Sarajevo, stidi se!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

novalic

Post by novalic »

konkretan prijedlog, pa sta bi ti... imas ih na hiljade.. samo treba pokrenuti guzicu i potegnuti iz dzepa, ili odvojiti od vremena... zaineresirati se.. jednostavno...

imas hiljade nacina, a jedan od zescih nacina da se to izbjegne je mlacenje prazne slame..
i ovokvoga pametovanja...

i okarekterisovanja pljuvanjem.. bez veze..

mozda ti treba nacrtati sta bi se moglo uraditi, jel' :(
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Ja bih radio odvojio nesto novca al kome uplatiti? kome vjerovati? ja jednostavno nasim institucijama, organizacijama ne vjerujem sve lopovi od merhameta do crvenog kriza/ krsta itd...
novalic

Post by novalic »

ma ne mislim na tebe, ferdo bolan...

znam ja da si ti merhametli... samo selektivno.. kao i mi mnogi....
8-)
livadic

Post by livadic »

sta znaci to ... :shock: ... selektivno ... :?

:D

mi nismo poslali pomoc samo cafirima ... :oops:

nego ... svima ... :shock:

za razliku od nasih islamskih humanitaraca ... :cry:

:D

;)
elviss83

Post by elviss83 »

Holandija je skupila oko 120 miliona eura.Zapravo ne Holandija nego njeni drzavljani.Pokrenut je ziroracun 555.Odziv je bio nevjerovatan.Djeca su skupljala flase,papir i zaradjeni novac uplacivali za zrtve.Fenomenalna propaganda za akciju.Jedan dan su se sve radio stanice ukljucile u isti program.Ma besprijekorno sprovedena akcija.Narod odusevljen.Sada su odgovorni ljudi za novac izjavili da ce dio novca ici zrtvama azije ostalo ce upotrijebiti za druge akcije nepreciziravsi koje.

Eh isto ovako bi i kod nas bilo.Dok bi ukrao ovaj pa onaj..pa garant ima lopova i u aziji... mi samo nismo zatucani ko ovi u europi pa su mislili da ce svaki euro otici dole..daj boze da postoji pravi nacin za pomoc
FortunaBela

#56 Re: Sarajevo, stidi se!!!

Post by FortunaBela »

edu wrote:Izmedju ostalog spominje se "sarajevski duh"
[/i]
Za taj tzv. SARAJEVSKI DUH, POTREBNE SU SARAJLIJE....
krmelj

Post by krmelj »

Plavac wrote:ČINJENICA JESTE:
1.Da Bosna nije što je nekad bila.
2.Da Sarajevo nije što je nekad bilo.
3.Da kad prođem Baščaršijom ne prepoznam pet ljudi,u gradu u kojem sam rođen.
4.Da nam preduzeća vode ljudi koji i dan danas preskaču tranvajske šine jer kontaju da u njima ima struje.
5.Da nam se djeca razvaljuju raznoraznim drogama.
6.Da možeš poslat drota u neku stvar a da ovaj okrene glavu na drugu stranu.
7.Da čim se smrači kifeliš u kuću da ti nebi neko otkino glavu za cenera.
8.Gdje te novopečeni građani urbanih sredina uče redu i kulturi.
9.Gdje su sve pičoke,čim je prvi metak opalio,ufatili se noge i sad bi srali o donacijama..........................

OVAJ NAROD AKO NIJE DAO PARE ZA OVE UNESREĆENE JA MU NE ZAMJERAM.
Ljudi koje žive ovde u Bosni dosta su se nagledali pljački i otimačina.Koliko je para leglo za Srebrenicu mogli su Pariz napraviti.
Šta se radi sa preduzećima koja su se mogla dići na noge ali zbog prokletih 20% svjesno su propala i dalje propadaju i otimačina se nastavlja i dalje.
I onda počnu se javljati karinaši iz dijaspore da mi pričaju kako se negdje u Danskoj pale baklje za unesrećene.
E te baklje što ste popalili zabite sebi u šupak jer nama je dosta nas.Ako ti se neradi gore imaš tu socijalu,izvedi djecu na put i nemoj ovde da sereš o humanosti.I obuci džemper da se ne prehladiš i naravno živi za onaj dan kad ćeš doći ovamo na godišnji odmor sa nekom truljom što gore ni Turci ne vozaju.Naravno mi ćemo ostati zatečeni tvojim uspjehom,AL U KURCU.
slusaj prijatelju, ja ne znam otkud tebi to silno znanje, ali dosta toga si rekao sa onom cinjenicom pod brojem 6. Ne, nego drot treba da te pizdekne pendrekom posred tog glupog cela, svaki put kad se nesto usudis upitati, a kamoli opsovati.

moja poenta je upravo da nije potrebno materijalno bogatstvo da bi se iskazala solidarnost. dovoljan je jedan mali gest, koliko je upaliti svijecu ili poloziti cvjet. ili nekome sve to nabiti u guzicu.
Tornjak

Post by Tornjak »

Daj prestanite vise sa tim vasim kukanjem, pa znate li vi kako su svi ovi komentari primitivni, pa koji vam je vrag doci ovdje na forum i kukati kako oni nece da pomognu, pa kako ovo, kako ono. Ako vam je drago pomoci pomozite. Nemoze se jedna fukara natjerati da pomogne, mozete vi pisati koliko hocete. A jos jedna stvar sto u zapadu vise pomazu je sto se tamo negleda ko ce koliko pomoci i hoceli a i nepljuju jedno na drugo nego pomaze onaj ko hoce i ko moze, netjeraju oni nikoga da pomaze ako nece. Jeste da je sramotno nepomoci ali sta se moze.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Tornjak wrote:Daj prestanite vise sa tim vasim kukanjem, pa znate li vi kako su svi ovi komentari primitivni, pa koji vam je vrag doci ovdje na forum i kukati kako oni nece da pomognu, pa kako ovo, kako ono. Ako vam je drago pomoci pomozite. Nemoze se jedna fukara natjerati da pomogne, mozete vi pisati koliko hocete. A jos jedna stvar sto u zapadu vise pomazu je sto se tamo negleda ko ce koliko pomoci i hoceli a i nepljuju jedno na drugo nego pomaze onaj ko hoce i ko moze, netjeraju oni nikoga da pomaze ako nece. Jeste da je sramotno nepomoci ali sta se moze.
Da je makar jedna petina novca potrosenog na internet za ovu pljuvacinu poslana za pomoc zrtvama cunamija, bili bismo od neke koristi.
:x
jehangir

Post by jehangir »

Shuplje kritizertstvo i nista vishe.

Pitanje je: sta je svako on nas, sta sam ja ucinio/la da pomognem?

A Bosna i Sarajevo su ucinili i preko svojih objektivnih mogucnosti. Ali od srca i sa halalom.

Neki spominju bakljade u nekim, haman, danskim selima.Jesu li to ona ista sela i isti gradovi i iste drzave koje su u svom komsiluku kao dio vecernjeg stimunga gledali na svojim TV u svojim toplim, lijepim, uredjenim kucama kako se ubija jedan narod pred njihovim ochima i na tlu Evrope?A konzerve su nam slali, ne kazem da nisu, bilo bi zaista sramota da na tlu Evrope jedan narod bude umoren gladju ( od granate moze) Od Ikara sada umiremo na rate. Ma pustite mi licemjerja, od njega mi je zlo!
libertyBiH

Post by libertyBiH »

elviss83 wrote:Holandija je skupila oko 120 miliona eura.Zapravo ne Holandija nego njeni drzavljani.Pokrenut je ziroracun 555.Odziv je bio nevjerovatan.Djeca su skupljala flase,papir i zaradjeni novac uplacivali za zrtve.Fenomenalna propaganda za akciju.Jedan dan su se sve radio stanice ukljucile u isti program.Ma besprijekorno sprovedena akcija.Narod odusevljen.Sada su odgovorni ljudi za novac izjavili da ce dio novca ici zrtvama azije ostalo ce upotrijebiti za druge akcije nepreciziravsi koje.

Eh isto ovako bi i kod nas bilo.Dok bi ukrao ovaj pa onaj..pa garant ima lopova i u aziji... mi samo nismo zatucani ko ovi u europi pa su mislili da ce svaki euro otici dole..daj boze da postoji pravi nacin za pomoc
Mamu im **** sto nisu za Srebrenicku sirocad pokrenuli kakvu akciju.. a i ti Edu sto si pokrenuo ovu temu, ti si licemjer da nemozes bit veci, otidji na http://www.bosnjaci.net i tamo doniraj, ima sijaset oglasa za pomoc .....
ChoNumb

Post by ChoNumb »

Odakel nam samo ideja da nas je nesto promjenilo?! Zar nismo uvijek ovakvi bili?! Sjetim se cesto vica: Pitaju bosanca kako to da smo toliko ne zainteresovani za sve, a on odgovori: NE ZNAM I NE ZANIMA ME!
Jadna smo mi nacija, a onima u predsjednistvu smo mi dozvolili da sjede i rade ono sto rade. KAKAV NAROD TAKVA VLAST!
libertyBiH

Post by libertyBiH »

Jadani su oni koji razmisljaju poput ovog iznad mene (sreca pa su zanemarljiv broj)...
Ako ti se nesvidja nacija ispisi se brate to mozes laganice u RS ili RH i povedi sa sobom sve jade koji tako razmisljaju.....
Fair Life

Post by Fair Life »

Ispravno Zili ! Dobro si pojasnila...
ChoNumb

Post by ChoNumb »

Hallloooooo. JE li je to nama neko drugi bira ili je mi biramo? Je li cijela trenutna socijalna situacija dovoljan pokazatelj koliko smo spremni pomoci i sebi i drugima? Jesmo li mi oni koji sbog korupcije, lazi i prevara postali mafijaska drzava? Jesmo li mi ti koji ni pjesmu za evroviziju, ni miss, niti bilo sta drugo ne biramo bez nacionalnog kljuca? Jesmo li mi ti koji dozvoljava da nama upravljaju drugi? Jesmo li mi ti koji su na dnu svjetskih ljestvica NAPRETKA? ILI JE SVE OVO MOJA BOLESNA ILUZIJA?!
I jadna si ti koja zivi u snovima bez snage da si prizna neke stvari, a to je baza za pokretanje promjene koja je neophodna! Nemoj misliti da o RH, RS, PM, mislim drugacije!!! I ne stidim se onoga sto smo i kakvi smo, vec zelim da to promjenim i pokazem da mozemo bolje! Sve dok ljudi poput tebe ne shvate da takvo "ucahureno" razmisljanje dopusta da nam se dogadja ono sto nam se dogadja, nece nam biti bolje i necemo biti u mogucnosti pomoci ni sebi ni drugima.
amanjarabi

Post by amanjarabi »

Sta su to uradili naknadno pametni Dani

U njihovom novogodisnjem dvobroju ni rijeci o tsunamiju.
A katasrofa se desila 4 dana prije izlaska magazina.

Evo sta sam napisao pred novu godinu. (Usput receno bilo je nekih 4 odgovora. To sada mozda savjest proradila.)

Poslano: 31/12/2004 09:55
U Aziji najveca humanitarna katastrofa u historiji covjecanstva. A nasi mediji dogadjaj prate kao sudar na magistralnom.

Naslovne dnevnih novina (o Avazu je sve receno) prate lokalne dogadjaje tipa kako je ko kome doviknuo u parlamentu.

Sedmicni magazini Dani i Slobodna (naslovna Seve!!??) isto bez imalo razumjevanja i senzibiliteta prema situaciji nastaloj u juznoj Aziji.

Bosanski autizam ili sta vec?!

krmelj

Post by krmelj »

jehangir wrote: Neki spominju bakljade u nekim, haman, danskim selima.Jesu li to ona ista sela i isti gradovi i iste drzave koje su u svom komsiluku kao dio vecernjeg stimunga gledali na svojim TV u svojim toplim, lijepim, uredjenim kucama kako se ubija jedan narod pred njihovim ochima i na tlu Evrope?
da, to su ta sela i gradovi, ili tacnije - ljudi koji u njima zive.
eto, trebali su ti ljudi napustiti svoje tople, lijepe kuce i svoje familije, pa ici ginuti po bosaskim gudurama za neke divljake koji bi i givikt razvalili, mada i je i toga bilo. nije dosta sto su drzava koja je primala bosanske izbjeglice mjesecima i godinama nakon sto su svi ostale drzave vec uveliko zamandalili granice, a primali su ih cak i nakon zavrsenog rata. Nije dovoljno sto su bili medju prvima (ako ne i prvi) koji su priznali drzavnost BiH, sto su otvarali bosanske skole u Danskoj i ulozili novca u razvoj BiH vise nego sama BiH, sto danas isplacuju penzije bosanskim penzionerima bez dana radnog staza u DK i sta sve jos ne. Moglo bi se dugo nabrajati.
jehangir wrote: A konzerve su nam slali, ne kazem da nisu, bilo bi zaista sramota da na tlu Evrope jedan narod bude umoren gladju ( od granate moze) Od Ikara sada umiremo na rate.
NAravno, za to umaranje gladju vec su se pobrinuli profiteri koji su "radili" pod okriljem SDA, HDZ i SDS, pa su tu humanitarnu pomoc krali, cesce otimali i prodavali svom narodu. Cisto ono, DA NE BUDE UMOREN GLADJU!

jehangir wrote: Ma pustite mi licemjerja, od njega mi je zlo!

Ako ti ne vidis sopstvenu licemjernost u ovom svom postu, onda je suvisan svaki dalji razgovor. Medjutim, jedno je sigurno - BOSANCI SU NAJNEZAHVALNIJI NAROD.
Last edited by krmelj on 15/01/2005 12:00, edited 1 time in total.
krmelj

Post by krmelj »

Vanna-x wrote:Za Bosance mozes sve reci ali ne mozes reci da nisu ljudi.
A gdje sam ja to napisao da Bosanci nisu ljudi?

Uostalom, ako me bas vuces za jezik, sada cu ti reci - mnogo su slabiji ljudi nego sto o sebi misle i sto o sebi vole reci.
A da ne pominjem koliko su diskutabilne te nase norme 'ljudskosti'. Za nase sumnjake je ljudskost kad jedan placa turu i tako te neke majmunske. To nije ljudskost, to je primitivizam. TAkvih primjera imam masu, ali nema potrebe da ih pisem kada vi ionako imate vec formirano misljenje. Cak i o ljudima koje nikada niste susreli i mjestima na kojim nikada niste bili. Ali hajd', svak' ima svoje, pa...
Tornjak

Post by Tornjak »

krmelj wrote:

Uostalom, ako me bas vuces za jezik, sada cu ti reci - mnogo su slabiji ljudi nego sto o sebi misle i sto o sebi vole reci.
A da ne pominjem koliko su diskutabilne te nase norme 'ljudskosti'. Za nase sumnjake je ljudskost kad jedan placa turu i tako te neke majmunske. To nije ljudskost, to je primitivizam. TAkvih primjera imam masu, ali nema potrebe da ih pisem kada vi ionako imate vec formirano misljenje. Cak i o ljudima koje nikada niste susreli i mjestima na kojim nikada niste bili. Ali hajd', svak' ima svoje, pa...
Ti ili se pravis lud ili si stvarno lud :-) :-)
krmelj

Post by krmelj »

Tornjak wrote:
krmelj wrote:

Ti ili se pravis lud ili si stvarno lud :-) :-)
Samo ti nastavi sa tim djecijim konstatacijama. Je li to sve sto imas reci?
jehangir

Post by jehangir »

eto, trebali su ti ljudi napustiti svoje tople, lijepe kuce i svoje familije, pa ici ginuti po bosaskim gudurama za neke divljake koji bi i givikt razvalili,
Je li ti to 200 000 pobijenih Bosnjaka i Bosnjakinja nazivas divljacima??!!
Je li ti to nazivas divljacima 10 000 sarajevske ubijene djecice??!!
Je li ti nazivas divljacima 10 000 ubijenih Srebrenicana??!!
Jesu li divljakinje silovane Bosnjakinje??!!
Jesu li divljaci ljudi pobijeni u Keratermu, Manjaci, Kuli...??!!

Kako te nije stid!
nije dosta sto su drzava koja je primala bosanske izbjeglice mjesecima i godinama nakon sto su svi ostale drzave vec uveliko zamandalili granice, a primali su ih cak i nakon zavrsenog rata.

Zasto nas primaju? Sta ti mislis?Ako mislis.
NAravno, za to umaranje gladju vec su se pobrinuli profiteri koji su "radili" pod okriljem SDA, HDZ i SDS, pa su tu humanitarnu pomoc krali, cesce otimali i prodavali svom narodu. Cisto ono, DA NE BUDE UMOREN GLADJU!

...ti bash lijepo amnestira chetnike sa brda koji su nas ubijali kao zvijeri.

Ako ti ne vidis sopstvenu licemjernost u ovom svom postu, onda je suvisan svaki dalji razgovor. Medjutim, jedno je sigurno - BOSANCI SU NAJNEZAHVALNIJI NAROD.
Hajd' umij se i operi krmelje, mozda progledas.
tolkien

Post by tolkien »

NISAM DAO NI MARKU I NECU DATI NI MARKU I NE STIDIM SE, NEGO SE NAPROTIV PONOSIM.

1. Ja i moja porodica smo imali vrlo malo ili nista od strane pomoci u ratu. Da smo se oslonili samo na to svi bi pomrli od gladi da se jos koju godinu ratovalo. Ja i moja porodica ne dugujemo nikom nista a ponajmanje JI Aziji.

2. Zemlje JI Azije vode neodgovornu populacionu politiku i stvaraju viskove stanovnistva. Taj visak naseljavaju ispod vulkana i na niskim obalama gdje je opasnost od cunamija velika. Tolkien nece financirati posljedice nicije j......e. Hrani i brani sta si napravio.

3. Preko 80% donirane pomoci se potrosi od strane zapadnih debeloguzana iz UN, crvenog krsta i raznoraznih mafijaskih humanitarnih organizacija. Nemam namjeru da financiram prebogate zemlje zapada i lokalnu mafiju iz JI Azije.

I ne zajeb....e vise.
Znamo se. ;)
krmelj

Post by krmelj »

tolkien wrote:NISAM DAO NI MARKU I NECU DATI NI MARKU I NE STIDIM SE, NEGO SE NAPROTIV PONOSIM.

1. Ja i moja porodica smo imali vrlo malo ili nista od strane pomoci u ratu. Da smo se oslonili samo na to svi bi pomrli od gladi da se jos koju godinu ratovalo. Ja i moja porodica ne dugujemo nikom nista a ponajmanje JI Aziji.

2. Zemlje JI Azije vode neodgovornu populacionu politiku i stvaraju viskove stanovnistva. Taj visak naseljavaju ispod vulkana i na niskim obalama gdje je opasnost od cunamija velika. Tolkien nece financirati posljedice nicije j......e. Hrani i brani sta si napravio.

3. Preko 80% donirane pomoci se potrosi od strane zapadnih debeloguzana iz UN, crvenog krsta i raznoraznih mafijaskih humanitarnih organizacija. Nemam namjeru da financiram prebogate zemlje zapada i lokalnu mafiju iz JI Azije.

I ne zajeb....e vise.
Znamo se. ;)
evo, prvenstveno sam na ovakve divljake mislio, a zatim i na one koji glasaju za nacionalne partije
Panasonic

Post by Panasonic »

Pisem povodom onog prvog posta na ovu temu.

A gdje se nalazi taj broj za doniranje? Upravu si, mediji su ovdje zakazali totalno!

Cudan mi je i naslov teme... To je na drzavnom nivou, a Sarajevo samo tu nista ne znaci.
amanjarabi

Post by amanjarabi »

Sto ovi novonastali bosnjacki mocnici ne odrijese svoju kesu za Srebrenicu i ostalu bh bijedu?

Ideolozi i manipulatori poput Omera Behmena i Cengica

Hoce Hadzije, malo morgen.

Pojeli bi svoje govno da mogu.
Post Reply