Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
insomnia78

#51 Re: Samsung galaxy S3

Post by insomnia78 »

Chuckie wrote:iPhone puca, al ne škripi. :D

Bolje da jednom pukne nego da cijelo vrijeme škripucka.

Ja ti sad kazem apsolutno nikakvo skripanje ne postoji
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
zateznistub

#52 Re: Samsung galaxy S3

Post by zateznistub »

Bolje je da malo skripne, mada moje jos ni jednom nije, nego da trehne na zemlju pa da ga aspiratorom kupis po podu.
Saka

#53 Re: Samsung galaxy S3

Post by Saka »

Android će uvijek biti laggy, džaba 4 core-a, 1GB RAM-a i ne znam ti kakav GPU. Razlog je što je ispočetka pogrešno dizajniran i sad ga je teško krpiti a da se sve ne uradi kako treba od početka. Detaljno objasnio lik koji je stažirao na Androidu:
Last edited by Saka on 05/05/2012 15:45, edited 1 time in total.
Chuckie

#54 Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

zateznistub wrote:

Bolje je da malo skripne, mada moje jos ni jednom nije, nego da trehne na zemlju pa da ga aspiratorom kupis po podu.
Ali skripuckanje nije jedini problem, tu je svakodnevni lag, force close tastature, browsera, kamere i ostalih nativnih aplikacija na stock romu, au brate ja sam popizdio kad sam imao SGS1, svakodnevno mi se to desavalo, iOSova fluidnost i rad bez greske me preporodila.

insomnia78

#55 Re: Samsung galaxy S3

Post by insomnia78 »

Al isto ko da primate platu od aple-a.
I oni i samsung kaki su da su ce zaraditi milijarde na telefonima i to je to.

Chuckie

#56 Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

insomnia78 wrote:Al isto ko da primate platu od aple-a.
I oni i samsung kaki su da su ce zaraditi milijarde na telefonima i to je to.

Brate samo govorim iz svog iskustva, imao sam SGS1, i jos jednog Sammija na androidu prije njega, pa nakon toga 3Gs, pa iP4, i uskoro iP5, razlika u radu i kvaliteti izrade Applea vs Samsunga su dva razlicita univerzuma. Procitaj moje postove sa Android i iOS teme da ne bude da mlatim praznu slamu. Clan uze familije posjeduje SGS2 i vjeruj da cackam i njega svakodnevno, osim velikog ekrana, nista ama bas nista nije drugacije nego na mom bivsem SGS1, lag, forcelose, random restarti.

zateznistub

#57 Re: Samsung galaxy S3

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:
zateznistub wrote:

Ali skripuckanje nije jedini problem, tu je svakodnevni lag, force close tastature, browsera, kamere i ostalih nativnih aplikacija na stock romu, au brate ja sam popizdio kad sam imao SGS1, svakodnevno mi se to desavalo, iOSova fluidnost i rad bez greske me preporodila.

Ne znam pa pitam:
Ako je tacan podatak da android ne valja a iOS valja zasto je onda android koriste i Sony i sony ericsson i motorola i samsung a iOS samo apple?
Chuckie

#58 Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Android koristi svaki kineski šporet i turska mikrovalna sada. Čak i fejk kineski ajfoni koriste android. :D Slijedi neoptimiziranost, fragmentacija, neugodan rad za krajnjeg korisnika. iOS jedna kompanija, jedan hw i jedan sw, fluidnost i perfekcija.

Ukljuci mozak.

zateznistub

#59 Re: Samsung galaxy S3

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:Android koristi svaki kineski šporet i turska mikrovalna sada. Čak i fejk kineski ajfoni koriste android. :D

Ukljuci mozak.

Vidi, nisam znao da je zemlja prijekla Sonija, SE, motorole a boga mi i samsunga Turska i Kina.

Meni kao laiku cinjenica da je jedan operativni sistem zastupljeniji kod vise proizvodjaca govori drugacije.

Ali jbg, cuckie kaze drugacije pa moram vjerovati.
Chuckie

#60 Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

zateznistub wrote:
Chuckie wrote:Android koristi svaki kineski šporet i turska mikrovalna sada. Čak i fejk kineski ajfoni koriste android. :D

Ukljuci mozak.

Vidi, nisam znao da je zemlja prijekla Sonija, SE, motorole a boga mi i samsunga Turska i Kina.

Meni kao laiku cinjenica da je jedan operativni sistem zastupljeniji kod vise proizvodjaca govori drugacije.

Ali jbg, cuckie kaze drugacije pa moram vjerovati.

Ja ne znam sta je tvoj problem.
Gdje sam rekao da je zemlja SE i Motorole Kina i Turska. Govorim ti da se na turskim i kineskim usisivacima, mikrovalnim, fejk ajfonima, šporetima koristi isti taj android kojeg ti imaš na svom telefonu, kako da to radi fluidno i bez greške?

zateznistub

#61 Re: Samsung galaxy S3

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:
Ja ne znam sta je tvoj problem.
Gdje sam rekao da je zemlja SE i Motorole Kina i Turska. Govorim ti da se na turskim i kineskim usisivacima, mikrovalnim, fejk ajfonima, šporetima koristi isti taj android kojeg ti imaš na svom telefonu, kako da to radi fluidno i bez greške?

Ja nemam problema, ti imas komplexe. Ja sam postavio normalno pitanje ti mi dajes djetinjast odgovor.
Sarayman

#62 Re: Samsung galaxy S3

Post by Sarayman »

Chuckie dragi,
pa bolan nebio sta to pricas? Postidjecu te samo jednim pitanjem, i tebe i tvoj iPhone. Koji smartphone je proglasen najboljim za 2011. godinu?

E moj Chule...
Chuckie

#63 Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Postidjecu ja tebe kontra potanjem, koliko vas je iskeshiralo odjednom za SGS2 mimo bhtelecoma? :D
Sarayman

#64 Re: Samsung galaxy S3

Post by Sarayman »

Ne znam za ostale, ali ja jesam u septembru 860 KM i nikad zazalio ni Feninga. Hoces racun?
Chuckie

#65 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Sarayman wrote:Ne znam za ostale, ali ja jesam u septembru 860 KM i nikad zazalio ni Feninga. Hoces racun?
Svaka čast. Ne treba račun. Dakle kupio si ga u BHTelekomu. U redu.

A što se tiče koji je najbolji telefon, to je subjektivna ocjena.

http://crave.cnet.co.uk/mobiles/apple-i ... -50005518/
Last edited by Chuckie on 05/05/2012 16:41, edited 1 time in total.
zateznistub

#66 Re: Samsung galaxy S3

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:Postidjecu ja tebe kontra potanjem, koliko vas je iskeshiralo odjednom za SGS2 mimo bhtelecoma? :D
Kakve to veze ima? Koliko je onda vas iskesiralo fabricki otkljucan iphone?

Mislio sam da si ipak malo ozbiljniji.
Chuckie

#67 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Iskeširao za 3Gs, pa simfree četvorku nedavno u LA-u. I za peticu ću vjerovatno.

Hvala Bogu pa nisam ograničen na naše derače BHT i slične.
Last edited by Chuckie on 05/05/2012 16:45, edited 3 times in total.
zateznistub

#68 Re: Samsung galaxy S3

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:Ja sam iskeširao za simfree četvorku u LA-u, a i za peticu ću.

Hvala Bogu pa nisam ograničen na naše derače BHT i slične.
jao blago tebi :-)
Chuckie

#69 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Jašta, a ti guli dvije godine na svom kontraktu. :thumbup:
KenCo

#70 Re: Samsung galaxy S3

Post by KenCo »

Chuckie wrote:Postidjecu ja tebe kontra potanjem, koliko vas je iskeshiralo odjednom za SGS2 mimo bhtelecoma? :D

SGS2 je prodan u milionima primjeraka, prodaja u BHT je kap u moru.
koji je mobitel najbolji trenutno na trzistu NIJE subjektivno misljenje. najbolji (i najprodavaniji) mobitel u 2011. godini je SGS2, to su cinjenice, to pokazuju svi parametri.

imam ga skoro pola godine i mobitel je skoro pa savrsen. ovi sto govore da nesto skripi umisljaju, sigurno ga nisu nikad ni drzali u ruci.
Sarayman

#71 Re: Samsung galaxy S3

Post by Sarayman »

Odosmo u OT. Chuckie je malo nervozan pa valja neistine, tj. loshe rasudjuje. Prvo, kakve veze sa aparatom ima gdje i kako je kupljen? Drugo, nisam ga kupio u BH Telecomu, nego u radnji Univerzalno na grbavici.
Chuckie

#72 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

KenCo wrote:

SGS2 je prodan u milionima primjeraka, prodaja u BHT je kap u moru.
koji je mobitel najbolji trenutno na trzistu NIJE subjektivno misljenje. najbolji (i najprodavaniji) mobitel u 2011. godini je SGS2, to su cinjenice, to pokazuju svi parametri.

imam ga skoro pola godine i mobitel je skoro pa savrsen. ovi sto govore da nesto skripi umisljaju, sigurno ga nisu nikad ni drzali u ruci.
Da, možda je i najprodavaniji, mada nisi naveo izvor da vidimo koliko je oduvao iPhone, ali to je posljedica toga vjerovatno što je i pristupačniji jer ga nude svi svjetski operateri, dok je kod Apple-a malo drugačija politika, ne može svaka šuša nuditi legalno iPhone, a opet je bare bare u sales rezultatima u 2011 sa SGS2, kako li samo?
Sarayman wrote:Odosmo u OT. Chuckie je malo nervozan pa valja neistine, tj. loshe rasudjuje. Prvo, kakve veze sa aparatom ima gdje i kako je kupljen? Drugo, nisam ga kupio u BH Telecomu, nego u radnji Univerzalno na grbavici.
Ti pogrešno rasuđuješ. Svakako da BHT nudi iPhone u ponudi, nebi od 10 prodanih telefona 9 bilo SGS2.
Last edited by Chuckie on 05/05/2012 16:54, edited 3 times in total.
Saka

#73 Re: Samsung galaxy S3

Post by Saka »

zateznistub wrote:Ne znam pa pitam:
Ako je tacan podatak da android ne valja a iOS valja zasto je onda android koriste i Sony i sony ericsson i motorola i samsung a iOS samo apple?
Sumnjam da ne znaš, ali evo: Android je open source i besplatan, iOS je proprietary i Apple ga ne izdaje nijednom drugom proizvođaču.
Nije niko rekao da Android ne valja već je tako dizajniran da je podložan lagovanju. iOS je ispočetka dizajniran da mu je odziv prvi prioritet. Sjetićete se da je ispočetka kritikovan jer nije uopšte podržavao multitasking. Ni dan danas nema pravi multitasking ali zato ima bolji odziv nego Android čak i na sporijem hardware-u. Uostalom pročitaj link koji sam postavio, čovjek koji je radio na Androidu to odlično objašnjava.
zateznistub

#74 Re: Samsung galaxy S3

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:Jašta, a ti guli dvije godine na svom kontraktu. :thumbup:
Da i hvala im jer mjesecno ionako placam pretplatu pa sto ne bih jos malo i da imam sigurnu garanciju.
:thumbup: i tebi
Chuckie

#75 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

A ja nemam garanciju?
Post Reply