sve lazi svercera....
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#52 Re: sve lazi svercera....
Kako da ne.Melami wrote:Jeste golf 4 svugdje u svijetu na cijeni. Ja bi ga raod kupio kad bi mogao naci sta povoljno.Qler wrote:Jeste Golf 4 1998 2000€, i jos se otimajuPa nije Bosna
Ovaj sto je prodo za 700 evrica se dobro zajebo. Osim ako se auto nije raspalo.
How yes no.
Pa bas iz USA dolaze primjerci koji su na nasoj cesti jeftiniji od primjeraka iz evropskih zemalja. Mogu misliti posto se nadju u USA, mozda po 100$.
- insomnia78
#53 Re: sve lazi svercera....
Evo situacije u Fr
http://www.leboncoin.fr/voitures/offres ... =vw+golf+4
Sent sa mog sokocala using tapatalk
http://www.leboncoin.fr/voitures/offres ... =vw+golf+4
Sent sa mog sokocala using tapatalk
-
Melami
#54 Re: sve lazi svercera....
pa mozes ti u USa sad naci za 2.000 al kakvog i gdje? Normalno da ces ga u pustinji u srednjoj USA naci jeftino jer ce ga tesko iko i prodati kad je siromasno i nenaseljeno mjesto. Na istocnoj obali i zapadnoj drzi veomz dobru cijenu. ja kazem, kad bi sad naso doba rprimjerak za 5.000$ odmah bi ga uzeo. Fazon jee sto ga je tesko naci jer mu ode transmission i tesko prolazi smog check i vecina ih je izvozana lijepo. Takvo auto ne vrijedi ni osiguranje da mu se plati.preludezalude wrote:Kako da ne.Melami wrote:Jeste golf 4 svugdje u svijetu na cijeni. Ja bi ga raod kupio kad bi mogao naci sta povoljno.Qler wrote:Jeste Golf 4 1998 2000€, i jos se otimajuPa nije Bosna
Ovaj sto je prodo za 700 evrica se dobro zajebo. Osim ako se auto nije raspalo.
How yes no.
Pa bas iz USA dolaze primjerci koji su na nasoj cesti jeftiniji od primjeraka iz evropskih zemalja. Mogu misliti posto se nadju u USA, mozda po 100$.
-
Melami
#55 Re: sve lazi svercera....
Evo jedan sto sam nasao da lici na nesto sa dobrom cijenom.
http://orangecounty.craigslist.org/cto/2967456451.html
Evo 99 sa brukom predjenih milja i kosta 4500
http://orangecounty.craigslist.org/cto/3003597360.html
http://orangecounty.craigslist.org/cto/2967456451.html
Evo 99 sa brukom predjenih milja i kosta 4500
http://orangecounty.craigslist.org/cto/3003597360.html
-
goran16v
#56 Re: sve lazi svercera....
Neki dan pricam sa svercom iz sjeverne Bosne koji mi kaze da, kad sabere sve troskove, da na autu na dobrom stanju (da je zaista sve onako kao sto tvrde nasi sverceri kad ga prodaju) on moze zaraditi tek toliko koliko uspije ustediti i ustinuti na uigranim varijantama prilikom kupovine, infrastrukturi u Njemackoj (smjestaj, prevoz, unaprijed nadjen auto itd isl), seme na prelazima i terminalima, a to je nekih milju maraka.
-
Melami
#57 Re: sve lazi svercera....
pa naravno, ne daje na zapadu niko djaba auta. Ovo sto ovi vide povoljna auta i naloze s ebezveze, kontaju sve je uredu sa autom. Uzmi ga pa ces vidjeti.goran16v wrote:Neki dan pricam sa svercom iz sjeverne Bosne koji mi kaze da, kad sabere sve troskove, da na autu na dobrom stanju (da je zaista sve onako kao sto tvrde nasi sverceri kad ga prodaju) on moze zaraditi tek toliko koliko uspije ustediti i ustinuti na uigranim varijantama prilikom kupovine, infrastrukturi u Njemackoj (smjestaj, prevoz, unaprijed nadjen auto itd isl), seme na prelazima i terminalima, a to je nekih milju maraka.
-
goran16v
#58 Re: sve lazi svercera....
Fol je u tome sto, ako nemas uigrane varijante kao ovaj lik i ako ti bez obzira na varijante milja (odokativno receno) nije dovoljna, na klasicnom svercu, (zapravo to nije sverc, nego preprodaja jer se uredno ocarini i plati PDV) kupi jeftinije, ne lazi o robi, prodaj skuplje, nema skoro nikakve zarade.Melami wrote: pa naravno, ne daje na zapadu niko djaba auta. Ovo sto ovi vide povoljna auta i naloze s ebezveze, kontaju sve je uredu sa autom. Uzmi ga pa ces vidjeti.
-
safet5
#59 Re: sve lazi svercera....
Prodajem VW Bora limusina TDI 131KS sve osim koze,top stanje,2001God. presla 225000Tkm,racuni o ulozenom u zadnje 2 god preko 2500€.Alufelge 16" jedina mana turbina pokvarena,auto je u Njemackoj cijena mu je 2600e,pa vi sad dodajte ostale troskove(otici u Njemacku kupiti zavrsiti sve papire i sve ostalo) i uporedite sa cijenom takvog auta u BiH.
- TDK-90
#60 Re: sve lazi svercera....
Ma ja sam u dojčlandu više nego u BiH, znam uživo kako je.
Evo konkretno uzeo sam sa linka skuplji primjer: Golf III Jocker 1.4 1998 2 vrata Cijena 790,-Eur
Ovo je najlošiji motor u VW ponudi 1.4 l 2 vrata nikakvu opremu nema, jedino ima vebasto star 14 godina
I podatak da mu je tehnički istekao prije više od godinu dana najvažnija stvar je taj tehnički, znači toliko ima mana da ljudi ne žele da ga pripremaju za pregled i opet takav nikakav košta 790,-Eura
One jeftinije neću ni da uzimam u razmatranje jer ili su ulickani mamac kao onaj bijeli golf III od 720,-Eura pa ti dođeš a on ti nudi drugo auto ni nalik tom
Sve su ovo golfovi III a ima i par golf IV na tvom linku također npr : 1.4 motor ( opet najlošiji u ponudi) GP 1999 imao "manji" sudar naprijed pa su promijenili haubu i kpl. prednju masku, zadnja karambolka iskuckana I takav košta 2900,-Eura Eto najbolji primjer realne cijene ali i ovakav neće dugo čekati na kupca http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... res=EXPORT
Eh sad
Internet je jedno a stvarnost je drugo na internetu imaš i Audi Q7 za 8000,- 9000,- Eura jel to realna cijena
-
citroen xm
#61 Re: sve lazi svercera....
Ma te cijene su debelo naduvane, ali ajde nek vam bude. Baš me zanima kada dođeš da pogledaš auto, koliko cijena ide dole? A ako ne ide puno baš me zanima o čemu razmišlja čovjek koji kupuje to auto, ako uopšte razmišlja glavom?
- TDK-90
#62 Re: sve lazi svercera....
Da cijena nije fixna a sad zavisi od stanja auta i visine cijene koliko će dole. Poznato je da se kod nas dosta uvoze karavani koji su jeftiniji i mahom su ih firme držale što znači da postoji mogućnost povratka PDV od 19 % pa sad cca 3000,- cca 4000,-E minus 19 % cca 600,-Eur 800,-Eur kada se vrati fina je to svoticacitroen xm wrote:Ma te cijene su debelo naduvane, ali ajde nek vam bude. Baš me zanima kada dođeš da pogledaš auto, koliko cijena ide dole? A ako ne ide puno baš me zanima o čemu razmišlja čovjek koji kupuje to auto, ako uopšte razmišlja glavom?
-
citroen xm
#63 Re: sve lazi svercera....
Mada kad skontaš i ta cijena od 1500 do 2000 eura, to je u zapadnim zamljama jedna prosječna plata ili malo jače. Tako da me ne čudi da se tamo kupuje. Ali kada se kupuje ovde treba otvoriti četvoro oči jer smiješno je može se fino vidjeti šta ljudi sakrivaju na autima. Auta stara po 10-ak godina i sa dizel motorom ne mogu biti male kilometraže i bez ogrebotine, a da ovde koštaju manje nego u matičnim zemljama. Takođe kod nas se masovno uvoze bivši VAN-ovi kojima se ovde prave zadnja sjedišta. To se sve lako može provjeriti.
-
Melami
#64 Re: sve lazi svercera....
ja mislim da se puno vise moze skinuti u BiH od cijene jer ljudi nemaju kesha, smao hoce zamjenu i to je veliki problem, bas skoro citam kako je lik dao auto mnogo jeftine, neke 4.000 ispod vrijednosti, tj cijene koju je trazio.citroen xm wrote:Ma te cijene su debelo naduvane, ali ajde nek vam bude. Baš me zanima kada dođeš da pogledaš auto, koliko cijena ide dole? A ako ne ide puno baš me zanima o čemu razmišlja čovjek koji kupuje to auto, ako uopšte razmišlja glavom?
-
preludezalude
#65 Re: sve lazi svercera....
To je stvar ponude i potraznje koliko ces dobiti para. A cijene WV auta u USA SU NIZE NEGO U RECIMO U aUSTRIJI ILI Njemackoj. Kupis tamo, platis prevoz brodom i sve dazdbine i jeftiniji je nego onaj uvezen iz EU. To je opste poznato i ljudi su uvozili ta auta. Pa sam kazes da ima jeftinih skroz negdje, a skupljih na drugom mjestu. Pa nije niko budala da kupuje skuplji kad moze jeftiniji (mislim na svercere). U kakvom je stanju, to ce vrijeme pokazati. Izgledaju dobro, kao i vecina uvezenih iz Njemacke. Svercer nece raditi za zaradu od 1000KM po autu. Kupi on tamo auto za sitne pare, mozda kucnut, popravi ga, vrati kilometrazu, ulicka i prodaje kao da je avion.
-
citroen xm
#66 Re: sve lazi svercera....
Da u BiH se zbog nedostatka keša može spustitidosta cijena. ALi vjeruj mi da taj što je spustio cijenu 4000 KM vrlo dobro zna što je utopio auto za toliko manju cijenu ili mu je auto koštalo 50-ak hiljada pa je mogao toliko spustiti.Melami wrote:ja mislim da se puno vise moze skinuti u BiH od cijene jer ljudi nemaju kesha, smao hoce zamjenu i to je veliki problem, bas skoro citam kako je lik dao auto mnogo jeftine, neke 4.000 ispod vrijednosti, tj cijene koju je trazio.citroen xm wrote:Ma te cijene su debelo naduvane, ali ajde nek vam bude. Baš me zanima kada dođeš da pogledaš auto, koliko cijena ide dole? A ako ne ide puno baš me zanima o čemu razmišlja čovjek koji kupuje to auto, ako uopšte razmišlja glavom?
A što se tiče Golfa u americi.... Mercedes je cjenjen, ali Golf je skoro pa ko Yugo nekada. Tamo je to auto za podsmjeh pogotovo što dolazi iz Meksika pa je još gori od ovih iz njemačke. To su informacije iz prve ruke. Dakle totalno nebitno auto za njih.
-
Melami
#67 Re: sve lazi svercera....
Neij golf nesto popularan al je na cijeni jer je praktican. VW su jeftiniji u USa iz razloga kojeg sam naveo. Popravke su abnormalno skupe, mnogo skuplje od japanaca ili amera, sto sirektno utice na cijenu. Imaju probleme obavezne sa automatic mjenjacima i prolazenjem smog testova, modeli stariji od 10 godina, uz to, ako dodas po koji kvar na motoru, auto ne vrijedi ni dolara, jer popravka za smog test da prodje je $1000, automatic tran servis je oko 2-3-4.000, motor da se popravi preko 1.000 zavisno od kvara, i to ti vec dostize cijenu jednog japanca dobrog. Golf nije, al jette su ovdje na dobrom glasu, iako nisu nista manje sklone kvarovima od svih VW,i audija. UZ to VWovi motori su ovdje jako lijeni ako se porede sa konkurencijom kod kojih su motori normalni 3.5l i vise.citroen xm wrote:Da u BiH se zbog nedostatka keša može spustitidosta cijena. ALi vjeruj mi da taj što je spustio cijenu 4000 KM vrlo dobro zna što je utopio auto za toliko manju cijenu ili mu je auto koštalo 50-ak hiljada pa je mogao toliko spustiti.Melami wrote:ja mislim da se puno vise moze skinuti u BiH od cijene jer ljudi nemaju kesha, smao hoce zamjenu i to je veliki problem, bas skoro citam kako je lik dao auto mnogo jeftine, neke 4.000 ispod vrijednosti, tj cijene koju je trazio.citroen xm wrote:Ma te cijene su debelo naduvane, ali ajde nek vam bude. Baš me zanima kada dođeš da pogledaš auto, koliko cijena ide dole? A ako ne ide puno baš me zanima o čemu razmišlja čovjek koji kupuje to auto, ako uopšte razmišlja glavom?
A što se tiče Golfa u americi.... Mercedes je cjenjen, ali Golf je skoro pa ko Yugo nekada. Tamo je to auto za podsmjeh pogotovo što dolazi iz Meksika pa je još gori od ovih iz njemačke. To su informacije iz prve ruke. Dakle totalno nebitno auto za njih.
-
citroen xm
#68 Re: sve lazi svercera....
Ono što sam ja čuo od ljudi iz Kanade i amerike je da ti golfovi iz Meksika užasno brzo koroziraju te da je čovjek farbao auto već posle 5 godina. Tamo gdje su jače zime posipaju i kiselinu po putu. Američka auta to izdržavaju, ali Golf propada munjevitom brzinom. Jako je jeftin kao nov i niko ga neće.
-
Melami
#69 Re: sve lazi svercera....
Ko ne bi auto koje je jeftino???? Nije jeftin vec se tesko bori sa konkurencijom, navikli glupi ameri na civic i corollu, koje ruku na srce u USA i jesu bolje u vecini segmenata, u BiH se i ne bi slozio, jer je golf puno jeftiniji u BiH za odrzavanje nego civic i corolla/citroen xm wrote:Ono što sam ja čuo od ljudi iz Kanade i amerike je da ti golfovi iz Meksika užasno brzo koroziraju te da je čovjek farbao auto već posle 5 godina. Tamo gdje su jače zime posipaju i kiselinu po putu. Američka auta to izdržavaju, ali Golf propada munjevitom brzinom. Jako je jeftin kao nov i niko ga neće.
Kao sto rekoh negdje ranije, ja ispred stana vidio hondu 2010 godiste boja joj vec lijepo opada, oksidira. ISto tako, na zadnjim generacijama civica je honda pocela mnogo da stedi, na svemu i svacemu, nije to onaj civic iz kasnih 90tih.
-
citroen xm
#70 Re: sve lazi svercera....
Dobronamjerno bi ti preporučio da prošetaš od jednog do drugog ovlaštenog servisa u BiH. Što se tiče kompakta u BiH i Srbiji održavanje je najskuplje kod Golf-a, a u stopu ga prati Seat Leon.
-
Melami
#71 Re: sve lazi svercera....
BA sga zato svi i voze, jer je precjenjen, skupo odrzavanje, neudoban, malo nudi pored konkurencije, puno trosi itd itd itdcitroen xm wrote:Dobronamjerno bi ti preporučio da prošetaš od jednog do drugog ovlaštenog servisa u BiH. Što se tiče kompakta u BiH i Srbiji održavanje je najskuplje kod Golf-a, a u stopu ga prati Seat Leon.
-
Melami
#72 Re: sve lazi svercera....
a sto ce ti za golfa ovlasteni servis? Svako to cudo zna popraviti.citroen xm wrote:Dobronamjerno bi ti preporučio da prošetaš od jednog do drugog ovlaštenog servisa u BiH. Što se tiče kompakta u BiH i Srbiji održavanje je najskuplje kod Golf-a, a u stopu ga prati Seat Leon.
- Koshpa
#73 Re: sve lazi svercera....
Prodajem Alfu 145,( Dizel ) 2000g 3 vlasnik, auto udaran, uradjen veliki servis na 80.000 do sad presao 147.000 s tim da nikada nisam provjeravao pravu kilometrazu. full oprema osim koznih sjedista. Auto malo izgreban s prednje i zadnje strane. Cijena prava sitnica 5500,00 KM
Mozel ova proc
Mozel ova proc
-
citroen xm
#74 Re: sve lazi svercera....
Ja ti kažem da prošetaš. Dvojku su znali svi popraviti, pa i trojku, ovo posle ne baš svi. Peticu znaju popraviti svi koji znaju i ostala auta i u čemu je onda razlika? Eto nemoj ići u ovlašteni, pogledaj samo cijene rezervnih dijelova ali originalnih, a ne kineskih i turskih.Melami wrote:a sto ce ti za golfa ovlasteni servis? Svako to cudo zna popraviti.citroen xm wrote:Dobronamjerno bi ti preporučio da prošetaš od jednog do drugog ovlaštenog servisa u BiH. Što se tiče kompakta u BiH i Srbiji održavanje je najskuplje kod Golf-a, a u stopu ga prati Seat Leon.
- Repetitor
#75 Re: sve lazi svercera....
Kod ovoga lika sva auta presla 165 hiljada ili hiljadu gore dole
Vidio da za Audija nema bas zainteresovanih,pa mu onda kilometrazu opet vrnuo na cijelih 135 hiljada

Nazvao ga ja da pitam za Audija,rekoh ima li servisnu knjigu,kaze DA.Ok rekoh,jel problem da vozilo odvucem u ovlasteni servis da ga pregledaju,ako kilometraza bude se podudarala sa servisnom knjigom,nista vam necu spustati cijenu vozila,kupit cu ga.Medjutim ako se ne bude podudarala vi placate servisni pregled.
Kaze lik: EH NE MOZEMO TAKO NIKAKO POSLOVATI...i spusti mi slusalicu

Vidio da za Audija nema bas zainteresovanih,pa mu onda kilometrazu opet vrnuo na cijelih 135 hiljada
Nazvao ga ja da pitam za Audija,rekoh ima li servisnu knjigu,kaze DA.Ok rekoh,jel problem da vozilo odvucem u ovlasteni servis da ga pregledaju,ako kilometraza bude se podudarala sa servisnom knjigom,nista vam necu spustati cijenu vozila,kupit cu ga.Medjutim ako se ne bude podudarala vi placate servisni pregled.
Kaze lik: EH NE MOZEMO TAKO NIKAKO POSLOVATI...i spusti mi slusalicu