to poredi sa 60% albanaca i SAMO 20% bosnjaka i 10% turaka
ispadosmo harcore islamisti

seldzuk wrote:Pošto pitanje ljudskih prava spada u domen islamskih vrijednosti.....
Chisum wrote:seldzuk wrote:Pošto pitanje ljudskih prava spada u domen islamskih vrijednosti.....
Sve puca od ljudskih prava i sloboda
Onim, pored cinejnice da su sije, nemaju ama bas nikakve veze sa Iranom. Turski narod, jezik im pripada turskoj grupi jezika.samina_swe wrote:Od svih tih kavkaskih zemalja gore su Dagestanci najpobozniji...tatari i azeri su najsekularniji,a ceceni u sredini
dagestanci,ceceni itd su inace "bjeli"(plavi,evropljani) a azeri vucu na irance i azijate i jos su sijje..tako da je to razlika
Ziva bila daj malo progooglaj ako nista, prije nego neke stvari napises. Zemlje u kojima su sije vecina:samina_swe wrote:Zato i imaju los odnos s iranom,i ako su jedina siitska zemlja pored irana
wooooootseldzuk wrote:Nama najpoznatiji Azer. Rođen u Teheranu. Živi u Britaniji.
http://www.samiyusufofficial.com/
Ne zafrkavaj,u Libanonu ih ima mozda 20% ,ne zaboravi da u Libanonu ima oko 50% krscana 50% muslimana.kako ce onda biti 50% sijja?Opetja033 wrote:Ziva bila daj malo progooglaj ako nista, prije nego neke stvari napises. Zemlje u kojima su sije vecina:samina_swe wrote:Zato i imaju los odnos s iranom,i ako su jedina siitska zemlja pored irana
1) Irak
2) Bahrein
U Libanonu i Jemenu su 50-50% sa sunnitima.
Bar im je irreligioznost velika..veca puno nego kod nas,cak veca nego kod albanaca..a oni su navono najsekularniji muslimaniInace pored sve ove price o Islamu u Azerbejdzanu, jako, jako mali broj ljudi tamo se deklarisu kao ateisti. Cini mi se da je 4-5%.
Malezija,Turska su jedine zemlje na koje se mi ostali "mali" narodi trebamo ugledatiFrankSlade wrote:Pricajte sta hocete, Azerbejdzan je meni omiljena i najnormalnija islamska zemlja (pored mozda Maldiva i Indonezije). A Azerbejdzanke su, bar sudeci po Evroviziji, nenormalno lijepe zene
to su ti i oni sto psuju na svakom koraku,a na ruci imaju istetoviranu mjesec i zvjezdu ili arapskim slovima "Allah"Loba wrote:Odkud ovolika zloba od strane ateista nije mi jasno![]()
Azerbejdžan je islamska zemlja, i šta se više ima tu naglabati.I za Bosnu bi neki muslimanac- stranac mogao komotno reći da nema ništa islamsko...al hajd imaj stiskovine pa reKni Bošnji da nije musliman..kae ne diraj mu u džamiju kad je i najpjaniji
Komentar ti je bezveze, ako nemaš šta pametno napisati na moj post, nemoj ništa ni pisati.NIN wrote:Sakupi svoje dzematlije pa im uputite pisanu kritiku. I javi nam odgovor!So What! wrote:Azerbejdžanci su mnogo srodan narod sa Irancima, čak dijelovi Azerbejdžana su dio Irana, tačnije pokrajine Istočni i Zapadni Azerbejdžan. Mnogo je Azerbejdžanaca na visokim pozicijama u Iranu kao i Ayatollah Khamnei. Islamska revolucija je umnogome uticala i na Azerbejdžan, a da se radi o islamskoj zemlji govori mjesec i zvijezda na njihovoj zastavi. Uglavnom, njihova sadašnja politika pokušava nasilu napraviti od Azerbejdžanja nešto što oni nisu, a to je europsku zemlju. Čak 2008. kada je Azerbejdžan debitavo na Eurosongu, Azerbejdžanski predsjednik je poslao zvaničnu potvrdu da je Azerbejdžan spreman za Europu i Eurosong jer učešćem na Euroviziji smatraju sebe dijelom Europe. Ljudi koji su spremni pogaziti svoju kulturu da bi izgledali kao Evropljani su nikakvi ljudi. Zadnjoj Euroviziji nisu dali ni dašak svog orijentalizma nego pola razglednica koje trebaju promovisati zemlju su ustvari bili snimci modernog dijela Bakua tj. oni tornjevi i Arena.
Zadnjoj Euroviziji nisu dali ni dašak svog orijentalizma nego pola razglednica koje trebaju promovisati zemlju su ustvari bili snimci modernog dijela Bakua tj. oni tornjevi i Arena.
U toliko lošim da ni UEFA ne dozovljava da su u istoj kvalifikacionoj grupi. A BiH i Srbija mogu, pa mo'š misliti kakvi su im odnosi!?El_comadante wrote:ono što ja znam o Azerbejdžanu je da imaju para, da su bogata zemlja i da su u dobrim odnosima sa Turcima. i to da su večinske Šije, a eto u boljim odnosima sa Turcima nego sa Irancima. u niakvim su odnosima sa Armenijom, čak granica nekako i čudno ide.