GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi D?

Francuska
35
35%
Engleska
36
36%
Švedska
17
17%
Ukrajina
12
12%

Total votes: 100

todd_smith

#51 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by todd_smith »

cyprus wrote:
todd_smith wrote:
cyprus wrote:Očito nisam baš uspješan prognozer na ovim prvenstvima, ali sutra očekujem sigurnu pobjedu Ukrajine, dok na ovoj prvoj utakmici može bit svašta... Ipak, prednost dajem Englezima...
sad mi nekako nazor pokusavas kontrirati :mrgreen: nije ti ovo Danska :mrgreen:
:mrgreen: Al po čemu je to kontra? Ja očekujem od Ukrajinaca da opravdaju objektivnu ulogu favorita, jer se zna da su manje-više sve istočnoevropske reprezentacije nezgodne na domaćem terenu i protiv onih najjačih ekipa... Švedska s druge strane nije neki bauk kojeg bi se domaćini trebali pribojavat...

Al opet kažem, sa samo dosad pogođenom trećinom tipova na ovom prvenstvu, zaista nisam neka prognozerska referenca... Ovo je samo moje neko skromno opažanje :mrgreen:
jos se Ukrajinci otrovali :mrgreen:
perfect_guy

#52 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by perfect_guy »

Francuzi imaju 4-1-0 u zadnjih 5 protiv engleza (iako se tek zadnje dvije mogu smatrati relevantnim, jer su ostale odigrane 2004. i ranije)
am0niman

#53 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by am0niman »

Ma nemaju sanse protiv Francuza. Francuzi su u formi, a Engleze svasta nesta muci, od povreda do kartona....
Koolin1

#54 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Koolin1 »

am0niman wrote:Ma nemaju sanse protiv Francuza. Francuzi su u formi, a Engleze svasta nesta muci, od povreda do kartona....
kakvih kartona??
am0niman

#55 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by am0niman »

Koolin1 wrote:
am0niman wrote:Ma nemaju sanse protiv Francuza. Francuzi su u formi, a Engleze svasta nesta muci, od povreda do kartona....
kakvih kartona??
Rooney, ona suspenzija, ne znam jel' 1 ili 2 utakmice...
Koolin1

#56 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Koolin1 »

aa... yea totalno sam bio zaboravio za to... 2 utakmice izgleda. ali opet mislim da mogu bar remi uzvuci
matsuda

#57 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by matsuda »

Ukrajina je najprecjenjenija ekipa na Euru, u losoj formi i sa gomilom problema. Volvo ovo uzima garant.

Sto se tice Engleske, kladio sam se da ce osvojiti Euro, pa me ne bi cudilo i da pobjede Francuze :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#58 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by odesveuhonduras »

neki reflex govori da su francuzi puno bolja ekipa od francuza i da će ih mlatnuti lako ali opet razum kaže da englezi igraju tvrdo i da ih nije lako probiti.

U svakom slučaju, nadam se da će englezi izgubiti sve tri utakmice jer su dosadniji za gledati od grka u najdefenzivnijem izdanju.
matsuda

#59 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by matsuda »

odesveuhonduras wrote:neki reflex govori da su francuzi puno bolja ekipa od francuza i da će ih mlatnuti lako ali opet razum kaže da englezi igraju tvrdo i da ih nije lako probiti.

U svakom slučaju, nadam se da će englezi izgubiti sve tri utakmice jer su dosadniji za gledati od grka u najdefenzivnijem izdanju.

:shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moze se reci: Francuzi nadjebali sami sebe :lol: :lol: :lol: :lol:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#60 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

matsuda wrote:
odesveuhonduras wrote:neki reflex govori da su francuzi puno bolja ekipa od francuza i da će ih mlatnuti lako ali opet razum kaže da englezi igraju tvrdo i da ih nije lako probiti.

:shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moze se reci: Francuzi nadjebali sami sebe :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

ili da bi honduras trebao malo u krevet :D

ps. na prvu sam kontao jel se ovaj stvarno ovoliko smije što sam rekao da su francuzi bolja ekipa od engleza? wth??? :D
Jack Be Nimble

#61 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Jack Be Nimble »

Ma ja mislim da ce Englezi uzeti EURO...idu bez ikakvog tereta, imam osjecaj da nijedne novine na ostrvu ne pisu o Englezima, nemaju nista da izgube. Svako ocekuje da ce prije kuci nego sto ce razglednice stici.
odesveuhonduras

#62 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Jack Be Nimble wrote:Ma ja mislim da ce Englezi uzeti EURO...idu bez ikakvog tereta, imam osjecaj da nijedne novine na ostrvu ne pisu o Englezima, nemaju nista da izgube. Svako ocekuje da ce prije kuci nego sto ce razglednice stici.
ma pišu itekako s tim da na silu forsiraju to "niko od njih ništa ne očekuje"...
strong69

#63 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by strong69 »

Ocekujem ispadanje supacke francuske reprezentacije uz koju stoje i FIFA i UEFA i guraju je tamo gdje objektivno nije zasluzila. Prvo preko Iraca (Henry rukom dao gol) pa onda i preko nas (sumnjiv penal).

S obzirom da su im odnosi u reprezentaciji losi, da imaju prepotentne zvijezde koje ne postuju ni selektore ni zastavu i dres ja ocekujem lose igre i povratak kuci.
Gandalf

#64 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Gandalf »

strong69 wrote:Ocekujem ispadanje supacke francuske reprezentacije uz koju stoje i FIFA i UEFA i guraju je tamo gdje objektivno nije zasluzila. Prvo preko Iraca (Henry rukom dao gol) pa onda i preko nas (sumnjiv penal).

S obzirom da su im odnosi u reprezentaciji losi, da imaju prepotentne zvijezde koje ne postuju ni selektore ni zastavu i dres ja ocekujem lose igre i povratak kuci.
:thumbup: Francuzima želim samo najgore na ovom Euru
Muhamed Đakmić

#65 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Muhamed Đakmić »

Švedi su jedna od najefikasnijih evropskih ekipa, i jedna od ekipa u najboljoj formi. Ovaj selektor forsira Ibrahimovića u nekoj ulozi playmakera, imaju dobra i brza krila, Toivonena da pomaže Ibrahimoviću u napadu i uopšte ne igraju loš i dosadan fudbal kao što su ranije igrali.
Logovan

#66 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Logovan »

Francuska - Engleska 1:1
Ukrajina - Švedska 0:2
Ovako će da bude. :-D
cvrčak_na_hedonizmu

#67 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Ono čega se bojim, iako sam pisao da je Francuska ubjedljivo najjača u grupi, jesu "pehovi" koji su zadesili Engleze. Nema Runija prve dvije utakmice, nema Lamparda, Berija :-) Vrlo "tanka" ekipa Engleske, neuvjerljiva, loši na pripremama, mediji ništa ne očekuju od njih i sada haman svi očekuju pobjedu Francuske :D E pa obično to ne bude tako. Engleska će igrati zatvoreno kao što je Hodžson nagovijestio, na kontre i to može biti problem. Sva tri znaka su opticaju te imam osjećaj da su preskočiti klađenje na Francusku, možda live na kartone sa nekim manjim iznosom.

Više mi se Švedi čine da će pobijediti. Neko je već napisao da im Ibrahimović igra pleja, odnosno osim golova ima ulogu povremenog kreatora što je dobro, u napadu ga mogu odsjeći ako pokriju vezni red, u veznom redu ga ne mogu zaustaviti, nema šanse. Švedi imaju dobrih napadača tipa Elmandera, Toivonena, Rozenberga.

Vrlo zanimljiv dan :D
cvrčak_na_hedonizmu

#68 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Jedan prijedlog za opkladu, ne čini se nelogičan. Francuska i Engleska se ne vole previše, sudija je Talijan Nicola Rizzoli, linija kartona je 4,5 što je po meni pošteno, moglo bi ovo da ode u over. U bitnim utakmica daje dosta kartona tipa Inter Juve 7 komada, CG Češka 7, Inter Milan 7 itd.

Eto, neko objektivno razmišljanje :D
sumirprimus

#69 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by sumirprimus »

kad igraju veceras prvu il drugu?
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#70 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by I am Happy »

Ceveras ce biti krvavo :D
Muhamed Đakmić

#71 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Muhamed Đakmić »

Prva su Francuzi i Englezi.

Nego, i ja se Engleza pribojavam. Generalno, i Engleska i Francuska ulaze kao totalne nepoznanice na prvenstvo i totalno su nepredvidive. Francuzi imaju nekakav niz bez poraza, ali većinom su to guzovače protiv malih ekipa tipa pobjede protiv Islanda od 3-2 neki dan, kad su gubili 2-0. Nisu mi nimalo ubjedljivi, a šta tek reći za Engleze. Mogao bi neko od njih i bljesnuti pa doći do samog kraja, jer ja još uvijek u ovih 6 dosadašnjih utakmica nisam vidio ekipu da je baš dominantna i sigurna.
Stari

#72 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Stari »

Veliko iznenadjenje u pocetnoj postavi svedke veceras.

Markus Rosenberg (Werder Bremen  Racing Santader ) ce zapoceti veceras protiv Ukrajine u vrhu napada. Po mnogima veliko iznenadjenje. Vecina je vjerovala da ce Johan Elmander biti izveden na toj poziciji, medjutim, on veceras pocinje na klupi.

Prije jedva nesto vise od godinu dana je Rosenberg odbio igrati za svedsku reprezentaciju iz razloga , kako je naveo, sto je imao poteskoca u pronalazenju motivacije. Ali kad ga je selektor Hamren zvao telefonom proljetos Markus se ipak nije puno dvoumio i prihvatio neocekivanu pozivnicu da kao 23-ci igrac upotpuni listu putnika u Ukrajinu – sve zahvaljujuci tome sto je jedan drugi kandidat (John Guidetti - Feyenoord) morao zbog bolesti odustati od turnira.

Na sredini terena, kao ipak nesto manje iznenadjenje, ce
Elm zamijeniti veterana Svenssona u ulozi defanzivnog veznjaka.

U odbrambenoj 4-ci je najavljen Andreas Granquist umjesto do sad skoro pa redovnog Jonasa Olssona. Jutros izdiktiran sastav vikinga za vecernji susret glasi:

1 Andreas Isaksson
- 2 Mikael Lustig, 3 Olof Mellberg, 4 Andreas Granqvist, 5 Martin Olsson
- 6 Rasmus Elm, 9 Kim Källström - 7 Sebastian Larsson, 20 Ola Toivonen -
- 10 Zlatan Ibrahimovic
- 22 Markus Rosenberg
sumirprimus

#73 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by sumirprimus »

Yahel wrote:Ceveras ce biti krvavo :D
bojim se i za engleze i za francuze,previse tamnoputih po ukusu domaČina :D
todd_smith

#74 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska