukle uloge u kvarnom SDP-u.cyprus wrote:Jel ovo opet neka priča o patriotama i izdajicama?
Ostaje i dalje nada, Željko Komšić i njegova SDGS.
- It_is_a_Leclerc
#61 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Slažem se.heckler wrote:dr.gog wrote: Sveto Pudarić, ikebana "srbina po funkciji" koja košta desetine hiljada poreskih novaca a ničemu ne služi. Ničemu.
Bljak.
-
hecimnadri
#62 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
još jedna od floskula Svetozara Pudarića koju narod treba da popuši !
HDZ BiH više nikad neće dobiti trećinu resursa u FBiH .
Šta će im trećina ,otkako je SDP išao u vlast ,porasli su im apetiti.
HDZ BiH više nikad neće dobiti trećinu resursa u FBiH .
Šta će im trećina ,otkako je SDP išao u vlast ,porasli su im apetiti.
-
hecimnadri
#63 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Control panel wrote:Pecanac je dno dna. na svakoj skupstini provocira zastupnike iz SDP-a. tu izgleda ima licnog animoziteta prema musicu,a vidjeli smo da pudarica i lagumdziju voli pravo.
pokazao je svoje pravo lice.
Svetozar Pudarić otvoreno
„Ono što čine SDA, HSP i NSRB je izrugivanje demokratiji“
Ono što čine ministri SDP-ea je to isto posebice ovaj Kurteš što izazva slučaj na marijinom dvoru.
Građani su dali pare za automobil kojim je Kurteš upravljao u alkoholiziranom stanju i razbio ga.
Sad će po sili prilika ova g-đica koja je naletila na Kurtešovo vozilo dok je vozio unatrag nagrabusiti jer nije smjela voziti trakom koja je bila rezervirana za ninistra kad izađe iz Jagode.
Zlatno je pravilo vozite desnom stranom .
-
hecimnadri
#64 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Svetozar Pudarić je čovjek čija se djela razlikuju od izrečenih stavova, ili kratko – licemjer. Nakon jučerašnjih konsultacija predsjednika Federacije Živka Budimira, sa potpredsjednicima Svetozarom Pudarićem i Mirsadom Kebom o listi kandidata za nedostajuće ...
... sudije Ustavnog suda Federacije, TV1 je zabilježila reakciju Svetozara Pudarića. Pudarić tvrdi da Budimir razmatra političku pozadinu Šahbaza Džihanovića. - Ja ne vidim razlog da bilo ko od nas uskrati saglasnost na bilo koga od ova tri kandidata ili da dođe do promjene, zamjene nekog od kandidata. Nisam stekao takav utisak ni u razgovoru sa Mirsadom Kebom, ni u razgovoru sa Živkom Budimirom jučer, jedino je Budimir tražio četiri do pet dana da izvrši neke svoje provjere Šahbaza Džihanovića. Spominjao je nekakvu partijsku afilijaciju njegovu, pa vjerovatno sve sudije Suda BiH imaju partijsku afilijaciju, pa onda i Džihanović po mišljenju Živka Budimira. Moje mišljenje je potpuno drugačije. Ne možete biti sudija Suda BiH, a da budete vezani i za jednu partiju, kaže Pudarić.
Ova izjava je potpuno nedosljedna, neodgovorna spram javnosti i pomalo vrijeđa inteligenciju građana. Naime, upravo je Svetozar Pudarić ne tako davno od Živka Budimira zahtijevao da za sutkinju Ustavnog suda imenuje njegovu stranačku kolegicu, ni manje ni više nego članicu predsjedništva SDP-a, Lidiju Korać.
I ne samo to, Pudarić je na taj način mjesecima blokirao imenovanje sudija. No da ima istine u onoj - sve se vraća sve se plaća -, govori i činjenica da u Vijeću za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa od Ustavom propisanih sedam nedostaju tri člana, zbog čega Vijeće nije zasjedalo četiri godine. A upravo će ovo, nepostojeće i nepotpuno, Vijeće biti ključno u procesu rekonsturkcije izvršne vlasti u Federaciji kojoj teži Pudarićev SDP.
... sudije Ustavnog suda Federacije, TV1 je zabilježila reakciju Svetozara Pudarića. Pudarić tvrdi da Budimir razmatra političku pozadinu Šahbaza Džihanovića. - Ja ne vidim razlog da bilo ko od nas uskrati saglasnost na bilo koga od ova tri kandidata ili da dođe do promjene, zamjene nekog od kandidata. Nisam stekao takav utisak ni u razgovoru sa Mirsadom Kebom, ni u razgovoru sa Živkom Budimirom jučer, jedino je Budimir tražio četiri do pet dana da izvrši neke svoje provjere Šahbaza Džihanovića. Spominjao je nekakvu partijsku afilijaciju njegovu, pa vjerovatno sve sudije Suda BiH imaju partijsku afilijaciju, pa onda i Džihanović po mišljenju Živka Budimira. Moje mišljenje je potpuno drugačije. Ne možete biti sudija Suda BiH, a da budete vezani i za jednu partiju, kaže Pudarić.
Ova izjava je potpuno nedosljedna, neodgovorna spram javnosti i pomalo vrijeđa inteligenciju građana. Naime, upravo je Svetozar Pudarić ne tako davno od Živka Budimira zahtijevao da za sutkinju Ustavnog suda imenuje njegovu stranačku kolegicu, ni manje ni više nego članicu predsjedništva SDP-a, Lidiju Korać.
I ne samo to, Pudarić je na taj način mjesecima blokirao imenovanje sudija. No da ima istine u onoj - sve se vraća sve se plaća -, govori i činjenica da u Vijeću za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa od Ustavom propisanih sedam nedostaju tri člana, zbog čega Vijeće nije zasjedalo četiri godine. A upravo će ovo, nepostojeće i nepotpuno, Vijeće biti ključno u procesu rekonsturkcije izvršne vlasti u Federaciji kojoj teži Pudarićev SDP.
-
hecimnadri
-
Canton
#66 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Vidim... forumski nadničari iz SDA opet aktivni....
-
Canton
#67 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Imaš li kakav video gdje Karadžić, Krajišnik i ostali govore o muslimanima i Bosni, pa onda Alija sa njima pravi koaliciju?
Nemaš jel de
-
privremeni
#68 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Sreca pa su preostala dvojica, u tom triu, dosljednji u svojim stavovimahecimnadri wrote:Svetozar Pudarić je čovjek čija se djela razlikuju od izrečenih stavova, ili kratko – licemjer. Nakon jučerašnjih konsultacija predsjednika Federacije Živka Budimira, sa potpredsjednicima Svetozarom Pudarićem i Mirsadom Kebom o listi kandidata za nedostajuće ...
- Banksy
#69 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Apsolutno. Veliko razočarenje.hecimnadri wrote:
Svetozar Pudarić je čovjek čija se djela razlikuju od izrečenih stavova, ili kratko – licemjer
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#70 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Prvo te očarao, pa razočarao. Baš kao što sam i ja bio ''navučen'' na Zakon o opljačkanoj imovini (set zakona), pa glasao za SDP.Banksy wrote:Apsolutno. Veliko razočarenje.hecimnadri wrote:
Svetozar Pudarić je čovjek čija se djela razlikuju od izrečenih stavova, ili kratko – licemjer
- Banksy
#71 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Ja ne vjerujem u SDP od 2004, 5, ali vjerovala sam u pojedince.PipiDugaDevetka wrote:Prvo te očarao, pa razočarao. Baš kao što sam i ja bio ''navučen'' na Zakon o opljačkanoj imovini (set zakona), pa glasao za SDP.Banksy wrote:Apsolutno. Veliko razočarenje.hecimnadri wrote:
Nažalost, prevara ...
- Banksy
#72 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Kakvo razočarenje sinoć ...
Kakav obraz moraš imati, koliko biti moralno jadan i bijedan da javno, otvoreno, svjesno lažeš gledatelje i javnost, a da bi zaštitio svog vođu, šefa, pretpostavljenog, da bi mu se uvukao što dublje ...
Ta voždova ''očevina na Poljinama'' o kojoj nesretni Sveto sinoć priča, a zna dobro da laže, i svi znamo dobro da Sveto laže, i Sveto zna da mi svi znamo da laže ... dakle, ta ''očevina'' nije bila vila na Poljinama, kako Sveto hladno laže, već dunum zemlje i stara vikendica u Hotonju, 1/2 sa sestrom, znači 15, 20 hiljada maraka max. Eno je uredno u imovinskom kartonu iz 2002, lako provjerljiva činjenica, svima dostupna.
Mađioničarskim trikovima to pola dunuma i pola vikendice izmjestilo se prije koju godinu koji kilometar sjvernije, pa pretvorilo u nekoliko dunuma zemlje i vilu na Poljinama, a sve u vrijednosti par miliona, i to bez sestre (istina, ''s puncem'' siromašnim penzionerom), ali je i dalje za Svetu to ''očevina''.
Kao kad bi, recimo, predratnu očevu garsonjeru u Švrakinom pretvorio u poratnu petosobnu ''očevinu'' na Titovoj. Šta ti je to? Ma ništa, sitnica ... ''očevina'' ...
I sad siroti Sveto vadi šefa, laže, petlja, masla, k'o rumeni pubertetlija, a ne odrastao, već sijed, zreo čovjek, pravi budalu od sebe, ponižava se (ako je uopće moguće poniziti se više), kezi bez smisla, bez odgovora, bez pameti ... Tuga.
Kakav obraz moraš imati, koliko biti moralno jadan i bijedan da javno, otvoreno, svjesno lažeš gledatelje i javnost, a da bi zaštitio svog vođu, šefa, pretpostavljenog, da bi mu se uvukao što dublje ...
Ta voždova ''očevina na Poljinama'' o kojoj nesretni Sveto sinoć priča, a zna dobro da laže, i svi znamo dobro da Sveto laže, i Sveto zna da mi svi znamo da laže ... dakle, ta ''očevina'' nije bila vila na Poljinama, kako Sveto hladno laže, već dunum zemlje i stara vikendica u Hotonju, 1/2 sa sestrom, znači 15, 20 hiljada maraka max. Eno je uredno u imovinskom kartonu iz 2002, lako provjerljiva činjenica, svima dostupna.
Mađioničarskim trikovima to pola dunuma i pola vikendice izmjestilo se prije koju godinu koji kilometar sjvernije, pa pretvorilo u nekoliko dunuma zemlje i vilu na Poljinama, a sve u vrijednosti par miliona, i to bez sestre (istina, ''s puncem'' siromašnim penzionerom), ali je i dalje za Svetu to ''očevina''.
Kao kad bi, recimo, predratnu očevu garsonjeru u Švrakinom pretvorio u poratnu petosobnu ''očevinu'' na Titovoj. Šta ti je to? Ma ništa, sitnica ... ''očevina'' ...
I sad siroti Sveto vadi šefa, laže, petlja, masla, k'o rumeni pubertetlija, a ne odrastao, već sijed, zreo čovjek, pravi budalu od sebe, ponižava se (ako je uopće moguće poniziti se više), kezi bez smisla, bez odgovora, bez pameti ... Tuga.
-
dječak sa šibicama
#73 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Lagao nelagao, njima se bar postavlja pitanje o imovini.
Kada je neko Princa Bakira pitao o imovini? zasto se njima ne postavljaju ta pitanja, to mene zanima.
Ni Bakiru, ni Haretu, ni Tihicu, nikome iz te klike.
Zanimljiv fenomen, jer najgrlatiji po tom pitanju su upravo njihovi glasaci.
Kada je neko Princa Bakira pitao o imovini? zasto se njima ne postavljaju ta pitanja, to mene zanima.
- Banksy
#74 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Naprotiv. Upravo njima se nikad ne postavlja pitanje o imovini. Toliko su zabrljali visoku politiku, toliko kombinacija, afera, pravnog nasilja, budalaština, da imovina nije ni stigla na red.dječak sa šibicama wrote:
Lagao nelagao, njima se bar postavlja pitanje o imovini.
A SDA imovinu smo pretresli u ovih 20 godina i uzduž i poprijeko.
Sad bi bio red da i ove malo obiđemo ...
- nosara
#75 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića
Dobar sveto sinoc...
On ima ozbiljnih problema sa koncentracijom, a i nacinom... "STA!, STA!"...
On ima ozbiljnih problema sa koncentracijom, a i nacinom... "STA!, STA!"...