Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
milojicabrzi

#51 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by milojicabrzi »

hamalalija wrote:@alkatraz
janjetina je bolja
luk smrdi

@milojica
I tako policija dobije podatke jer se istraga vodi, znaci dovoljno je da inspektro dodje i kaze znate vodi se istraga nama trebaju podaci, , nije ni cudo da smo u banani sa ovakvim strucnjacima. Tako moze uci i moj sta i reci znate protiv vas se vodi istraga, jer je kona predlozila da ste mozda vi ukrali silajicu iz lifta, de sa tom supljom djecu prepadaj.
Ali kao sto si rekao to nije tema ove emisije.
Za svaki dogadjaj koji je prijavljen policiji, postoji predmet. Ovaj se vjerovatno vodi protiv nepoznatog pocinitelja.
Niko nece ici kao u svatove, sva se ta prepiska vodi sluzbenim putem, sluzbene osobe imaju isprave, a sluzbeni dopisi pecat i potpis.
Eto, kad vec vuces za jezik, nekoliko puta sam osobno sastavljao i slao slicne dopise prema telekomima.... :dance:

U ovom slucaju ne mogu sluzbeno pomoci, a covjeku dajem savjet, kao sto bi i svom najrodjenijem...
Tako da hamalalija :run:
petunija

#52 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by petunija »

Tahta wrote:
petunija wrote:Nije mi jasna svrha proganjanja onoga ko je kupio mobitel. Valjda treba ganjati one koji su ga ukrali?
hoćeš reći da kupovina ukradene robe je legalna ?????
nije ni čudo što cvjeta trgovina po buvljacima raznim oglasima ...
Neću reći da je kupovina kradene robe legalna, ali ko to ko kupuje na pijaci traži deklaraciju?
To je posao za policiju, a ne za tebe ili mene.
rimano

#53 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by rimano »

Extra fuknkcionalnost, evo ima ista i za androide https://play.google.com/store/apps/deta ... lesecurity
xamp

#54 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by xamp »

Cholina_Lokica wrote: Napravis fino lazni profil kakve dobre zenske i dodas ga, pa ga malo lozis, i predlozis da se nadjete, i voila... Pod uslovom da ne cita ovu temu :D
A sta ako voli muskarce? :D
manki

#55 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by manki »

link12 wrote:Evo pronasao sam profil na Pik-u koji "glasi" na isti nadimak kao taj email, jaha87.

http://www.pik.ba/profil/jaha87/

Ima par mobitela Samsung na profilu pa provjeri da nije i tvoj mozda tu.
Sto se nakrao covjek. :-)

Je li se moze ovo i PIK-u prijaviti izmedju ostalih?
Tahta

#56 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by Tahta »

petunija wrote:
Tahta wrote:
petunija wrote:Nije mi jasna svrha proganjanja onoga ko je kupio mobitel. Valjda treba ganjati one koji su ga ukrali?
hoćeš reći da kupovina ukradene robe je legalna ?????
nije ni čudo što cvjeta trgovina po buvljacima raznim oglasima ...
Neću reći da je kupovina kradene robe legalna, ali ko to ko kupuje na pijaci traži deklaraciju?
To je posao za policiju, a ne za tebe ili mene.
tražiti deklaraciju ? :D na pijaci
jel original ili ovjernu u općini ?
čuj deklaraciju Tito dragi
ha ha ha ha ha ha
odavno se bolje ne ismijah
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
havala ti na ovom postu al iskreno hvala
ha ha ha ha ha
zgembudin

#57 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by zgembudin »

Sretno sa potragom. Nazalost nasa policija (kompletan sustav... ali eto...) nije kadra odraditi istragu.

Sticajem okolnosti sam radio sa njihovim (tada novoformiranim) odjelom za IT kriminal... ili kako se vec zove.
Pokazujem doticnima logove u koje oni samo blijedo gledaju i govore "aha..."

Sto se tice telefona i laptopa, na svakom imam instaliran PREY : http://preyproject.com/

Funkcionalnosti mozete vidjeti na site-u, a program je besplatan za sve platforme.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#58 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by I am Happy »

manki wrote:
link12 wrote:Evo pronasao sam profil na Pik-u koji "glasi" na isti nadimak kao taj email, jaha87.

Fakat vidi kako je ofiran :D mobiteli, satovi, dresovi, kacketi.... lik samo djecu ganja sa nozevima....
Faca neka...

Polcija je smece...ako ga prijavite nema hajra od toga...njega treba uhvatiti i ubiti boga u njemu... ono bas ga polomiti...
Kazneni sistem je smece...tu nema pravde...
Don Zivconi

#59 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by Don Zivconi »

manki wrote:

:lol: sta kazes jest se nakrao

a i pik je u kurcu skroz pa nema objavljivanja oglasa dok ne verifikujes adresu i broj telefona mail itd. moze te vozati ko kako hoce proda ti nesto ukradeno i ti se kasnije pusi. Ja sam odmah verifikovao adresu i mail i telefon :)
hamalalija

#60 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by hamalalija »

milojicabrzi wrote:
Eto, kad vec vuces za jezik, nekoliko puta sam osobno sastavljao i slao slicne dopise prema telekomima.... :dance:

U ovom slucaju ne mogu sluzbeno pomoci, a covjeku dajem savjet, kao sto bi i svom najrodjenijem...
Jah eto i na osnovu tvog dopisa oni dali podatke. Ima nesto sto se zove sudski nalog pa se na osnovu tog naloga izdaju podaci a na na osnovu tvog dopisa. Kada bi meni dosa neko sa tvojim dopisom bez nalog sudskog naloga fino bi mu se nasmijao i rekao da ode kod onog ko ga je poslao kod mene, pa nek mu on da sta mu treba.
Zato kazem suplju prosipaj negdje drugo.
milojicabrzi

#61 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by milojicabrzi »

hamalalija wrote:
milojicabrzi wrote:

Jah eto i na osnovu tvog dopisa oni dali podatke. Ima nesto sto se zove sudski nalog pa se na osnovu tog naloga izdaju podaci a na na osnovu tvog dopisa. Kada bi meni dosa neko sa tvojim dopisom bez nalog sudskog naloga fino bi mu se nasmijao i rekao da ode kod onog ko ga je poslao kod mene, pa nek mu on da sta mu treba.
Zato kazem suplju prosipaj negdje drugo.
Naravno, dodje i sudski nalog, vrlo brzo, ako treba, mada za neke podatke telekomi doista hoce suradjivati, pa moze i na sluzbeni zahtjev, sve su to zvanicni dokumenti, jer se drugacije ne bi mogli koristiti u krivicnom postupku...

Dakle, moli Boga da ti ja ili neko od kolega ne dodjemo, vjeruj mi, dali bi i ti i sef odjeljenja sve sto treba, dali bi i tetkin broj telefona, ako treba da nam se nadje :)

Ponavljam ti, radio poslove koji imaju dodira sa ovim, tako da nemoj pricat babi kako se djeca prave :D
Last edited by milojicabrzi on 16/05/2012 12:08, edited 1 time in total.
Zox

#62 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by Zox »

I onda kazu da nasa policija dobro radi svoj posao. Sjede skrstenih ruku, a forumasi za sat vremena nasli ime prezime i facebook profil covjeka :) svaka cast
Salah ad-Din

#63 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by Salah ad-Din »

Ljudi svaka vam cast svima, treba ovome vise stati u kraj, bravo za uporsnost i vama za trud. A policija, sve ovo je ona mogla odraditi, i jos lakse bi dosla do podataka. Samo oprezno buraz ako ga uhvatis, da ti ne zaglavis na policiji zbog narusavanja javnog reda i mira.
kokuz_sa

#64 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by kokuz_sa »

Zox wrote:I onda kazu da nasa policija dobro radi svoj posao. Sjede skrstenih ruku, a forumasi za sat vremena nasli ime prezime i facebook profil covjeka :) svaka cast
nasa policija ne moze do podataka doci ovim "divljim" putem
ona za sve mora imati zakonsko pokrice

i ovaj sto trazi mob moze otici sada u MUP i prijavi da zna ime da je dosao tako i tako..
i policija ode liku na vrata i on kaze ja sam karticu od moba bacio ima 2 mjeseca u smece i sta ce mu onda pogotovo ako ovaj sto trazi mob ga je nazvao i kazao znam ja ti si Tarik..
vukojebina

#65 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by vukojebina »

Svaka cast, sta drugo rec..kraljevi ste ..
Zox

#66 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by Zox »

kokuz_sa wrote:
Zox wrote:I onda kazu da nasa policija dobro radi svoj posao. Sjede skrstenih ruku, a forumasi za sat vremena nasli ime prezime i facebook profil covjeka :) svaka cast

i ovaj sto trazi mob moze otici sada u MUP i prijavi da zna ime da je dosao tako i tako..
i policija ode liku na vrata i on kaze ja sam karticu od moba bacio ima 2 mjeseca u smece i sta ce mu onda pogotovo ako ovaj sto trazi mob ga je nazvao i kazao znam ja ti si Tarik..
Zakonsko pokrice za sta? Za guglanje?
casanova123

#67 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by casanova123 »

pa idi u policiju... nece ga sada neki forumas za tebe ici traziti i tuci :D

odes u policiju i ako ti oni ne pomognu, plati nekome da ga prebije i uzme mobitel i cao :D
kokuz_sa

#68 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by kokuz_sa »

Zox wrote:
kokuz_sa wrote:

Zakonsko pokrice za sta? Za guglanje?
da upravo to..za sve mora biti odobrenje i pravna procedura da bi se dokazi koji se zbave "googlanjem" mogli koristiti prilikom vodjenja procesa protiv te osobe na sudu

jer ovako neka lijeva osoba je mogla koristiti taj br moba, taj mail i sta sve ne..do toga se dolazi detaljnjim provjerama i pracenjem koristenja broja od strane telekoma(uz odobrenje tuzilastva) a ne googlanjem

jeste ispada komplikovano i sve..ali jbg takav je zakon koji nalaze sve to i nekad i taj zakon onemogucava policiji da efikasno radi svoj posao
Eborg

#69 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by Eborg »

Hm, interesantno. Naravno, ne mora značiti da je lik u pitanju zaista i kradljivac no postoji mogućnost za to.

Ono što je zapravo najgore u svemu ovome je što ne znaš koja je gora opcija - prijaviti policiji koja neće ništa uraditi ili uzeti stvari u svoje ruke što opet povlači mnoge loše posljedice i rizike.
Zox

#70 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by Zox »

Valjda se na osnovu guglanja onda otpocne istraga, pronjuska se malo, jel to taj, nije li, pa se onda skupe dokazi koji se mogu koristiti na sudu.
Problem je druge prirode. Kad ti neko nesto mazne, nasoj policiji istraga UOPSTE NIJE OPCIJA. opcija je zapisnik, ako i to (ja nisam mogao cak ni prijaviti provaljivanje stana, nije htio niko da napravi zapisnik).
kokuz_sa

#71 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by kokuz_sa »

Eborg wrote:Hm, interesantno. Naravno, ne mora značiti da je lik u pitanju zaista i kradljivac no postoji mogućnost za to.

Ono što je zapravo najgore u svemu ovome je što ne znaš koja je gora opcija - prijaviti policiji koja neće ništa uraditi ili uzeti stvari u svoje ruke što opet povlači mnoge loše posljedice i rizike.
svaka prijava policiji povlaci i provjeravanje iste i poduzimanje zakonskih osnova za njeno sprovodjenje..

ako ovaj sto trazi mob..ode u policiju i prijavu podnese kod inspektora ovaj ce da obavjesti tuzioca i da se s njim dogovori kako da vodi dalje istragu..jer ako ode direkt kod momka sa FB profila i ovaj kaze nije moja kartica..mail ne koristim..onda je to slijepa ulica za dalju istragu..ali ako tuzioc naredi da se preko telekoma prati broj i razgovori i preko toga dodje do dokaza da ovaj lik je zaista taj koji ima i posjeduje mob..onda je to zakonski sprovedena istraga..

a policija kao policija ne moze sama otici u telekom i kazati pratite ovaj br
LeonardoAC

#72 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by LeonardoAC »

haha, odlična tema! :-D :-D :-D
Comrad

#73 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by Comrad »

Zanimljivo je da je i ovo imao u ponudi.

Mozga grijesim, ali kad vidim ovaj bubreg na nekom, odmah mi smrdi na klosara, dzeparosa, sitnog lopova...naravno, pod uslovom da je u trenerci, tikepa nike sa 456 boja, rukama mase ko da ima vrece ispod pazuha, u bubregu sarafciger, boxer ili neka slicna naprava, rambo kad je u grupi od njih 10-ak, kad je sam ko bubica...otprilike ga vec tako vidim. :D

http://www.pik.ba/artikal/3186945/bubreg-nike/
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#74 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by I am Happy »

Zox wrote:Valjda se na osnovu guglanja onda otpocne istraga, pronjuska se malo, jel to taj, nije li, pa se onda skupe dokazi koji se mogu koristiti na sudu.
Problem je druge prirode. Kad ti neko nesto mazne, nasoj policiji istraga UOPSTE NIJE OPCIJA. opcija je zapisnik, ako i to (ja nisam mogao cak ni prijaviti provaljivanje stana, nije htio niko da napravi zapisnik).
Tetki mi obili stan prije godinu i kusur...zapisnik, uzeli otiske..... i cao! Slucaj gotov....

Ko god misli da ima koristi od prijavljivanje ova "gluposti" grdno se vara, a na te bajke da vide broj od telekoma....mogu samo reci "Grohotom se smijem"
manki

#75 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by manki »

Comrad wrote:Zanimljivo je da je i ovo imao u ponudi.

Mozga grijesim, ali kad vidim ovaj bubreg na nekom, odmah mi smrdi na klosara, dzeparosa, sitnog lopova...naravno, pod uslovom da je u trenerci, tikepa nike sa 456 boja, rukama mase ko da ima vrece ispod pazuha, u bubregu sarafciger, boxer ili neka slicna naprava, rambo kad je u grupi od njih 10-ak, kad je sam ko bubica...otprilike ga vec tako vidim. :D

http://www.pik.ba/artikal/3186945/bubreg-nike/
:thumbup:
Post Reply