GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

zlajapravaraja

#51 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by zlajapravaraja »

cindrlimindrli wrote:Ne bih ja Hrvatsku tek tako otpisao, klosari imaju taj neki kult reprezentacije da cak i kad su objektivno truba
njima podje za rukom da nesto naprave. Odigrace remi sa Spancima, uzece Italiju i onda ako budu imali svoj balkanski dan sve zasrati sa Ircima. :D
:lol: :thumbup:
aveos

#52 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

frngla wrote:italija uzima prvo mjesto u grupi ubijedjen sam u to... isto tako sam siguran da ce hrvati podbaciti totalno (mada bih volio da to ne bude tako), a spanci ce biti drugi... hrvatskoj je samo ostalo ime i rang lista fife od one hrvatske iz 98-e...
A proslo Euro kad su jednom nogom u polufinalu bili,a u grupi razvalili Svabe sa 70% posjedom lopte 8-)
Meho Kodro

#53 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

frngla wrote:italija uzima prvo mjesto u grupi ubijedjen sam u to... isto tako sam siguran da ce hrvati podbaciti totalno...
Hrvatska je ionako uz Irsku autsajder u grupi, po kladionicama, po svemu...tako da je tesko mnogo podbaciti kad ni ocekivanja nisu velika

Samo malobrojni ocekuju neki "boom" Hrvatske na EURU, tesko da ce i vradzbine vatrenih hrvatskih navijaca pomoci :)

Image
Edin H.

#54 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Edin H. »

-LIBERO- wrote:Bio sam najavio da cu navijati za Irsku, ali zaista poslije pogledane ove utakmice protiv nas, jednostavno Irci nemaju sta traziti ni protiv Spanije ni protiv Italije, a Boga mi tesko da mogu nesto i protiv Hrvatske. Zaista razocaravajuce lose izgledaju Irci. Mada, vjerovatno, ce se to dodatno popraviti do EP, ali ne djeluje obecavajuce nikako :D
Kako li tek onda mi kotiramo u tvojim vizijama :roll: , nismo mi bas tolike tarabe kao sto ti mislis, pa nas je tek tako lako razvaliti.
aveos

#55 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

Meho Kodro wrote:
frngla wrote:italija uzima prvo mjesto u grupi ubijedjen sam u to... isto tako sam siguran da ce hrvati podbaciti totalno...
Hrvatska je ionako uz Irsku autsajder u grupi, po kladionicama, po svemu...tako da je tesko mnogo podbaciti kad ni ocekivanja nisu velika

Samo malobrojni ocekuju neki "boom" Hrvatske na EURU, tesko da ce i vradzbine vatrenih hrvatskih navijaca pomoci :)

Image
Kazes vatrene??
Image
East_side

#56 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by East_side »

aveos wrote:Kazes vatrene??
Image
Hoćemo još! :oops: :mrgreen:
2407

#57 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Italiju opet potresa skandal u fudbalu. Zadnji put ih je potreso pred svjetsko pa ga osvojise, sad je Euro na redu
El_comadante

#58 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by El_comadante »

Španija i Italija idu dalje to je moje mišljenje.
Bosanski_kralj

#59 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Bosanski_kralj »

Italija će, po običaju, grupu proći na jedvite jade i onda suvereno doći do titule. :oops:
uhljebljeni dvopek

#60 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by uhljebljeni dvopek »

Italija je u globalu najmanje desetkovana ekipa u Grupi C jer nema povrijedjenih.U kvalifikacijama su najmanje primili golova. (2)

Ako uzmemo zadnju liniju Buffon + Chielini,Barzagli,Bonucci koji su najbolja Juventusova odbrana u Seriji A (bez poraza,najmanje primljenih golova) i dodamo tu Maggija i ostale, Italija je faktički superbna nazad kao i uvijek.
Sredina:
Pirlo preporodjen(igrač Serije A za proteklu sezonu) ima klupskog kolegu Marchisia tu uz ostale provjerene.Prije svega mislim na De Rossija.
Napad je možda i najslabija karika.Odlični Giovinco i Di Natalle u super formi,ali su omaleni...kao i Cassano....pa zato sam mišljenja da Balotelli mora igrati...pih
Španija je drugi favorit.

Inače su Hrvati bili kobni Italiji...dok Irce glat optisujem...
Mr. Brightside

#61 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Mr. Brightside »

Gromee wrote:Protiv Hrvatske će na ovom euru navijat samo četnici i njihovi saveznici. Ostali ljudi sa balkana su za susjede bez dileme.
kako je bilo? :D
on odozgo on odozdo on odozgo on odozdo on odozgo on odozdo žvijuuuuuuc

kanader :D

izlazite izlazite izlazite izlazite izlazite :lol:
svi napolje! njih dvojica vamo vas dvojica vamo :D

:lol: :-) :run:
Last edited by Mr. Brightside on 28/05/2012 17:56, edited 1 time in total.
chandler f

#62 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by chandler f »

Bilićev vjerovatni sastav za Irsku

Image
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#63 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by bordo gandalf »

Španci i talijani prolaze dalje :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#64 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by -LIBERO- »

Edin H. wrote:
-LIBERO- wrote:Bio sam najavio da cu navijati za Irsku, ali zaista poslije pogledane ove utakmice protiv nas, jednostavno Irci nemaju sta traziti ni protiv Spanije ni protiv Italije, a Boga mi tesko da mogu nesto i protiv Hrvatske. Zaista razocaravajuce lose izgledaju Irci. Mada, vjerovatno, ce se to dodatno popraviti do EP, ali ne djeluje obecavajuce nikako :D
Kako li tek onda mi kotiramo u tvojim vizijama :roll: , nismo mi bas tolike tarabe kao sto ti mislis, pa nas je tek tako lako razvaliti.
Pa razlika je u mentalitetima. Ne podcijenjujem niti precijenjujem nikoga u ovom mom prijasnjem postu. Cisto znam nas mentalni sklop, i znam kojom su logikom nasi igraci usli u onu utakmicu sa Ircima, a i znam da se vec uveliko derneci , cuga i razmislja o provodu i sl..i to je preokupacija vecina nasih . A Irci, Irci su u procesu uigravanja, u karantinu, vec dovoljno dugo su zajedno..fokusirani su na to EP koje pred njima i sigurno su barem 80% ozbiljnije usli u onaj mec protiv nas, nego nas igraci.

Budu li Irci pruzali partije u razini one utakmice protiv nas, nigdje ih nece biti. Moraju svoju formu dici, i to ozbiljno, da bi se mogli nositi sa, prije svega, individualnim kvalitetima ovih reprezentacija sa kojima su u grupi.

I da, nisam ja protiv Iraca, dapace :D , cak cu i navijati za njih na ovom EP ;-)
Last edited by -LIBERO- on 28/05/2012 19:09, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#65 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Muhamed Đakmić »

Irci su u odnosu na nas veliki profesionalci, ali zato s fudbalom veze nemaju. Odnosno s loptom, mozda je bolje reci. Nadoknadili su to protiv nas radom, a dzaba nama sto nam stoperi bolje lopte igraju nego irski playmakeri, kad momci noc pred utakmicu cugu isforsiraju.
gost iz ZG

#66 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by gost iz ZG »

East_side wrote:
aveos wrote:Kazes vatrene??
Image
Hoćemo još! :oops: :mrgreen:
8-)
Image
LSD

#67 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

Sarajevo1946 wrote:Irci su u odnosu na nas veliki profesionalci, ali zato s fudbalom veze nemaju. Odnosno s loptom, mozda je bolje reci. Nadoknadili su to protiv nas radom, a dzaba nama sto nam stoperi bolje lopte igraju nego irski playmakeri, kad momci noc pred utakmicu cugu isforsiraju.
Naši stoperi su rinaka neobrezana, a kamoli neki tehnicari ;-) ...neki dan su nas irci rasturili i rasuli ko rižu u drugom poluvremenu....pogodili dvije precke, imali još par zicera koje je , na svu srecu, odbranio Begović i spasio nas potopa.

Mi smo inace prvaci svijeta u samo-hvalisanju preko svake mjere (tipa Naši stoperi su bolji tehnicari nego njihovi playmakeri) i ismijavanju drugih (tipa Irci veze nemaju sa fudbalom i loptom) i onda se desi da nas ljudi ponižavaju na terenu....nikako da naucimo lekcije, a šamari nas redovno pucaju.
Russki

#68 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Russki »

Spanjolci i Talijani idu dalje.
Nema nista od Hrvatske.
Meho Kodro

#70 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

Bilić otkrio sastav koji će istrčati protiv Irske!

Image

GLAVNA vijest iz Bad Tatzmannsdorfa glasi - Slaven Bilić nagovijestio je sastav kojeg misli poslati na Irce u prvoj utakmicu na Euru!

U Poznanju bi se izabranicima Giovannija Trapattonija trebala suprotstaviti ova Hrvatska, u formaciji 4-4-2: Pletikosa - Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić - Srna, Dujmović, Modrić, Perišić - Mandžukić, Jelavić.

Bilić je tako potvrdio nagađanja nakon sinoćnjeg treninga u oazi mira na istoku Austrije, gdje će reprezentacija raditi ostati sve do petka i odlaska u Oslo, gdje će s Norveškom u subotu igrati prijateljsku utakmicu.

Je li Bilić s ovim pili naopako, ostaje za vidjeti, ali činjenica je da pored ozlijeđenih Lovrena i Šimunića hrvatska obrana ni ne može izgledati drukčije, osim ako se Nane ne odluči vratiti Srnu na desnog beka.

Najviše glavobolje Biliću zadaje situacija s Dejanom Lovrenom - stopera Lyona i dalje muči Ahilova tetiva, a vremena za odluku koja će 23 igrača povesti u Poljsku sve je manje. Sutra Bilić mora odlučiti...

"Čekat ću ga do zadnje sekunde, mi nismo reprezentacija koja si može dozvoliti toliki luksuz da otpiše takvog igrača", poručio je Bilić.

edit:
nisam vidio sastav vec pise u postu povise, ali da ne brisem sad...
Last edited by Meho Kodro on 28/05/2012 21:53, edited 2 times in total.
Muhamed Đakmić

#71 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Muhamed Đakmić »

LSD wrote:
Sarajevo1946 wrote:Irci su u odnosu na nas veliki profesionalci, ali zato s fudbalom veze nemaju. Odnosno s loptom, mozda je bolje reci. Nadoknadili su to protiv nas radom, a dzaba nama sto nam stoperi bolje lopte igraju nego irski playmakeri, kad momci noc pred utakmicu cugu isforsiraju.
Naši stoperi su rinaka neobrezana, a kamoli neki tehnicari ;-) ...neki dan su nas irci rasturili i rasuli ko rižu u drugom poluvremenu....pogodili dvije precke, imali još par zicera koje je , na svu srecu, odbranio Begović i spasio nas potopa.

Mi smo inace prvaci svijeta u samo-hvalisanju preko svake mjere (tipa Naši stoperi su bolji tehnicari nego njihovi playmakeri) i ismijavanju drugih (tipa Irci veze nemaju sa fudbalom i loptom) i onda se desi da nas ljudi ponižavaju na terenu....nikako da naucimo lekcije, a šamari nas redovno pucaju.
To sam onako napisao da oslikam kakva je nasa svijest i shvatanje reprezentacije, mada generalno, mislim da su i Spahic i Papac kreativniji od onog Gibsona, a on im je ko playmaker, sta vec. Poenta je bila, imamo stvarno talentovanu reprezentaciju, ekipu koja zna igrati lopte, i koja ne bi trebala da ima ove djecije bolesti tipa grckih remija sa Latvijom, hrvatskih kikseva protiv Gruzije i slicno, jer imamo stvarno puno talentovanih pojedinaca koji napokon lice na tim, ali imamo neke druge boljke. Pa ovi Irci da imaju kvaliteta ko mi u cisto fudbalskom smislu igrali bi polufinale Eura. Ali jebiga, zato Robbie Keane rebra ostavi kod Pandze, a Dzeko se setka. Pjanic nesto bi ne bi, Medunjanin krene pa stane, Lulic dribla samog sebe.
2407

#73 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Napili se na Soldadov racun pa ga poslali taksijem kuci, odakle ce pratiti Euro, jer po njih ce doci reprezentativni bus :lol:
2407

#74 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Evo i finalni spisak talijana.

Goalkeepers: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain);

Defenders: Abate (Milan), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino);

Midfielders: De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus);

Forwards: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma).

Forza Azzuri!!!
fortaleza

#75 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by fortaleza »

chandler f wrote:Bilićev vjerovatni sastav za Irsku

Image
Srnu na desnog bočnog jer je u zadnjih par godina izgubio na prodornosti, a u obrani je bolji od Vide koji stalno ispada, a Iličevića koji je podcijenjen, ali dosta dobar igrač staviti na Srnino mjesto... Tako bi Hrvatska napokon bila prodornija preko krila Perišića i Iličevića, tu bi najviše profitirao Jelavić preko njihovih ubacivanja u 16 metara.
Locked