Što se USK tiče, DNZ je odbio svaki ulazak u vlast, pa se Lipovača zadovoljio kirminalnom frakcijom tzv. A-SDA. Stranci čiji je osnivač pravomoćno osuđen zbog krađe para namijenjenih potresom razorenom Pakistanu, za vrijeme upravljenjem merhameta, dato je ministarstvo poljoprivrede i boračkih pitanja.
SBB dobija financije i prostorno uređenje, čini mi se.
E sad, ni svi SDP ovi zastupnici neće glasati za novu vladu zbog ranijeg sukoba unutar KO, pa je to Lipovača kompenzirao tzv. "nezavisnom zastupnicom", Minom Bahtić, sestrom daleko popularnijeg Sadika.
Treba im još jedan ili dva. I radi se na snažnom vrbovanju "Lijanovićevih".
Nova lazna kriza vlasti
- It_is_a_Leclerc
- poznanik
#52 Re: Nova lazna kriza vlasti
heckler wrote:Pardon, gore ne spomenuh u federaciji jos jednu mogucnost a to je da se sda minjenja sa fahrom i kradezeom sto kad se uzme u obzir ukupna smijajarija mozda bilo i najjidealnija opcija da se i posljednjem sdpovom glasacu posere na glavu
Ne samo što si pokrenuo vrlo ozbiljnu temu i pitanja na koja ovdje još nema adekvatnih odgovora, nego si dan prije naslutio razvoj političke situacije
-
Android Knego
#53 Re: Nova lazna kriza vlasti
do mene je...pratio sam pogresne podatke... sorry...cetmi wrote:čime će popuniti kad nemaju nijednog poslanika..Android Knego wrote:NSRZ ili HDZ?
ako HDZ uskoci umjesto NSRZ to ce biti novi "partneri" SDP-a i oni ce popuniti taj nedostajuci broj do vecine u USK...