Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

MinothaurSa

#51 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by MinothaurSa »

urocnoposljedicna wrote:
MinothaurSa wrote:E ovako :) Zanima me misljenje djevojaka, momaka, ali prvenstveno djevojaka, i naravno iskreno misljenje! Interesuje me sta vi mislite o sexu sa nekom osobom u invalidskim kolicima? Znaci sa osobom koja je vise ili manje nepokretna u nekom dijelu svoga tijela.
Predpostavljam da bi vecina odgovora bila: ako ja tu volim osobu to ne bi bio problem! Ali to me ne interesuje, jer je to neki "standardni" odgovor. Zanima me misljenje vase u ovom trenutku, ono na "prvu", kako vam to izgleda, i da li bi ste se upustili u to u opste, ili sta vec?
I naravno, ja sam u kolicima, zato i postavljam ovu temu, jer me zanimaju vasi odgovori! Napomena jedna, ne trazim ja ni sex ovako, ni nista, toga imam vec hvala Bogu, ovako preko foruma trazim samo vas iskren odgovor, bez uvijanja, i bez nekog sazaljenja ni prema meni, ni prema nekom u kolicima!
Toliko od mene, i jos jednom: sta mislite o sexu sa nekim u invalidskim kolicima, i da li bi ste se upustili u to, ili imate predrasude oko toga! Pozz od mene, cao ;)
jedno pitanje. ima li te na smokvi? :mrgreen:
ne znam jesi li zensko, ali ako jesi zbog tebe cu se i tako registrovati :D
urocnoposljedicna

#52 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by urocnoposljedicna »

MinothaurSa wrote:
urocnoposljedicna wrote:
MinothaurSa wrote:E ovako :) Zanima me misljenje djevojaka, momaka, ali prvenstveno djevojaka, i naravno iskreno misljenje! Interesuje me sta vi mislite o sexu sa nekom osobom u invalidskim kolicima? Znaci sa osobom koja je vise ili manje nepokretna u nekom dijelu svoga tijela.
Predpostavljam da bi vecina odgovora bila: ako ja tu volim osobu to ne bi bio problem! Ali to me ne interesuje, jer je to neki "standardni" odgovor. Zanima me misljenje vase u ovom trenutku, ono na "prvu", kako vam to izgleda, i da li bi ste se upustili u to u opste, ili sta vec?
I naravno, ja sam u kolicima, zato i postavljam ovu temu, jer me zanimaju vasi odgovori! Napomena jedna, ne trazim ja ni sex ovako, ni nista, toga imam vec hvala Bogu, ovako preko foruma trazim samo vas iskren odgovor, bez uvijanja, i bez nekog sazaljenja ni prema meni, ni prema nekom u kolicima!
Toliko od mene, i jos jednom: sta mislite o sexu sa nekim u invalidskim kolicima, i da li bi ste se upustili u to, ili imate predrasude oko toga! Pozz od mene, cao ;)
jedno pitanje. ima li te na smokvi? :mrgreen:
ne znam jesi li zensko, ali ako jesi zbog tebe cu se i tako registrovati :D
ne treba. samo mi poznata prica, kao kod jednog clana
majoneza

#53 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by majoneza »

Uzmi druze pa drkaj.
Ja ozenjen,zena avion pa opet to radim.
MinothaurSa

#54 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by MinothaurSa »

Uzmi druze pa drkaj.
Ja ozenjen,zena avion pa opet to radim.[/quote]

Hahahaha, kolega, nisam ja u pitanju, u pitanju su opcenito predrasude, zato sam i postavio temu...........zanimalo me opcenito misljenje ljudi! A sto se mene tice, snaci cu se ja :))
respo

#55 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by respo »

posto nisam imao doticaja sa djevojkama u kolicima nemam bas neko izgradjeno misljenje
iskreno sada pri ovom razmisljanju ne bi jer bi mi to bilo kao neko iskoristavanje nesto u tom smislu opet ne znam sve zavisi kakva bi situacija bila s njom i njenim invaliditetom uglavnom sada ne bi ni u kojem slucaju

kad bi se zaljubio nasao srodnu dusu ili tako nesto naravno sve bi uz nju to uradio i trazio nacin da i nju zadovoljim u bar jednom pogledu

opet ponavljam sve je to hipoteticki jer nisam imao priliku niti poznajem djevojku sa invaliditetom u kolicima
mery_dz

#56 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by mery_dz »

Mene tu samo zanima kako to sve izvedu???Ili zena mora da bude u abnormalnoj kondiciji???
trpimir

#57 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by trpimir »

Pa je li radi sva potrebna aparatura?
MinothaurSa

#58 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by MinothaurSa »

mery_dz wrote:Mene tu samo zanima kako to sve izvedu???Ili zena mora da bude u abnormalnoj kondiciji???
ne treba da je nokoj kondiciji, vise je potrebno da zna sta radi :lol:
MinothaurSa

#59 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by MinothaurSa »

trpimir wrote:Pa je li radi sva potrebna aparatura?
trebalo bi da radi, radilo je sve prije jedno sat ipo, valjda i sad radi :D
trpimir

#60 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by trpimir »

MinothaurSa wrote:
trpimir wrote:Pa je li radi sva potrebna aparatura?
trebalo bi da radi, radilo je sve prije jedno sat ipo, valjda i sad radi :D
Ona ne vidim u cemu je problem, nisam zensko al bi normalno imo odnos s curom u invalidskim kolicima, ne vidim razlog zasto ne.
blesava

#61 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by blesava »

ako ti je oprema u funkciji seks kao seks nebi trebao biti problem.
Ali iskreno mislim da veza sa invalidom zahtjeva mnogo vise tako da mnogo ljudi u startu i ne zeli da pokusa se zbliziti sa invalidnom osobom.

Imam prijateljicu koja je u vezi sa invalidom, kaze seks im je fantastican, ali ona je prisatala i na sve ono sto nosi jedna veza sa invalidom, posebno ako je u pitanju ozbiljnija veza i planiranje braka, a pod tim se podrazumjeva da je 99% tereta na njoj vezano za porodicne obaveze, pomaganje partneru, briga o djeci i sl. svijesna je da ce to u buducnosti morati sve sama obavljati, ali eto ona je pristala na sve to zbog velike ljubavi prema njemu.

seks je tu najmanji problem.
blesava

#62 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by blesava »

a odgovor na ovo pitanje mozes da das sam sebi...postavi se u obrnutu situaciju, sjeti se kako bi razmisljao prije invaliditeta? Da l bi sada kao invalid pristao na seks sa djevojkom koja je invalid, ako bi to bilo izvodivo? Ili i sam iskljucivo trazis osobu bez greske?
Surovo Realan

#63 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by Surovo Realan »

pa iskreno ne bi meni to smetalo uopste ako nista ne bi mi mogla pobjeci ovako sve pobjegnu cim se skinem :P :P lol :-)
quarterback

#64 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by quarterback »

Surovo Realan wrote:pa iskreno ne bi meni to smetalo uopste ako nista ne bi mi mogla pobjeci ovako sve pobjegnu cim se skinem :P :P lol :-)
:lol:
Emina_88

#65 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by Emina_88 »

Hahahahahah :lol:
Emina_88

#66 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by Emina_88 »

E da; ako sve dole radi kako treba uopste ne vidim zasto bi seks sa takvom momkom bio problem. Cowgirl poza je ionako najbolja :)
Language

#67 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by Language »

cao Emina 8-) 8-) 8-) :mrgreen: :mrgreen:
MinothaurSa

#68 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by MinothaurSa »

Emina_88 wrote:E da; ako sve dole radi kako treba uopste ne vidim zasto bi seks sa takvom momkom bio problem. Cowgirl poza je ionako najbolja :)
slazem se sa tobom Emina.......vidi se da si djevojka sa ukusom, hahahahaha :D
Majka Tereza

#69 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by Majka Tereza »

Samo mi reci jesi li ikada imao nick Pitt Bull :D :D :D
Shadow_9279

#70 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by Shadow_9279 »

Seks sa osobom sa invaliditetom(izraz tzv politicke korektnosti), ondnosno sa invalidima, ne moze biti onaj pravi, kompletan, kvalitetan seks, niti pravi ugodjaj. Ako govorimo o tezim, teskim oblicima invalidnosti, tezim fizickim ogranicenjima, fizickim disfunkcijama..itd I to nema sustinske veze da li je osoba u kolicima ili ne. Ovo kazem kao neko ko je i sam invalid, tezi invalid. A nisam u kolicima. Dakle, cak i nije rec o povredama kicme ili karlice, niti o oduzetosti, cak i kada je funkcija polnog organa ok, kada osecaj utom delu tela sasvim ok postoje, limitiranost pokreta, deformiteti ili spazmi(kod pareza, parapareza, cerebralne..itd) veoma otezavaju kvalitetan ugodjaj u seksu. Onaj obostran ugodjaj. Na koji su recimo zdravi ljudi navikli i koji od seksa prizeljkuju. Pa mislim, ajmo realno, nije seks samo ono kao digne mi se , ili kao eto ona moz samo rasiriti noge, i kao ono moze se uci i kao ono woow 'imamo seks'. A uskladjeni pokreti tela, zatim izdrzljivost, pa mogucnost duge kvalitetne predigre, zatim dobrog kvalitetnog seksanja, promene poza..itd, dovodjenje partnerke do orgazama do zadovoljstava... mislim da sve ovo ne mozemo zanemariti kada se prica o seksu. Odnosno, kada se prica o tome da li bi ljudi mogli zamisliti sebe u seksualnom odnosu sa OSI. Posebno zdravi pravi ljudi. Mada i izmedju samih invalida u najcescim slucajevima seks je veoma tesko izvodljiv, a posebno veoma tesko kvalitetno izvodljiv. A u nekim slucajevima je naprosto neizvodljiv. Zbog prevelikih dvostrukih fizickih limitiranosti. Nema tu nema niceg ni uvredljivog, ni diskriminatorskog, niti potcenjivackog, ako se konstatuje objektivno realnost. A na stranu to sto da bi uopste doslo so ideje, do zelje za seksanjem treba da postoji fizicka, vizuelna fluidnost, privlacnost. Ne, nije tacno da je 'dovoljna' samo tzv 'unurasnja lepota' budimo realni. Za seksualnu privlacnost mnogim ljudima vazna je i spoljasnjost. Odnosno fluid koju spoljasnost izaziva. Fluid koji podstice seksualnu zelju i zamisao seksualnog spajanja. Posebno ako ovde pricamo o neobaveznim seks semama(jer i sam naziv teme stavlja akcenat na seks), ono avanture i sl. dakle varijante u kojima se prvenstveno prizeljkuje seks, samo seks i to dobar, kvalitetan, razuzdan seks. A kada je rec o vizuelenim deformitetima, hendikepima dolazimo do cinjenice da to bas i nije nesto narocito privlacno. Mislim, manje, mnogo manje je ljudi koji ce to smatrati 'privlacnim' ili nebitnim, od onih koji ce to ipak oznaciti kao neprivlacno. I to je zivot, treba to tako prihvatiti. Bez nekih suvisnih ispitivanja a zasto je tako, kako ljudi na to gledaju, da li bi da li ne bi. Realno, vecina ne bi.
Last edited by Shadow_9279 on 15/09/2012 18:19, edited 1 time in total.
dust in the wind

#71 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by dust in the wind »

ja bih voljela da je situacija zaista ovakva i da je vecina ljudi bez predrasuda...ali citajuci ove komentare ipak mislim da mnogi pisu opsta mjesta. svi bi sve, svi bi da se zaljube radili i svi bi se zaljubili... pa ne znam da je tako. znam i za dosta osoba sa invaliditetom koje nisu ozenjene/udate. i jedini razlog su kolica. i da slazem se sa nekim gore. zena ce prije pristati, nego muskarac. . u svakom slucaju mislim da je sex moguc, ako si sa osobom sa invaliditetom, volis je i potrudit ces se da svaki segment veze funkcionise
Shadow_9279

#72 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by Shadow_9279 »

A ko je napisao da bi vecina htela imati seks sa OSI? Ja sam napisaoo bas suprotno. Vecina ne bi to htela, niti mogla. I to pisem kao neko ko je invalid od rodjenja, i iz neposrednih iskustava. I mislim da nije rec o 'predrasudama', vec o realnoj cinjenici da mnogi od nas koji smo tezi i teski invalidi naprosto nismo u stanju fizicki biti kvalitetni seksualni partneri. Posebno ne zdravim ljudima, koji su navikli na 'normalan' dakle raznovrstan, intenzvan, aktivan nacin seksanja.
dust in the wind

#73 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

ma nisam za tebe komentarisala. nego citajuci komentare drugih.... drugi mi svi djeluju kao da su tolerantni i bez ijedne predrasude, a mislim da se treba osvrnuti oko sebe i vidjeti da nije tako..
VeriBizi

#74 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

Post by VeriBizi »

Ma šuplja priča nam je svojstvena.
dust in the wind

#75 Re: Sex sa osobom u invalidskim kolicima!

pa i je...ja bih voljela da za sebe mogu da kazem da mi ne bi bio problem.ali ne mogu. i mislim da je vecina takva. trazimo manu kada se upoznajemo i kada hocemo sex i sa osobama koje nemaju invaliditet. i zato mislim da u tim sl. samo ljubav igra ulogu.i to velika ljubav i ztrvovanje. jer nije lako ni partnerima osobe sa invaliditetom.
Post Reply