GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#51 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Sto bi se prekidala i koja ba utakmica?? 
- Logovan
#52 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
I ja se isto pitam, valjda će nam pojasniti.BHF_Manijak wrote:Sto bi se prekidala i koja ba utakmica??
- Baltazar_khan
#53 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
možda je mislio na tamnopute holanđane i na to što je rekao platini da se prekidaju utakmice u slučaju rasizma.
- BHF_Manijak
#54 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
JEl on fakat misli da bi se Holandjani povukli sa terena i hipoteticki da se dese ti povici? Ja mislim da ne bi, UEFA bi pored kazne organizatoru ili kome vec debelo po djepu opalila i Holandeze jer povlacenje s terena ukoliko ti ne prijeti direktna fizicka opasnost je jedna od najgorih stvari koje mozes uraditi kao ekipa.Baltazar_khan wrote:možda je mislio na tamnopute holanđane i na to što je rekao platini da se prekidaju utakmice u slučaju rasizma.
- Industrialyzer
#55 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Sutra Holandija relativno lagano uzima a Njemacka 2:1 uzima Portugal 
-
todd_smith
#56 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
tipovao sam 2-1 za Svabe ranije, ali ne znam nekako su mi suhveli pozada, jos ko zna kako ce pola Bavaraca reagovati na razocarenje od sezone iza njihIndustrialyzer wrote:Sutra Holandija relativno lagano uzima a Njemacka 2:1 uzima Portugal
Nadam se da ce natrpati one cigane ko` Engleze i Argentince 2010te, ali tesko
- Industrialyzer
#57 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
I ja sam tipovao 2:1. Siguran sam da ce Portugal dati gol , Ronaldo je u nekoj vanzemaljskoj formi , dovoljna su dva slobodnjaka na utakmici i tu je pogdak 100%
- cyprus
#58 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Sutra će Holandija demolirat Dance, a Portugal će biti tvrđi orah Švabama nego što se misli...
-
todd_smith
#59 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
nemaju sta Holandjani tu, "vlast" je FIFA/UEFA dala sudiji, tako da sudija odlucuje da li ce se nastaviti igra ili neBHF_Manijak wrote:JEl on fakat misli da bi se Holandjani povukli sa terena i hipoteticki da se dese ti povici? Ja mislim da ne bi, UEFA bi pored kazne organizatoru ili kome vec debelo po djepu opalila i Holandeze jer povlacenje s terena ukoliko ti ne prijeti direktna fizicka opasnost je jedna od najgorih stvari koje mozes uraditi kao ekipa.Baltazar_khan wrote:možda je mislio na tamnopute holanđane i na to što je rekao platini da se prekidaju utakmice u slučaju rasizma.
- BHF_Manijak
#60 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Ja sam danas cito da su Holandzani rekli da ce ukoliko se slicno desi na stadionu reci sudiji da ih povuce sa terena, a ne da je UEFA dala instrukcije.
-
todd_smith
#61 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
i ja sam danas citao da Dzeko ide u Galatasaray 
- BHF_Manijak
#62 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
E jebi ga, aj ti ozbiljno govorim a ti se uhvatio zajebavati.todd_smith wrote:i ja sam danas citao da Dzeko ide u Galatasaray
-
todd_smith
#63 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
http://www.independent.ie/sport/soccer/ ... 32510.htmlBHF_Manijak wrote:E jebi ga, aj ti ozbiljno govorim a ti se uhvatio zajebavati.todd_smith wrote:i ja sam danas citao da Dzeko ide u GalatasarayHajd nabaci link gdje pise da e UEFA dala instruckije.
sta je jos gore, Holandija se nije uopste zalila u vezi onog treningaUEFA president Michel Platini said on Wednesday referees would halt or even abandon matches if there was serious racism from the stands during Euro 2012.
-
m-m
#64 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Ako Van Persie bude u formi Holandija ce pregazit i Dansku i Pogance...
A Njemacka... kao sto legenda Gari Lineker rece, fudbal je igra u kojoj igraju 22 igraca a na kraju uvijek pobjede Nijemci... Tako da su oni za mene jedni od favorita da dobiju evropsko, ove godine su jaki ko zemlja.
U koju boju li ce Ronaldo nokte lakirat za prvu tekmu
A Njemacka... kao sto legenda Gari Lineker rece, fudbal je igra u kojoj igraju 22 igraca a na kraju uvijek pobjede Nijemci... Tako da su oni za mene jedni od favorita da dobiju evropsko, ove godine su jaki ko zemlja.
U koju boju li ce Ronaldo nokte lakirat za prvu tekmu
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#65 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
svašta ovdje može biti, razlike među ekipama su male.. ipak čini mi se da portugal ima neku psihičku blokadu i da ih to može koštati prolaza, nevjerovatno je kako nekad ne mogu dati gol, a takve napadačke opcije imaju. inače imaju ekipu koja se može sasvim ravnopravno nositi i sa holanđanima i sa švabima..
- cvrčak_na_hedonizmu
#66 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Dvije stvari me zanimaju u ovoj grupi. Prva je kako će Švabe "podnijeti forsiranje" igrača Bayerna u odnosu na Dortmundove igrače ( kompletna odbrana je Bayernova ako sam dobro upratio osim jednog štopera - Nojer, Badštuber, Lam i Boateng ) + imam osjećaj dva veznjaka opet Bayernova.
Druga stvar je prilično tanka odbrana Holandije + spominjane ozljede mada vjerujem da tu ima i nekog taktičkog nadmudrivanja i laganja.
Zbog svega navedenog očekujem prolaz Portugala i Švaba/Holandije
Eto, malo u kontru al sa razlogom 
Druga stvar je prilično tanka odbrana Holandije + spominjane ozljede mada vjerujem da tu ima i nekog taktičkog nadmudrivanja i laganja.
Zbog svega navedenog očekujem prolaz Portugala i Švaba/Holandije
- Muhamed Đakmić
#67 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Portugalci niti imaju razvijen sistem, niti imaju kvalitetnog veznjaka. Nisu oni nivo Holanđana, a Švabe su za njih Svemirci. Imaju najbolja krila na turniru, ali džaba to kad nema nikoga u veznom redu da dijeli lopte. Možda Moutinho, ali daleko je on od nivoa koji su postavili Rui Costa i Deco. Doduše, napadat će ih i Nijemci i Holanđani, mogli bi oni tu i iznenaditi. Drugačije igraju kad se prilagođavaju protivniku, odnosno kad se protivnik otvori protiv njih. Kad igraju protiv kontraša i bunkeraša pate se.
- cvrčak_na_hedonizmu
#68 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Mutinjo, Veloso i Meireleš nisu neki kreativci ( osim kada igraju protiv nas )
ali sa strašnim krilima, dobrim defanzivnim, trkačkim veznim redom koji zna dodati, nisu baš duduci i ćelovinama u odbrani prilično sam ubijeđen da mogu napraviti problem(e) Švabama i Holandiji jer će se upravo to i desiti ako budu pametni, pustiće Švabe i Holandiju da napada i trčati im kontre. Ako tako bude i ne budu fulali zicere, biće zajebano.
- BHF_Manijak
#69 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Loewa sam izuzetno cijeni, ustvari i sad ja njega cijenim, ali mi je lik totalno pao u ocima sa ocim sastavom kojeg cu sutra izvesti!!!
Fuj, jebo ga i Mertesacker i Badstuber, pored kojih Hummels mjesta nema! Ne mogu da vjerujem majkemi, dosad sam raji na forumu vise ali moram ponovit majkemi, od Mertesackera dugo goreg stopera nisam gledo a da u jacoj ekipi igra, lik sa svojih 196 ne moze jebenog duela u zraku dobiti! Totalno sam alergican na samu njegovu pojavu, a na igru posebno!
Bezveze totalno ispasta Dortmundov blok, posebno Hummels i Schmelzer, koji je pravi moderni bek za razliku od Boatenga! Opasan naprijed, nazad dobar. Boatenga samog da puste ne bi znao centrirati!
Doduse ima i toga da se Dortmundovi igraci nekako slabo snalaze u repci, ali mislim da je jedan od razloga Loewovo nepovjerenje spram njih, za razliku od Kloppa koji im slijepo vjeruje.
Dakle sutrasnji sastav 99% je:
Neuer-Lahm-Mertesacker-Badstuber-Boateng-Khedira-Schweinsteiger-Podolski-Ozil-Muller-Klose.
U sastavu su dvojica igraca koji oko pola godine nisu igrali, Klose i Mertesacker, na sta ce to izaci, vidjet cemo!
Bezveze totalno ispasta Dortmundov blok, posebno Hummels i Schmelzer, koji je pravi moderni bek za razliku od Boatenga! Opasan naprijed, nazad dobar. Boatenga samog da puste ne bi znao centrirati!
Doduse ima i toga da se Dortmundovi igraci nekako slabo snalaze u repci, ali mislim da je jedan od razloga Loewovo nepovjerenje spram njih, za razliku od Kloppa koji im slijepo vjeruje.
Neuer-Lahm-Mertesacker-Badstuber-Boateng-Khedira-Schweinsteiger-Podolski-Ozil-Muller-Klose.
U sastavu su dvojica igraca koji oko pola godine nisu igrali, Klose i Mertesacker, na sta ce to izaci, vidjet cemo!
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#70 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
ma ja ne kontam ni to forsiranje Klosea pored Gomeza... taktike, folovi-golovi, ali Klose ničim ne zaslužuje da bude ispred Gomeza
-
todd_smith
#71 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Iznenadjen bi pravo bio ako Klose dobije vecu minutazu od Gomeza
- cyprus
#72 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Upravu si... izbor mu je bezveze pravoBHF_Manijak wrote:Loewa sam izuzetno cijeni, ustvari i sad ja njega cijenim, ali mi je lik totalno pao u ocima sa ocim sastavom kojeg cu sutra izvesti!!!![]()
Fuj, jebo ga i Mertesacker i Badstuber, pored kojih Hummels mjesta nema! Ne mogu da vjerujem majkemi, dosad sam raji na forumu vise ali moram ponovit majkemi, od Mertesackera dugo goreg stopera nisam gledo a da u jacoj ekipi igra, lik sa svojih 196 ne moze jebenog duela u zraku dobiti! Totalno sam alergican na samu njegovu pojavu, a na igru posebno!
Bezveze totalno ispasta Dortmundov blok, posebno Hummels i Schmelzer, koji je pravi moderni bek za razliku od Boatenga! Opasan naprijed, nazad dobar. Boatenga samog da puste ne bi znao centrirati!![]()
Last edited by cyprus on 09/06/2012 00:29, edited 2 times in total.
- Muhamed Đakmić
#73 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Ma po meni je zaslužio. Gomez u reprezentaciji nikad nije dao ni blizu onoga što daje Klose.
- BHF_Manijak
#74 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Hajd opet Klose inekako, mada je definitivno Gomez u boljoj formi, cak je i u prijatelsjkoj sad gol zabio, no manja je definitivno razlika izmedju Klosea i Gomeza (Sto se kvalitete tice) nego li izmedju Mertea i Hummelsa!!!
A u drugu ruku, neposteno i supacki je naspram truda ostalih igraca da neki igraju zbog ranijih zasluga (to je prije bio Podolski, sad Klose i Merte), time se novajlija porucuje "ko vas jebe, i vas i vasu formu i napredak u odnosu na ranije, igrat ce vec provjerene snage" umjesto da nagradi trud Borussijinih igraca i njihovo progres.
@Cypruse, sto to nisi cijenio rad Loewa, unaprijedio je pravo igru Njemacke
Sad bar igraju i za oko lijepo, za razliku od njihove klasicne dosadne igre i trke koja ih krasi decenijama prije toga. 
A u drugu ruku, neposteno i supacki je naspram truda ostalih igraca da neki igraju zbog ranijih zasluga (to je prije bio Podolski, sad Klose i Merte), time se novajlija porucuje "ko vas jebe, i vas i vasu formu i napredak u odnosu na ranije, igrat ce vec provjerene snage" umjesto da nagradi trud Borussijinih igraca i njihovo progres.
@Cypruse, sto to nisi cijenio rad Loewa, unaprijedio je pravo igru Njemacke
- Logovan
#75 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Holandija - Danska 3:0
Njemačka - Portugal 2:1
Mislim da imam zagarantovanih 6 bodova, a uz malo sreće mogao bi se pogoditi jedan rezultat od ove dvije utakmice.
Njemačka - Portugal 2:1
Mislim da imam zagarantovanih 6 bodova, a uz malo sreće mogao bi se pogoditi jedan rezultat od ove dvije utakmice.