Ono sto je uradjeno sa asfaltom (koji je izdignut) ni meni nije jasno...da li je jasno EURO-ASFALTU!?, to ce vrijeme da pokaze. Nesto ne vjerujem da se ondje neko zajebao pa namjerno podigao prugu
Rekonstrukcija šina
- fidoremilienko
#51 Re: Rekonstrukcija šina
Puno je kod nas problema, jedan od tih je sto svako ne radi svoj posao dovoljno kvalitetno....s druge strane, nasa rak rana, mito i korupcija. Odatle poticu svi problemi, ove jadne drzave.
Ono sto je uradjeno sa asfaltom (koji je izdignut) ni meni nije jasno...da li je jasno EURO-ASFALTU!?, to ce vrijeme da pokaze. Nesto ne vjerujem da se ondje neko zajebao pa namjerno podigao prugu
- Hajlac
#52 Re: Rekonstrukcija šina
Malo bolje pogledaj. Nazalost nije bas da traje - kod spomenika Vladimiru Pericu Valteru fali i ta masa, fali asfalt a fali i dosta zeljeznih poklopaca od slivnog kanala tj. nekih nema a neki su upali u kanal.SA 071 wrote:Ne znam sto nisu uradili na isti nacin kao ovaj dio na Obali. Ono se, cini mi se, dobrim pokazalo sa onom masom izmedju sina i asfalta. Evo vec koliko ima godina da su uradili i traje. Ako se sta treba popravljati, to je uglavnom zamjena mase izmedju sina i asfalta. A ovo sada sto rade, bojim se da ce se asfalt vrlo brzo "oruniti"...
I tu gdje je skinuta ta masa izmedju vanjskog sloja asfalta i sina lijepo se vidi da je masa vise estetska nego funkcionalna jer 2-3cm ispod nje beton direktno nalijeze na sine(ili onaj kancerogeni ICOSIT). Sad stavljaju tanki sloj gume oko sina pa beton okolo dok evo kako taj STRAIL izgleda:

- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
Ambrozija
#54 Re: Rekonstrukcija šina
Meni ovo ne izgleda kao da je iznad ceste, vec u ravni
osim ondje kod Alipasine ulice, ali koliko sam ja cula, to je privremeno...

- Hajlac
- fidoremilienko
#56 Re: Rekonstrukcija šina
Sad jos da nam neko pojasni, zbog cega su ostavili onako... 
- Hajlac
#57 Re: Rekonstrukcija šina
Pokusaj lezeceg policajcafidoremilienko wrote:Sad jos da nam neko pojasni, zbog cega su ostavili onako...
- fidoremilienko
#58 Re: Rekonstrukcija šina
Bezbjednost! 
- fidoremilienko
#60 Re: Rekonstrukcija šina
Koliko ja vidim (na ovoj gore slici), nema ICOSIT-a, niti bilo kojeg drugog materijala...veza sina-asfalt. A vibracije?
-
Ambrozija
#61 Re: Rekonstrukcija šina
a sta je ICOSITfidoremilienko wrote:Koliko ja vidim (na ovoj gore slici), nema ICOSIT-a, niti bilo kojeg drugog materijala...veza sina-asfalt. A vibracije?
- fidoremilienko
#62 Re: Rekonstrukcija šina
Ona "gumena masa" koja je postavljena na dionici M.Dvor-Vijecnica. Dolazi izmedju sine i asfalta.
-
Ambrozija
#63 Re: Rekonstrukcija šina
Aaaa...da, da, znam, sjetila sam se. A moze li se to naknadno uraditi? Mislim poslije asfaltiranja, ima li logikefidoremilienko wrote:Ona "gumena masa" koja je postavljena na dionici M.Dvor-Vijecnica. Dolazi izmedju sine i asfalta.
- fidoremilienko
#64 Re: Rekonstrukcija šina
Moze. Rezanje asfalta i naknadno ubacivanje, dupli posao. Zato je STRAIL bolje i prakticnije rjesenje, od ovog kancerogenog materijala. Ali ko te pita!
-
Ambrozija
#65 Re: Rekonstrukcija šina
a šta se desi ako to ne urade uopce?fidoremilienko wrote:Moze. Rezanje asfalta i naknadno ubacivanje, dupli posao. Zato je STRAIL bolje i prakticnije rjesenje, od ovog kancerogenog materijala. Ali ko te pita!
- fidoremilienko
#66 Re: Rekonstrukcija šina
Ono sto se desilo na suprotnoj strani. Ispuca asfalt u zoni sine (zbog vibracija) i za par godine ce tu biti rupe.
-
Ambrozija
#67 Re: Rekonstrukcija šina
E svasta...ali nisam nimalo iznenadjena....fidoremilienko wrote:Ono sto se desilo na suprotnoj strani. Ispuca asfalt u zoni sine (zbog vibracija) i za par godine ce tu biti rupe.
- fidoremilienko
#68 Re: Rekonstrukcija šina
Kako ti uspijes slikati ovo?
-
Ambrozija
#69 Re: Rekonstrukcija šina
Nisam slikala, nasla slike na netufidoremilienko wrote:Kako ti uspijes slikati ovo?
- fidoremilienko
#70 Re: Rekonstrukcija šina
Znaci krade se! 
- Ally71
#71 Re: Rekonstrukcija šina
Stanujem u zgradi u bliziji dijela pruge koji je rekonstruisan. Iskreno, čini mi se da su vibracije sad kad tramvaj prodje,veće nego ranije. Ranije je bila buka, ali nije bilo takvih vibracija. Ne znam, možda mi se čini.
fidoremilienko wrote:Ono sto se desilo na suprotnoj strani. Ispuca asfalt u zoni sine (zbog vibracija) i za par godine ce tu biti rupe.
- fidoremilienko
#72 Re: Rekonstrukcija šina
Ne znam o kojem se tacno dijelu radi...ali u svakom slucaju, vibracije ne bi trebale biti vece (nakon remonta pruge, ukoliko se isti uradi kvalitetno).Ally71 wrote:Stanujem u zgradi u bliziji dijela pruge koji je rekonstruisan. Iskreno, čini mi se da su vibracije sad kad tramvaj prodje,veće nego ranije. Ranije je bila buka, ali nije bilo takvih vibracija. Ne znam, možda mi se čini.
fidoremilienko wrote:Ono sto se desilo na suprotnoj strani. Ispuca asfalt u zoni sine (zbog vibracija) i za par godine ce tu biti rupe.
- Entropio
#73 Re: Rekonstrukcija šina
Danas sam vidio na M. Dvoru da se ta crna masa odvojila od šine (ispala, pa je sad rupa između šine i asfalta), pa sam se baš pitao šta je to.fidoremilienko wrote:Ona "gumena masa" koja je postavljena na dionici M.Dvor-Vijecnica. Dolazi izmedju sine i asfalta.
- fidoremilienko
#74 Re: Rekonstrukcija šina
Primjetio sam i ja to, doslo je do "vitoperenja" (kao zmija se uvila). To je zbog temperature koju pravi sina+temperatura koju ICOSIT sam pravi+nepostojanje asfalta (asfalt se pokidao u male komade, tako da su na nekim dijelovima rupe). Zbog sirenja materijala, a nepostojanja cvrstog otpora sa druge strane (u ovom slucaju asfalt), doslo je to tog "uvijanja".Entropio wrote:Danas sam vidio na M. Dvoru da se ta crna masa odvojila od šine (ispala, pa je sad rupa između šine i asfalta), pa sam se baš pitao šta je to.fidoremilienko wrote:Ona "gumena masa" koja je postavljena na dionici M.Dvor-Vijecnica. Dolazi izmedju sine i asfalta.
Last edited by fidoremilienko on 24/05/2012 17:08, edited 1 time in total.
- Entropio
#75 Re: Rekonstrukcija šina
Laik sam, ali mi to ne zvuči dobro.fidoremilienko wrote:Primjetio sam i ja to, doslo je do "vitoperenja" (kao zmija se uvila). To je zbog temperature koju pravi sina+temperatura koju ICOSIT sam pravi+ne postojanje asfalta (asfalt se pokidao u male komade, tako da su na nekim dijelovima rupe). Zbog sirenja materijala, a nepostojanja cvrstog otpora sa druge strane (u ovom slucaju asfalt), doslo je to tog "uvijanja".Entropio wrote:Danas sam vidio na M. Dvoru da se ta crna masa odvojila od šine (ispala, pa je sad rupa između šine i asfalta), pa sam se baš pitao šta je to.fidoremilienko wrote:Ona "gumena masa" koja je postavljena na dionici M.Dvor-Vijecnica. Dolazi izmedju sine i asfalta.