JOSIP BROZ TITO- najveći državnik dvadesetog stoljeća

supersonic

Post by supersonic »

kaze se za ono vrijeme da se moglo svugdje lec, al se nije moglo svasta rec. a sad ti je: mozes sve rec, al ne smijes ni u kuci lec i to sve zahvaljujuci nasim "prosvjetiteljima" koji su nas izveli iz "crnog perioda" i obecavali da cemo zlatnim kasikama jesti, samo je problem sto samo oni imaju sta jesti.
stoka kad izgubi jednog cobana krene za drugim, samo sto ih je jedan vodio na ispasu, a drugi na klanje.
spiel4

Post by spiel4 »

JBT wrote:Pa ako ti to tako odgovara.....

Bilo bi dobro da razmislis par sekundi prije nego nesto na papir stavis.
Da ti sad mati na vrata udje i pita sta radis, garant joj ne bi procitao to sto si napisao. Mislim da bi i ti bio zadovoljan kad bi ti majka ponosna bila sto si joj sin. A ako nije medju zivima, mozda je ipak tu kraj tebe. Sa lijeve strane i cita sta pises. Ako je tako, jako je zalosna ovog momenta.
stvarno,bas mi je zao sto si pogresno protumacio to sto sam napisao
equador

Post by equador »

Tito je bio jedan od najboljih drzavnika 20.stoljeca. Vladao je kao kum svih kumova, a drugacije i nije mogao dovesti u red svu ovu gamad na podrucju ex Yug. jer narodi jednostavno nisu znali sta je to demokracija, a zadnjih 15ak god, to se i dokazalo. Jedna gospodja (gospodjica) pominje Hebranga, Stepinca, neki drugi Drazu, itd....u to vrijeme se drugacije nije niti moglo. Ali sto je najbitnije spasio nas je od
Staljina. Sta mislite koliko bi tek tada bilo montiranih procesa i Golih Otoka. Mi koji ovdje sada razgovaramo smo uglavnom mladi ljudi pa se zamislimo koliko bi nasih oceva i majki i rodjijaka zavrsilo u raznoraznim kazamatima sirom Yug i sibira.

Vanjski dug Yugoslavije bio je oko 20 milijardi dolara, a Hrvatska sad sama ima dugo preko 25 milijardi dolara, za druge bivse republike neznam tocan iznos. Imali smo izvrstan standard, besplatno lijecenje ( poredjenja radi u Americi 40 mil. ljudi nema zdravstveno osiguranje a tri miliona ljudi zivi bukvalno na ulici bez ikakvog krova nad glavom).

Osim toga Yug. pasos je bio jedan od najcjenjenijih; sa njim se bez ikakih problema moglo putovati u sve zamlje svijeta ukljucujuci u tada dvije blokobski suprostavljene zemlje: SSSR i Ameriku. Ima jos mnogo stvari koje se mogu reci za Tita u pozitivnom smijeru ( naravno ono o kumu svih kumova je bilo karikirano, nisam to ozbiljno mislio).
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Naslov teme je apsurdan!
Prosao bi u normalnoj, demokratskoj drzavi medju ljudima koji imaju svoje stavove, svoja misljenja i svoja sjecanja na tog covjeka!
Ovdje kod nas, ime tog covjeka moze biti samo ukaljano od strane istih onih koji su za njegovog zivota dobili sve o cemu njihova djeca danas mogu samo sanjati, od onih koji su mu se za zivota kleli i koji su za njim plakali sto dovoljno govori o nasem odnosu i prema sebi i prema nasoj istoriji!

Promjena u njihovom ponasanju je dosla ne zato sto su sazreli i shvatili neke svoje zablude vec zato sto su, "merhametli" kakvi jesu, odlucili da stanu na stranu shake probisvjeta i neizivljenih idiota. Idiota kojima se, iz samo njima poznatih razloga, nije dopadalo to da medju ljudima vlada tolerancija, mir i zajednistvo nego koji su se pod "plastom borbe za svoj narod" upinjali da istom (narodu) objasne kako je to lose u stvari imati one blagodeti koje je imao.

Iz pijeteta prema onome koji mi je omogucio da svoje djetinjstvo, mladost i zivot poodraslog covjeka provedem u miru i zadovoljstvu slobodnog covjeka, ne zelim se upustati u rasprave o liku i djelu Josipa Broza sa onima koji bi, pokazalo se to, i najrodjenijeg prodali za neke imaginarne i neljudske (ali zato po njima vise nacionalne :? ) ciljeve koji su nas doveli do nesagledive kataklizme!
JBT

Post by JBT »

"stvarno,bas mi je zao sto si pogresno protumacio to sto sam napisao"

-Drago mi je ako sam pogresno protumacio, ako sam u krivu.
spiel4

Post by spiel4 »

equador wrote:Tito je bio jedan od najboljih drzavnika 20.stoljeca. Vladao je kao kum svih kumova, a drugacije i nije mogao dovesti u red svu ovu gamad na podrucju ex Yug. jer narodi jednostavno nisu znali sta je to demokracija, a zadnjih 15ak god, to se i dokazalo. Jedna gospodja (gospodjica) pominje Hebranga, Stepinca, neki drugi Drazu, itd....u to vrijeme se drugacije nije niti moglo. Ali sto je najbitnije spasio nas je od
Staljina. Sta mislite koliko bi tek tada bilo montiranih procesa i Golih Otoka. Mi koji ovdje sada razgovaramo smo uglavnom mladi ljudi pa se zamislimo koliko bi nasih oceva i majki i rodjijaka zavrsilo u raznoraznim kazamatima sirom Yug i sibira.

Vanjski dug Yugoslavije bio je oko 20 milijardi dolara, a Hrvatska sad sama ima dugo preko 25 milijardi dolara, za druge bivse republike neznam tocan iznos. Imali smo izvrstan standard, besplatno lijecenje ( poredjenja radi u Americi 40 mil. ljudi nema zdravstveno osiguranje a tri miliona ljudi zivi bukvalno na ulici bez ikakvog krova nad glavom).

Osim toga Yug. pasos je bio jedan od najcjenjenijih; sa njim se bez ikakih problema moglo putovati u sve zamlje svijeta ukljucujuci u tada dvije blokobski suprostavljene zemlje: SSSR i Ameriku. Ima jos mnogo stvari koje se mogu reci za Tita u pozitivnom smijeru ( naravno ono o kumu svih kumova je bilo karikirano, nisam to ozbiljno mislio).
da,to je to ali svaka slika ima lice i poledjinu
spiel4

Post by spiel4 »

JBT wrote:"stvarno,bas mi je zao sto si pogresno protumacio to sto sam napisao"

-Drago mi je ako sam pogresno protumacio, ako sam u krivu.
ako bi ti ja sad objasnio na sta se odnosilo onda bi ti pokvario radni dan
JBT

Post by JBT »

Ne znam sta bih ti rekao. Radi kako mislis da je ispravno.
Kaktusssss

#59 Re: JOSIP BROZ TITO- najveći državnik dvadesetog stoljeća

Post by Kaktusssss »

Smrt fasizmu wrote:JOSIP BROZ TITO. Borac protiv fašizma, čovjek koji je pomirio ujedinio narode u bivšoj Jugoslaviji. čovjek koji je od feudalne i zaostale Kraljevine Jugoslavije stvorio jednu od najmodernijih svjetskih država, čovjek koji je stvorio državu koja je imala jaku ekonomiju, bila jaka vojna i politička sila u svijetu, država sa najcjenjenijim pasošem, čovjek koji je tvorac pokreta NESVRSTANIH kao najmasovnijeg i najprogresivnijeg pokreta u svijetu koji je siromašne zemlje ujedinio i izveo iz bijede i propadanja spasivši milione života..........., ČOVJEK KOJI ĆE OSTATI JEDNA OD NAJSVJETLIJIH LIČNOSTI U ISTORIJI BALKANA A I SVIJETA za razliku od MILOŠEVIĆA, TUĐMANA, IZETBEGOVIĆA, KARDŽIĆA KOJE ĆE POVJEST UPISATI U KNJIGU MONSTRUMA I ZLOČINACA...
Potpisujem :) :) :)
Sve ovo sto je doslo nakon Tita je gola :D fukara....
spiel4

Post by spiel4 »

JBT wrote:Ne znam sta bih ti rekao. Radi kako mislis da je ispravno.
cijenim komuniste kao onu u Tuzli sto je skocila sa cetvrtog-petog sprata

treba biti covjek kad je najteze biti covjek
spiel4

#61 Re: JOSIP BROZ TITO- najveći državnik dvadesetog stoljeća

Post by spiel4 »

Kaktusssss wrote:
Smrt fasizmu wrote:JOSIP BROZ TITO. Borac protiv fašizma, čovjek koji je pomirio ujedinio narode u bivšoj Jugoslaviji. čovjek koji je od feudalne i zaostale Kraljevine Jugoslavije stvorio jednu od najmodernijih svjetskih država, čovjek koji je stvorio državu koja je imala jaku ekonomiju, bila jaka vojna i politička sila u svijetu, država sa najcjenjenijim pasošem, čovjek koji je tvorac pokreta NESVRSTANIH kao najmasovnijeg i najprogresivnijeg pokreta u svijetu koji je siromašne zemlje ujedinio i izveo iz bijede i propadanja spasivši milione života..........., ČOVJEK KOJI ĆE OSTATI JEDNA OD NAJSVJETLIJIH LIČNOSTI U ISTORIJI BALKANA A I SVIJETA za razliku od MILOŠEVIĆA, TUĐMANA, IZETBEGOVIĆA, KARDŽIĆA KOJE ĆE POVJEST UPISATI U KNJIGU MONSTRUMA I ZLOČINACA...
Potpisujem :) :) :)
Sve ovo sto je doslo nakon Tita je gola :D fukara....
auuuuu sta ga je bilo oko Tita fukara
JBT

Post by JBT »

Argumenti su prava stvar. Bez njih je svaka diskusija suplja.
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

"I oni na istoku i ovi na zapadu treba da budu na čisto sa time da mi ne skrećemo sa toga puta u svojoj spoljnoj politici koga smo sebi prokrčili, to jest da imamo svoj sopstveni put, da smjelo kažemo uvijek šta je pravilno na ovoj strani, a šta nije i šta je pravilno na onoj strani , šta nije. Treba da bude jasno svakome da mi ne možemo biti niti privjesak za ničiju politiku, da imamo mi svoje gledište, da znamo ocijeniti šta je pravilno ili šta nije pravilno." TITO :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
spiel4

Post by spiel4 »

JBT wrote:Argumenti su prava stvar. Bez njih je svaka diskusija suplja.
jes' ti cit'o one otvorene dosjee OZNE i UDBE
spiel4

Post by spiel4 »

Kaktusssss wrote:"I oni na istoku i ovi na zapadu treba da budu na čisto sa time da mi ne skrećemo sa toga puta u svojoj spoljnoj politici koga smo sebi prokrčili, to jest da imamo svoj sopstveni put, da smjelo kažemo uvijek šta je pravilno na ovoj strani, a šta nije i šta je pravilno na onoj strani , šta nije. Treba da bude jasno svakome da mi ne možemo biti niti privjesak za ničiju politiku, da imamo mi svoje gledište, da znamo ocijeniti šta je pravilno ili šta nije pravilno." TITO :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
davno se urusio Berlinski zid
JBT

Post by JBT »

"Iz pijeteta prema onome koji mi je omogucio da svoje djetinjstvo, mladost i zivot poodraslog covjeka provedem u miru i zadovoljstvu slobodnog covjeka, ne zelim se upustati u rasprave o liku i djelu Josipa Broza sa onima koji bi, pokazalo se to, i najrodjenijeg prodali za neke imaginarne i neljudske (ali zato po njima vise nacionalne ) ciljeve koji su nas doveli do nesagledive kataklizme!"

-A mozes misliti kako je onima koji ga pokusavaju blatom prekriti. Sve se nesto upinju a cim nos promole van granica BiH, a i drugih ex YU drzava, odmah im cuske pocnu dijelit. A i kod kuce ne mogu onako kako bi htjeli. Jedu se iznutra. Velike ambicije, a sitne duse.
Lice mi na kokoshare.
spiel4

Post by spiel4 »

JBT wrote:"Iz pijeteta prema onome koji mi je omogucio da svoje djetinjstvo, mladost i zivot poodraslog covjeka provedem u miru i zadovoljstvu slobodnog covjeka, ne zelim se upustati u rasprave o liku i djelu Josipa Broza sa onima koji bi, pokazalo se to, i najrodjenijeg prodali za neke imaginarne i neljudske (ali zato po njima vise nacionalne ) ciljeve koji su nas doveli do nesagledive kataklizme!"

-A mozes misliti kako je onima koji ga pokusavaju blatom prekriti. Sve se nesto upinju a cim nos promole van granica BiH, a i drugih ex YU drzava, odmah im cuske pocnu dijelit. A i kod kuce ne mogu onako kako bi htjeli. Jedu se iznutra. Velike ambicije, a sitne duse.
Lice mi na kokoshare.
[quote="JBT"]"Iz pijeteta prema onome koji mi je omogucio da svoje djetinjstvo, mladost i zivot poodraslog covjeka provedem u miru i zadovoljstvu slobodnog covjeka, ne zelim se upustati u rasprave o liku i djelu Josipa Broza sa onima koji bi, pokazalo se to, i najrodjenijeg prodali za neke imaginarne i neljudske (ali zato po njima vise nacionalne ) ciljeve koji su nas doveli do nesagledive kataklizme!"

ovo kao da je meni upuceno i ti si pa skoro sa ovim stavom rijesio ono sto ja napisah a tebe toliko zaboli.moras priznati da nema vece ublehe od Muslimana u politici
Last edited by spiel4 on 15/01/2005 01:03, edited 1 time in total.
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

spiel4 wrote:
Kaktusssss wrote:"I oni na istoku i ovi na zapadu treba da budu na čisto sa time da mi ne skrećemo sa toga puta u svojoj spoljnoj politici koga smo sebi prokrčili, to jest da imamo svoj sopstveni put, da smjelo kažemo uvijek šta je pravilno na ovoj strani, a šta nije i šta je pravilno na onoj strani , šta nije. Treba da bude jasno svakome da mi ne možemo biti niti privjesak za ničiju politiku, da imamo mi svoje gledište, da znamo ocijeniti šta je pravilno ili šta nije pravilno." TITO :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
davno se urusio Berlinski zid
Kako gdje :D :D :-)
JBT

Post by JBT »

"davno se urusio Berlinski zid"

-..... i upali se svjetlo. :sad:
spiel4

Post by spiel4 »

JBT wrote:"davno se urusio Berlinski zid"

-..... i upali se svjetlo. :sad:
......zeleno je zeleno
JBT

Post by JBT »

Ma, jah.
Jasho

Post by Jasho »

SF Mujo ne bulazni! Titin pasoš je bio najcjenjeniji u svijetu! Mogli smo gdje smo htjeli bez vize! Jednom su novinari iz BiH bili u Italiji i u hotelu im na recepciji preporučili da pasoše stave u sef. Na pitanje novinara zašto?, rekoše im da su SFRJ pasoši najtraženiji i najvrijedniji na tržištu i zbog toga postoji mogučnost da im neko ukrade pasoše! Tito je bio jedan i drugi se neće roditi! O Titu mislim sve najbolje i bilo mi je divno u njegovoj državi, za razliku od sadašnje BiH koju vode nesposobni idioti čiji je jedini interes da što više skrenu novca sebi u đep, a nama kako bude, možemo i krepati njih zaboli briga!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

spiel4 wrote:
JBT wrote:"Iz pijeteta prema onome koji mi je omogucio da svoje djetinjstvo, mladost i zivot poodraslog covjeka provedem u miru i zadovoljstvu slobodnog covjeka, ne zelim se upustati u rasprave o liku i djelu Josipa Broza sa onima koji bi, pokazalo se to, i najrodjenijeg prodali za neke imaginarne i neljudske (ali zato po njima vise nacionalne ) ciljeve koji su nas doveli do nesagledive kataklizme!"

Lice mi na kokoshare.
[quote="JBT"]"Iz pijeteta prema onome koji mi je omogucio da svoje djetinjstvo, mladost i zivot poodraslog covjeka provedem u miru i zadovoljstvu slobodnog covjeka, ne zelim se upustati u rasprave o liku i djelu Josipa Broza sa onima koji bi, pokazalo se to, i najrodjenijeg prodali za neke imaginarne i neljudske (ali zato po njima vise nacionalne ) ciljeve koji su nas doveli do nesagledive kataklizme!"

ovo kao da je meni upuceno i ti si pa skoro sa ovim stavom rijesio ono sto ja napisah a tebe toliko zaboli.moras priznati da nema vece ublehe od Muslimana u politici
[/quote]

Previsoko misljenje imas o sebi ako mislis da sam se tebi obratio.
Pogledaj pocetak mog posta. Odnosi se na temu uopste!
A drugo, musliman nisam. "Samo" sam Bosnjak, BOSANAC a znam da to mnogima nije dovoljno.

Ali i fuchka mi se za tim vala! :D
spiel4

Post by spiel4 »

Vodenjak wrote:
spiel4 wrote:

Lice mi na kokoshare.

Previsoko misljenje imas o sebi ako mislis da sam se tebi obratio.
Pogledaj pocetak mog posta. Odnosi se na temu uopste!
A drugo, musliman nisam. "Samo" sam Bosnjak, BOSANAC a znam da to mnogima nije dovoljno.

Ali i fuchka mi se za tim vala! :D
[/quote]

nisam ja neki fundamentalista

najrodjenijeg prodali za neke imaginarne i neljudske (ali zato po njima vise nacionalne ) ciljeve koji su nas doveli do nesagledive kataklizme

ovo me gore iznenadilo,pa mislim,meni upuceno
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

Jasho wrote:SF Mujo ne bulazni! Titin pasoš je bio najcjenjeniji u svijetu! Mogli smo gdje smo htjeli bez vize! Jednom su novinari iz BiH bili u Italiji i u hotelu im na recepciji preporučili da pasoše stave u sef. Na pitanje novinara zašto?, rekoše im da su SFRJ pasoši najtraženiji i najvrijedniji na tržištu i zbog toga postoji mogučnost da im neko ukrade pasoše! Tito je bio jedan i drugi se neće roditi! O Titu mislim sve najbolje i bilo mi je divno u njegovoj državi, za razliku od sadašnje BiH koju vode nesposobni idioti čiji je jedini interes da što više skrenu novca sebi u đep, a nama kako bude, možemo i krepati njih zaboli briga!
Jos samo da dodam sljedece :D Popis Titove imovine nakon smrti je vrlo kratak: penzija, kuća, tri štedne knjižice (jedna od zajma za preporod Srbije, druga za prugu Beograd – Bar i devizni račun od 6.000 DM koji mu je uplatio njemački izdavač za knjigu memoara) ukupno, po ondašnjem kursu 47.000 DM. To su podjelili njegovi brojni nasljednici! To se može provjeriti u predmetu ostavinske rasprave u Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu. Po tome se on razlikuje od većine Jugoslovena, njegovih savremenika. Neki su imali i više kao vikendice, kola itd. Tito nije imao u svom vlasništvu ni kolibu!
Post Reply