GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi B?

Danska
13
6%
Holandija
56
28%
Njemačka
109
54%
Portugal
24
12%

Total votes: 202

BHF_Manijak

#51 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by BHF_Manijak »

Sto bi se prekidala i koja ba utakmica?? :roll:
Logovan

#52 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote:Sto bi se prekidala i koja ba utakmica?? :roll:
I ja se isto pitam, valjda će nam pojasniti. :D
Baltazar_khan

#53 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Baltazar_khan »

možda je mislio na tamnopute holanđane i na to što je rekao platini da se prekidaju utakmice u slučaju rasizma.
BHF_Manijak

#54 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by BHF_Manijak »

Baltazar_khan wrote:možda je mislio na tamnopute holanđane i na to što je rekao platini da se prekidaju utakmice u slučaju rasizma.
JEl on fakat misli da bi se Holandjani povukli sa terena i hipoteticki da se dese ti povici? Ja mislim da ne bi, UEFA bi pored kazne organizatoru ili kome vec debelo po djepu opalila i Holandeze jer povlacenje s terena ukoliko ti ne prijeti direktna fizicka opasnost je jedna od najgorih stvari koje mozes uraditi kao ekipa.
Industrialyzer

#55 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Industrialyzer »

Sutra Holandija relativno lagano uzima a Njemacka 2:1 uzima Portugal 8-)
todd_smith

#56 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by todd_smith »

Industrialyzer wrote:Sutra Holandija relativno lagano uzima a Njemacka 2:1 uzima Portugal 8-)
tipovao sam 2-1 za Svabe ranije, ali ne znam nekako su mi suhveli pozada, jos ko zna kako ce pola Bavaraca reagovati na razocarenje od sezone iza njih

Nadam se da ce natrpati one cigane ko` Engleze i Argentince 2010te, ali tesko
Industrialyzer

#57 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Industrialyzer »

I ja sam tipovao 2:1. Siguran sam da ce Portugal dati gol , Ronaldo je u nekoj vanzemaljskoj formi , dovoljna su dva slobodnjaka na utakmici i tu je pogdak 100%
cyprus

#58 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by cyprus »

Sutra će Holandija demolirat Dance, a Portugal će biti tvrđi orah Švabama nego što se misli...
todd_smith

#59 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
Baltazar_khan wrote:možda je mislio na tamnopute holanđane i na to što je rekao platini da se prekidaju utakmice u slučaju rasizma.
JEl on fakat misli da bi se Holandjani povukli sa terena i hipoteticki da se dese ti povici? Ja mislim da ne bi, UEFA bi pored kazne organizatoru ili kome vec debelo po djepu opalila i Holandeze jer povlacenje s terena ukoliko ti ne prijeti direktna fizicka opasnost je jedna od najgorih stvari koje mozes uraditi kao ekipa.
nemaju sta Holandjani tu, "vlast" je FIFA/UEFA dala sudiji, tako da sudija odlucuje da li ce se nastaviti igra ili ne
BHF_Manijak

#60 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by BHF_Manijak »

Ja sam danas cito da su Holandzani rekli da ce ukoliko se slicno desi na stadionu reci sudiji da ih povuce sa terena, a ne da je UEFA dala instrukcije.
todd_smith

#61 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by todd_smith »

i ja sam danas citao da Dzeko ide u Galatasaray :mrgreen:
BHF_Manijak

#62 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by BHF_Manijak »

todd_smith wrote:i ja sam danas citao da Dzeko ide u Galatasaray :mrgreen:
E jebi ga, aj ti ozbiljno govorim a ti se uhvatio zajebavati. :roll: Hajd nabaci link gdje pise da e UEFA dala instruckije.
todd_smith

#63 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
todd_smith wrote:i ja sam danas citao da Dzeko ide u Galatasaray :mrgreen:
E jebi ga, aj ti ozbiljno govorim a ti se uhvatio zajebavati. :roll: Hajd nabaci link gdje pise da e UEFA dala instruckije.
http://www.independent.ie/sport/soccer/ ... 32510.html
UEFA president Michel Platini said on Wednesday referees would halt or even abandon matches if there was serious racism from the stands during Euro 2012.
sta je jos gore, Holandija se nije uopste zalila u vezi onog treninga :-)
m-m

#64 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by m-m »

Ako Van Persie bude u formi Holandija ce pregazit i Dansku i Pogance...

A Njemacka... kao sto legenda Gari Lineker rece, fudbal je igra u kojoj igraju 22 igraca a na kraju uvijek pobjede Nijemci... Tako da su oni za mene jedni od favorita da dobiju evropsko, ove godine su jaki ko zemlja.

U koju boju li ce Ronaldo nokte lakirat za prvu tekmu :-)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#65 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by odesveuhonduras »

svašta ovdje može biti, razlike među ekipama su male.. ipak čini mi se da portugal ima neku psihičku blokadu i da ih to može koštati prolaza, nevjerovatno je kako nekad ne mogu dati gol, a takve napadačke opcije imaju. inače imaju ekipu koja se može sasvim ravnopravno nositi i sa holanđanima i sa švabima..
cvrčak_na_hedonizmu

#66 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Dvije stvari me zanimaju u ovoj grupi. Prva je kako će Švabe "podnijeti forsiranje" igrača Bayerna u odnosu na Dortmundove igrače ( kompletna odbrana je Bayernova ako sam dobro upratio osim jednog štopera - Nojer, Badštuber, Lam i Boateng ) + imam osjećaj dva veznjaka opet Bayernova.

Druga stvar je prilično tanka odbrana Holandije + spominjane ozljede mada vjerujem da tu ima i nekog taktičkog nadmudrivanja i laganja.

Zbog svega navedenog očekujem prolaz Portugala i Švaba/Holandije :D Eto, malo u kontru al sa razlogom :D
Muhamed Đakmić

#67 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Muhamed Đakmić »

Portugalci niti imaju razvijen sistem, niti imaju kvalitetnog veznjaka. Nisu oni nivo Holanđana, a Švabe su za njih Svemirci. Imaju najbolja krila na turniru, ali džaba to kad nema nikoga u veznom redu da dijeli lopte. Možda Moutinho, ali daleko je on od nivoa koji su postavili Rui Costa i Deco. Doduše, napadat će ih i Nijemci i Holanđani, mogli bi oni tu i iznenaditi. Drugačije igraju kad se prilagođavaju protivniku, odnosno kad se protivnik otvori protiv njih. Kad igraju protiv kontraša i bunkeraša pate se.
cvrčak_na_hedonizmu

#68 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Mutinjo, Veloso i Meireleš nisu neki kreativci ( osim kada igraju protiv nas ) :oops: ali sa strašnim krilima, dobrim defanzivnim, trkačkim veznim redom koji zna dodati, nisu baš duduci i ćelovinama u odbrani prilično sam ubijeđen da mogu napraviti problem(e) Švabama i Holandiji jer će se upravo to i desiti ako budu pametni, pustiće Švabe i Holandiju da napada i trčati im kontre. Ako tako bude i ne budu fulali zicere, biće zajebano.
BHF_Manijak

#69 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by BHF_Manijak »

Loewa sam izuzetno cijeni, ustvari i sad ja njega cijenim, ali mi je lik totalno pao u ocima sa ocim sastavom kojeg cu sutra izvesti!!! :roll: :roll: Fuj, jebo ga i Mertesacker i Badstuber, pored kojih Hummels mjesta nema! Ne mogu da vjerujem majkemi, dosad sam raji na forumu vise ali moram ponovit majkemi, od Mertesackera dugo goreg stopera nisam gledo a da u jacoj ekipi igra, lik sa svojih 196 ne moze jebenog duela u zraku dobiti! Totalno sam alergican na samu njegovu pojavu, a na igru posebno!

Bezveze totalno ispasta Dortmundov blok, posebno Hummels i Schmelzer, koji je pravi moderni bek za razliku od Boatenga! Opasan naprijed, nazad dobar. Boatenga samog da puste ne bi znao centrirati! :roll:
Doduse ima i toga da se Dortmundovi igraci nekako slabo snalaze u repci, ali mislim da je jedan od razloga Loewovo nepovjerenje spram njih, za razliku od Kloppa koji im slijepo vjeruje.

Dakle sutrasnji sastav 99% je:

Neuer-Lahm-Mertesacker-Badstuber-Boateng-Khedira-Schweinsteiger-Podolski-Ozil-Muller-Klose.

U sastavu su dvojica igraca koji oko pola godine nisu igrali, Klose i Mertesacker, na sta ce to izaci, vidjet cemo! :roll:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#70 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by odesveuhonduras »

ma ja ne kontam ni to forsiranje Klosea pored Gomeza... taktike, folovi-golovi, ali Klose ničim ne zaslužuje da bude ispred Gomeza
todd_smith

#71 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by todd_smith »

Iznenadjen bi pravo bio ako Klose dobije vecu minutazu od Gomeza
cyprus

#72 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:Loewa sam izuzetno cijeni, ustvari i sad ja njega cijenim, ali mi je lik totalno pao u ocima sa ocim sastavom kojeg cu sutra izvesti!!! :roll: :roll: Fuj, jebo ga i Mertesacker i Badstuber, pored kojih Hummels mjesta nema! Ne mogu da vjerujem majkemi, dosad sam raji na forumu vise ali moram ponovit majkemi, od Mertesackera dugo goreg stopera nisam gledo a da u jacoj ekipi igra, lik sa svojih 196 ne moze jebenog duela u zraku dobiti! Totalno sam alergican na samu njegovu pojavu, a na igru posebno!

Bezveze totalno ispasta Dortmundov blok, posebno Hummels i Schmelzer, koji je pravi moderni bek za razliku od Boatenga! Opasan naprijed, nazad dobar. Boatenga samog da puste ne bi znao centrirati! :roll:
Doduse ima i toga da se Dortmundovi igraci nekako slabo snalaze u repci, ali mislim da je jedan od razloga Loewovo nepovjerenje spram njih, za razliku od Kloppa koji im slijepo vjeruje.

Dakle sutrasnji sastav 99% je:

Neuer-Lahm-Mertesacker-Badstuber-Boateng-Khedira-Schweinsteiger-Podolski-Ozil-Muller-Klose.

U sastavu su dvojica igraca koji oko pola godine nisu igrali, Klose i Mertesacker, na sta ce to izaci, vidjet cemo! :roll:
Upravu si... izbor mu je bezveze pravo :oops: Jedino što ja Löwa nisam ni ranije nešto naročito cijenio :mrgreen:
Last edited by cyprus on 09/06/2012 00:29, edited 2 times in total.
Muhamed Đakmić

#73 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Muhamed Đakmić »

Ma po meni je zaslužio. Gomez u reprezentaciji nikad nije dao ni blizu onoga što daje Klose.
BHF_Manijak

#74 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by BHF_Manijak »

Hajd opet Klose inekako, mada je definitivno Gomez u boljoj formi, cak je i u prijatelsjkoj sad gol zabio, no manja je definitivno razlika izmedju Klosea i Gomeza (Sto se kvalitete tice) nego li izmedju Mertea i Hummelsa!!!
A u drugu ruku, neposteno i supacki je naspram truda ostalih igraca da neki igraju zbog ranijih zasluga (to je prije bio Podolski, sad Klose i Merte), time se novajlija porucuje "ko vas jebe, i vas i vasu formu i napredak u odnosu na ranije, igrat ce vec provjerene snage" umjesto da nagradi trud Borussijinih igraca i njihovo progres. :roll:

@Cypruse, sto to nisi cijenio rad Loewa, unaprijedio je pravo igru Njemacke :) Sad bar igraju i za oko lijepo, za razliku od njihove klasicne dosadne igre i trke koja ih krasi decenijama prije toga. :mrgreen:
Logovan

#75 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Logovan »

Holandija - Danska 3:0
Njemačka - Portugal 2:1

Mislim da imam zagarantovanih 6 bodova, a uz malo sreće mogao bi se pogoditi jedan rezultat od ove dvije utakmice. :-D
Locked