Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#51 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Druže ipak se ti okani automatika. Nije nikakav problem manuelac. Bolje plati 10 časova obuke. Em ćeš jeftinije proći pri kupovini, em je više zastupljen i mnogo bolji za naše puteve, em manje troši, pa i post prodaja ako gledaš to(mada je glupo) je bolja sa manuelcem, em 1.6 nije za automatika. A na kraju krajeva imaš mnogo bolji izbor auta sa manuelnim mjenjačem. To ti je moj dobronamjeran savjet. 
- shalla
#52 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Khm khm, hoćeš ti da više ne sjedneš u baštusarayewo wrote:Pa preseli se u grad i rijesio si problem...shalla wrote: Pa problem i jeste u tome što sam se ja zaljubio u ovu Astru, jučer kad sam sjeo u nju što kažeš naježio sam se![]()
![]()
Ovo što mi je ponudio (sa ovom Enjoy opremom) je auto koje imaju na lageru i koje mi mogu isporučiti za 15 dana, sve drugo što bih ja sastavljao mora se čekati nekih cca 60-90 dana što mi nikako ne odgovara jer smo bez auta a ne živim blizu nijednog javnog prevoza pa mi je odlazak na posao i meni i supruzi pravo jeben
P.S. Ne znam zašto se svi hvatae argumenta "ne očekuj previše od automatika 1.6", nadam se da vam je iz moje dosadašnje priče jasno da ja nisam ni neki vele zahtjevan vozač ni neki trkač, meni je i moj Focus 1.6 sa 100KS bio dovoljan tako da ja i ne očekujem neku zvijer na cesti
- hamalalija
#53 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
@shalla
Jesi li se odlucio za boju te Astre, i koliko para je, samo nemoj crvenu, sminka tamno siva ili tamno smedja.
A ja sad skontah da ti ne mozes cekati 9 dana, ma garant je ta na leageru tamno siva ili ova tamno smedja.
Jesi li se odlucio za boju te Astre, i koliko para je, samo nemoj crvenu, sminka tamno siva ili tamno smedja.
A ja sad skontah da ti ne mozes cekati 9 dana, ma garant je ta na leageru tamno siva ili ova tamno smedja.
- drndalo
#54 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Svijetlo zelena-petrolej, metalik... Mljac ! 
- hamalalija
#55 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
I onda haman svaki dan u praonicu, siva ljepota, jednom mjesecno u praonicu.drndalo wrote:Svijetlo zelena-petrolej, metalik... Mljac !
Ali da je sminka to jeste
- shalla
#56 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Tamnija siva metalik što mi sasvim odgovara jer znam po Fordu da je to izuzetno zahvalna bojahamalalija wrote:@shalla
Al ne znam, možda i ne bude ništa od toga al u svakom slučaju hvala svima na pomoći, fakat sam pročitao dobrih savjeta
- Better Man
#57 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
shalla wrote:Ma razmišljam ja i o tome, upravo zato sam odustao od npr Kia Ceed, i30, Cruzea i sl...hamalalija wrote:Gdje nam je Shalla.
Jesil je pazario, Astru, mislim.
Znam da je glupo, ali razmisli malo i o cijeni nakon nekih 5 10 godina kada se bude, ako Bog da, kupovalo novo auto, koje od ovih ce najmanje gubiti na cijeni.
Glupi mi tako razmisaljti ono kupujem novo auto a vec razmisaljm kako cu ga prodati ali ....
Ostale su u opticaju ova Astra, C4 i eventualno Leon, nisam više ni sam pametanGledam da prođem što jeftinije al jbg, glupo mi ako ću sad dati 2-3 milje manje a za 2 godine se pokajati...
P.S. Jučer sam se vozio u Megane Berlina, užas kako je skučen unutra, momentalno je ispao iz igre
Koliki si to, pa ti Megan skučen? Kad sam probavao novog Meganea, meni se učinio nekako pravo velik unutra.
- shalla
#58 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Pa iskreno, ogroman (zaključi po mom avataru)Better Man wrote:shalla wrote:Ma razmišljam ja i o tome, upravo zato sam odustao od npr Kia Ceed, i30, Cruzea i sl...hamalalija wrote:Gdje nam je Shalla.
Jesil je pazario, Astru, mislim.
Znam da je glupo, ali razmisli malo i o cijeni nakon nekih 5 10 godina kada se bude, ako Bog da, kupovalo novo auto, koje od ovih ce najmanje gubiti na cijeni.
Glupi mi tako razmisaljti ono kupujem novo auto a vec razmisaljm kako cu ga prodati ali ....
Ostale su u opticaju ova Astra, C4 i eventualno Leon, nisam više ni sam pametanGledam da prođem što jeftinije al jbg, glupo mi ako ću sad dati 2-3 milje manje a za 2 godine se pokajati...
P.S. Jučer sam se vozio u Megane Berlina, užas kako je skučen unutra, momentalno je ispao iz igre
Koliki si to, pa ti Megan skučen? Kad sam probavao novog Meganea, meni se učinio nekako pravo velik unutra.
Al evo supruga je sjedila nazad, ona nit je nešto visoka nit široka a i ona kaže da joj je nazad bilo potijesno
- fantom slobode
#59 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
ja bih kupio Astru, naravno ukusi se razlikuju.
- agent_zero
#60 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Od ovih iz naziva Astra ili Megane su logičan izbor.
Sad vidi ko nudi više od ova dva u pogledu opreme i cijene (možda griješim, ali mislim da Astra tu vodi nad Meganom). Unutrašnjost mi se više sviđa kod Astre, a Renault je uvijek bio poznat po udobnosti.
Tako da ipak možda za mrvicu vodi Astra.
Sad vidi ko nudi više od ova dva u pogledu opreme i cijene (možda griješim, ali mislim da Astra tu vodi nad Meganom). Unutrašnjost mi se više sviđa kod Astre, a Renault je uvijek bio poznat po udobnosti.
Tako da ipak možda za mrvicu vodi Astra.
-
citroen xm
#61 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Zašto isključujete C4 iz igre? On je čak i bolje auto od nove Astre. Uđite, sjedite, provozajte. Sve je na vrhunskom nivou za klasu kojoj pripada.
-
juzna_strana
#62 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Meni je C4 jako dobar auto,odnos cijena-kvalitet najbolji na nasem trzistu..citroen xm wrote:Zašto isključujete C4 iz igre? On je čak i bolje auto od nove Astre. Uđite, sjedite, provozajte. Sve je na vrhunskom nivou za klasu kojoj pripada.
I mada se o ukusima ne raspravlja,dizajn perfekcija.
- hadzinicasa
#63 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
ja sam došla do istog zaključka pri kupovini automobila.juzna_strana wrote: Meni je C4 jako dobar auto,odnos cijena-kvalitet najbolji na nasem trzistu..
-
citroen xm
#64 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Neki će reći da ga predlažem zato što voli Citroen i to se vidi u mom niku. ALi zaista nije zbog pristrasnosti. Jednostavno kada se sjedne i provoza vidi se očigledan kvalitet i motora i materijala unutra i cjelokupnog automobila. A i prostora ima sasvim dovoljno. Plus cijena koja je zaista povoljna i povoljnija nego u okruženju.
Jedina stvar koju ja zamjeram tom autu je što nije ostao avangardan kao prethodnik, ali materijali unutra su dosta bolji nego kod prethodnika. Ja bi bez trunke razmišljanja uzeo 1.6 HDI 90 sa kolekšn opremom. Takav košta oko 28000 KM, a oprema je perverzija.
Auto će se voziti većinom po gradu, a tu je dizel tata po potrošnji. A taj motor je fenomenalan. Takođe uzeo bi manuelca pa taman platio 10 časova dodatne obuke, mada to nije nikakva nauka. Za 2 dana se čovjek navikne.
Jedina stvar koju ja zamjeram tom autu je što nije ostao avangardan kao prethodnik, ali materijali unutra su dosta bolji nego kod prethodnika. Ja bi bez trunke razmišljanja uzeo 1.6 HDI 90 sa kolekšn opremom. Takav košta oko 28000 KM, a oprema je perverzija.
Auto će se voziti većinom po gradu, a tu je dizel tata po potrošnji. A taj motor je fenomenalan. Takođe uzeo bi manuelca pa taman platio 10 časova dodatne obuke, mada to nije nikakva nauka. Za 2 dana se čovjek navikne.
-
juzna_strana
#65 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Sasvim razuman izbor. Neka ti je sretan i hairli,i da bolji akobogda uzmes..hadzinicasa wrote:ja sam došla do istog zaključka pri kupovini automobila.juzna_strana wrote: Meni je C4 jako dobar auto,odnos cijena-kvalitet najbolji na nasem trzistu..
Citroen je sa C3 i C4 napravio pravu stvar,dovoljno avangardni,jako kvalitetni.
@ Shalla,bez obzira uzmes li Astru ili C4,napravices pravu stvar,nema fule..
- hadzinicasa
#66 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
ma nek' on samo bude hairli 
hvala, hvala
hvala, hvala
-
hostapler
#67 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Vidim da se mislis i oko Leona. Nemoj njega (daleko od toga da je los auto,provjerena tehnika i mehanika,dizajn cista 5,ALI). Iako i sada izgleda odlicno on je model na zalasku jer se vec sprema nasljednik. Mada bi se mozda mogla ubosti dobra kombinacija jer ce sada biti povoljniji da se rijese zaliha.
Mislim da ti se situacija dosta iskristalizirala.
Pala je odluka na dva modela. Astra ili C4 pitanje je sada. Otiđi do oba salona,probaj vozila,probaj dogovoriti se oko cijene ili ako nista da dobijes nesto dodatno za svoje pare.
Koji god uzmes neces pogrijesiti,jer najbolji auto je nov auto.
Mislim da ti se situacija dosta iskristalizirala.
Pala je odluka na dva modela. Astra ili C4 pitanje je sada. Otiđi do oba salona,probaj vozila,probaj dogovoriti se oko cijene ili ako nista da dobijes nesto dodatno za svoje pare.
Koji god uzmes neces pogrijesiti,jer najbolji auto je nov auto.
- Akrobatski citac
#68 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Citam onako bezveze, jer zadnjih mjesec dana se pravo lozim da kupim novo auto. Kontam kad izletim iz kredita da uletim u novi... za bibi
Svi me nesto savjetuju da je bolje za nekih 10 - 14 k. kupiti polovan, a ja se lomim pa malo golf 5 (za koji mislim da ga kupujem lopovima, a ne sebi, ili brate ovaj fluence renault mi nekako izgleda dobro.....) Hajde ti sada budi pametan
-
hostapler
#69 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Ako vec imas auto,prodaj,malo kredita i kupi nov.Akrobatski citac wrote:Citam onako bezveze, jer zadnjih mjesec dana se pravo lozim da kupim novo auto. Kontam kad izletim iz kredita da uletim u novi... za bibi![]()
![]()
Svi me nesto savjetuju da je bolje za nekih 10 - 14 k. kupiti polovan, a ja se lomim pa malo golf 5 (za koji mislim da ga kupujem lopovima, a ne sebi, ili brate ovaj fluence renault mi nekako izgleda dobro.....) Hajde ti sada budi pametan
Ako imas kesa,malo kredita i kupi nov.
Najbolje ti znas koliko se mozes pruziti.
- Akrobatski citac
#70 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Imam auto, pa sam to i mislio...malo to malo kredit. Cinjenica je da ce to biti veliko natezanje, ali doslo mi da ga uzmemhostapler wrote:Ako vec imas auto,prodaj,malo kredita i kupi nov.Akrobatski citac wrote:Citam onako bezveze, jer zadnjih mjesec dana se pravo lozim da kupim novo auto. Kontam kad izletim iz kredita da uletim u novi... za bibi![]()
![]()
Ako imas kesa,malo kredita i kupi nov.
Najbolje ti znas koliko se mozes pruziti.
- vedo_dz
#71 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Ovdje imas cjenovnik Leona i pregovaraj ako te interesuje nagodni su to znam iz licnog iskustva i provozaj ako budes posjetio salon nije djaba redizajn samo osnovno obuhvatio da se nesto mjenja http://seat.ba/index.php?page=leon-cjenovnik
-
hostapler
#72 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Pazi.
Prije 5 godina kad sam ja uzimao auto imao sam nesto kesa i kupio sam polovnjak. Te daj gume,te daj zupcasti,te ova sitnica,te ona sitnica. Da su bar bile ove cijene novih auta bez razmisljanja bih uzeo malo kredita i vozio nov auto i prst u uho 5 godina.
A gledaj za kredit od 20 000 na sedam godina rata izađe negdje malo vise od 300 KM.
Prije 5 godina kad sam ja uzimao auto imao sam nesto kesa i kupio sam polovnjak. Te daj gume,te daj zupcasti,te ova sitnica,te ona sitnica. Da su bar bile ove cijene novih auta bez razmisljanja bih uzeo malo kredita i vozio nov auto i prst u uho 5 godina.
A gledaj za kredit od 20 000 na sedam godina rata izađe negdje malo vise od 300 KM.
-
hostapler
#73 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Bez uvrede,ali mislim da je Leon skup auto s obzirom da je na trzistu vec osmu godinu uz neke male izmjene. Drugi na modele na zalasku daju veeelike popuste. Ali mozda uz neki dogovor,jer si rekao da su nagodni,se moze pazariti.vedo_dz wrote:Ovdje imas cjenovnik Leona i pregovaraj ako te interesuje nagodni su to znam iz licnog iskustva i provozaj ako budes posjetio salon nije djaba redizajn samo osnovno obuhvatio da se nesto mjenja http://seat.ba/index.php?page=leon-cjenovnik
- Akrobatski citac
#74 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Pa o tome i razmisljam, jer sta god uzeo polovno, ostace mi zelja i ah na novo auto, za koje mislim da nisam bio blize nikada, i ko zna kada opethostapler wrote:Pazi.
-
hostapler
#75 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze
Opet cu ti ponoviti,novo je novo.Akrobatski citac wrote:Pa o tome i razmisljam, jer sta god uzeo polovno, ostace mi zelja i ah na novo auto, za koje mislim da nisam bio blize nikada, i ko zna kada opethostapler wrote:Pazi.
Npr. imas auto od 10 000,prodas,dodas jos toliko sa kreditom (na 5 godina rata oko 200 KM) i vozis se u novom sa 0 km i 7 godina garancije (Nije reklama za KIA,ona mi je pala prva na pamet).