fakultet nakon 30 godina "PREKASNO ili NE"

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#51 Re: fakultet nakon 30 godina "PREKASNO ili NE"

Post by ladyblue18 »

mala87 wrote: posto moje kolegice kazu; da je to glupo ,da se nebrukam i ono glavno :"TI SI ZENA , a ne djevojka !!
Unaprijed hvala na savjetima!
Gluho bilo :roll: sacekaj da ti kazu za par mjeseci-godina kako nema zivota nakon tridesete pa im i to povjeruj.

De ziva bila, pametna si, sposobna si, u cvjetu mladosti i sad ces slusati sta ti kazu kolegice, jer TI SI ZENA? Odavno nista primitvnije cula ni procitala nisam, a cujem cesto dosta primitivnih stvari.
Jel ti zivis za mahalu i to sta ce mahala reci ili za sebe i svoju porodicu?

Sve se moze kad se hoce, i moras imati dobru organizaciju.
Ali slazem se sa gornjim komentarom, ako ces nesto upisivati radije nadji nesto konkretnije.

I mozda sam ja malo ostra s ovim komentarom ali fakat mi ide na zivce kada vidim koliko ljudi padaju pod uticaj i boje se i ustrucavaju vjecito nesta da ne daj boze ne bi nesto neko postigao jer mahala tako kaze.
Bambi_na_kofeinu

#52 Re: fakultet nakon 30 godina "PREKASNO ili NE"

Post by Bambi_na_kofeinu »

mala87 wrote: posto moje kolegice kazu; da je to glupo ,da se nebrukam i ono glavno :"TI SI ZENA , a ne djevojka !!
K'o da ćeš u švaleranje a ne na doškolovavanje :D
vazi

#53 Re: fakultet nakon 30 godina "PREKASNO ili NE"

Post by vazi »

decououououooooooooooo, mene primiLO na master 2 :D

U 56. godini :)
matic.ivan

#54 Re: fakultet nakon 30 godina "PREKASNO ili NE"

Post by matic.ivan »

Naravno da nije prekasno - 30 godina, prosjecan vijek covjeka je 80 godina.

Samo se moras posebno paziti nakon 60 - mjeriti pritisak i otkucaje srca, ici doktoru na kontrole itd...
ZeKoU

#55 Re: fakultet nakon 30 godina "PREKASNO ili NE"

Post by ZeKoU »

Pišete gluposti jer nije bitno koliko ćeš živjeti nego koliki je radni vijek.
Trebate ovako mjeriti - tehnički fakultet minimalno 7 godina studiranja (obzirom na koncentraciju, agilnost i obaveze ako počinjete u 30-im). Ako počne u 30-oj, može dogurati dobru diplomu do 37. Pitanje je kako će se hraniti dok studira? Nije lahko raditi i studirati. Moguće jeste, ali ode srce...učiš noću....a to se Boga mi odrazi na onu vašu priču o životnom vijeku. Da se ne zajebavamo, niko ne upisuje tehnički fakultet "onako" - dakle želi promijeniti svoj status u društvu, povećati šanse za zaradom i sl. Sve u svemu ostane ti nekih 23 godine radnog vijeka u toj struci - što i nije loše ako izrasteš u eksperta.

A druga je priča skroz ako imaš završen već neki faksić, radiš, pa usput upišeš muzičku akademiju..... :-D

Pozz
Post Reply